Week 7 – 2019

Week 7 was een goeie: ik gaf een superleuke en succesvolle Structuurjunkie Masterclass in Rotterdam en plakte daar met Willem een mini weekendje weg aan vast. Verder had ik goede afspraken en ging ik lekker uit eten. Ook kreeg ik wat minder leuk nieuws…

Leestijd

Maandag

Maandag maak ik alleen deze foto’s. Ik werk de hele dag thuis en ga ’s ochtends koffie drinken bij Edith. ’s Avonds maak ik nasi.

Dinsdag

Make-upje! Links voor, midden alleen foundation (de Bourjois Air Mat), rechts met alle make-up.

Ik ben dit jaar ambassadeur van Start Jouw Leesclub, een tof initiatief van Libris. Je kan op de website jouw leesclub aanmelden, een boek uit de longlist van de Libris Literatuurprijs kiezen die jullie gaan lezen en dan maak je kans op toffe prijzen. Zoals veel boeken, aanwezigheid bij de uitreiking van de Libris Literatuurprijs in het Amstel Hotel (!) of een bezoekje van mij aan jullie leesclub. En ik kom natuurlijk ook niet met lege handen. Superleuk dit! Op dinsdag filmen we de video’s die hiervoor gemaakt worden, deels thuis, deels bij Waanders. En daar gaan we ook lekker lunchen. Deze salade was echt top, met veel paddenstoelen, noten en blauwe kaas.

Kees doet schattig en ’s avonds maak ik deze ovenschotel met knolselderij, appel en brie.

Woensdag

Woensdag start ik vroeg met koffie bij Maling, waar ik een uurtje werk. Daarna laat ik mijn nagels doen Willem en ik hebben een discussie over deze Twingo’s: zijn ze allebei blauw of is de achterste groen?

Woensdagavond gaan Willem en ik samen naar Vaca Negra… Zó goed altijd.

Donderdag

Helaas moet mijn auto donderdag weer naar de garage. Laatst had ik dat gedoe met dat lawaai, nu komt er een gek geluid uit de motor… Ik moet hem achterlaten zodat ze kunnen kijken wat er aan de hand is, gelukkig krijg ik wel een leenauto mee.

Ahhh Keessie. Het gaat trouwens goed met haar, komende week wordt haar urine weer gecontroleerd om te kijken of haar blaasgruis en -ontsteking dan opgelost is.

Donderdagavond ga ik met Aukje en Judith eten bij het Weeshuys. Dit is echt een heerlijke week vol lekker eten, je merkt het al wel. En er komt nog meer lekkers aan, ik waarschuw je vast.

Donderdag

Drie keer word ik blij van. De lente hangt in de lucht! Zo heerlijk, ik geniet er volop van deze week.

Vrijdagmiddagborrel op het terras met Harold en de hondjes Hunter & Kees.

Vandaag krijg ik eindelijk mijn uitslag van mijn WSET3 wijnexamen! En… ik ben gezakt. Of nou ja, half gezakt. Ik ben met distinction (dus 80%+ score) geslaagd op theorie, maar het proeven heb ik op 5 punten na niet gehaald. Daar baal ik als een stekker van. Inmiddels kan ik wel een beetje trots zijn op de theorie, maar ik vind het natuurlijk maar niks dat ik dat diploma nu niet in the pocket heb. Gelukkig kan ik alleen het proeven overdoen in juni. Dus dat wordt tot die tijd nog veel proeven, oefenen en ervaring opdoen.

Troostvoer 😉 Ik had met mezelf afgesproken dat de Champagne openging, of ik nou geslaagd was of niet. Willem haalt de lekkerste patat OOIT bij het Eethuys en we gaan de bank op met een film. Ik kijk Zwaar Verliefd, de film naar het boek van Chantal van Gastel en dat is echt even heel fijn op een avond als deze.

Zaterdag

Goedemorgen.

Maar we gaan door, want ik geef vandaag een Structuurjunkie Masterclass in Rotterdam! Yes, eindelijk is het zover. Ik ben natuurlijk altijd al maanden vooraf bezig met het plannen van zo’n middag, en het is dan zo leuk als het eenmaal daar is.

Ik geef de masterclass deze keer bij TSH Collab in Rotterdam, een super inspirerende werkplek bij The Student Hotel. Op deze plek kan je zowel vaste als flexibele plekken huren om te werken, en zoals de naam al zegt werken voor huurders met elkaar samen. Het ziet er allemaal zo tof uit en ik krijg echt energie van deze plek.

En dan is het tijd om te starten!

Het is een toffe sessie met enthousiaste deelnemers die allemaal de deur uitgaan met zin en energie om de boel even goed aan te pakken. Ik word hier zo blij van! We hebben nog even een borrel met z’n allen en dan zit het er alweer op.

Er staan nu twee Structuurjunkie Masterclasses gepland, in Amsterdam en Maastricht, morgen meer daarover.

Na de borrel checken Willem en ik in, we slapen vanavond ook lekker hier in The Student Hotel. Normaal rijden we altijd terug na een masterclass, nu besloten we om lekker te blijven. Heel relaxed. Ik zal je onze kamer even laten zien.

Nadat we onze spullen op de kamer hebben gezet, gaan we op zoek naar wat te eten. We willen ramen eten, maar het restaurantje waar we heen willen is zo druk dat er letterlijk een rij buiten staat. We sterven allebei van de honger (lekker overdreven) en we lopen tegen Little V aan, dus daar gaan we lekker Vietnamees eten.

Zondag

Zondag gaan we weer naar huis, maar niet voordat we lekker ontbeten en een beetje rondgestruind hebben.

Wat een goede week was dit. En dat wéér! Echt heerlijk.

Komende week horen we meer over hoe het nu met Kees gaat, ik heb gisteren (maandag) urine gebracht naar de dierenarts, dus even kijken of haar blaasgruis en blaasontsteking nu opgelost is. Ik hoop het. Maandag (gisteren dus) heb ik een afspraak en ’s avonds ga ik met Emmy eten. Dinsdagmiddag heb ik een fotoshoot vanuit mijn uitgeverij, voor nieuwe auteursfoto’s. Verder heb ik woensdag met mijn moeder afgesproken en gaan we gezellig de stad in. ’s Avonds kom ik samen met mijn wijnproefgroep om samen te proeven (dat is nu al helemaal nodig) en verder werk ik thuis. Ik ga de content voor mijn online Structuurjunkie Productiviteitscursus afmaken en bezig met andere dingen voor de site en voor Structuurjunkie. Ik heb er zin in 🙂 Hopelijk wordt het weer zulk lekker weer!

Bedankt voor het lezen en een fijne week!

Shop hier mijn favorieten van deze week

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via de link producten koopt, krijg ik daarvoor een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Irma

  Hoi Cynthia, waar is je leuke tulpenvaas van?

  • Cynthia Schultz

   Die heb ik ooit bij Trendhopper gekocht, kan hem nergens meer vinden helaas!

 2. Sylvia

  Die braindump ga ik ook eens wat vaker toepassen.. ik maak vaak to do lijstjes om dingen niet te vergeten en voor rust te zorgen in mij hoofd maar misschien moet ik gewoon alles wat door mijn hoofd spookt op te schrijven/ van me af schrijven

 3. Judith

  Hoi Cynthia, wat een leuke week weer met heerlijk eten, super weer en leuke activiteiten. De opdracht braindump is ook onderdeel van de training Getting Things Done van David Allen!

 4. Saskia

  Ahh balen dat je gezakt bent.. maar goed, nieuwe ronde, nieuwe kansen!
  En ohhh ik krijg hier zoveel trek van haha

 5. Steffi

  Ik vind die affiliated links onderaan het artikel best wel een leuke toevoeging eigenlijk! Maakt het artikel/je week nog ‘tastbaarder’ ofzo haha. Ben trouwens van mening dat die linkerauto blauwgroen is en de jouwe blauw.

 6. M

  Die pancakes ❤

 7. Zoe

  Hoi,
  Je doet alsof je wijnkenner bent met proeverijen etc; Ik vind het dan een beetje apart dat je champagne drinkt uit een gewoon wijnglas en dan ook nog eens bij patat en spare-ribs.

  Bedoel het verder niet rot, maar de basis is juist het goede glas bij de juiste drank.

  • Cynthia Schultz

   Ik vind je eerste zin een beetje raar, maar goed (en daarnaast doe ik nergens alsof ik wijnkenner ben, ik vind het gewoon leuk). Om op je opmerking te reageren: champagne is veel lekkerder uit een gewoon wijnglas dan uit een flute. De aroma’s komen veel beter los en de champagne smaakt daardoor beter. Een flute is geschikt voor mousserende wijn omdat de bubbels dan lang in de wijn blijven, verder vind ik het niet prettig qua vorm en oppervlak van de wijn. Dus vandaar mijn heel bewuste keus.
   Daarnaast: champagne kan bij alles. Ook bij patat en spareribs. Ook al ‘hoort’ dat niet: je moet altijd drinken wat je lekker vindt. Daar zijn allemaal mooie regels voor, maar als ik zin heb in champagne met patat en spareribs, dan neem ik dat.

  • Anne

   Eigenlijk reageer ik niet veel maar wat een nare opmerking al drinkt ze champagne in een emmer wat maakt het uit en bij patat lekker luxe toch en omdat ze er wat verstand van heeft hoeft ze toch niet alles te volgen. Dat is het zelfde als een tandarts die nooit mag snoepen maarja.
   Jammer dat je het niet gehaald hebt maar kop op de volgende keer beter.
   En ik geef willem toch wel gelijk met de auto.
   Leuke week en veel succes en plezier met oefenen en wijntjes proeven.

  • Yvonne

   Helemaal mee eens Cynthia.

 8. Marjoleine

  Wat een fijne week, en super leuk dat je in Rotterdam bent geweest! Wat een mooie plek voor de masterclass, ik kende het nog helemaal niet. Jammer van je WSET examen maar het proeven ga je de volgende keer sowieso halen, fijn excuus om extra veel wijn te proeven nu 🙂 X

 9. Jessica J.

  Hopelijk is Keesje nu echt helemaal beter. 🙂 Succes met de herkansing, het lukt je vast! En zoals je op Instagram al zei, is het minder erg om te zakken op proeven dan op theorie. Zo goed geslaagd dat je op dat luik bent! En holy moly, die Ex-Girlfriend ziet er belachelijk lekker uit!

 10. rachel

  jammer meis maar volgende keer lukt het je wel gewoon 😉 verder weer een heerlijke week met lekker (vr)eten hahah

 11. Anne

  Ah jammer dat je het proeven moet herkansen, wel top van je theorie!

  Enne, die achterste auto is turquoise vind ik!

  • Willemse

   Die achterste auto is idd turquoise haha

 12. Marije

  Balen zeg dat je gezakt bent. Snap de teleurstelling. Gelukkig had je wel een hele fijne week en leuk weekend.

 13. Anna

  Ziet eruit als een fijne week! Wel heel rot dat je gezakt bent voor de proeverij, maar gelukkig kan je het nog overdoen! Ik krijg spontaan zin in eten dankzij jouw lekkere foto’s, ook al zit ik nu aan mijn ontbijt, haha.

  • Marley

   Ziet eruit als een heerlijke week!
   Ik heb je blog pas sinds kort ontdekt en ben fan! Boeken, wijn reizen, love it!
   Ben je van plan om dit jaar nog een structuurjunkie masterclass in het oosten van het land te geven? Anders wil ik er over na te denken om naar Amsterdam te komen.

  • Cynthia Schultz

   Wat leuk Marley, dankjewel! Er staat nu even niks op de planning. Tot en met mei heb ik masterclasses gepland (Amsterdam zoals je weet, Maastricht en in mei Curacao), juni ben ik nog aan het kijken, maar ik denk dat ik er dan een in Zeeland ga geven. Dus voorlopig staat het oosten even niet op de agenda… Maar ik kan je niks beloven eigenlijk. Dus als je zeker wilt weten dat je binnenkort een masterclass kan doen, dan zou ik voor Amsterdam gaan!