Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

4 dagen Disney (enzo)

van
ZWL
naar
DSN
73932
stappen gelopen
241
foto's gemaakt

Een meisjesdroom kwam laatst uit: we gingen naar DISNEYLAND! Willem en ik gingen samen vier dagen naar Disneyland Parijs en het was helemaal gewéldig. Wat hebben we dik genoten van de sfeer, de attracties en alles in en om de parken. We hebben ’t wel een beetje op onze eigen manier gedaan en ik ga je in dit fotoverslag laten zien wat we allemaal gedaan (en gegeten, hehe) hebben.

Leestijd

Het was dus mijn allereerste keer in Disneyland,  Willem is er als kind weleens geweest. We besloten voor de relaxte optie te gaan en drie nachten in Newport Bay te boeken, een Disneyland hotel op ongeveer tien minuten lopen vanaf het park. Wij dachten: dan ‘hoeven’ we niet te haasten om te doen en zien wat we willen doen en zien, en kunnen we ook ontspannen een half dagje gaan en de rest van de dag chillen op de kamer of nog iets anders doen. Dat bleek voor ons perfect! We hebben er op deze manier op een hele ‘rustige’ manier van genoten zonder het idee te hebben dat we iets misten.

Ik ga trouwens nog een aparte blog schrijven over Disneyland bezoeken als je HSP bent (net als ik) of als je op een andere vorm moeite hebt met prikkelverwerking. Want dat is nu precies de reden dat we ons bezoek aan Disneyland op deze manier hebben aangepakt!

Dag 1

Op woensdag rond acht uur vertrekken we vanuit Zwolle met de auto naar Parijs.  Rond een uurtje of twee komen we aan in het park, dus we droppen onze koffers en we gaan linea recta Walt Disney Studios Park in. Ik neem je mee vandaag!

Dag 2

Onze eerste volle dag! We besluiten volop gebruik te maken van de ‘Extra Magic Time’ die je hebt als je in een van de Disney hotels slaapt. Dat houdt in dat je een uur eerder dan de gebruikelijke openingstijd de parken al in kan. We weten natuurlijk helemaal niet zeker of dit wel de moeite waard is (ik las online bijvoorbeeld veel dat er dan maar heel weinig open is), maar we zien het wel!

Dag 3

De dag met volle bak sneeuw. Haha! Dat hadden we in ieder geval niet bedacht toen we een tripje Disney begin april boekten… Maar we waren uiteraard voorbereid met warme kleding, handschoenen, mutsen en paraplu’s.

Dag 4

Op naar huis! Maar niet voordat we nog even een laatste rondje door de parken hebben gedaan.

Het was in één woord geweldig. Wat heb ik een plezier gehad deze dagen. Ik heb van alles erg genoten en ik vond het ook heel prettig om elke dag even het park af te gaan en ergens anders te eten. De eerste avond had ik een reservering staan bij het restaurant in ons hotel (The Yacht Club), hoofdgerechten waren zo’n €40 en de recensies op Google om te jánken… Dus die heb ik overdag nog geannuleerd. Ik bene echt blij dat we het dus anders hebben aangepakt. Eten is nogal een belangrijk onderdeel van onze vakantie zoals je merkt, haha.

We waren trouwens voor 3 nachten Disney inclusief vier dagen toegang tot beide Disney parken ongeveer €1.100 kwijt voor 2 personen. Als je bedenkt dat een dag toegang tot beide parken los al zo’n €80 per persoon per dag kost (en dus €640 in totaal), vond ik dat nog wel oké. Het kwam dus neer op €153 per nacht. Bedenk dus wel dat we hier geen eten bij in hadden, ook geen ontbijt. We hebben ook wel gekeken om vlakbij het park een AirBnB of hotel te boeken, maar het voordeel dat je Extra Magic Time hebt én zo dicht bij het park zit, was voor ons doorslaggevend om toch Newport Bay te boeken. Het was zo fijn om makkelijk en snel in het park te zijn! En ook echt leuk om in de Disney-sferen te blijven. De volgende keer zou ik Hotel New York wel willen proberen – die was alleen nog wel wat duurder.

Anyway, het was een succes.

Dit gaan we zeker nog eens doen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.