Berlijn dagboek + tips

Begin augustus ging ik met Luuk naar Berlijn en dat was onwijs leuk! Natuurlijk is vakantie nu anders en je moet je aanpassen, maar zolang een bestemming veilig is kan ik me daar heel goed overheen zetten en gewoon puur genieten! Ik laat je wat foto’s zien van onze trip en geef natuurlijk wat tips.

Leestijd

Op vakantie gaan in deze tijden is natuurlijk heel dubbel. Moet je wel gaan? Brengt het risico’s met zich mee voor onszelf of anderen? Moet je teveel aanpassingen doen en is het dan nog wel leuk?

Wij besloten dit jaar niet te vliegen, omdat we niet vast wilden zitten op een plek als er een lock down kwam. We wilden dus relatief dicht bij huis zijn zodat we met de auto konden en een zon-vakantie vonden we te ver rijden. We besloten een kleine trip te doen naar Berlijn, want uiteindelijk zijn we allebei mega gek op citytrips. Op dat moment was Berlijn ook geen danger-zone (moment van publicatie kan daarin afwijken) en we concludeerden dat we ook in een andere stad dezelfde afstand konden bewaren als we thuis deden.

Het hotel

Outfits

Restaurants

Winkels

Er zijn genoeg winkels in Berlijn uiteraard. Elke keten heeft er wel een vestiging en er is ook veel ruimte voor kleinere ondernemers. Vintage kleding krijgt een veel groter aandeel dan in Nederland, en je struikelt dan ook over de vintage winkels zowel groot en klein. We hadden geen uitgebreide winkel momenten maar gingen gewoon een winkel binnen wanneer we ergens langs liepen. Zo kan ik natuurlijk geen Monki voorbij lopen zonder bezoekje.

Sightseeing en leuke plaatjes

Ik hoop dat je het leuk vond om deze knipsels van onze trip te zien, en misschien heb je nog wat aan de restaurant tips als je zelf ook een keer naar Berlijn gaat!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

5 reacties
 1. Sytske

  Die pizzatent ken ik nog niet, gaat zeker op de lijst! Mijn favo pizza is die van Masaniello (bij Hermannplatz in Neukölln) en Zola (Maybachufer in Kreuzberg en tweede vestiging bij het Funkhaus, maar dat is wel heel erg uit de richting). De beste (betaalbare) sushi heb ik tot nu toe gegeten bij Tabibito in Neukölln ook, locatie is meh, maar van binnen wel cute en heerlijke sushi. En je bent dan ook vlak naast Klunkerkranich, toffe rooftopbar

 2. Sonja

  Hele leuke blog! Ik kom al jaren in Berlijn maar heb toch weer nieuwe dingen ontdekt in je blog!

 3. Marit

  DIE PIZZA! Die ziet er echt góddelijk uit, mijn hemel.

 4. Saskia

  Heerlijk om te lezen! Fijne herinneringen aan mijn eigen stedentrip naar Berlijn komen weer naar boven als ik dit lees!

 5. Lousaa

  Heerlijk, Berlijn. Is inmiddels alweer jaren geleden, maar het blijft een fijne stad. Geen restaurant tips hier, waarschijnlijk bestaan de tenten die wij hebben bezocht niet eens meer. Maar sowieso is eten in een biertuin wel een must.