Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Curacao 2017 – #3

van
CUR
naar
AMS
30725
stappen gelopen
281
foto's gemaakt

Tijdens onze laatste dag Curacao genieten we nog met volle teugen van het eiland. We maken een fantastische wandeling door de natuur en soaken nog even volop de zon op.

Leestijd

Zondag

Om 5:20 gaat de wekker, want om zes uur moeten we in de auto zitten onderweg naar Landhuis Pannekoek! Vanaf daar begint de wandeling die we vandaag gaan doen. Dat is ’s ochtends toch best even lastig – je gaat hier niet snel in het donker de deur uit, want tussen zes en half zeven wordt het al licht.

We boekten een wandeling met Susan van Hidden Trails of Curacao. Zij organiseert wandelingen over heel Curacao door prachtige natuurgebieden. Zij weet precies de weg en leidt je naar de allermooiste plekjes. Vandaag is de groep best groot met zo’n 25 mensen, normaal gesproken zijn de groepjes wat kleiner, vertelde ze. We gaan wandelen richting de ‘Soutpan van de Ingeseetenen’, meer aan de westkant van het eiland. En dat is echt prachtig.

Zodra we het zweet en de modder van ons afgespoeld hebben in het hotel gaan we richting Hofi Cas Cora. Hier wilde ik vorig jaar al heen, maar toen kwam het er niet van. Nu zijn we uitgenodigd voor een lunch, zo leuk! Hofi Cas Cora is een ontzettend leuk restaurantje in een oud landhuis. Ze werken met veel lokaal verbouwde groenten (wat niet vanzelfsprekend is, veel groenten en fruit wordt geïmporteerd, er wordt maar weinig verbouwd op het eiland) en hebben een bescheiden kaart.

Tijd voor een maskertje, zo charmant! Haha… Aukje heeft een maskertje van Maybeauty (de Pore Mask) en ik een collageen masker van Mario Badescu. Ik neem vaak maskertjes mee op reis, er is vaak wel een lekker momentje voor.

We laten sushi bezorgen! We bestellen dit bij Rolling Sushi en zoals je ziet zijn de rollen echt énorm! Het is heerlijk maar we krijgen het lang niet op. We bewaren de rest dus voor morgen.

Maandag

Goedemorgen! We zijn weer vroeg op en maken een wandeling door Willemstad. Die brug en de Handelskade blijven toch zo mooi!

Kunnen we dit in Nederland ook doen?

Typisch ik: een snack stash meenemen. Overal mee naartoe. In dit geval naar het strand.

Vandaag gaan we de HELE dag heerlijk op het strand chillen. Al om negen uur zijn we bij Avila en we zijn niet van plan snel weer weg te gaan. Lezen, zwemmen, lezen, zwemmen… Een beetje dat.

Met Joia, de manager van hotel ’t Klooster, gaan we lunchen bij Avila. Joia is zo’n leuke, lieve vrouw! We nemen alle drie brood met avocado, tomaatjes, feta en spinazie en het is heerlijk. Een goed idee om thuis eens te maken. Er zit ook een soort dressing over met knoflook.

Joia is net als ik dol op planners en notitieboeken en mijn hart gaat helemaal sneller kloppen van deze Productivity Planner. Wat een goed systeem en wat ziet het er mooi uit!

Wij vermaken ons uitermate goed.

Hier heb ik al de hele week zin in: een ijskoude polar en BITTERBALLEN. Oh man, love bitterballen.

We zien de zon in de zee zakken.

Die lucht! En ons roze racemonster rechts.

Wanneer we op de hotelkamer komen, staan er twee tasjes met een strikje op de tafel. Huh, cadeautjes? We pakken het uit en, je raadt het al, zit er voor ons allebei die Productivity Planner in. Cadeau van Joia! Zó lief, we zijn er allebei echt ontzettend blij mee. Totaal niet nodig natuurlijk… We vinden het zó attent van haar, veel te gek.

Vanavond is onze laatste avond op Curacao! Wat is de tijd bizar snel gegaan… We hebben voor vanavond weer gereserveerd bij Blessing, dat was dinsdag zo lekker. En Roos eet gezellig mee!

Dinsdag

Onze laatste dag op Curacao! We beginnen de dag weer met een wandelingetje.

Tot we naar het vliegveld gaan, zijn we bij Het Klooster om onze spullen te pakken en om nog een beetje te genieten van het lekkere weer en de zon. Van Joia leen ik dit boek, The New Bohemians Handbook, met heel veel tips voor interieurdesign met een boho touch. Erg leuk!

En dan zit het er rond een uur of vier ’s middags echt op en gaan we naar het vliegveld. Wat een week, we hebben er met volle teugen van genoten. Ik vond het te gek om een beetje kennis naar het eiland te brengen en ik vond mijn avond zó leuk! Ook was de groep waar we mee waren heel leuk: wat een leuke, lieve, slimme mensen. Ik had niet verwacht dat we zoveel met elkaar op zouden trekken (ik ben normaal best wel op mezelf), maar dit was zó gezellig!

Organisatie van #SMMCUR, Marijke en Kim, duizendmaal bedankt dat ik weer bij mocht dragen aan deze toffe week. Hotel ’t Klooster, bedankt voor een home away from home waar het altijd gezellig en knus is. Het was heerlijk. Tot volgend jaar!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.