Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Bologna & Modena 2021

naar
BLQ
48134
stappen gelopen
243
foto's gemaakt

Bologna: voor mij dé eethoofdstad van Europa. Ragu alla Bolognese, Parmiggiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Balsamico, Tortelloni, Lambrusco… Vorige week ging ik er met Willem en vrienden heen en het was nog zoveel beter dan waar ik me op had verheugd. Ik neem je mee. Klaar voor PASTA?

Leestijd

Bologna

Vorig jaar februari ging ik met Willem een paar dagen naar Bologna, als verrassing. Ik vond het het einde. Zo’n prachtige stad, zo sfeervol en gezellig, zoveel lekker eten – ik was er dol op. Onze vrienden Harold & Harma zijn jaren geleden ook al eens in Bologna geweest en zij waren er net zo weg van als wij. We willen al een tijdje samen naar deze culinaire hoofdstad en vorige week was het zover: met z’n viertjes stapten we in het vliegtuig naar Bologna.

Zó geweldig om zo’n tripje weer te kunnen maken. Het was wat gedoe met testen (en testuitslagen die maar niet kwamen), een hele papierwinkel en geregel, maar het was het dubbel en dwars waard.

Je vindt hier mijn reisverslag van Bologna vorig jaar.

Je vindt hier mijn reisverslag van Modena vorig jaar.

Daar gaan we! We vliegen heel relaxed vanaf Eindhoven.

Eten & drinken

De hoofdreden voor een bezoek aan Bologna: het eten. Voor ons, dan. Dus dat laat ik ook als eerste zien.

Rondbanjeren, mooie straatjes

Modena

We gingen een middagje naar Bologna om daar nog wat rond te struinen en natuurlijk om te ETEN. Modena vind ik zo’n charmant stadje, zo sfeervol met overal goede pasta en koffie. Het is een stuk kleiner dan Bologna en ook een stuk rustiger, en het heeft echt z’n eigen karakter.

Het was zo tof om ook even naar Modena te gaan. Het is een klein halfuurtje met de trein, dus prima te doen. Het was wel te kort (haha, deze hele trip was 3 weken te kort ;-), maar we gaan een andere keer wel weer een paar dagen.

Lekkers voor thuis! Op de eerste foto zie je parmezaan. We hebben twee blokken van 36 maanden oud, een van 48 en een van 60 maanden oud. Die van 36 maanden zijn gewoon top om mee te koken en voor in gerechten (of gewoon zo als snack), ter vergelijking: Parmezaan die je hier in de supermarkt koopt is 22 maanden gerijpt en kost gemiddeld €30 per kilo. Hier betaal je dat bedrag voor een 36 maanden gerijpte variant (en dat is lekkerder, er zit meer smaak aan). We hebben dus ook wat oudere soorten meegenomen, die top zijn om ‘zo’ te eten op bijvoorbeeld een kaasplankje.

Ook ging er balsamico mee, natuurlijk! Zo’n geweldig product. We kochten twee flesjes voor ‘elke dag’ om in salades enzo te gebruiken, deze heeft 3 jaar op vat gerijpt. De twee ronde flessen zijn ouder, 12 en 25 jaar, en die zijn veel rijker, intenser van smaak, dikker qua textuur en ze smaken ook zoeter (ze zijn dan ook een stuk duurder). Geweldig bij kaas of desserts. Vorig jaar namen we ook wat flesjes mee en die zijn laatst net allemaal opgegaan, dus het was tijd voor nieuwe!

Twee flessen Lambrusco mee in de koffer en wij kunnen weer even vooruit. 😉

Oh man, het was geweldig.
Intens genoten van het banjeren door een ‘vreemde’ stad, de taal, het verrukkelijke eten, even ECHT weg zijn.

Hopelijk heb je een beetje met ons meegenoten 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.