Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Waar word je nu écht blij van?

Denk je wel eens na van welke dingen je écht heel blij wordt? Ik zeg expres blij, want ‘gelukkig’ klinkt zo zwaar, en wat is nu precies gelukkig. Blij is wat makkelijker, minder groot. Ik probeer vaak stil te staan bij de dingen waar ik blij van word en die probeer ik zoveel mogelijk te doen/toe te passen in mijn leven.

Leestijd

Het leven zou me heel saai en kleurloos lijken als ik de hele week alleen maar dingen doe die moeten en dat ik het verder maar een beetje aan me voorbij zou laten gaan. Het lijkt me niet leuk als alles alleen maar functioneel is. Moeten we niet een beetje lol hebben terwijl we langzaam op het einde afstevenen? Dat klinkt heel zwaar, maar het is zo. Toch? Straks gaan we allemaal dood en het is dan best fijn als we dingen hebben kunnen doen waar we blij van worden. Natuurlijk kan je niet altijd doen waar je zin in hebt. Maar het is wel best prettig als je elke week (of misschien wel elke dag?) iets kan doen waar je van gaat kwispelen. Waarvan je dag of week echt een beetje beter wordt. En dat hoeven echt geen megagrote dingen te zijn zoals de Andes beklimmen samen met je hond. Ik word al best heel blij van het drinken van lekkere koffie.

Dus: ga vandaag (of morgen, mag ook) eens nadenken over waar jij nou echt blij van wordt in het leven. Waar word je enthousiast van? Op welke dingen kijk je met plezier terug? Maak er een lijstje van en neem jezelf voor om deze dingen vaker te doen. Want plezier hebben is echt zo ontzettend belangrijk. Vind ik.

Ben ik natuurlijk wel eerst zelf aan de beurt. Daarna mag jij jouw lijstje achterlaten in de comments. Maar dat hoeft niet, je mag het ook ergens anders opschrijven. En vervolgens ga je die dingen dus gewoon vaker doen. Zo simpel!

Willem

Je leest hier op mijn blog en op mijn social media kanalen niet zoveel over Willem. Ik krijg elke week dan ook wel de vraag of alles nog oké is tussen ons en of het misschien niet stiekem al tijden uit is? Nee hoor, alles is goed en Willem en ik zijn heel gelukkig met elkaar. Persoonlijk heb ik niet de behoefte dit constant van de daken te schreeuwen en daarnaast zit Willem daar ook helemaal niet op te wachten. Dus: alles is goed, ook als je hem niet voorbij ziet komen.

Ik word echt blij van Willem. Willem is lief, rustig, zorgzaam, een nuchtere, trouwe Groninger die net als ik het liefst thuis of op Terschelling is met een boek en een glas wijn. Hij is er altijd voor me, en in veel vlakken lijken we op elkaar, maar we verschillen ook heel erg. Door de jaren heen zijn we enorm naar elkaar toegegroeid en zijn we van dezelfde dingen gaan houden. Door Willem is mijn liefde voor lekker eten en wijn veel groter geworden (net als mijn kont), en hij heeft me meegenomen naar Terschelling. Als Willem er is, is het gewoon goed.

Werken

Lekker afgezaagd, maar het is zo: ik ben heel erg blij met mijn werk. Ik doe het ontzettend graag, ik besteed er met veel liefde en plezier veel tijd aan en word er vaak heel erg blij van. Ik kan echt enthousiast worden van een idee voor een blog, van plannen voor een masterclass en een lieve reactie van een bezoeker kan mijn dag echt helemaal goed maken. Ik heb fantastisch leuk werk, met alle vrijheid van de wereld. Daar word ik elke dag weer blij van.

Vrienden & familie

Ik ben niet zo’n sociale spring in ’t veld, maar van de juiste mensen in de juiste dosering kan ik echt een geluksgevoel krijgen. Regelmatig knijp ik in mijn handjes omdat ik de liefste zorgzame ouders heb die heel gelukkig met elkaar zijn en die altijd voor me klaarstaan, een broer waarmee ik niet altijd door een deur kan maar waar ik ook ontzettend veel van houd. En dan de familie van Willem, wat ook echt allemaal hele lieve mensen zijn.

Een avond of middag met lieve mensen, daar kan ik totaal door opbloeien. Of het nou koffie is met een vriendin of een avond domme spelletjes spelen met een bevriend stel: het maakt niet uit. De juiste sociale contacten geven mij een enorm blij gevoel. Het feit dat ik vriend(inn)en en familie heb waar ik zomaar bij binnen kan wandelen voor een kop koffie of een knuffel, vind ik zó fijn.

Eten & drinken

Als kind was ik al altijd bezig met eten. Mijn vader noemde me altijd een peuzelaar: als ik een bakje chips kreeg, deed ik daar de hele avond mee. Dat is nog steeds zo. Ik eet heel langzaam en geniet heel bewust van elk hapje (en slokje). In mijn dagelijks leven kan ik intens genieten van een kop lekkere koffie, een glas goede wijn of gewoon een simpele stamppot. Als we pizza bestellen, kan ik daar de hele dag naar uitkijken en dan ga ik daar goed voor zitten, met een lekker biertje. Voor het ontbijt trek ik standaard een halfuur uit en wat ik nooit doe? Lopend eten. Ik kan het niet. Ik wil zitten en bewust proeven.

De avonden dat ik met Willem, familie of vrienden uit eten ga, dat zijn echt de beste avonden. Dit vind ik fantastisch. Ik zit daarop. Het is echt mijn grote hobby: een avond lekker eten, lekker drinken en volop genieten van al die zintuiglijke prikkels. De ene keer in een eetcafé, de andere keer in een sterrenrestaurant, ik geniet daar intens van. Ik kan weken voorpret hebben van een speciaal etentje en vervolgens geniet ik nog weken (als het niet maanden is) na. Soms een hele investering qua geld, maar voor mij is dat het dubbel en dwars waard. Willem en ik delen die passie echt en ik word daar héél erg blij van. Op het moment dat ik dit typ hebben we een etentje gepland in een goed restaurant en elke dag denk ik even: ‘Oh yessss, zoveel zin in vrijdag!’,

Lezen

Ik word echt gelukkig van boeken. Elke dag lees ik, en het is echt mijn ultieme manier om te ontspannen. Tijdens het ontbijt lees ik, in de trein, ’s avonds voor het slapen gaan: een leven zonder lezen kan ik me niet voorstellen.

Wandelen/sporten/bewegen

Jaren geleden kocht ik een Jawbone Up, zo’n activity tracker, en sindsdien wandel ik elke dag ongeveer anderhalf uur. Het is inmiddels echt een gewoonte geworden: voor ik ’s ochtends aan het werk ga, wandel ik een half uur tot een uur. In mijn ‘lunchpauze’ of tegen het einde van de middag doe ik dat nog een keer. Omdat ik thuis werk vind ik het heel erg lekker om toch de deur uit te gaan en even wat frisse lucht mee te pakken. Anders zit ik ook maar de hele dag op een stoel achter de computer – daar word ik niet heel blij van.

Sinds ik ben begonnen met racefietsen (wat ik deze winter niet heb gedaan omdat ik in de kou en nattigheid liever andere dingen doe), ben ik ook vaker gaan sporten. In de zomer stap ik regelmatig op de fiets en dat vind ik héérlijk. Lekker de buurt verkennen op mijn fietsie. Nu in de winter sport ik binnen, ik combineer AquaBike met EMS (trainen met een pak met elektroden aan) en dat vind ik een erg prettige combinatie. Ik mis het echt als ik het niet doe, ik voel me gewoon lekkerder als ik sport. Ik heb echt niet altijd zin – maar ik ben altijd blij als ik eenmaal sta te zweten.

De natuur en Terschelling

Ik ben graag in het bos, op het strand of in een natuurgebied. Ik houd van de fluitende vogeltjes (die je nu langzaamaan steeds meer hoort), de rust, de stilte, de weidsheid. In het verlengde hiervan houd ik verschrikkelijk van Terschelling. Elk jaar gaan we meerdere keren naar dit fijne eiland waar ik urenlange strandwandelingen maak, lekker door bos struin, door de duinen banjer en ook graag binnenzit met een boek en een glas wijn of kop koffie. Op Terschelling voel ik me altijd zó goed, zo relaxed, ik houd zó van die plek. Ooit zou ik er wel willen wonen, voor nu is het heerlijk dat het onze home away from home is. Als er weer een tripje naar het eiland gepland staat, ben ik gewoon standaard elke dag weer wat blijer. Haha. Het is écht zo.

Hondjes

Chubby, de hond van mijn ouders, is echt onze grote liefde. Wat een plezier als we weer even op hem mogen passen, of als hij mee mag naar Terschelling. Ik vind zijn aanwezigheid altijd zó leuk. Hij is zo vrolijk, knuffelt graag en hij is zúlk leuk gezelschap. Sinds eind januari hebben we eindelijk onze eigen hond: Kees. We zijn zo gelukkig met haar en het is echt iets wat we al die tijd gemist hebben.

 

Random door Zwolle struinen

Nu ik niet meer in de stad woon, moet ik echt náár de stad. Zes jaar lang zat ik er middenin, nu moet ik bewust de keuze maken om even het centrum in te gaan. En dat vind ik zó leuk! Veel leuker dan toen het nog mijn thuis was. Ik geniet er erg van om gewoon een beetje door de stad te slenteren, hier en daar even binnen te lopen en ergens een kop koffie te drinken. Elke week doe ik het wel een keer – vaak als ik toch ergens moet zijn voor een afspraak of zo – en dan neem ik echt even de tijd om doelloos rond te banjeren. Vind ik te leuk.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar ik blij van word (uitgebreid koken, champagne, chocola), maar dit zijn wel de belangrijkste dingen. Nu ik het zo opgeschreven heb weet ik zeker: ik ga ál deze dingen vaker doen.

Wat zijn de dingen waar jij echt blij van wordt?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.