Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 6 – 2018

Ik ben op Terschelling! Voor ons heel vertrouwd, ons tweede thuis, maar voor Kees is alles nieuw. We genieten met z’n drietjes van het strand en het bos. Ik laat je zien hoe afgelopen week eruit zag!

Leestijd

Als we op Terschelling zijn, draait alles om lekker eten. Nou ja, eigenlijk ook als we niet op Terschelling zijn. Als we aankomen gaan we bij Loods lunchen, ik ga voor een broodje gemarineerde biet en die is echt heerlijk. Het is met noten, gistvlokken, zongedroogde tomaat en pesto. Thuis ‘gewoon’ koken: zuurkoolstamppot. Dat vind ik zo lekker, sowieso houd ik met dit weer echt van Hollands eten.

De stapel boeken die ik heb meegenomen… We zijn hier drie weken, dus ze komen ongetwijfeld allemaal wel uit. Ik heb ze trouwens allemaal van uitgeverijen gekregen, behalve Het Gordijn. Oh en ik heb mijn e-reader natuurlijk ook nog mee…

Ontbijten met Fries suikerbrood met roomboter (en koffie uit een Terschelling mok met zeehondjes, ha!) en daarna wandelen met Kees. Het heeft een beetje gesneeuwd en dat ziet er in de duinen prachtig uit.

Zondagavond gaat Willem terug naar Zwolle omdat hij nog drie dagen moet werken, ik blijf op het eiland. Maandagavond is er weer Loods Invites, bij een van mijn favoriete restaurants op Terschelling komt dan een gastchef koken. Deze keer is het Mark Westerweel van Restaurant Nobel van Ameland.

Het is echt een geweldig diner en ik geniet er intens van. In mijn eentje! Hier wilde ik sowieso al heen en toen bleek dat Willem terug zou gaan naar Zwolle, dacht ik: nu ga ik ook. Ik vind het heel relaxed om alleen uit eten te gaan. Tijdens het toetje komt Marleen nog even aanschuiven, gezellig!

Wat een weer! De zon schijnt volop, het is ijskoud, maar het is ook bijna windstil. En het geeft ook nog eens mooie plaatjes op het strand.

Ik werk elke dag een paar uurtjes, na een stevige strand- of boswandeling. Koffie erbij uit de Terschelling mok (en uit de French Press, dat vind ik zo lekker! Je kan er hier wat meer over lezen, in mijn artikel over koffie op vakantie)

#treatyoself 😉

Deze foto plaatste ik op Instagram Stories en meerdere mensen reageerden met ‘het is net of je op een paard zit!’ Echt zó grappig.

De duinvorming op het strand hier vind ik zo mooi! Dit is trouwens kunstmatig gedaan, ze hebben halmen ingeplant en daar vormen zich door de wind nu duinen omheen.

Een van mijn favoriete broodjes: pita met aioli, tomaat, komkommer, rucola en falafel.

Vanuit het huisje hebben we altijd zicht op de zonsopgang en dat vind ik heerlijk. Ik ben om een of andere reden elke dag om 5.30 wakker en dus kan ik elke dag dit spektakel zien. Nu is dat ‘pas’ om 7.30, dus zo vroeg hoef je er nou ook weer niet voor te zijn, maar ik blijf het prachtig vinden.

Donderdagavond is Willem er weer en gaan we samen bij De Zee eten. Hier komen we ook sowieso als we op Terschelling zijn, het eten is altijd zó goed en de sfeer is er zo gezellig.

Goedemorgen.

We hebben de bench meegenomen, dit is echt haar favoriete plekje.

Kolonisten!

:’)

Ik koop bij HEMA deze fantastische gele trui en ik ben er heel blij mee.

Op zondag wandelen in de duinen en het bos en daarna lunchen bij Loods.

Proost! Ik ga weer voor het broodje biet.

Vorige week is ook de kaartverkoop gestart voor mijn Structuurjunkie Masterclass. In de Structuurjunkie Masterclass leer je niet harder, maar beter te werken. Je leert productiever en efficiënter werken, doelen formuleren (en behalen) zodat je meer plezier aan je werk (of studie) beleeft en meer tijd overhoudt voor ander dingen. Check deze blogpost voor alle info en tickets!

Dat was ‘m weer! Ik kon de eerste dagen lastig tot rust komen, maar ben inmiddels een stuk relaxter gelukkig. En we zijn hier nog dik anderhalve week, dus ik moest gewoon eventjes oefenen. Komende week komen Jorien en Bernard gezellig langs! Mijn ouders zouden afgelopen weekend ook langskomen, maar die zijn beide geveld door de griep, zo sneu. Verder ga ik nog wat dingen filmen voor hier op de site en sowieso één binnenkijker fotograferen. Als je nog iemand weet (of bent!) met een tof (vakantie)huis op Terschelling met een mooie, bijzondere, stijlvolle, … inrichting, laat het me even weten, want ik ben hier nu toch! 🙂
Enne, verder ga ik vooral lekker lezen, strandwandelingen maken en vooral geen wekker zetten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.