Week 7 – 2020

Week 7 was een week vol ‘gewoon’ werk! Ik zat veel achter de computer. Op vrijdag ging ik naar Rotterdam waar ik bij een restaurant met 2 Michelinsterren ging eten en een dubbele niet heel aangename verrassing kreeg.

Leestijd

Werk

Ik ga met een klant lunchen bij FG Restaurant in Rotterdam. Een restaurant waar ik al tijden heen wil, en toen ik zag dat ze een mooie lunchdeal (€77 voor 3 gangen all in, met drankjes en koffie) hadden, besloot ik te reserveren. Eenmaal aan tafel kregen we een verrassing: omdat het Valentijnsdag was, konden we alleen een menu van minimaal 7 gangen bestellen voor €170 pp, zonder drankjes en koffie… Raar wel, dat dat nergens staat vermeld, niet online, niet toen ik ze twee keer telefonisch heb gesproken, maar goed. Weg kon niet (dan was ik mijn €100 aanbetaling kwijt én ik wilde natuurlijk niet meer naar een ander restaurant gaan zoeken, we zaten al aan tafel met een drankje en wilden hier nu ook wel echt gaan eten…), dus ik besloot de knop om te zetten en te gaan genieten van dit culinaire avontuur. Zomaar op een vrijdagmiddag! Of nou ja, op Valentijnsdag dus. Maar daar heb ik niet zoveel mee. 😉 Wel een beetje heftig, voor €400 lunchen ipv voor de geplande €150, maar goed…

Zaterdag ga ik meteen nadat ik wat geprobeerd heb te eten meteen naar huis. Ik voel me gedurende de dag langzaam beter gelukkig, maar heb uiteraard niet echt zo lekker genoten van het hotel als ik vooraf had bedacht. Maar goed, kan gebeuren, heel vervelend, maar het is niet anders. De wereld vergaat niet, maar toch jammer.

Kees

Eten & drinken

Overig

Al met al was het een hele goede week, op die voedselvergiftiging na, dan… Pfff 🙂

Komende week ben ik weer veel gewoon aan het werk, want volgende week gaan Willem en ik voor een paar dagen naar Italië! Dus eventjes knallen en taken afvinken. Al doe ik dat altijd wel, maar zo’n week voor een korte vakantie is het toch even met extra focus.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

31 reacties
 1. Jessica

  Haha dat van auto kwijt heb ik ook altijd. Gelukkig is de mijne fluoriserend geel/groen van kleur en vind je hem in het donker nog terug.
  Jammer dat het etentje zo eindigde. Hopelijk laat het restaurant nog iets weten.

 2. Sann

  Wat gek van het restaurant, je zou toch denken dat ze het op eerdere contactmomenten hadden kunnen zeggen.

  Ben je nog wel bezig met wijn trouwens? Hoe leuk ik je site ook vindt, je wijn insta had voor mij als grote liefhebber nog net wat extra.

 3. sharon

  Hoi Cynthia,

  Waar is het messingbakje van waar de theezakjes in zitten?

  • Cynthia Schultz

   Die heb ik van Emmy gekregen, ik zal het haar vragen!

 4. Marjoleine

  Benieuwd hoe het restaurant het netjes gaat oplossen! Jammer dat je niet zo hebt kunnen genieten als gehoopt, snel maar weer eens terug naar Rotterdam dan 🙂 X

 5. Anna

  Wat ontzettend balen van die lunch in het restaurant, en daarna ook nog die voedselvergiftiging :(. Hopelijk ben je deze week weer fit!

 6. Freya

  Nou ik ben heel benieuwd wat er uit het restaurant-verhaal komt! Hopelijk een goedmaker, ik weet in ieder geval waar ik niet meer heenga.

  Wat is Kees toch een snoepje, ik vind het ook altijd een cadeautje als mn hond wil knuffelen.

 7. Lucinda

  Hopelijk komt dat restaurant nog met een fatsoenlijke oplossing, want dit was op meerdere punten bagger. Lees hieronder al dat je contact met ze hebt opgenomen, dus afwachten. Ik moet zelf ook binnenkort weer even mijn haar verven, de uitgroei is… behoorlijk.

 8. Suus

  Omg ik ben je nog altijd dankbaar dat je destijds het recept voor de Turkse pizza’s hebt gedeeld. Het staat hier geregeld op tafel🖤

 9. Els

  Wow, wat bizar. Heb laatst met drie vrienden gegeten in hetzelfde restaurant en zijn toen ook allemaal beroerd geweest… Zocht er niet teveel achter, maar wel raar dat t vaker gebeurd.

 10. Paula

  Als ik jou was zou ik contact opnemen met de manager van het restaurant. Ook qua tijds frame kan het niet anders dan dat het voedselvergiftiging is. Had je klant ook last?

  • Cynthia Schultz

   Heb ik gedaan meteen de zaterdag al 🙂
   Nee zij had gelukkig nergens last van.

 11. Mirthe

  Jeetje wat vervelend dat je na die onverwacht dure lunch ook nog voedselvergiftiging kreeg bah.. gelukkig was je er weer snel bovenop.
  Ik heb een vraag een tijdje terug heb je in je insta stories iets gedeeld over fijne panty’s van een (dacht ik) Engels merk die ook in grote maten te krijgen waren, welk merk was dit? Ik heb al flink gezocht maar kan het helaas nog niet vinden haha

 12. Susan

  Ik vind het toch wel superraar zeg, dat je zo ziek bent geworden kan toeval zijn – maar dat je ineens ruim 100 euro meer pp kwijt ‘moest’ zijn heel onaardig. Stel je voor dat je echt voor die lunch deal al had moeten sparen bijvoorbeeld. Ik ben wel benieuwd of ze dit een beetje vriendelijk hebben opgelost, anders weet ik waar ik nooit heen ga. Jammer zeg!

  • Cynthia Schultz

   Ja ziek worden hoeft niet van die lunch te komen natuurlijk! Ik heb over de ‘lunchverrassing’ contact met ze gehad maar nog geen ‘oplossing’ of iets, maar weet wel dat ze dit nog intern gaan bespreken, dus wat niet is, kan nog komen.

 13. Marloes

  Ohhh 400 euro voor een lunch, oeps! Daar zou ik dus echt ziek van zijn haha! En dan ook nog eens letterlijk ziek ervan worden, balen zeg.

 14. Annet

  Oh wat zuur dat je ziek bent geworden!
  Ik heb het zelf ook een keer gehad en wel gebeld zodat het restaurant evt ingredienten kon checken. Ik heb toen een nieuw diner aangeboden gekregen, ik hoop dat ze het bij jou ook goed oplossen

 15. Jessica J.

  Én zonder waarschuwing meer dan het dubbele kwijt (moeten) zijn én er een voedselvergiftiging aan overhouden? Nee, voor zo’n restaurant zou ik geen goed woord meer overhebben. Hopelijk werd dat keurig opgelost.

 16. Suzanne

  Dus én je was onaangekondigd veel duurder uit, én een dikke voedselvergiftiging op de koop toe?

  Pfff balen hoor.
  Ik snap dat je ter plekke geen zin hebt in stennis als je net lekker wil gaan eten maar alleen al dat je voor een voldongen feit wordt gehouden met de extra kosten en aanbetaling niet terug is al verre van klantvriendelijk.

 17. rachel

  zo wat een domper van die lunch maar goed je zal het niet snel vergeten 😉 ik had het er ook echt niet bij laten zitten eerlijk gezegd! En je haar …..oohh te gaaf weer 😀

 18. Anton

  Ik vind het NHow trouwens wel een geweldig gaaf hotel!!

  • Suuz

   Ja, met een leuke cocktailbar op de 7e 🙂

 19. Ingrid

  ik vind dat echt schandalig van dat restaurant. Ik zou het er niet voor over hebben.. Wat was de reactie van het restaurant toen je belde?

 20. Audrey

  Vrij bizar, van dat restaurant… En dan ook nog ziek worden achteraf 🙁

 21. Alida

  Wel echt schandalig dat je zo ziek bent geworden van het voedsel. Heeft je best wat geld gekost. Heb je het nog doorgegeven aan het restaurant? Verder leuk weekoverzicht!

 22. Ingrid

  Wat een restaurant ervaring zeg! Heb je eigenlijk gemeld bij het restaurant dat je ziek geworden bent van het eten? Als er voor iedereen die avond maar een soort 7 gangen menu beschikbaar was zijn er misschien wel meerdere mensen ziek geworden.

  • Cynthia Schultz

   Ja ik heb contact erover gehad met het restaurant, de dag erna al.

 23. Susan

  Wow ik zou de knop echt niet om kunnen zetten in het restaurant. Zou mij teveel voelen als opzet, je hebt gereserveerd en nog twee keer telefonisch gesproken. Dan word je aan tafel wel voor het blok gezet met of weggaan of accepteren.
  Extra zuur dat je dan diezelfde avond super ziek bent! Heb je dat nog laten weten aan het restaurant?