Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Curacao 2017 – #1

van
AMS
naar
CUR
37439
stappen gelopen
231
foto's gemaakt

Dit jaar mocht ik, net als vorig jaar, weer naar Curacao! Ik gaf een training tijdens de Social Media Week en natuurlijk plakte ik er een paar dagen aan vast om te acclimatiseren en mijn lezing voor te bereiden (lees: om te chillen). Het was weer zó heerlijk, ik kan niet anders dan je weer even meenemen naar dit tropische eiland.

Leestijd

Maandag

Maandagmiddag om 12:30 is het zover: we vliegen naar Curacao! We maken een tussenstop op Aruba dus in totaal zijn we zo’n dertien uur onderweg.

Maar als je op het vliegveld zo onthaald wordt door Marijke (mede-organisator van de Social Media Matters Week op Curacao) ben je al snel uit de kreukels!

Ik ben samen met mijn vriendin Aukje! Laatst zaten we koffie te drinken toen ik haar vertelde over mijn bezoek aan Curacao. ‘Ik wil wel mee!’ zei ze. Mijn antwoord was: ‘Dat kan!’ Snel daarna boekten we de tickets en nu is ze gezellig mee.

We landen rond half negen ’s avonds en gaan meteen naar het hotel. Ik maak nog geen foto’s omdat het donker is – die heb je dus nog tegoed! We nemen snel een douche, trekken een jurkje aan en gaan op zoek naar wat te eten.

We wandelen Pietermaai in, de superleuke wijk waar we verblijven, en al snel strijken we neer bij La Cantina del Patron voor wat tapas en een wijntje. WE ZIJN ER!

Dinsdag

Om half zes zijn we wakker (en dat blijft de rest van de week zo) en ik heb echt héél slecht geslapen. Gelukkig hoeven we nog helemaal niks vandaag: nul plannen! Ik zal je eerst even laten zien waar we precies verblijven. De hele week zitten we weer in Hotel ’t Klooster, een heel knus kleinschalig hotel in de levendige wijk Pietermaai. In 1932 werd het Klooster door de Fraters uit Tilburg gebouwd, inmiddels is het sinds april 2009 een hotel. Aukje en ik zijn uitgenodigd door het hotel om hier te komen slapen.

Om zeven uur ontbijten in de Kloostertuin.

Onze auto is er! Deze week is dit roze scheurijzer van ons. We hebben deze gehuurd bij Mr Paradise, die allemaal van dit soort toffe jeeps heeft.

Onze testrit gaat, heel avontuurlijk, naar de Albert Heijn. Tijd om wat boodschappen te doen! SNACKS!

We gaan lunchen BijBlauw, een van mijn favoriete restaurants van vorig jaar.

Het waait heerlijk en met fantastisch uitzicht eten we allebei een salade met tonijn. Hmm!

Daarna is het chill-tijd! We gaan naar het strand van het Avila resort (waar deze week de hele week de lezingen en trainingen van de Social Media Matters Week worden gegeven).

Onze eerste ‘echte’ avond gaan we eten bij Blessing, het restaurant dat sinds ongeveer een jaar vastzit aan Hotel ’t Klooster. Dit restaurant wordt gerund door Micha en Cynthia, die beiden al jaren horeca-ervaring in Nederland op hun CV hebben staan. Micha werkte bij verschillende sterrenrestaurants en doet nu zijn eigen ding op Curacao. Wij werden door hem uitgenodigd om een avondje te komen ervaren wat Blessing doet. We deden de ‘Blessing tour’, dit is een menu met allemaal kleine gerechtjes van de kaart.

Pffff, wat lekker is dit allemaal! Mijn favorieten zijn de steak tartare, de gamba’s met beurre noisette en het buikspek van Iberico-varken. Ik houd van al die kleine gerechtjes en alles is met aandacht gemaakt. Hier gaan we deze week zeker nog wel een keer heen… Bedankt, Micha!

Woensdag

Het beste uitzicht dat er is.

Na het ontbijt willen we een wandeling maken, dus we rijden naar een strand. We banjeren wat heen en weer over Mambo Beach, maar we worden al snel aangesproken dat we entree moeten betalen. We banjeren dus maar weer terug naar de auto, maar we hebben toch lekker een ochtendwandelingetje gedaan op het strand! Zo fijn.

Terug bij het Klooster raken we aan de praat met Sander, een ondernemer die naast ons in het hotel zit. Hij runt een restaurant op het eiland (La Cantina del Patron, waar we toevallig maandagavond al even aten) en in Amsterdam en hij is bezig met The Good Roll. Bij The Good Roll kan je een abonnement nemen op een bezorgdienst met toiletrollen, en 50% van de nettowinst gaat naar het installeren van veilige toiletten in Oost-Afrika. Met de aanleg van deze toiletten en het verspreiden van kennis over hygiëne worden levensgevaarlijke ziektes voorkomen en kunnen kinderen veilig naar school. Zo kunnen ze zich ontwikkelen en breken ze uit de vicieuze cirkel van armoede. Mega goed idee en die rollen zien er ook nog eens enorm leuk uit.

Vanavond geef ik mijn training, dus vandaag overdag doen we lekker rustig aan. Ik zet nog even de laatste puntjes op de i en we relaxen lekker bij het zwembad.

En we gaan lunchen bij de Gouverneur in Willemstad.

En dan is het woensdagavond om 18:30 zover: ‘mijn’ avond in de Kloostertuin! Ik geef een lezing/training over (geld verdienen met) bloggen. Het publiek bestaat dan ook vooral uit bloggers of mensen die graag willen beginnen met bloggen, maar nog niet zo goed weten hoe. Ik vertel een heleboel over mijn ‘blogavontuur’ van de afgelopen tien jaar en geef talloze tips voor een blog en hoe je er geld mee kan verdienen. Kirsten geeft tussendoor nog een korte selfieworkshop en ook de Curacaose blogger Ramsay Soemanta neemt even de microfoon van me over. Ik geniet er met volle teugen van: de informatie wordt echt ópgezogen en er zijn enorm veel vragen. We praten nog heel lang over alles wat met bloggen en social media te maken heeft en dat is ontzettend leuk.

Heel leuk: een groot deel van de sprekers van de Social Media Matters Week is erbij vanavond en na afloop doen we nog een gezellige borrel bij Blessing, ook met een groot deel van deelnemers van de training.

Je ziet op de foto Remco (WordPress expert), Roos (‘merkwerker’, zij weet alles over hoe je als bedrijf je werknemers social media kan laten inzetten), Peter (Facebook Advertising expert), Kirsten (Instagram en Visual Storytelling expert), Kim (expert in social media content en organisator Social Media Matters Week), Arne (webcare expert), Marijke (organisator van de Social Media Matters week en Facebook expert) en Eef (telefoonfotografie expert).

Donderdag

Donderdag staan we weer om zes uur klaarwakker naast ons bed en we gaan vandaag een wandelingetje door Willemstad maken na het ontbijt.

Na onze wandeling pakken we de auto om naar Karakter en Koraal te gaan. Onderweg stoppen we even bij de flamingo’s, wat is dat toch een prachtig gezicht.

We beginnen met en koffie en een duik bij Karakter. Dit is echt een van mijn favoriete plekken van het eiland. Dit uitzicht!

Rond lunchtijd nemen we de trap naar boven om wat te eten bij Koraal. Dit is een heel mooi restaurant met zwembad met geweldig uitzicht op zee. We zijn uitgenodigd door ze om hier lekker te komen relaxen vanmiddag, hoe lekker! Het eten smaakt top, en dit uitzicht helpt best mee, kan ik je zeggen:

Zodra de zon ondergaat zwaaien we nog even naar Karakter en gaan we terug naar Willemstad, want om zes uur hebben we een borrel met de andere sprekers bij Miles. Daar maak ik helemaal geen foto’s omdat het gewoon zo gezellig is!

Dit zijn onze eerste vier dagen op Curacao! Het werk zit erop dus vanaf nu is het echt alleen nog maar chillen en leuke dingen doen. Al was ‘mijn avond’ in de Kloostertuin zó leuk dat ik het zo nog een keer zou doen – ik heb er echt van genoten.

Tot vrijdag, dan neem ik je mee tijdens onze vijfde en zesde dag.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.