Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Praag verslag + tips

van
Hengelo
naar
Praag
59745
stappen gelopen
foto's gemaakt

Wij gingen naar Praag! Ik neem je vandaag mee langs wat tips en gewoon veel mooie foto’s van de prachtige gebouwen daar. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Leestijd

Op donderdag 23 maart reden wij weg, en we kwamen aan het einde van de middag in het hotel aan. Donderdagavond zijn we gelijk lekker uiteten gegaan en vrijdag t/m maandag hadden we hele dagen om de stad te ontdekken. Op dinsdag hebben we nog een uitgebreide brunch gedaan en toen zijn we rond de middag terug naar huis gereden.
Qua rij afstand vind ik dat heel erg goed te doen, vanuit ons zo’n 7,5 uur. Wij moeten altijd twee uur naar een vliegveld reizen dus het zou voor ons echt niet logisch zijn om te vliegen naar Praag. Woon je dichtbij een luchthaven, is dat voor jou misschien fijner.

We hebben heel erg veel gelopen, iets waar ik van te voren niet zeker over was of dat nog zou lukken met 26 weken. Het ging gelukkig mega goed! De enige kwaal die mij hinderde was mijn ribbenpijn maar dit werd niet erger of minder erg door meer of minder te doen. Hierdoor kreeg ik na de eerste dag echt wel veel zelfvertrouwen dat ik gewoon lekker door de stad moest gaan lopen en gaan genieten. Accepteren dat het nou eenmaal pijn doet haha. Aan het einde van de middag gingen we steeds naar het hotel en dan deed ik een dutje en dan was ik ook weer helemaal fris voor de avond. We lagen er wel een stuk eerder in dan normaal, maar ik was hier al gewoon onwijs blij mee. Als je zwanger bent moet je gewoon niet verwachten dat je ALLES hetzelfde kan doen als normaal.

Praag zag ik al eerder, toen ik jaren geleden met Cynthia eens op een perstrip erheen ging. Destijds was het -18 dus ik kon me vooral de kou herinneren haha! Nu was het heerlijk weer, en heel grappig wisselvallend. De eerste dagen hadden we 18 graden en liepen we zelfs zonder jas. Op de laatste avond liepen we door de sneeuw met een dikke sjaal! Ontzettend veel wisselingen dus, maar we hebben heel erg veel geluk gehad en heel veel zon gezien.

De stad is onwijs schoon viel ons op. Constant wordt het netjes gehouden en schoon gemaakt. De mensen zijn heel erg vriendelijk en vrijwel iedereen praat Engels. Ze betalen er met Tsjechische Kronen maar je kan overal pinnen dus cash heb je eigenlijk niet nodig. Een stuk vooruitstrevender dan Duitsland vonden wij het op dat gebied.

Verder is het gewoon een prachtstad. Ik kan me niet herinneren dat ik in een stad ben geweest waar elk gebouw werkelijk zo mooi is. Natuurlijk praat ik nu vooral over het centrum, maar toch. Vaak heb je nieuwere gebouwen tussendoor die een straatbeeld ook een beetje kunnen vertroebelen. Hier was het om elke hoek, achter elke boom, in elke straat; MOOI.

Ik neem je langs wat verschillende categorieën. Ik laat je ons hotel zien, geef restaurant tips, koffietips en tot slot laat ik gewoon heel veel foto’s zien van alle mooie gebouwen in Praag. Ik hoop dat je het allemaal leuk vindt om te zien 🙂

Hotel

Restaurants

Koffie / ontbijt / brunch / lunch

Sight Seeing

Dat was het, de hoogtepunten uit onze Praagtrip. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en dat je er wellicht wat tips uit kan halen voor wanneer je zelf gaat een keer :).


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)