Week 6 – 2019

Week 6 liep wat anders dan gepland. Ik zou samen met Kees een paar dagen naar de kust om te schrijven, maar doordat ze ziek is besluit ik thuis te blijven. Verder heb ik wel een goede week: ik ben lekker aan het werk en doe leuke dingen. Wat ik allemaal deed, laat ik je zien.

Leestijd

Maandag

Maandagochtend werk ik thuis. Ik ga in de middag lunchen met Harold & Harma bij de Gillende Keukenmeiden met zes verschillende soorten taart. Hehe. Want waarom niet?

Na de lunch lopen we even Hudsons Bay binnen, waar ik deze jas zie hangen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mantel, net als mijn rode, maar dan in een neutralere kleur zoals zwart of grijs. Deze is heel donkerblauw, ik trek hem aan en hij is perfect. Hij is van JUST Female en van wol. Hij is €280, maar er zit 50% korting op… Ik sta even te twijfelen maar besluit het dan te doen. Bij de kassa blijkt dat er 70% korting op zit! Wat een mazzel! Ik ben er enorm blij mee, ik ga hem zóveel dragen.

Hierna gaan Willem en ik met Kees naar de dierenarts. Na wat onderzoek blijkt dat ze blaasontsteking en blaasgruis heeft. Het kan zijn dat ze daar die aanval van kreeg, dat ze ineens zoveel pijn had dat ze in een soort stuip schoot. Het hoeft het niet te zijn, maar het kan wel. Either way moeten we dit probleem nu eerst aanpakken, dus ze krijgt twee weken antibiotica en speciaal voer. Het is wel een opluchting, dat het is ‘eenvoudigs’ is als dit. Nu kan het alsnog zijn dat er iets anders is wat die aanval veroorzaakte, maar dat lijkt op dit moment niet zo.

Ik zou deze week een paar dagen naar de kust om te schrijven en ik zou Kees meenemen, maar ik besluit niet te gaan. Het lijkt me ten eerste niet handig (en dat blijkt ook, want we moeten deze week nog een paar keer naar de dierenarts om medicatie en voer op te halen) en  ten tweede wil ik dat ze in een vertrouwde omgeving is. Het lijkt nu of er niet zoveel aan de hand is, maar ze heeft wel net een dag geleden die ‘aanval’ gehad en strak gebeurt het weer en dan ben ik twee uur rijden van huis… Het voelt niet goed, dus ik zeg alles af en blijf deze week thuis.

Dinsdag

Soms kan je gewoon helemaal blij zijn met je look. Zoals vandaag! Meteen mijn nieuwe jas aan. Ik draag er Nike Air Max onder, en mijn Céline tas. De roze trui is van Moss Copenhagen. De bril is van Garrett Leight.

’s Ochtends werk ik weer thuis en ’s middags ga ik met Marijn en Merel lunchen bij Brasserie Jansen. Zo gezellig, ook zo leuk om kleine Merel weer te zien. We gaan allebei voor de omelet met truffel en parmezaan, die er – laten we eerlijk wezen – uitziet als een hoopje kots, maar die echt heerlijk smaakt.

Pauze met koffie en 1q84 van Haruki Murakami. Dit boek was het eerste dat ik van hem las, waardoor ik helemaal verliefd werd op zijn boeken. Ik herlees het nu en dat vind ik heerlijk – ik ontdek ook weer allemaal dingen die ik vergeten was. ’s Avonds eten we burrata.

Woensdag

Goedemorgen!

Woensdagochtend gaan Willem en ik vroeg met Kees naar het Engelse Werk voor een wandeling. Ik loop meestal alleen met haar, maar we proberen er nu een wekelijkse gewoonte van te maken om elke woensdagochtend even samen naar het Engelse Werk te gaan. Zo’n lekkere manier om de dag te beginnen.

Bloemen gehaald. Ik word hier altijd erg tevreden van.

We eten lasagne.

Ik krijg altijd veel vragen over deze glazen. Het zijn Libbey Hobstar glazen en ze zijn €4,99 per stuk. Ik ‘ontdekte’ ze jaren geleden in een restaurant en toen we gingen verhuizen kocht ik er meteen twaalf omdat ik ze zo prachtig vond. Ik drink er echt alles uit, van koffie tot cocktails, van water tot thee. Nu ik ze zelf heb zie ik ze ook ineens overal, haha.

Woensdag ga ik helemaal de deur niet uit, behalve natuurlijk om met Kees te wandelen. Lekker aan het werk dus!

Donderdag

Ontbijten en werken! Dat boek, GRIP van Rick Pastoor, is dus echt waanzinnig. Het gaat helemaal over slimmer werken, over plannen en productiviteit, en ik wilde echt dat ik het geschreven had. Het zit vol mega praktische tips, het is echt zo’n boek waar je mee aan de slag wil. Het is compact, praktisch, bevat geen ellenlange anekdotes en zit bomvol hele goede tips. Dit is echt het beste boek over planning en productiviteit dat er is. Oké, op Structuurjunkie na dan he 😉 In mijn boekenoverzicht van februari zal ik er wat dieper op in gaan.

Vrijdag

Vrijdag maak ik overdag geen foto’s. Ik ben ook gewoon thuis aan het werk, er gebeurt niet zoveel.

De avond besteden Kees en ik zo. Lekker lui. Ik kijk trouwens Burnt.

Zaterdag

Zaterdagavond gaan Willem en ik naar Ede. We gaan eten bij Marije en Mark-Jan, natuurlijk Wie is de Mol kijken en daarna 30 seconds spelen. Ik heb dit spel nu eindelijk zelf gekocht en ik vind het echt prachtig. Het is heel eenvoudig maar zó spannend en hilarisch. Ik krijg als we dit spelen altijd een keer geen adem omdat ik zo hard moet lachen.

Zondag

We logeren in Ede en gaan na het ontbijt een stuk wandelen op de heide. Wat is het hier toch mooi. ’s Middags doe ik helemaal niks, ik ben een beetje moe dus ik doe een dutje en hang een beetje op de bank.

’s Avonds ga ik met Kirsten uit eten. Kirsten ken ik van ons Broodfonds en ik vind haar heel leuk én ze heeft een tof bedrijf waar ik veel van kan leren. Ik neem haar dus mee uit eten bij het Weeshuys om een beetje te ‘sparren’ en dat is hartstikke gezellig, lekker én heel nuttig. Ik ga vol inspiratie en ideeën weer naar huis.

Al liep deze week totaal anders dan gedacht, het was wél een goede week. Met Kees lijkt alles prima te gaan en daar ben ik natuurlijk enorm blij om. Verder heb ik deze week qua werk wat minder gedaan dan ik wilde, maar dat is niet zo erg, ik heb in ieder geval wel de dingen gedaan die écht moesten. De rest komt deze week wel weer! Verder heb ik genoten van de taartjes en wijntjes met vrienden – onbetaalbaar. Komende week is het plan iets productiever te zijn en wat ideeën uit te werken. Ik heb een draaidag voor Start Jouw Leesclub, een initiatief van Libris waar ik dit jaar ambassadeur voor ben. Van dat soort dingen word ik echt blij. Verder heb ik een aantal afspraken én geef ik zaterdag een Structuurjunkie Masterclass in Rotterdam! Er zijn nog tickets.

Bedankt voor het lezen weer, en ook bedankt voor de lieve zorgen om Kees. Tot volgende week!

Shop mijn favorieten van deze week

Structuurjunkie

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de links klikt, krijg ik een kleine vergoeding.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

19 reacties
 1. Marloes

  Leuke foto’s allemaal! Die bril staat je erg goed!

 2. Ilse

  Hi Cynthia, heb je nu een andere Acne sjaal als een paar jaar geleden?

 3. Marlies

  Rick Pastoor, ik ken hem van vroeger! Een enorm lieve jongen 🙂 ik ga, na jouw positieve review, zijn boek kopen.

  Die jas staat je mega goed trouwens!

 4. Jessica J.

  Ik moest zo lachen om je hoopje kots. 😂 Zo blij te lezen dat het weer beter gaat met Keesje. En wat staat die bril je goed! Ik moet ook nodig om een nieuwe. Fijn inspiratie op te doen op deze manier.

 5. Inge

  Huh? Smeer jij nou choco pasta onder de muisjes?? Is dah lekker? Oeee

 6. Martine

  Leuke foto’s weer.
  En je nieuwe mantel is fantastisch en staat je goed 🙂
  Ik ben zelf, naar aanleiding van jouw super aankoop, vandaag ook naar Hudson Bay geweest en heb een prachtig vest van Anecdote gescoord (ook 70% afgeprijsd).
  Dus, bedankt voor de tip.

 7. L

  Mooi montuur, hoe heet deze en in welke winkel vind je deze?

  • Cynthia Schultz

   hij is van Garrett Leight, de naam van het montuur moet ik even opzoeken voor je! Komt later vandaag 🙂

 8. Kiki

  Ahh, je ziet er zo knap uit op alle foto’s weer dat ik even moest reageren

 9. Saskia

  Aahh al die lekkere dingetjes, ik krijg er helemaal trek van haha

 10. Suuz

  Fijn dat alles goed lijkt te gaan met Kees. En wat een mazzel met je mooie jas; dat zijn de leuke verrassingen! En nu klik ik je blog weer weg, want het is lunchtijd en die foto’s zorgen dat ik een lunch van 5000kcal ga bestellen…

 11. Shirley

  Niet weer taart! Ohhh, ik vind al die taartjes zo goddelijk eruit zien, haha. Dat wordt dus een taart-date als we afspreken! Leuke week. Jammer van je dagen weg maar zo te zien is het helemaal goed gekomen 🙂 Ik heb het boek Grip op mijn e-reader staan en ga er gelijk mee beginnen als mijn huidige boek uit is.

 12. Audrey

  Wat fijn dat het goed gaat met Kees nu! Duimen dat ze geen enge aanvallen meer krijgt.

  En ooo, die 6 taarten, wat goddelijk!

 13. rachel

  fijn dat het wat beter gaat met kees, je schrikt toch onwijs 🙁 en goed ook dat je gewoon thuis bent gebleven 😉 en voor jezelf ook even lekker zo makkie aan te doen 🙂

 14. Anna

  Wat een leuke foto’s! En wat fijn dat het inmiddels beter gaat met Kees!

 15. Marije

  Fijn dat het met Kees beter gaat en dat jezelf ook wat rustiger aan hebt kunnen doen.

 16. Heleen

  Om maar even in te haken op het einde van dit artikel: ik wil graag een leesclub starten in Zwolle!
  Mocht iemand dit lezen en interesse hebben, wellicht kun je dan reageren met je e-mailadres, zodat we met elkaar in contact kunnen komen?

 17. Renate

  Lekker weekje!
  Molecule 01 geurtje maak ik tijd zelf 😇
  kijk maar eens op de blog van Serena 👍