Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

30 uur in Londen

van
GRQ
naar
SEN
37806
stappen gelopen
189
foto's gemaakt

Afgelopen weekend gingen Willem en ik voor 30 uur naar Londen. We hadden een minivakantie in de wijk Shoreditch en dat hield vooral in: van terrasje naar eettentje en van restaurantje naar barretje.

Leestijd

Ik was helemaal niet van plan een blog te schrijven over dit weekend. Lees: ik ging op pad zonder het idee dat er een blog over geschreven zou worden. Dat heb ik meestal wel als ik op reis ga en soms levert dat stress op, dan word ik onrustig omdat ik vind dat ik zoveel mogelijk leuke dingen moet vastleggen. Dat slaat natuurlijk nergens op, want het is het allerleukste om gewoon vast te leggen wat ik doe. Wat dit weekend wel weer bleek: als ik gewoon lekker op pad ga, vind ik vanzelf hele leuke plekjes en maak ik uit enthousiasme zoveel foto’s dat ik niet anders kan dan dat niet delen.

En dus vandaag: ons reisverslag van een weekendje Londen! We gingen maar kort, ongeveer dertig uur, en daarom koos ik een wijk uit. Dat werd weer Shoreditch omdat ik dat de vorige keer zo ontzettend leuk vond. En: we hebben beperkt de tijd, dus dan is het sowieso handiger om keuzes te maken. Zo geschiedde. Ons weekendje begon!

Dag 1

Willem en ik werden door Groningen Airport uitgenodigd om eens te ervaren hoe het is om vanaf daar te vliegen. Ik ben op andere kleine vliegvelden in Nederland ook weleens geweest, zoals Eindhoven en Rotterdam, maar het is de eerste keer dat wij vanaf Groningen vliegen vandaag. En wat blijkt: dat is dus ontzettend relaxed. Je hoeft er maar een uurtje voor je vlucht vertrekt te zijn, je parkeert letterlijk voor de deur (heel goedkoop ook), het is heel rustig en het is klein. Er zijn maar een paar gates. Wij parkeerden om 6:20 de auto en zaten om 6:30 aan de koffie achter de security.
Ik snap het als je denkt: ja, tuurlijk ben je positief, je hebt je vlucht gekregen, maar het was écht onwijs chill. Absoluut voor herhaling vatbaar en wij gaan dus zeker vaker vanaf Groningen vliegen.

Vanaf Groningen vliegen we op London Southend Airport en vanaf daar ga je in 45 minuten met de trein naar het centrum van Londen. Dit weekend waren er helaas werkzaamheden waardoor we een stukje met de bus moesten, maar alsnog waren we rond 10:00 in de stad. Sowieso vond ik het echt leuk om dat stuk met de trein te reizen, je kan lekker van je afkijken en de omgeving is zo mooi!

We zijn er! De zon schijnt heerlijk. We gaan op zoek naar een plekje om te ontbijten en dat wordt The Bike Shed. Dit is een mix van een winkel met allemaal motoraccessoires (van helmen tot motorpakken), een garage waar je je motor kan parkeren en een restaurant.

Na het ontbijt wandelen we richting het hotel om onze rugtassen te droppen, maar onderweg zien we alweer zoveel moois en leuks.

We lopen tegen Doughnut Time aan, een knalgroene donutbakkerij. We halen daar een ferrero rocher donut om later op te eten – alles ziet er zo lekker uit!

Nadat we in het hotel zijn geweest voor onze spullen wandelen we lekker door de wijk. Rond een uur of twaalf hebben we wel zin in wat te drinken en dan lopen we ineens tegen Brewdog aan. ‘Brewdog!’ roept Willem. Hij is gek op speciaalbieren en Brewdog is een van zijn favorieten bier’merken’. Daar gaan we dus even zitten voor een drankje.

Overal mooie streetart in Shoreditch.

We wandelen een stukje naar het zuiden richting de Tower Bridge, toch indrukwekkend om te zien.

Ik boekte een kamer in het M by Montcalm hotel en als we de kamer inlopen, zie ik overal ballonnen liggen. Wat grappig, ze hebben dus gezien op mijn paspoort dat ik over twee weken jarig ben… En dan die brownies!

Na een douche en even ‘landen’ op de hotelkamer is het alweer tijd om te gaan eten. We gaan eerst naar Bone Daddies, vlakbij ons hotel, want daar is nog zon op het terras! Daar drinken we dus even iets en we zouden Willem en Cynthia niet zijn als we ook niet iets lekkers zouden bestellen. Daarna lopen we naar Shoryu, een ramen-restaurant iets verderop.

Wat een geweldig eten bij Shoryu, die ramen zijn echt fantastisch, zóveel smaak! Na het diner lopen we terug naar het hotel en gaan we slapen. We zijn echt moe van deze dag.

Dag 2

Goedemorgen! Na een nacht héérlijk te hebben geslapen gaan we eropuit voor ontbijt. Ik vind dat altijd zo’n ultiem vakantiegevoel geven, buiten de deur ontbijten. We gaan naar The Attendant. Ik neem toast met avocado en hummus en een kom yoghurt met granola. Willem gaat voor een broodje met ei en bacon en we delen nog een broodje met geitenkaas – en dat laatste was echt niet nodig, haha, we zaten zo vol! Alles is hier ontzettend vol van smaak, vers en gewoon heel lekker. En de koffie is fantastisch.

The Attendant is wat mij betreft echt een aanrader, wat een leuke zaak met een relaxte sfeer en supergoed eten.

Street art

Lekker rondbanjeren

Dit is een heel leuk boekenwinkeltje, Contemporary Visual Culture heet het. Er staan veel boeken over design en het ziet er alleen al prachtig uit.

Willem had als idee om naar de bloemenmarkt op Columbia Road te gaan, dat is elke zondag. Zoals je ziet, zagen wij geen bloemen, maar mensen. Haha, het was echt bizar druk. Wij gingen dus vooral wat winkeltjes in en uit en maakten daarna dat we weg kwamen.

Je zou het niet zeggen na ons uitgebreide ontbijt, maar rond een uur of twee hebben we weer trek en lopen we even bij Cay Tre binnen, een Vietnamees.

De tijd vliegt: om 16.15 gaan we alweer richting het vliegveld, dus wat gaan we deze laatste zonnige uurtjes doen? We lopen nog wat door Shoreditch en belanden uiteindelijk vlakbij ons hotel op het dakterras van The Fountain. Dit is een pub waar ik ook fantastische sunday roasts voorbij zie komen, iets wat we zeker de volgende keer gaan proberen in Londen.

We doen hier een klein bierproeverijtje en genieten van de laatste momenten in Londen.

Daar gaan we weer, op naar Groningen! Het was een heerlijk weekend dat vooral in het teken stond van lekker genieten van doelloos rondwandelen door de wijk en van terrasje naar terrasje hoppen 🙂 We hebben er enorm van genoten.

Ik zal binnenkort mijn Londen Shoreditch reisgids updaten met de leuke plekjes uit deze blogpost! Voor nu kan je hem checken als je binnenkort naar Shoreditch gaat, want er staan al hele leuke tips in.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.