Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 6 – 2019

Week 6 liep wat anders dan gepland. Ik zou samen met Kees een paar dagen naar de kust om te schrijven, maar doordat ze ziek is besluit ik thuis te blijven. Verder heb ik wel een goede week: ik ben lekker aan het werk en doe leuke dingen. Wat ik allemaal deed, laat ik je zien.

Leestijd

Maandag

Maandagochtend werk ik thuis. Ik ga in de middag lunchen met Harold & Harma bij de Gillende Keukenmeiden met zes verschillende soorten taart. Hehe. Want waarom niet?

Na de lunch lopen we even Hudsons Bay binnen, waar ik deze jas zie hangen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mantel, net als mijn rode, maar dan in een neutralere kleur zoals zwart of grijs. Deze is heel donkerblauw, ik trek hem aan en hij is perfect. Hij is van JUST Female en van wol. Hij is €280, maar er zit 50% korting op… Ik sta even te twijfelen maar besluit het dan te doen. Bij de kassa blijkt dat er 70% korting op zit! Wat een mazzel! Ik ben er enorm blij mee, ik ga hem zóveel dragen.

Hierna gaan Willem en ik met Kees naar de dierenarts. Na wat onderzoek blijkt dat ze blaasontsteking en blaasgruis heeft. Het kan zijn dat ze daar die aanval van kreeg, dat ze ineens zoveel pijn had dat ze in een soort stuip schoot. Het hoeft het niet te zijn, maar het kan wel. Either way moeten we dit probleem nu eerst aanpakken, dus ze krijgt twee weken antibiotica en speciaal voer. Het is wel een opluchting, dat het is ‘eenvoudigs’ is als dit. Nu kan het alsnog zijn dat er iets anders is wat die aanval veroorzaakte, maar dat lijkt op dit moment niet zo.

Ik zou deze week een paar dagen naar de kust om te schrijven en ik zou Kees meenemen, maar ik besluit niet te gaan. Het lijkt me ten eerste niet handig (en dat blijkt ook, want we moeten deze week nog een paar keer naar de dierenarts om medicatie en voer op te halen) en  ten tweede wil ik dat ze in een vertrouwde omgeving is. Het lijkt nu of er niet zoveel aan de hand is, maar ze heeft wel net een dag geleden die ‘aanval’ gehad en strak gebeurt het weer en dan ben ik twee uur rijden van huis… Het voelt niet goed, dus ik zeg alles af en blijf deze week thuis.

Dinsdag

Soms kan je gewoon helemaal blij zijn met je look. Zoals vandaag! Meteen mijn nieuwe jas aan. Ik draag er Nike Air Max onder, en mijn Céline tas. De roze trui is van Moss Copenhagen. De bril is van Garrett Leight.

’s Ochtends werk ik weer thuis en ’s middags ga ik met Marijn en Merel lunchen bij Brasserie Jansen. Zo gezellig, ook zo leuk om kleine Merel weer te zien. We gaan allebei voor de omelet met truffel en parmezaan, die er – laten we eerlijk wezen – uitziet als een hoopje kots, maar die echt heerlijk smaakt.

Pauze met koffie en 1q84 van Haruki Murakami. Dit boek was het eerste dat ik van hem las, waardoor ik helemaal verliefd werd op zijn boeken. Ik herlees het nu en dat vind ik heerlijk – ik ontdek ook weer allemaal dingen die ik vergeten was. ’s Avonds eten we burrata.

Woensdag

Goedemorgen!

Woensdagochtend gaan Willem en ik vroeg met Kees naar het Engelse Werk voor een wandeling. Ik loop meestal alleen met haar, maar we proberen er nu een wekelijkse gewoonte van te maken om elke woensdagochtend even samen naar het Engelse Werk te gaan. Zo’n lekkere manier om de dag te beginnen.

Bloemen gehaald. Ik word hier altijd erg tevreden van.

We eten lasagne.

Ik krijg altijd veel vragen over deze glazen. Het zijn Libbey Hobstar glazen en ze zijn €4,99 per stuk. Ik ‘ontdekte’ ze jaren geleden in een restaurant en toen we gingen verhuizen kocht ik er meteen twaalf omdat ik ze zo prachtig vond. Ik drink er echt alles uit, van koffie tot cocktails, van water tot thee. Nu ik ze zelf heb zie ik ze ook ineens overal, haha.

Woensdag ga ik helemaal de deur niet uit, behalve natuurlijk om met Kees te wandelen. Lekker aan het werk dus!

Donderdag

Ontbijten en werken! Dat boek, GRIP van Rick Pastoor, is dus echt waanzinnig. Het gaat helemaal over slimmer werken, over plannen en productiviteit, en ik wilde echt dat ik het geschreven had. Het zit vol mega praktische tips, het is echt zo’n boek waar je mee aan de slag wil. Het is compact, praktisch, bevat geen ellenlange anekdotes en zit bomvol hele goede tips. Dit is echt het beste boek over planning en productiviteit dat er is. Oké, op Structuurjunkie na dan he 😉 In mijn boekenoverzicht van februari zal ik er wat dieper op in gaan.

Vrijdag

Vrijdag maak ik overdag geen foto’s. Ik ben ook gewoon thuis aan het werk, er gebeurt niet zoveel.

De avond besteden Kees en ik zo. Lekker lui. Ik kijk trouwens Burnt.

Zaterdag

Zaterdagavond gaan Willem en ik naar Ede. We gaan eten bij Marije en Mark-Jan, natuurlijk Wie is de Mol kijken en daarna 30 seconds spelen. Ik heb dit spel nu eindelijk zelf gekocht en ik vind het echt prachtig. Het is heel eenvoudig maar zó spannend en hilarisch. Ik krijg als we dit spelen altijd een keer geen adem omdat ik zo hard moet lachen.

Zondag

We logeren in Ede en gaan na het ontbijt een stuk wandelen op de heide. Wat is het hier toch mooi. ’s Middags doe ik helemaal niks, ik ben een beetje moe dus ik doe een dutje en hang een beetje op de bank.

’s Avonds ga ik met Kirsten uit eten. Kirsten ken ik van ons Broodfonds en ik vind haar heel leuk én ze heeft een tof bedrijf waar ik veel van kan leren. Ik neem haar dus mee uit eten bij het Weeshuys om een beetje te ‘sparren’ en dat is hartstikke gezellig, lekker én heel nuttig. Ik ga vol inspiratie en ideeën weer naar huis.

Al liep deze week totaal anders dan gedacht, het was wél een goede week. Met Kees lijkt alles prima te gaan en daar ben ik natuurlijk enorm blij om. Verder heb ik deze week qua werk wat minder gedaan dan ik wilde, maar dat is niet zo erg, ik heb in ieder geval wel de dingen gedaan die écht moesten. De rest komt deze week wel weer! Verder heb ik genoten van de taartjes en wijntjes met vrienden – onbetaalbaar. Komende week is het plan iets productiever te zijn en wat ideeën uit te werken. Ik heb een draaidag voor Start Jouw Leesclub, een initiatief van Libris waar ik dit jaar ambassadeur voor ben. Van dat soort dingen word ik echt blij. Verder heb ik een aantal afspraken én geef ik zaterdag een Structuurjunkie Masterclass in Rotterdam! Er zijn nog tickets.

Bedankt voor het lezen weer, en ook bedankt voor de lieve zorgen om Kees. Tot volgende week!

Shop mijn favorieten van deze week

Structuurjunkie

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de links klikt, krijg ik een kleine vergoeding.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.