Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

For-rest Glamp – (luxe) kamperen in festival stijl

Ik mocht een weekend slapen op glamping For-rest in Rekken/Eibergen, voor ons 30 minuten rijden. Een plek waar je het festival seizoen een beetje nog kan voelen en waar je kan proeven van het kamperen, maar dan met iets meer luxe. Ik laat je zien hoe dat eruit ziet bij For-rest!

Leestijd

For-rest ligt in de Achterhoek, op voor ons zo’n 30 minuten rijden. Heel dichtbij dus eigenlijk, terwijl je wel instantly een vakantiegevoel hebt. Ik kan me voorstellen dat je dat nóg meer hebt als je uit de Randstad komt. In het voor en na-seizoen is het een adult-only camping waar je echt komt voor een beetje rust. In de zomervakantie van de scholen toveren ze de camping om tot een family camping en dan ben je wél met het hele gezin welkom.

Je hebt glamping en ook een stukje camping. Ook is er een hottub die je kunt reserveren, een foodcourt en een grote tipi aan de voorkant waar je tot laat nog door kan met je drankje. Om 22.30 is het namelijk de bedoeling dat het op de camping zelf stil is. Het is allemaal echt onwijs leuk aangekleed, echt een hippie festival stijltje met vintage spulletjes.

Wij verbleven in een luxury suit, die net als elk verblijf op de glamping een eigen overdekt terrasje heeft.

De Luxury suit is een houten verblijf met een tentdoek als dak. Het kan gewoon op slot, en je hebt een privé terrasje welke ook overdekt is. De hele camping is overigens echt bedacht op slecht weer, overal zijn overdekte stukjes zodat je vakantie niet letterlijk in het water valt.

Voorin heb je gelijk het bed, en achterin staat een kast met wat benodigdheden zoals wat glazen, een waterkokertje, bestek en wat bordjes. Ook is er een koelkastje. Ik had zelf nog wat schaaltjes meegenomen en een grotere snijplank. Hoeft allemaal niet persé maar het is uiteindelijk wel kamperen dus het is handig als je zelf nadenkt over wat je prettig vindt om mee te hebben. Helemaal achterin vind je een badkamertje, met douche, toilet en wasbak. Ook is er nog een kast ingebouwd, heel handig om je spullen wat netter in op te bergen. Onze suite stond aan een vijver, waar we de kikkertjes konden horen in het donker. Super leuk!

Ik loop de andere verblijven met je langs. Op de website kun je alles zelf goed bekijken, maar dit is wat mij in het oog sprong. Naast de glamping is er ook een nomadenweide, waar je met je eigen caravan of tent kan staan. Bij dat laatste kun je gebruik maken van een gezamenlijk sanitair, maar bij alle glamping verblijven zit een privé sanitair.

Het is natuurlijk een camping, dus je neemt vaak zelf ook spulletjes mee. Zo had ik lekkere wijntjes meegenomen, en genoeg hapjes om ons helemaal vol mee te proppen. Maar, er zijn ook twee toffe foodtrucks op een heuse foodcourt! Hier kun je ook lekker wat eten halen, helemaal in festival stijl. Ook staat daar een grote bar waar je lekkere drankjes kunt kopen en in het midden kun je lekker chillen en eten.

Naast de foodcourt staat ook een grote gezamenlijke barbecue en ook kun je een privé barbecue huren.

Uiteraard kun je zelf voorzien in je ontbijt, maar je kunt ook een ontbijtje afhalen in de winkel van Leen. Wij mochten een ontbijtje ophalen welke bestond uit lekkere verse broodjes en locale producten. Hier vind je ook leuke andere spulletjes zoals toffe kussens of mooie kopjes. Het voelt allemaal zo gezellig en kneuterig aan hier!

Ondanks dat het toch bij ons in de buurt is, kom ik niet vaak in de Achterhoek. Wij zijn op zaterdag bijvoorbeeld naar Zutphen gereden. Dat was nog wel 45 min (langer rijden dan ons huis haha), maar relatief in de buurt. Ik wilde er al een hele tijd naar toe omdat ik vaker hoorde dat dat zo’n leuke plaats is. En dat is het! Heel erg pittoresk maar met onwijs leuke restaurantjes om een gezellige markt en fijne plekjes voor koffie en taart. Nu was het ‘weekendje-weg-gevoel’ helemaal compleet.

Wij hebben erg genoten van onze mini retreat! Heel erg fijn dat je zo dicht bij huis het gevoel kan hebben echt even weg te zijn. Ook al hebben we een mooie grote tuin, nu zaten we toch echt even in de natuur. Op mijn Instagram heb ik de foto’s in een highlight staan als je nog even chronologisch de boel na wilt lopen. Ook heb ik daar in Zutphen de restaurants getipt waar we waren!

Thanks For-rest, jullie gaan ongetwijfeld een goede zomer tegemoet.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)