Cruise vlog deel 1: dolfijnen gezien!

van
PMI
naar
SVN
44275
stappen gelopen
231
foto's gemaakt

Vorige week gingen wij voor het eerst op een cruise! Bucketlistdingetje, hoor. Iets wat ik al zolang wilde proberen ging ik eindelijk doen, samen met Willem. In deze vlog neem ik je mee! In dit eerste deel zie je een deel van het schip en we meren aan in Barcelona en Savona (Italië). En we zien DOLFIJNEN!

Leestijd

Klik hier als je de video niet kan zien. De hele week was echt een droom: wat is het gaaf om eens mee te maken hoe een cruise is! Ik laat je zien wat er allemaal te doen is op het schip, ik neem je mee naar Barcelona en Savona én WE ZIEN DOLFIJNEN! Aanstaande maandag zie je deel twee van onze cruise en dan neem ik je mee naar Napels, Sicilië en Ibiza. Check hier op de website van TUI mijn blogs over de cruise.

Deze reis heb ik aangeboden gekregen door TUI en ik krijg betaald voor deze content.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

28 reacties
 1. Iris

  Dank je wel voor deze toffe vlog. Het geeft een goede indruk over een cruise. Het mooie vind ik het varen en de plaatsen bezoeken. Minder vind ik de drukte en het avondprogramma. Maar zo’n eigen balkon zou ik dan ook wel willen. Ben benieuwd naar de volgende vlog.

 2. Maartje

  Heerlijk hoe de vlog van eten naar eten gaat. Story of my life ??

 3. Linda

  Wat tof om te zien zeg! Ik dacht eigenlijk dat een cruise meer iets zou zijn voor suffe bejaarden met teveel geld – sorry, lomp van mij – maar het is echt wel heel leuk! Wat ben je ontzettend oprecht enthousiast, heel erg leuk! Vooral het stukje met de dolfijnen vond ik VET! 😀

  Zo’n avondprogramma en de drukte zou echter niets voor mij zijn denk ik… (ik zou trouwens ook heeeeel erg aankomen denk ik, al dat eten wooo <3) Maar als je zo'n balkonnetje hebt dan zou ik het wel weer heel tof vinden met roomservice, en lekker rustig 🙂

  Ook wel een hele leuke manier om snel kennis te maken (of opnieuw te bezoeken) met nieuwe steden, erg leuk. Voelde het niet gehaast omdat je maar een halve dag steeds in een stad was?

 4. Annet

  Leuk spontaan filmpje! Ik moest lachen om je reactie met de dolfijnen. Ik word ook altijd helemaal gek als ik ze in het wild zie!
  Wel een enorme boot! Ik was vorig jaar met Holland America Line naar Noorwegen en dat was wel wat rustiger en minder groot dan Costa.
  Wellicht ook nog eens leuk om te testen?

 5. Eliene

  Leuke vlog! Zou zelf ook graag eens op cruise gaan maar ben heel snel zeeziek ?
  Super om je zo enthousiast te zien bij het zien van de dolfijnen!
  Xx

 6. Anneke

  Al diverse keren cruises gemaakt met verschillende maatschappijen.
  De HAL (Holland America Line) staat echter boeven alles, niet te overtreffen.

 7. Lenneke

  Enorm tof om dit te zien. Ik vóelde jouw enthousiasme vanwege de dolfijnen gewoon!

 8. Vera

  Wat een leuke, vrolijke vlog.
  Mooie hut heb je, net een hotelkamer en wat fijn dat je roomservice kunt bestellen.
  Gaaf he, die dolfijnen! Blijkbaar zwemmen ze graag stukken met boten mee.
  Ik vraag me af waar je bent opgestapt, in Mallorca? Ben je daar naartoe gevlogen?
  Lijkt me namelijk geweldig zo’n cruise maar op deze manier misschien voor mij niet helemaal handig.

 9. Tjitske

  Ik heb net als jij nogal last van drukte. Als ik de beelden zie, krijg ik het al benauwd van al die mensen op een boot. Ik ben heel benieuwd hoe jij dat ervaren hebt, Cynthia.

 10. Syl

  Ik zou zo graag een keer op cruise gaan. Het liefst een Caraïben cruise. Dat staat echt hoog op mijn wishlist.

 11. Mariska

  Wat leuk om te zien! Dit zou ik ook nog weleens willen gaan doen, op cruise. Mooie beelden en ook van die dolfijnen. Die onweer lijkt me toch wel super eng, haha!

 12. rachel

  heerlijk meis zoals ik youtube al poste!! dit soort reizen vind ik persoonlijk nog leuker dan vliegreizen!!

 13. Manon

  Ik heb ook een cruise gemaakt in Juni alleen dan naar Malta, Kroatie, Montenegro en aantal plekken in Italie dat was ook prachtig. Dit is ook erg leuk!

 14. lisa

  Ondanks dat ik de sfeer in de cruisevlog van vandaag wel leuk vind, vind ik het echt zo jammer dat je op film/editvlak nog wel veel laat liggen. Er zou zoveel meer uit te halen zijn voor je, gewoon alleen al door wat beter op te letten en nadenken wat je film of achter elkaar monteert. Daarom geef ik je graag wat feedback om dit te verbeteren, wellicht heb je er wat aan 🙂

  Waarom voordat je aankomt (of op enig ander moment) geen shot van de boot van buiten filmen, zodat je kijkers daadwerkelijk kunnen zien waar je het over hebt in plaats van alleen je eigen hoofd in beeld terwijl je vertelt. 2x exact hetzelfde verhaal achter elkaar “Goedemorgen, we komen bijna aan in Barcelona en het is half zeven. Goedemorgen we varen nu de haven binnen en komen bijna aan in Barcelona, het is nu half zeven”. Compleet random ineens een shot van MadamLotte die ook in Barcelona is en hysterisch lacht (?). Onverstaanbaar stukje praten in een restaurant (laat het er dan uit of zet er tekst onder voor de duidelijkheid), zeggen dat je beelden van Willem van het onweer in de vlog zal stoppen, maar niet doen . Geen afsluiting, de vlog is gewoon ineens afgelopen.

  Dat zijn allemaal dingen die je met alleen een beetje aandacht en het goed terugkijken van je edit al kunt voorkomen. Het zou denk ik wel goed zijn als ze een korte cursus zou volgen of een keer met iemand die verstand heeft van video maken zou samen zitten, gewoon om de basisprincipes van video onder de knie te krijgen. Dit soort slordigheidsdingen zijn zo jammer, en het zou het niveau echt omhoog halen als je er iets mee zou doen! Het is natuurlijk je baan, dus wat dat betreft zou het mooi zijn om het nog meer te verbeteren!

  Groet,
  Lisa

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel voor je feedback 🙂 hij stopt zo random omdat ik na het filmen (thuis) pas besloot er twee delen van te maken. Dus dat zit op die manier in elkaar. En wie is ‘ze’? Thanks, hier kan ik wat mee!

  • Petra

   Beetje flauwe reactie van je Cynthia, je snapt best dat ‘ze’ een typefoutje is. Ik vind dat ze heel netjes haar punt maakt, je bedankt haar er ook voor, maar doen alsof je dat niet snapt komt toch over alsof je even een sneer terug wilt maken.

  • Cynthia Schultz

   Het is helemaal niet mijn bedoeling een sneer te maken, ik begreep echt even niet wat ze bedoelde daar, maar als het een typfoutje is dan is het duidelijk 🙂 Flauw juist van jou om er meteen iets negatiefs van te maken terwijl ik haar gewoon een vraag stel.

  • Petra

   Als je dat niet kan opmaken uit de rest van de tekst…

 15. Matanja

  Oeps… Ik geloof dat ik 2x een reactie heb geplaatst?
  Af en toe doet mijn computer een beetje raar….

 16. Matanja

  Wat gaaf om dit te zien!
  Fijn dat jullie dit schip maar een klein beetje voelen bewegen.
  Wij zijn twee keer een mini cruise wezen doen, een keer naar Newcastle en naar Hull (dat was voor een weekend)maar dat schip was veel kleiner en ik moest echt wennen aan die deining ,dat ik de eerste nacht had gedroomd dat ik overboord was gevallen en in een reddingsboei lag te dobberen op het water, en het schip vaarde gewoon verder ( hahaha).
  Ik ben beniewd naar deel twee.

  Heel veel plezier nog samen met Willem, ga maar lekker genieten!!

  • Eveline Fleur

   Haha ik moest zo lachen om jouw reactie. Ik heb ook altijd dat als ik dan eenmaal thuis weer in bed lig, ik nog het idee heb dat ik op zee ben en de deining nog voel haha, liefs Eveline

  • Cynthia Schultz

   Haha ja wij hadden de laatste dagen ook helemaal zeebenen!

 17. Matanja

  Wat gaaf zeg om dit te zien!
  Ik heb weleens een mini cruise gedaan (een weekend), naar Newcastle en een keer naar Hull , dat vond ik al gaaf maar dit is helemaal gaaf om mee te maken!
  En omdat jullie op een super groot schip zitten voel je de deining een klein beetje want wij zaten op een kleiner schip en voelde de deining wel erg, ik moest daar zo aan wennen dat ik de eerste nacht had gedroomd dat ik overboord was gevallen en in een reddingsboei lag te dobberen op het water (hahaha).
  Maar super om te zien dit!
  Heel veel plezier samen met Willem en geniet er maar van!

 18. Susan

  Oh dit vind ik leuk om te kijken! Ben heel benieuwd naar zo’n Europese cruise.

 19. Daphne

  Leuke vlog! Ik ben benieuwd naar het vervolg en ben vooral benieuwd of het cruisen je zo goed is bevallen dat je het nog een keer zou doen.

 20. Marije

  Wat ziet het er gaaf uit zeg. Wel lekker Amerikaans met al die spiegels en lichtjes.

 21. Noelle

  Yes, daar zat ik op te wachten! Zo gaaf om te zien. Ik heb heel lang getwijfeld om een Europese cruise te doen, maar zo te zien is het echt wel leuk. Als Carnival volgend jaar een paar maanden in Europa is, zal ik waarschijnlijk gaan. Hopelijk zien wij dan ook dolfijnen 😛 In de Cariben nooit dolfijnen gezien 🙁 En het is zo grappig dat de opbouw van het schip (de layout, bouw en de cabines ook) echt precies zo zijn als op de schepen waar ik op heb gevaren. Kriebels om weer te mogen varen in december! Hebben ze ook live/cover bands bij Costa?