Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

36 uur in Deventer fotoverslag

van
Dev
naar
Zwl
46528
stappen gelopen
241
foto's gemaakt

Deventer ligt bij mij om de hoek, maar ik kom er nooit. Reden te over om een paar dagen naar deze Hanzestad te gaan! Ik werd uitgenodigd voor 36 uur Deventer: 1,5 dag vol verrassingen, van slapen in Museum de Waag tot een kijkje achter de schermen bij het Dickens-festijn. Ik laat je vandaag de foto’s zien!

Leestijd

Donderdag

Rond half zeven kom ik aan bij mijn accommodatie, in het Havenkwartier in Deventer. Het is wel een heel bijzondere slaapplek, namelijk bij Lucy in the Sky. Dit is een initatief met drie ‘micro hotels’ in het havenkwartier, een samenwerking tussen architecten en ontwerpers. Ik slaap in GLXY.

Op loopafstand van onze ‘kamers’ zit Fooddock, een foodhal met allemaal verschillende kleine eettentjes. Ik houd zo van dit soort plekken: je kan zoveel verschillende dingen proeven en ik vind het altijd erg leuk om gerechten te delen. We proberen van alles, van Afrikaanse chapati’s (gevulde pannenkoeken) tot sushi, Turks, dim sum en fantastisch lekkere friet van Hieper de Pieper.

Voor een afzakkertje voor het slapengaan wandelen we naar Davo, een Deventerse brouwerij! In dit oude industriële pand brouwt Davo overdag bier dat hier ’s avonds gedronken wordt. Davo brouwt ook voor andere café’s en winkels trouwens, dus hun speciaalbieren vind je door het hele land. We doen een kleine proeverij, ik vind hun Surf Ale al tijden heel erg lekker en hun Tripel is ook fantastisch. Wat een gepassioneerde mensen werken hier, ik krijg spontaan zin in nog een biertje!

Vrijdag

Goedemorgen! In ‘mijn’ koelkast staat een ontbijtje. Yoghurt, fruit, muesli, broodjes, jam, boter, een sapje, eiersalade… Wat heerlijk!

Dit is Bonnie! Samen met haar ben ik deze 36 uur in Deventer. En die ‘silo’ achter haar… Dat is haar slaapplek van vannacht. In mijn vlog die binnenkort online komt zie je deze ook van binnen.

Tijd voor koffie. We gaan het centrum in, op naar Bussink! Dit bedrijf heeft een rijke historie in koek, en wel de Deventer Koek. Al in 1417 werd Deventer Koek gebakken en nog steeds is dit een bekende Deventerse lekkernij.

Na deze pauze gaan we samen met local Jeroen Logtenberg de stad in. Hij leidt ons rond en laat ons leuke plekjes en winkeltjes in Deventer zien.

Even voorstellen: dit is Museum de Waag, onze slaapplek voor vannacht. Huh? Ja, we gaan vannacht in het museum slapen! Dat kan natuurlijk normaal gesproken niet, dus dit is wel héél speciaal. Wat een prachtig gebouw is het! Een waag is trouwens van vroeger uit een gebouw waar goederen werden gewogen. Handelaren moesten dingen als kaas en boter verplicht laten wegen. Dit zorgde ervoor dat er eerlijke handel werd gedreven. Sinds 1914 is een museum gevestigd in De Waag in Deventer. Naast belangrijke stukken uit de Deventer historische collectie zijn er wisselende tentoonstellingen met een specifiek thema te zien.

We krijgen een korte rondleiding door het museum en we zien ook onze slaapplekken al even… Later meer!

We gaan even een kijkje nemen bij een plek waar voorbereidingen getroffen worden voor het Dickens festijn dat morgen plaatsvindt in de stad. Dit festijn is morgen hier in de Walstraat en het ziet er nu al zo gezellig en kerstig uit!

Tijdens het Dickens festijn spelen bijna duizend vrijwilligers verschillende personages uit de boeken van Charles Dickens. Vooral veel mensen uit de buurt nemen hieraan deel en het is elk jaar een drukbezocht evenement.

 

Een deel van de kostuums voor morgen hangt hier, er zijn er een stuk of 700!

Na het diner lopen we nog even naar de Lebuïnuskerk, die gaan we beklimmen! Ik vind het zelf altijd fantastisch om een stad vanaf een hoge plek te bekijken, dus ik vind het erg leuk om dat vandaag in Deventer ook te doen.

Kijk dan… Hier in Museum de Waag ga ik slapen! Bonnie slaapt om het hoekje, dus als we het eng vinden kunnen we elkaar roepen 😉 Auping heeft gezorgd voor de bedden, dus aan het slaapcomfort zal het niet liggen.

Zangeres Vera Bon komt voor ons een liedje zingen… Zó leuk en intiem!

Zaterdag

Hoi! Wakker worden in een museum… Dat ga ik nooit meer vergeten.

Na dit heerlijke en vullende ontbijt gaan we kijken bij het Dickens festijn. Het begint om elf uur, maar wij krijgen even een voorproefje van dit hele spektakel. Dat is wel fijn, want het wordt altijd héél druk!

In mijn vlog die volgende week online komt, laat ik je nog meer zien van deze 36 uur in Deventer. Wat was het leuk! Ik ben echt heel erg verrast door deze Hanzestad: het is zo gezellig, knus, met mooie oude straatjes en pleintjes, met erg veel authentieke boetiekjes, koffieplekjes en restaurantjes. Zeker een plek waar ik heel snel nog eens heen ga voor een dag of weekendje!

Je vindt hier meer informatie over Deventer, en hier meer informatie over de Hanzesteden.

Ik werd door Hanzesteden & Deventer uitgenodigd voor deze trip.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.