Waar word je nu écht blij van?

Denk je wel eens na van welke dingen je écht heel blij wordt? Ik zeg expres blij, want ‘gelukkig’ klinkt zo zwaar, en wat is nu precies gelukkig. Blij is wat makkelijker, minder groot. Ik probeer vaak stil te staan bij de dingen waar ik blij van word en die probeer ik zoveel mogelijk te doen/toe te passen in mijn leven.

Leestijd

Het leven zou me heel saai en kleurloos lijken als ik de hele week alleen maar dingen doe die moeten en dat ik het verder maar een beetje aan me voorbij zou laten gaan. Het lijkt me niet leuk als alles alleen maar functioneel is. Moeten we niet een beetje lol hebben terwijl we langzaam op het einde afstevenen? Dat klinkt heel zwaar, maar het is zo. Toch? Straks gaan we allemaal dood en het is dan best fijn als we dingen hebben kunnen doen waar we blij van worden. Natuurlijk kan je niet altijd doen waar je zin in hebt. Maar het is wel best prettig als je elke week (of misschien wel elke dag?) iets kan doen waar je van gaat kwispelen. Waarvan je dag of week echt een beetje beter wordt. En dat hoeven echt geen megagrote dingen te zijn zoals de Andes beklimmen samen met je hond. Ik word al best heel blij van het drinken van lekkere koffie.

Dus: ga vandaag (of morgen, mag ook) eens nadenken over waar jij nou echt blij van wordt in het leven. Waar word je enthousiast van? Op welke dingen kijk je met plezier terug? Maak er een lijstje van en neem jezelf voor om deze dingen vaker te doen. Want plezier hebben is echt zo ontzettend belangrijk. Vind ik.

Ben ik natuurlijk wel eerst zelf aan de beurt. Daarna mag jij jouw lijstje achterlaten in de comments. Maar dat hoeft niet, je mag het ook ergens anders opschrijven. En vervolgens ga je die dingen dus gewoon vaker doen. Zo simpel!

Willem

Je leest hier op mijn blog en op mijn social media kanalen niet zoveel over Willem. Ik krijg elke week dan ook wel de vraag of alles nog oké is tussen ons en of het misschien niet stiekem al tijden uit is? Nee hoor, alles is goed en Willem en ik zijn heel gelukkig met elkaar. Persoonlijk heb ik niet de behoefte dit constant van de daken te schreeuwen en daarnaast zit Willem daar ook helemaal niet op te wachten. Dus: alles is goed, ook als je hem niet voorbij ziet komen.

Ik word echt blij van Willem. Willem is lief, rustig, zorgzaam, een nuchtere, trouwe Groninger die net als ik het liefst thuis of op Terschelling is met een boek en een glas wijn. Hij is er altijd voor me, en in veel vlakken lijken we op elkaar, maar we verschillen ook heel erg. Door de jaren heen zijn we enorm naar elkaar toegegroeid en zijn we van dezelfde dingen gaan houden. Door Willem is mijn liefde voor lekker eten en wijn veel groter geworden (net als mijn kont), en hij heeft me meegenomen naar Terschelling. Als Willem er is, is het gewoon goed.

Werken

Lekker afgezaagd, maar het is zo: ik ben heel erg blij met mijn werk. Ik doe het ontzettend graag, ik besteed er met veel liefde en plezier veel tijd aan en word er vaak heel erg blij van. Ik kan echt enthousiast worden van een idee voor een blog, van plannen voor een masterclass en een lieve reactie van een bezoeker kan mijn dag echt helemaal goed maken. Ik heb fantastisch leuk werk, met alle vrijheid van de wereld. Daar word ik elke dag weer blij van.

Vrienden & familie

Ik ben niet zo’n sociale spring in ’t veld, maar van de juiste mensen in de juiste dosering kan ik echt een geluksgevoel krijgen. Regelmatig knijp ik in mijn handjes omdat ik de liefste zorgzame ouders heb die heel gelukkig met elkaar zijn en die altijd voor me klaarstaan, een broer waarmee ik niet altijd door een deur kan maar waar ik ook ontzettend veel van houd. En dan de familie van Willem, wat ook echt allemaal hele lieve mensen zijn.

Een avond of middag met lieve mensen, daar kan ik totaal door opbloeien. Of het nou koffie is met een vriendin of een avond domme spelletjes spelen met een bevriend stel: het maakt niet uit. De juiste sociale contacten geven mij een enorm blij gevoel. Het feit dat ik vriend(inn)en en familie heb waar ik zomaar bij binnen kan wandelen voor een kop koffie of een knuffel, vind ik zó fijn.

Eten & drinken

Als kind was ik al altijd bezig met eten. Mijn vader noemde me altijd een peuzelaar: als ik een bakje chips kreeg, deed ik daar de hele avond mee. Dat is nog steeds zo. Ik eet heel langzaam en geniet heel bewust van elk hapje (en slokje). In mijn dagelijks leven kan ik intens genieten van een kop lekkere koffie, een glas goede wijn of gewoon een simpele stamppot. Als we pizza bestellen, kan ik daar de hele dag naar uitkijken en dan ga ik daar goed voor zitten, met een lekker biertje. Voor het ontbijt trek ik standaard een halfuur uit en wat ik nooit doe? Lopend eten. Ik kan het niet. Ik wil zitten en bewust proeven.

De avonden dat ik met Willem, familie of vrienden uit eten ga, dat zijn echt de beste avonden. Dit vind ik fantastisch. Ik zit daarop. Het is echt mijn grote hobby: een avond lekker eten, lekker drinken en volop genieten van al die zintuiglijke prikkels. De ene keer in een eetcafé, de andere keer in een sterrenrestaurant, ik geniet daar intens van. Ik kan weken voorpret hebben van een speciaal etentje en vervolgens geniet ik nog weken (als het niet maanden is) na. Soms een hele investering qua geld, maar voor mij is dat het dubbel en dwars waard. Willem en ik delen die passie echt en ik word daar héél erg blij van. Op het moment dat ik dit typ hebben we een etentje gepland in een goed restaurant en elke dag denk ik even: ‘Oh yessss, zoveel zin in vrijdag!’,

Lezen

Ik word echt gelukkig van boeken. Elke dag lees ik, en het is echt mijn ultieme manier om te ontspannen. Tijdens het ontbijt lees ik, in de trein, ’s avonds voor het slapen gaan: een leven zonder lezen kan ik me niet voorstellen.

Wandelen/sporten/bewegen

Jaren geleden kocht ik een Jawbone Up, zo’n activity tracker, en sindsdien wandel ik elke dag ongeveer anderhalf uur. Het is inmiddels echt een gewoonte geworden: voor ik ’s ochtends aan het werk ga, wandel ik een half uur tot een uur. In mijn ‘lunchpauze’ of tegen het einde van de middag doe ik dat nog een keer. Omdat ik thuis werk vind ik het heel erg lekker om toch de deur uit te gaan en even wat frisse lucht mee te pakken. Anders zit ik ook maar de hele dag op een stoel achter de computer – daar word ik niet heel blij van.

Sinds ik ben begonnen met racefietsen (wat ik deze winter niet heb gedaan omdat ik in de kou en nattigheid liever andere dingen doe), ben ik ook vaker gaan sporten. In de zomer stap ik regelmatig op de fiets en dat vind ik héérlijk. Lekker de buurt verkennen op mijn fietsie. Nu in de winter sport ik binnen, ik combineer AquaBike met EMS (trainen met een pak met elektroden aan) en dat vind ik een erg prettige combinatie. Ik mis het echt als ik het niet doe, ik voel me gewoon lekkerder als ik sport. Ik heb echt niet altijd zin – maar ik ben altijd blij als ik eenmaal sta te zweten.

De natuur en Terschelling

Ik ben graag in het bos, op het strand of in een natuurgebied. Ik houd van de fluitende vogeltjes (die je nu langzaamaan steeds meer hoort), de rust, de stilte, de weidsheid. In het verlengde hiervan houd ik verschrikkelijk van Terschelling. Elk jaar gaan we meerdere keren naar dit fijne eiland waar ik urenlange strandwandelingen maak, lekker door bos struin, door de duinen banjer en ook graag binnenzit met een boek en een glas wijn of kop koffie. Op Terschelling voel ik me altijd zó goed, zo relaxed, ik houd zó van die plek. Ooit zou ik er wel willen wonen, voor nu is het heerlijk dat het onze home away from home is. Als er weer een tripje naar het eiland gepland staat, ben ik gewoon standaard elke dag weer wat blijer. Haha. Het is écht zo.

Hondjes

Chubby, de hond van mijn ouders, is echt onze grote liefde. Wat een plezier als we weer even op hem mogen passen, of als hij mee mag naar Terschelling. Ik vind zijn aanwezigheid altijd zó leuk. Hij is zo vrolijk, knuffelt graag en hij is zúlk leuk gezelschap. Sinds eind januari hebben we eindelijk onze eigen hond: Kees. We zijn zo gelukkig met haar en het is echt iets wat we al die tijd gemist hebben.

 

Random door Zwolle struinen

Nu ik niet meer in de stad woon, moet ik echt náár de stad. Zes jaar lang zat ik er middenin, nu moet ik bewust de keuze maken om even het centrum in te gaan. En dat vind ik zó leuk! Veel leuker dan toen het nog mijn thuis was. Ik geniet er erg van om gewoon een beetje door de stad te slenteren, hier en daar even binnen te lopen en ergens een kop koffie te drinken. Elke week doe ik het wel een keer – vaak als ik toch ergens moet zijn voor een afspraak of zo – en dan neem ik echt even de tijd om doelloos rond te banjeren. Vind ik te leuk.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar ik blij van word (uitgebreid koken, champagne, chocola), maar dit zijn wel de belangrijkste dingen. Nu ik het zo opgeschreven heb weet ik zeker: ik ga ál deze dingen vaker doen.

Wat zijn de dingen waar jij echt blij van wordt?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

52 reacties
 1. Edwin

  Hoi Cynthia,

  Wat een mooi artikel! Sowieso een waanzinnige blog! Het straalt één en al geluk uit. Het duizelt mij wel eens hoeveel mensen er ongelukkig zijn en er niet uit kunnen komen. Gelukkig kunnen die zelfde mensen naar dit soort blogs komen om inspiratie op te doen en ervan te leren.

  Zo ben ik ook op het idee gekomen een blog te beginnen om mensen te helpen en dan vooral op het mentale vlak. Misschien een iets andere categorie, maar Ik zou graag jouw professionele mening willen weten, of ik op de goede weg bent. Dan kan ik ook langzaam een stap zetten om mensen op hun pad verder te helpen.

  https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2018/10/20/hoe-word-je-gelukkig-met-jezelf/

  Wil je dat voor mij doen? Hoor graag van je!

  Hartelijke groet,

 2. Miranda

  Stiekem wist ik alle dingen die je beschrijft. Maar hé, dat is juist iets positiefs. Een compliment, dat ik de dingen onthoud waar jij blij van word. Als veel artikelen me niks zouden schelen, had ik het niet geweten.
  En het gaat er natuurlijk om dat je erover nadenkt waarvan je zelf nou blij word. Dus hier een paar dingen van mij:
  – Mijn vriend. De liefde van me leven, en daarnaast me aller beste maatje. Bij hem zijn is al genoeg.
  – Heerlijk op de bank onder een dekentje een film kijken of een boek lezen.
  – ‘S avonds alle kaarsjes aandoen in huis. Die sfeer!
  – Nieuwe dingen proberen qua gerechten, en deze dan perfect lukt.
  – Spontaan een hotelletje boeken, en onwijs uitkijken naar het ontbijt de volgende morgen.
  – Een hele zomerdag in de achtertuin bij/in het zwembad chillen/lezen, afsluitend met een bbq met vrienden.
  – Vakantiehuisjes huren met een openhaard erin.
  – Onze 3 katten knuffelen, heerlijk als ze met z’n 3e op de bank naast ons liggen.
  – Muziek!
  – Een heerlijke warme douche na een koude dag. ( dat komt deze week helemaal goed! )

  Ik merk dat ik nog wel even door kan gaan, en besef dat ik dagelijks ‘geluksmomentjes’ heb. Ik ben een blij mens!

 3. Leyla

  Heel waardevolle stuk Cynthia. Zoals iemand anders ook al zei, je zorgt met je posts echt voor een stukje bewustwording en dat is (in mijn ogen) zó belangrijk. Dankjewel!

  Ik word blij van:
  -mijn man (en alles wat ik met hem doe)
  -familie
  -sporten (voetballen) en vooral als ik scoor tijdens de wedstrijden
  -voetbalwedstrijden kijken met m’n broertje en/of m’n man, zowel op tv als in een stadion
  -als ik goed heb gestudeerd of een dossier/verslag ruim op tijd af heb gekregen (omdat het daardoor beter zal gaan met mijn studie)
  -als ik iets voor m’n geloof heb gedaan, zoals bidden
  -op vakantie of een weekendje of dagje weg
  -lezen (doe ik helaas nog veel te weinig, maar als ik het doe word ik echt blij)

 4. Annemiek

  Ik snap die botte reacties echt niet… Kritisch zijn is prima maar blijf respectvol!! Kan me daar zo aan ergeren. 🙁 Iedereen heeft zijn voorkeuren. Ik ook. Ik blijf beauty toch altijd leuk vinden maar ook de blogs en vlogs kijk ik graag. Sjieke restaurants spreken mij niet zo aan en de boekverslagen bijvoorbeeld ook wat minder. Maar bijvoorbeeld binnenkijkers en de wat persoonlijkere teksten lees ik ook graag. Maar alsjeblieft blijf de mix houden tussen teksten met wat meer diepgang en de leuke, vrolijke stukken! En zoals je het doet met je privéleven is precies goed.

 5. Lesley

  Wat een ontzettend leuk en inspirerend artikel!! Om blij van te worden 🙂
  Ik word echt heel erg blij van zoveel dingen; maar vooral van positiviteit. En daarnaast van man, kinderen, vrienden, familie, werk, kunst, creatief bezig zijn en wandelen.

 6. Anolief

  Zo leuk hoe je over Willem schrijft. Vind juist fijn dat hij beetje achter de schermen blijft… dat maakt het leuker om eens een keer wel wat over hem te zien/lezen. Leuk post! Ik word blij van: praten, wandelen en knutselem met me zoon en vriendelijke mensen.

 7. Emma

  Leuk lijstje!
  Ik word blij van mijn zoontje van 4 maanden die naar mij lacht, Mijn hondjes, Lekker eten, Een massage, Naar mooie natuur verschijnselen kijken. Met de 2 honden , mijn zoontje en mijn vriend opgepropt op de bank zitten,

 8. Sab

  Ik word van zoveel dingen blij. Blij van mijn vriend blij van mijn familie blij van vriendinnetjes blij van collega s blij van piano spelen blij van mijn band blij van gitaar spelen blij van lezen blij van badminton blij van yoga blij van mijn werk blij van mijn katje blij van mijn huisje met de tuin en de openhaard. Leven is veel te kort om te blijven zitten met dingen waar je niet blij van wordt dus ook de kleine dingen kan ik heek blij van worden zoals bijvoorbeeld planten die de winter overleefd hebben

  • Lesley

   Van deze reactie wordt ik nou weer heel blij 🙂

 9. Lida

  Ik hou echt heel veel van muziek en ga het liefst naar veel concerten en festivals. Daar wordt ik echt blij van, zonder muziek zou het leven een stuk saaier zijn. Verder hou ik natuurlijk heel veel van mijn familie en lieve vriend. Ik ga trouwens ook regelmatig uit eten met mijn vriend. Ook hou ik van lezen, moet nog een e reader aanschaffen want mijn boekenkast is nu echt vol. Ik kan niet wachten als het straks heerlijk voorjaar is en in mijn mooie tuin kan genieten. Ik ben net verhuist en wordt heel blij van nieuwe huis. Als laatste hou ik van vakanties, het liefst naar een zonnig land met mooie stranden.

 10. Mar

  Ik vind dit toch wel een fijne blogpost! Het zet mij wel erg aan het denken. Ik ben hier sowieso wel de laatste tijd over aan het nadenken, omdat ik eerst dacht dat geluk zat in het hebben van de nieuwste kleding en het maken van uitjes. De laatste tijd probeer ik dat om te zetten. Ik heb geen gelukkigere maand, omdat ik leuke kleding heb gekocht bijvoorbeeld.
  Op dit moment haal ik vooral geluk uit dingen doen met vrienden, familie en mijn man. Ook haal ik veel geluk uit turnen en turnlessen geven (dit doe ik sinds 1 januari en vind het fantastisch!).
  Ik zal wel wat vaker naar het bos willen, maar dat is helaas zo’n 40 minuten rijden hier vandaan. Maar als ik dan eenmaal in het bos loop, denk ik altijd ‘Dit moet ik maandelijks gaan doen’. Misschien toch een goed voornemen om te gaan doen vanaf nu.

 11. Renée

  Wat een lekker lijstje! Ik word heel blij van m’n man. Eigenlijk hoe jij je band met Willem omschrijft, zo is dat hier ook. Ik heb nauwelijks vriendinnen, omdat ik daar simpelweg geen behoefte aan heb. Ik word heeeeeeeel blij van lekker eten en wil ook heel graag in de Librije eten, alleen één groot nadeel aan mijn man; hij is zo’n lastige eter. Hij wil het liefst gewoon aardappelen, groenten en vlees. In een restaurant besteld hij alleen kipsaté, spare ribs of een burger. Dus dat is een beetje jammer, Haha. Ik ga heel vaak alleen even ergens zitten en een kop koffie drinken of lunchen. Heerlijk vind ik dat. Terwijl ik dit typ speelt m’n dochter in een koffie zaakje en ik heb de nieuwe Linda. meegenomen en zit aan een kop koffie. Ik kan soms ook heel erg zin hebben in iets van een bepaald restaurant, terwijl ik dat nog nooit heb gegeten. Haha! Komt gewoon doordat ik erover lees/hoor. Ik word ook heel blij van buiten zijn. Ik ben een enorme huis muts, maar word tegelijkertijd ook gek tussen die 4 muren.

 12. Eline

  Wat heerlijk dat je zo kunt genieten van dagelijkse dingen, je werk maar ook je ontbijt of een goede kop koffie!

  Mijn moeder is een paar jaar geleden (veel te jong) overleden, en sinds dien ben ik me ook heel bewust van de dingen waar ik voor leef, waar ik energie in steek en durf ik ook steeds meer te kiezen voor dingen die me blij maken of rust geven. Mama had nog een hele lijst met dingen die ze graag had willen doen, maar in plaats daarvan zat ze dag in dag uit op kantoor of was ze thuis druk met de was en de boodschappen. Dan wordt je wel even stil gezet bij hoe waardevol het is om nu al vaker voor jezelf te kiezen, jezelf dingen te gunnen waar je blij van wordt en dat niet eindeloos uit te stellen.

  Liefs, Eline

 13. Chantal

  Mooi optimistische blog dit! Willem klinkt als omschrijving als mijn vriend als je Groninger door Limburger veranderd :p ik merk dat ik soms vergeet stil te staan bij de leuke en mooie dingen in het leven. Ik zit nu sinds een half jaar met een baan die ik (intussen geef ik het toe) echt haat.. maar banen in mijn werkveld zijn er hier niet en ik twijfel heel hard over studeren opnieuw.. maar het is inderdaad zonde van het leven om niet iedere dag iets te doen wat je gelukkig maakt… tijd voor veranderingen.

 14. Marieke

  Mooi stuk! Blij om dit te lezen en wordt er zelf ook blij van! Enne lopend eten kan ik ook niet haha ik dacht dat ik daar alleen is was grinnik! Blijf genieten! Ik zoek t blije moment ook elke dag op en t zit in kleine dingen ja

 15. Tessa

  Word echt blij van dit artikel! Je zet me weer even met beide benen op de grond door me te laten zien dat dingen niet altijd zo ‘groot’ hoeven te zijn om er blij van te worden. Ik vind het ook heerlijk om met familie/vrienden lang te tafelen onder het genot van lekker eten en een goede wijn. Oh en natuurlijk de weekenden samen met mijn vriend waarin we he-le-maal niets moeten. Op de bank met een dekentje, een goed boek of een serie aan.. ultiem weekend!

 16. Anke

  Je bent heel inspirerend Cynthia! Mogen dan herkenbare punten zijn voor je trouwe lezers, het is zó waardevol om stil te staan bij wat je gelukkig maakt. Alles wat je aandacht geeft groeit!

 17. Kirsty

  Leuk om zo’n lijstje te zien, ook al zijn deze dingen voor degenen die je al wat langer volgen voor een groot deel al wel bekend. Sommige punten herken ik wel, zowel dat ik ook blij word van mijn vriend, vrienden/familie, lezen en lekker eten/drinken. Met natuur heb ik verder niet zo heel veel maar ik vind het dan weer heel leuk om naar festivals te gaan.

 18. Lydia

  Ik moet daar altijd om lachen zo n vlogster die haar prive in details op het internet gooit. Vaak zo nep. Schreeuwt ze van de daken over haar prins en moet iedereen in katzwijm vallen door haar verhalen over hun leven samen. Dan valt hij van zijn voetstuk en flikt hij haar iets en dan moet de voormalige geweldenaar ineens doodgezwegen worden. Als een volger het dan nog waagt om te informeren naar haar liefdesleven dan reageert de blogster ineens als aangeschoten wild. 😉

  • Lydia

   Was mijn reactie op wat helen hieronder schrijft

 19. Sylvia

  Ik wordt gelukkig/blij van een boek lezen, ofwel in de zetel onder een dekentje of in de zomer In men tuin. Een winter strandwandeling, een boswandeling op een zonnige winterdag. De winter en de herfst, en vooral het zonnetje dat dan zoveel energie geeft. Men zoontje..

 20. Alexandra

  Het komt echt door jou en jouw blog dat ik dagelijks bewust de dingen doe waar ik blij van word. En niet meer denk:” dit past niet bij mijn leeftijd”. Wandelen (heerlijk met die koud), elke dag als ik een moment heb, en de kinderen op bed liggen, lezen op mijn ereader, haken en naar de sauna en vijf keer per week even roeien en een half uurtje krachttraining.

  Door jouw blog durf ik nu oprecht mezelf te zijn en te erkennen dat bovebstaande dingen mij ontspanning bieden en rust geven.

  De afgelopen paar jaar heb je meerdere artikelen geschreven die mij dichter bij mezelf brachten, puur doordat ik mij erin herkende en dit voorheen niet kon plaatsen. Kortom je zorgt voor een stukje bewustwording en daar word ik blij van!

  • Cynthia Schultz

   Wauw, Alexandra. Dit vind ik zo waanzinnig om te horen en zo waardevol! ❤️❤️❤️

 21. Lydia

  Je bent een gezegend mens…en je beseft dat duidelijk ook en dat is mooi. Raakte me wat je over willem zei…als willem er is is het goed. Ik ken dat gevoel. Grapje over je kont moest ik lachen. Hij is prima trouwens 😉

 22. Marijke

  Ohh ik word blij van dit soort artikelen, haha. Ik word heel erg blij van:

  – Wat jij met Terschelling hebt, heb ik met Texel. Dat gevoel van in de wind in de duinen staan, het geluid van de wind en de meeuwen op het strand, de zee, de avondzon. Een warme zonsondergang op het strand, afgekoeld zand tussen je tenen op een zomeravond, het gevoel van hoe het in de avond afkoelt na een hele warme dag.. <3
  – Een winter-/lentezon tegen een strakblauwe lucht
  – Wandelen op zondag langs het IJsselmeer, waar ik woon. Die lucht, het geluid van het water, de bootjes op het water, mensen die een visje halen. Lekker kneuterig, haha.
  – De dag waarop je voor het eerst naar buiten kunt zonder jas, dat het eignelijk net een beetje fris voelt
  – Het gevoel van zo'n lekkere zomerochtend waarop je vroeg de deur uitstapt en het nog wel fris hebt, maar weet dat het warm gaat worden
  – De eerste middag waarop je een terrasje kunt pakken
  – De eerste ochtend van het jaar waarop je je realiseert dat je wakker wordt door het geluid van fluitende vogels
  – In de tuin zitten op een zwoele zomeravond
  – Met een goed wijntje of biertje in de opening van de tuindeuren zitten met een goed gesprek en een chille afspeellijst op Spotify
  – De geur en het geluid van blije, barbecuende mensen in de zomer
  – In de winter na het avondeten in het donker wandelen en stiekem bij leuke gezellige huisjes naar binnen gluren, kijken hoe gezellig mensen het in huis hebben gemaakt
  – Het moment waarop je voor het eerst van het jaar de houtkachel weer gebruikt
  – Aan het eind van een superactieve zaterdag of zondag borrelen met lekkere hapjes en een goede wijn
  – Het gevoel van naar huis rijden vanaf het werk en weten dat je vakantie hebt
  – Na een ijskoude dag in een warm bed kruipen

  En nog véél meer 🙂

  • Michelle

   Ik word héél erg blij van jouw comment, dankjewel!

 23. Ilona

  Ik krijg ter plekke zin om onderstaande blije dingen in 1 keer te doen:

  – Iemand anders verrassen of blij maken of vol spanning wachten tot ze jouw zorgvuldig gekozen cadeau uitpakken. Ik word dan heel blij en ongeduldig 😉
  – Humor, goede dubbelzinnige grappen
  – Samen met mijn vriend op de bank of in de tuin ploffen na een actieve dag met een (gluh)wijn, een tafel vol met hapjes en Netflix op een lievelingsserie. En dan avondeten overslaan, omdat je genoeg hebt aan de hapjes (en een dikke kont probeert te voorkomen, haha)
  – De voorbereidingen voor (het boeken of uitzoeken van) een vakantie of de aankoop van een huis #ultiemgeluk
  – Als ik zelf word verrast met iets dat ik niet aan had zien komen. Dol op verrassingen!
  – Adembenemende uitzichten

 24. Cindy

  Ik word heel blij van mijn man, onze zoon van bijna 2 jaar die de wereld aan het ontdekken is. Ik word blij van een goede nacht slaap, een fijne Nederlandstalige tv-serie, een heerlijk gerecht, familie en vrienden. Of zoals vandaag: van het zonnetje dat schijnt, lekker het bos en de speeltuin in gegaan met onze zoon. Werd ik onwijs blij van (en onze zoon ook)

 25. Annet

  Leuk artikel en veel overeenkomsten! Ik word ook heel gelukkig van lekker eten, natuur, mijn vriennd, wandelen en mijn 2 cocker spaniels!

 26. Sophie

  Wat een fijn artikel om te lezen! Inspireert me om ook vaker (elke dag) dingen te doen waar ik écht blij van wordt. Voor mijn zijn dat ook lekker eten met vrienden, koken, dansen, lezen en wandelen en daarnaast ook reizen maken en plannen. Heerlijk om daar over te dromen.

 27. femketje

  Wat jij met honden hebt heb ik met katten 😀

 28. Susanne

  Ik vind dit wel een leuk artikel! Natuurlijk weten we (de meeste) van deze dingen al wel, maar ik vind het leuk om een lijstje te zien met wat meer details :). Zelf word ik gelukkig van het nemen van een goede foto, gezellige avondjes met m’n beste vrienden, mooie natuur zien, voor mezelf kiezen, fijne dingen doen met m’n ouders (wandelen, bioscoop), complimentjes over m’n persoonlijkheid of hoe ik iets gedaan heb, de geur van regen in het bos, de lente… Pfoe, kan nog wel even doorgaan!

  • Susanne

   En lezen natuurlijk!!! Ik vind het juist superleuk om te lezen dat jij daar ook zo dol op bent en al je artikelen met tips vind ik geweldig en sla ik op voor als ik weer eens boeken wil kopen!

 29. Jennifer

  Oh dit artikel komt echt op een goed moment! Ik heb de laatste weken iets meer tijd dan normaal en weet soms echt niet wat ik wil doen als ik een uurtje even niks ‘moet’. Ik ga dit ook maar eens op een rijtje zetten voor mezelf, zodat ik dat uurtje dat ik nu wel eens over heb ook echt kan besteden aan iets waar ik blij van wordt!

 30. Anne

  Dit is zo voor de hand liggend en was ik tegelijkertijd ontzettend vergeten. Door dit te lezen ben ik weer extra dankbaar voor alle leuke dingen die ik regelmatig doe! Ik word naast een boel dingen die jij ook noemt erg blij van plannen/lijstjes en van tekenen. En tekenen is nu mijn werk, wauw! Heel leuk om me zo veel beter te voelen na het lezen van dit artikel 🙂

 31. Lisha

  Heel mooi om te lezen. En herkenbaar! 😀 (Al wonen wij nog wel steeds in de stad, maar zijn een koophuis aan het zoeken erbuiten. Ik voel het gemis al.)

  Goed om bij stil te staan, ook.

  Als je het ok vindt, typ ik hier ook een artikeltje over (met link, uiteraard, sharing is caring! <3)

  • Cynthia Schultz

   Ja, wat superleuk! Succes met de zoektocht <3

 32. rachel

  love deze blogpost meis :D, heerlijk vanuit jezelf geschreven zoals ik je ken!!! ik kan overal blij van worden dat weet je maar kids en vent zijn prio nr 1 en tegenwoordig word ik gelukkig van de dagjes uit die maak 😀 En ja ik kom snel naar zwolle !

 33. Jessica J.

  Zwolle lijkt me een erg schattig stadje. En je hebt me zo nieuwsgierig gemaakt naar Terschelling! Lijkt me heerlijk om daar effe helemaal tot rust te komen.

 34. Lisa

  Ik hou van dit soort blogposts, het zet je meteen aan het denken en je begint te reflecteren over de dingen waar je zelf blij van wordt.

  Ik denk dat dit ook wel zeer herkenbaar is voor hoogsensitieve personen, stilstaan bij zo’n zaken.

  Fijn om te lezen!

 35. Helen

  Meen je dit nou echt? Er staat nix in wat ik niet wist . Iedereen die jou tijdje volgt weet dat familie, vrienden,eten drinken,wandelen,lezen en laten we vooral Terschelling niet vergeten jou blij maken .

  Ik kom nog maar weinig op je site vergeleken met vroeger en elke x als ik de titels zie denk ik echt ;Seriously Cynthia?tis duidelijk dat je ff een soort dipje hebt qua onderwerpen.

  Ik vind echt dat de content zwaar achteruit is gegaan. En nee ik wil geen make up artikelen,maar meer inhoudelijke stukken die ECHT ergens over gaan. Je laat al weinig tot niets van je prive leven zien in verhouding met andere bloggers, dan moet jij het echt hebben van sterke artikelen. Daar helpt deze en die over wel/niet/wel/niet trouwen echt niet aan mee.

  Ik schrijf dit niet op een nare toon ofzo,maar dit is wat ik persoonlijk vind. Tis puur feedback omdat Ik merk dat ik me al een aantal maanden echt stoor aan de kwaliteit van jouw artikelen. Ik vind je blog echt saai geworden, en ja tuurlijk ben ik niet verplicht hier te komen. Maar stiekem hoop ik dat ik jouw enthousiasme van vroeger weer tegenkom op de blog.

  • Lyanne

   Ik ben het met je eens dat de artikelen de laatste tijd iets minder zijn. Of nou ja, dat vind ik tenminste ook. Maar ik vind de manier waarop je dit formuleert best wel hard en zelfs een beetje kwetsend, ook al zeg je zelf dat dit niet op een ‘nare toon’ gezegd is. Het lijkt me ook totaal geen positieve bijdrage leveren aan enige vorm van enthousiasme bij iemand anders, in tegendeel zelfs.

  • Femke

   Als je dit niet schrijft op een nare toon ben ik benieuwd hoe het eruit ziet als het wél op een nare toon is? En nee, daar ben ik niet echt benieuwd naar, maar ik zou het wel prettig vinden als je voortaan nog iets beter nadenkt over de formulering van je feedback voordat je commentaar levert.

  • Cynthia Schultz

   Ik ben wel benieuwd wat je dan precies WEL wilt lezen na al je kritiek 🙂 wat vind jij dan precies een sterk artikel dat écht ergens over gaat? Heb je voorbeelden of suggesties?

  • Jennifer

   Er zit best een tegenstelling in jouw ‘feedback’ Helen. Aan de ene kant zeg je dat Cynthia niks over hsar privéleven los laat, terwijl je aan de andere kant wel zegt dat de dingen die haar blij maken (in haar privéleven dus!) jou allang bekend zijn.. beetje vreemd vind je niet?Bovendien ben ik het ermee eens dat je nog wel iets meer mag nadenken over hoe jouw comment overkomt….
   Ik zou het zelf ook fijn vinden als er iets meer artikelen komen met diepgang, artikelen die me aan het denken zetten, maar deze post doet dat in zekere zin ook (zie mijn andere comment)! Voorbeelden geven vind ik zelf ook wat lastig, maar ik merk dat ik dit soort dingen bij bijv. 2WMN juist wel eens tegenkom. Groetjes!

  • Lysanne

   Misschien kunnen ze de vragenlijst invullen die een tijdje geleden geplaatst is. Met wat men wel wilt lezen.

  • Iris

   “Je laat al weinig tot niets van je prive leven zien in verhouding met andere bloggers …”
   Ik zit persoonlijk sowieso niet te wachten op meer privé informatie van Cynthia. Ik vind dat ze al heel veel deelt. En deze dingen vind ik juist interessant en inspirerend (en soms tonen dat ze lef heeft!), maar meer zou voor mij geen toegevoegde waarde hebben. 🙂

  • Sonja

   Wat een vervelend bericht dit zeg! Zoals je zelf ook zegt, je hoeft hier niet te komen.

 36. Sanne

  ‘Door Willem is mijn liefde voor lekker eten en wijn veel groter geworden (net als mijn kont).’

  Heel herkenbaar, dit punt. Haha.

  • Rowan Chanel

   HAHAHA same here!

 37. Griet De Rechter

  Wat een fijn artikel. Veel herkenbare zaken voor mij. Gewoon het bewust beleven van wat je leuk vindt is al heel wat. Tof dat je daar aandacht aan besteedt!