Week 6 – 2018

Ik ben op Terschelling! Voor ons heel vertrouwd, ons tweede thuis, maar voor Kees is alles nieuw. We genieten met z’n drietjes van het strand en het bos. Ik laat je zien hoe afgelopen week eruit zag!

Leestijd

Als we op Terschelling zijn, draait alles om lekker eten. Nou ja, eigenlijk ook als we niet op Terschelling zijn. Als we aankomen gaan we bij Loods lunchen, ik ga voor een broodje gemarineerde biet en die is echt heerlijk. Het is met noten, gistvlokken, zongedroogde tomaat en pesto. Thuis ‘gewoon’ koken: zuurkoolstamppot. Dat vind ik zo lekker, sowieso houd ik met dit weer echt van Hollands eten.

De stapel boeken die ik heb meegenomen… We zijn hier drie weken, dus ze komen ongetwijfeld allemaal wel uit. Ik heb ze trouwens allemaal van uitgeverijen gekregen, behalve Het Gordijn. Oh en ik heb mijn e-reader natuurlijk ook nog mee…

Ontbijten met Fries suikerbrood met roomboter (en koffie uit een Terschelling mok met zeehondjes, ha!) en daarna wandelen met Kees. Het heeft een beetje gesneeuwd en dat ziet er in de duinen prachtig uit.

Zondagavond gaat Willem terug naar Zwolle omdat hij nog drie dagen moet werken, ik blijf op het eiland. Maandagavond is er weer Loods Invites, bij een van mijn favoriete restaurants op Terschelling komt dan een gastchef koken. Deze keer is het Mark Westerweel van Restaurant Nobel van Ameland.

Het is echt een geweldig diner en ik geniet er intens van. In mijn eentje! Hier wilde ik sowieso al heen en toen bleek dat Willem terug zou gaan naar Zwolle, dacht ik: nu ga ik ook. Ik vind het heel relaxed om alleen uit eten te gaan. Tijdens het toetje komt Marleen nog even aanschuiven, gezellig!

Wat een weer! De zon schijnt volop, het is ijskoud, maar het is ook bijna windstil. En het geeft ook nog eens mooie plaatjes op het strand.

Ik werk elke dag een paar uurtjes, na een stevige strand- of boswandeling. Koffie erbij uit de Terschelling mok (en uit de French Press, dat vind ik zo lekker! Je kan er hier wat meer over lezen, in mijn artikel over koffie op vakantie)

#treatyoself 😉

Deze foto plaatste ik op Instagram Stories en meerdere mensen reageerden met ‘het is net of je op een paard zit!’ Echt zó grappig.

De duinvorming op het strand hier vind ik zo mooi! Dit is trouwens kunstmatig gedaan, ze hebben halmen ingeplant en daar vormen zich door de wind nu duinen omheen.

Een van mijn favoriete broodjes: pita met aioli, tomaat, komkommer, rucola en falafel.

Vanuit het huisje hebben we altijd zicht op de zonsopgang en dat vind ik heerlijk. Ik ben om een of andere reden elke dag om 5.30 wakker en dus kan ik elke dag dit spektakel zien. Nu is dat ‘pas’ om 7.30, dus zo vroeg hoef je er nou ook weer niet voor te zijn, maar ik blijf het prachtig vinden.

Donderdagavond is Willem er weer en gaan we samen bij De Zee eten. Hier komen we ook sowieso als we op Terschelling zijn, het eten is altijd zó goed en de sfeer is er zo gezellig.

Goedemorgen.

We hebben de bench meegenomen, dit is echt haar favoriete plekje.

Kolonisten!

:’)

Ik koop bij HEMA deze fantastische gele trui en ik ben er heel blij mee.

Op zondag wandelen in de duinen en het bos en daarna lunchen bij Loods.

Proost! Ik ga weer voor het broodje biet.

Vorige week is ook de kaartverkoop gestart voor mijn Structuurjunkie Masterclass. In de Structuurjunkie Masterclass leer je niet harder, maar beter te werken. Je leert productiever en efficiënter werken, doelen formuleren (en behalen) zodat je meer plezier aan je werk (of studie) beleeft en meer tijd overhoudt voor ander dingen. Check deze blogpost voor alle info en tickets!

Dat was ‘m weer! Ik kon de eerste dagen lastig tot rust komen, maar ben inmiddels een stuk relaxter gelukkig. En we zijn hier nog dik anderhalve week, dus ik moest gewoon eventjes oefenen. Komende week komen Jorien en Bernard gezellig langs! Mijn ouders zouden afgelopen weekend ook langskomen, maar die zijn beide geveld door de griep, zo sneu. Verder ga ik nog wat dingen filmen voor hier op de site en sowieso één binnenkijker fotograferen. Als je nog iemand weet (of bent!) met een tof (vakantie)huis op Terschelling met een mooie, bijzondere, stijlvolle, … inrichting, laat het me even weten, want ik ben hier nu toch! 🙂
Enne, verder ga ik vooral lekker lezen, strandwandelingen maken en vooral geen wekker zetten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

21 reacties
 1. Marjon

  Maar wat vindt Keesje nu van Terschelling?

 2. Mar

  Ik ben zo jaloers dat je zo vaak naar Terschelling kan! Wat is het daar toch prachtig!
  Ik zou vaak naar texel kunnen, want mijn schoonouders hebben daar een caravan, maar heb zo’n hekel aan kamperen haha. Hadden ze ook maar een huisje gehad.. haha.
  Genieten is het met je hond he! Als mijn hond het naar zn zin heeft, heb ik het automatisch ook al naar mn zin 🙂

 3. Marije

  Heerlijk weekje heb je achter de rug! Genieten met zo’n stapel boeken en lekker eten

 4. Jantine

  Wat fijn om zolang op Terschelling te mogen zijn! Veel plezier nog de komende anderhalve week!

 5. Bo

  wasr verblijf je als ik het vragen mag?

 6. Sanne

  Oh, nu wil ik ook een gele trui! Maar even goed opletten op de rommelmarkt ?

 7. Danielle

  Heer-lijk!!! Een vraagje: is Kees gewoon overal mee naartoe met eten?! Ik wou dat dat met onze Amy ook kon zeg!

 8. Marianne

  De gele trui staat je erg goed. En wat een prachtige foto’s van zonsopgang en strand, ik geniet ervan, dank!

 9. aboutsbstyle

  wat een prachtige foto’s van het eten, wat zal dat lekker gesmaakt hebben. geniet nog even van de komende dagen. liefs soraya

 10. Mimi

  Als ik de eetfoto’s zie, krijg ik ineens heel veel trek. Wat ziet het er verder allemaal weer relaxed uit.

 11. Britt

  Ik vind het zo knap hoe jij altijd ook echt de tijd neemt om zoveel boeken te lezen, ik probeer daar altijd een voorbeeld aan te nemen en tot nu toe lukt het me aardig!

 12. Jessica J.

  Die sneeuw in de duinen is inderdaad echt prachtig! En ik snap volledig wat mensen bedoelen als ze zeggen dat het lijkt alsof je op een paard zit, haha.

 13. Kate

  Het eten ziet er fantastisch uit! Wat een verwennerij zeg. Nog even lekker 1,5 week genieten.

 14. Loes

  Zo leuk om te zien hoe het is met Keesje erbij! Grappig dat alles nieuw voor haar is he. Zo kijk je er zelf ook weer met andere ogen naar (wellicht). Die gele trui is echt briljant, die staat zo mooi bij je haar! Geniet er lekker van daar, het ziet er allemaal prachtig uit. <3

  • Milou

   Precies dat.. ik heb een labrador van 1,5. Als ik zie hoe intens hij geniet buiten.. thuis & op vakantie, dan kijk je zelf ook weer met zulke andere ogen!

 15. Tineke

  Door al die foto`s zou ik willen dat ik dicht bij zee woonde of regelmatig naar de Wadden zou kunnen, prachtig is het daar.
  Liefs

 16. Simone

  Wat heerlijk dat je zo regelmatig weg kunt! Ik ben nog nooit op een van onze waddeneilanden geweest, maar het begint wel heel erg te kriebelen. Het ziet er zó relaxt uit.

 17. Eveline

  Met Kees erbij worden jouw weekverslagen nog leuker! Misschien interessant om eens een artikel te maken met jouw ervaringen over het opvoeden van Kees. Want het is tenslotte geen puppy meer, heb je hierover tips?

 18. Marjoleine

  Oooh ziet er heerlijk uit! Terschelling is zo’n heerlijk eiland, zou graag weer eens teruggaan als ik zo jouw foto’s zie.

 19. rachel

  meid wat heerlijk weer 😀 en ja koud zal het zeker zijn maar lekker met het zonnetje op je smoel, wat niet veel warmte zou geven maar toch heerlijk!! en check al dat (vr)eten weer cynth wahhaah heerlijkheid!! en heel belangrijk dat keesje daar lekker kan banjeren over het strand 😀 xx