Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Curacao 2017 – #2

van
CUR
naar
CUR
11933
stappen gelopen
311
foto's gemaakt

Ik liet je in mijn eerste blogpost over Curacao zien wat we van maandag tot en met donderdag deden. Die dagen stonden vooral in het teken van de training die ik gaf tijdens de Social Media Matters week, maar nu is de vakantie begonnen!

Leestijd

Vrijdag

We beginnen onze dag, zoals elke dag, met een ontbijt in de Kloostertuin. Het is zó lekker wakker worden tussen al dat groen!

Het is heel warm vandaag en we hebben eigenlijk nergens zin in. Dus gaan we lekker bij het zwembad hangen.

Daar word ik best blij van.

Zodra we honger krijgen, gaan we lekker lunchen bij Kome. Dit zit in een straatje achter het hotel en het is binnen. Het is er heel druk: meer mensen hebben zin om te ontsnappen aan de warmte vandaag. Ik neem taco’s met gamba’s en zure room, Aukje gaat voor het broodje pulled pork. Het eten is zó lekker hier, de taco’s had ik echt onthouden van vorig jaar…

Na de lunch wandelen we een heel klein stukje door de wijk en we worden weer heel gelukkig van alle vrolijk gekleurde gebouwen.

Even spieken bij de drogist, dat blijft toch altijd leuk in het buitenland. Ze hebben hier enorm veel make-up en haarproducten.

Deze week werden we dikke vrienden met Noor, de dochter van Eef.

Na nog een beetje niksen wandelen we Pietermaai weer in om een hapje te eten. Dit keer op uitnodiging bij Mundo Bizarro, een heel sfeervol restaurant met vaak live muziek. Er wordt veel gedanst en er heerst een hele tropische, warme sfeer. Erg leuk!

Na ons diner gaan we een paar deurtjes verder om nog een Polar te drinken bij Marijke, Remco, Kim en Niels.

Zaterdag

Zaterdag hebben we iets leuks op de planning staan: we gaan varen! Door Daniël van Sail Adventure Curacao zijn we uitgenodigd om een stukje te gaan varen op het Spaanse water. Dit bedrijf organiseert boot tochten, maar je kan ook zelf een boot huren – je moet dan wel een vaarbewijs hebben.

Het Spaanse water is een beschermde lagune met een open doorgang naar zee. Er zijn enorm veel mooie huizen aan dit water en je kan er veel aan watersport doen. Erg leuk om overheen te varen!

We rijden naar Jan Thiel, waar we op het strand gaan lunchen bij Zest. Ik heb een erg lekkere salade met quinoa, geitenkaas, appel, granaatappelpitjes en meloen. Aukje gaat voor een wrap met hummus.

We wilden eigenlijk lekker op het strand hangen bij Jan Thiel, maar het is extreem druk en alle ligbedjes zijn bezet, dus wij gaan weer en route.

Zo ongeveer het lekkerste gevoel wat er is: na een enorm zweterige, warme dag een koude douche nemen en je haar wassen. Of nee, misschien is in het zwembad of de zee springen als je zo zweterig bent nog wel lekkerder… Dat deed ik dan ook eerst 😉

Roos en Bart-Willem zijn met hun kinderen ook toevallig op Curacao en zij komen einde middag gezellig naar de Kloostertuin om een wijntje te drinken. Roos ken ik al jaren omdat ik een hele poos terug mijn haarextensions bij haar heb laten zetten. We hebben altijd contact gehouden en nu kwam het er eindelijk weer eens van om af te spreken! Nota bene op Curacao. Zó leuk! De kinderen zijn dol op Aukje en gebruiken haar als speeltoestel.

In de avond gaan wij weer naar BijBlauw, deze keer voor het diner. Ja, we hebben zo onze favorieten, haha…

Om tien uur liggen we in bed, want morgen gaat de wekker om 5:20…

Waarvoor dat is én wat we tijdens onze laatste dagen op het eiland doen, lees je woensdag in het laatste Curacao fotoverslag. Tot woensdag! Bedankt voor het lezen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.