Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

24 uur in Oostende

van
Hengelo
naar
Oostende
16454
stappen gelopen
56
foto's gemaakt

Op uitnodiging van de stad mocht ik samen met Luuk op een zaterdag en zondag Oostende ontdekken. Dat werd uiteindelijk 24 uur in Oostende, en ik laat je zien hoe dat eruit zag!

Leestijd

Oostende - kustplaats en meer

Vanaf Hengelo is het 3,5 uur rijden naar de Belgische kustplaats Oostende. Ik kreeg de uitnodiging om de stad te komen ontdekken, en gezien Luuk en ik erg houden van nieuwe plekjes ontdekken, gingen we ervoor! Rond lunchtijd kwamen we aan op zaterdag, en zondag zijn we na de lunch weer weg gegaan. We zijn echt 24 uur in Oostende geweest, en zo grappig hoe dat dan écht voelt als een weekend weg omdat je in 24 uur allemaal nieuwe dingen ontdekt.

Oostende heeft van vroeger uit een goede naam. In Nederland ben ik van kustplaatsen zoals Zandvoort en Scheveningen gewend dat het kleine plaatsjes zijn, met grotere steden er in de buurt. Oostende is echt een grote plaats met de faciliteiten die daarbij horen. Brede stranden, een lange boulevard, een centrum met een heel uitgebreid winkel aanbod, veel verschillende restaurants, een jachthaven en parken.

Hoewel we eind oktober gingen en daardoor niet meer aan het strand konden liggen, hebben we wel heel veel geluk gehad met het weer en konden we zonder jas (!) nog even wat zonnestralen in ons opnemen op het strand. Dat voelde wel echt als een mega cadeau.

Lunch bij Albrecht

Na het inchecken bij Hotel Bero, hoefden we maar 5 minuten te lopen om bij onze lunchplek terecht te komen. Restaurant Albrecht heeft mega lekkere én creatieve dingen op de kaart staan. Zo hebben ze heel erg veel koffiespecials met slagroom, mini donuts en allerlei lekkere smaakjes erdoor heen. Het feit dat je dan even een mini donut op je koffie krijgt, maakt de hele ervaring natuurlijk gigantisch leuk. Vooral dat creatieve spreekt me heel erg aan want ik vind dat het daar bij heel veel lunchtentjes overal ter wereld wel echt aan ontbreekt. Ik had heerlijke red velvet pancakes en Luuk een romige acaïbowl. Je krijgt echt kleine kunstwerkjes op je bord. Ik zag ook andere (hartige) gerechten voorbij komen en ik vond het gewoon jammer dat ik vol zat haha. Die awesome Instagram muur is natuurlijk ook mega tof.

Shoppen

Qua winkels heeft Oostende echt wel een heel uitgebreid aanbod. Van grote ketens tot kleine conceptstores tot wat meer toeristische zaakjes. Leuk om zo een middag door te brengen. We zijn ook nog even naar een kringloop gewandeld, en er zijn ook een paar vintage zaken. Hier zijn we alleen niet meer aan toegekomen want ik wilde naar het strand!

Beachlife

Het strand is heel dicht bij het centrum, echt pal ernaast. Dat maakt het heel fijn rondwandelen. Het strand is mega breed, zoals we in Nederland ook wel kennen. De boulevard daarlangs was ook heel breed, genoeg plek voor iedereen. Het verraste ons echt hoeveel mensen er waren, wellicht had de herfstvakantie daar ook wat mee te maken, heel leuk om het zo levendig te zien. Langs die boulevard zitten allerlei restaurants en wat toeristenwinkels. Wij hebben echt lekker even op wat muurtjes gezeten genieten. De zon scheen ook nog dus ik probeerde elke zonnestraal in me op te nemen alsof het de laatste was. Zo voelde het ook echt met de naderende winter haha.

Diner bij ZaZ Cuisine

We dineerden bij ZaZ Cuisine, een prachtig ingericht visrestaurant. We dronken heerlijke wijn en aten vooraf ravioli met een citroencréme en coquilles, als hoofdgerecht een pasta met verschillende zeevruchten en als dessert een tiramisu met rood fruit. En cocktails, ook dat. Heerlijk idee trouwens, limoncello met tonic en basilicum. Die ga ik zo snel mogelijk thuis ook maken. De wijn was overigens ook heel erg goed, onwijs genieten! De bediening vond ik heel relaxed, een vrouw die heel lekker de tijd nam en ons ook de tijd gaf om uit te buiken tussen de gangen door. Zo zit je tenminste een hele avond en ram je niet alles in een uur naar binnen.

Cocktails bij Mommy's Bastards

Red velvet brownies en een cocktail. Veeg mij maar op.

Deze foto maakten we overdag om te onthouden dat we er ’s avonds naar toe wilden

Na het eten besloten we dat er echt nog wel ruimte was voor een cocktail. We hadden in de middag Mommy’s Bastards gezien en besloten hier heen te lopen. Hier kun je ook eten, en we zagen red velvet brownies op de kaart staan. Gezien we het toetje bij ZaZ hadden gedeeld vond ik dat het best gerechtvaardigd was om deze dan ook nog even te bestellen. Heerlijke cocktail en een heerlijk tweede dessert! Het had ook een fijne sfeer, leuk ingericht!

Graffiti tour en wandeling door de stad

Je kunt een graffiti tour doen door de stad met een chatbot via Facebook Messenger. Deze vertelt je dan info per kunstwerk. Super chill dat je dan niet met een groep hoeft mee te lopen, alhoewel dat natuurlijk ook altijd z’n charme heeft. Voor het vierde jaar op rij zorgde The Chrystal Ship met verschillende beroemde kunstenaars voor gigantische muurschilderingen, wat onwijs tof is om te zien. We hebben niet alle locaties bezocht omdat het er een hele koude wind stond en Luuk steeds zieker werd, maar het gedeelte wat we hebben gezien waren we onwijs van onder de indruk. De muurschilderingen zijn echt mega mega groot en fleuren eigenlijk de hele stad op. We zijn ook langs het strand weer gelopen en hebben gewoon op ons dooie gemak rond gewandeld. De winkels waren ook weer open maar die heb ik uit zelfbescherming gemeden haha.

Lunch bij Expo&Kafie

We hebben onwijs lekker geluncht bij Expo&Kafie waar we onwijs lekker brood aten met zalm en guacamole en de ander met brie en noten. We deelden alles en na afloop nog een bananabread. Alles in het zaakje was te koop, het interieur en de accessoires. Ik merkte dat het ook mega populair was want het zat constant helemaal vol en er kwamen ook echt wel een aantal mensen binnen die geen plekje meer konden vinden en zelfs buiten in de kou plaats namen! De koffie was ook erg lekker, en ze hadden ook onwijs leuke ontbijt arrangementjes waarbij je van alles en nog wat op etagères kreeg en dat zag er ook mega heerlijk uit. Wel even reserveren hier dus!

Op naar huis

Daarna vertrokken we weer richting Hengelo, maar eerst trok ik een lekkere nieuwe trui van Mango aan. Hier ben ik heel blij mee, evenals mijn leuke sieraden combi daarbij! De ringen zijn van &Otherstories en het horloge van de kringloop.

Het was heel fijn, 24 uur in Oostende. Leuk om zo even op zaterdag en zondag weg te zijn zonder dat je daar een dag vrij voor hoeft te nemen. Vanuit Twente is het een stuk verder dan wanneer je in Zuid Holland of Zeeland woont natuurlijk. Ik was onwijs verrast door de creativiteit van de restaurants waar we aten, door de gezellige drukte in de straten en het was heel erg fijn om even aan het strand te zijn.

Als je het zelf ook leuk lijkt om naar Oostende te gaan, check dan vooral even visitoostende.be voor veel informatie en meer tips!

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)