Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

(Frankrijk &) Barcelona dagboek + tips – deel 2

Ik ging onlangs op vakantie en met wat Franse tussenstops zijn we in totaal twee weken weg geweest waarvan 10 dagen Barcelona. Ge-wel-dig. Ik neem je er in delen mee doorheen en geef her en der wat tips. Je zag het Franse stukje van onze trip al, nu verder in Barcelona!

Leestijd

Met een tussenstop in Lyon en een paar dagen in Zuid Frankrijk, waar je al over hebt kunnen lezen, zijn we nu aangekomen in Barcelona. We sliepen in het Hotel Paxton, een échte aanrader vind ik zelf. We betaalden iets meer per nacht dan dat we gewend zijn maar dat was het ons wel echt waard. Een geweldige plek in de wijk El Poblenou waar ontzettend veel leuke horeca zit én je kan lopend naar het strand. Ook heeft het een zwembad op het dak, waardoor je echt een stad/zon/zwembad/strand vakantie krijgt, een perfecte combinatie voor ons.

Een tip om de hotelovernachting iets voordeliger te houden; ontbijt niet in het hotel. Daar vroegen ze geloof ik €23 euro per persoon voor per dag en dat tikt dan onwijs aan. Overal in de wijk kun je lekkere ontbijtjes scoren en daar kiezen wij eigenlijk altijd het liefst voor. Ook zit ik niet graag aan de tijden vast en elke keer wat nieuws ontdekken vind ik leuker ook. Ik denk dat het ontbijt er wel erg lekker is, dat wel haha.

Zoals ik al zei net, kon je in de buurt van het hotel overal al heel lekker eten. Er loopt een lange straat door de wijk die de Rambla del Poblenou heet. Hier zitten onwijs veel restaurantjes aan en deze loopt door de hele wijk en eindigt op het strand. Via het strand loop je dan ook zo naar de wijk Barceloneta waar wij ook een keer lekker hebben gegeten. Dit strand hier is altijd vrij druk, wij hadden de auto bij ons en zijn twee keer iets verder gereden naar Castelldefels en Sitgez.

Tip; als je met de auto bent moet je deze wel aanmelden van te voren anders krijg je een boete. Wij hebben dit van te voren niet goed genoeg uit gezocht en moesten ter plekke tijd maken om zo’n ontheffing aan te vragen. 

Vanuit de plek waar wij zaten kun je ook lopen naar het centrum en naar verschillende highlights zoals de Sagrada Familia maar als je elke dag zulke afstanden aflegt houd je het niet lang vol. Met een korte stedentrip is dat prima te doen. Wij liepen de eerste dagen veel, daarna namen we ook veel taxi’s en metro’s.

Ik neem je mee langs wat fijne plekken in deze wijk, die je allemaal kunt bezoeken zonder het ov/taxi/auto te hoeven pakken. Logischerwijs hebben we heel veel in deze wijk gedaan!

Taxitip; download de app Bolt, werkt hetzelfde als Uber en er zijn meer chauffeurs van actief dan Uber. 

In het volgende -en laatste- deel van deze vakantie neem ik je mee langs de rest van de highlights en restaurants die we in Barcelona hebben gezien!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)