Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 52 – 2017

Ik neem je even mee in mijn laatste week van 2017! Natuurlijk vierde ik kerst en daarna gingen Willem en ik richting de kust!

Leestijd

Yes, het is kerst! Ik kijk altijd zo uit naar deze tijd van het jaar. We beginnen eerste kerstdag natuurlijk met een kerstontbijt thuis. In mijn kersttrui! Daarna gaan we rond half elf richting mijn broer, want die is jarig! De hele dag zitten we daar een beetje koffie en wijn te drinken, hapjes te eten, cadeautjes te geven et cetera.

Dit jaar nemen Willem en ik de honneurs waar om voor het kerstdiner te zorgen. Wij maken de gerechten en mama ontfermt zich over de bijgerechten. Vooraf eten we portobello’s met gorgonzola uit de oven (die echt supergoed slagen!), als hoofdgerecht maakt Willem een grote stoofpot. Het nagerecht is eton mess. Het is allemaal heerlijk en vooral heel erg gezellig.

Dan is het alweer tweede kerstdag! Met Willem zijn familie doen we cadeautjes met kerst, en dus pak ik er nog wat in ’s ochtends.

Ook hier hebben we een ontzettend gezellige avond met veel te veel lekker eten, wijntjes, PX en knuffelen met de hond.

We blijven ’s nachts bij Willem zijn ouders slapen, en woensdag gaan we richting de kust! Vlakbij Zeeland hebben we een B&B geboekt waar we een weekje gaan chillen. Ik deel de naam van de B&B nog even niet omdat we hier tot en met donderdag zitten, daarna zal ik de naam er even bij zetten. Als je hem dan zelf wilt boeken, kan dat! Het is allemaal heel nieuw, fris, knus en gezellig. En vlakbij zee. Precies wat we zochten!

Dark kijken, zo spannend!

Het is voor mij niet helemaal vakantie deze week, ik ben elke dag wel even aan het werk. Voor het verschijnen van mijn boek en voor de Structuurjunkie Masterclass die ik 20 januari ga geven moet ik nog best veel doen, dus dat komt soms een beetje tussendoor. Ik doe het telkens meteen ’s ochtends, dan kan ik daarna lekker relaxen.

Ik maak een ochtendwandelingetje in de omgeving, het is hier echt mooi.

Even lekker lunchen, we gaan naar Werelds aan het Strand. Een erg mooie plek aan het Grevelingenmeer.

Naar het strand! Het is echt méga guur de hele week, het waait keihard (windkracht 7), het regent veel en het is ook nog eens koud. Hahah! We gaan dus niet een lange strandwandeling maken zoals gepland, we gaan snel weer naar binnen 😉

We gaan een middagje naar Zierikzee! Wat een leuke stad, zeg.

Voor het eerst eet ik een bolus! Mijn hemel, wat is dát lekker. Enne, ik begreep op instagram al dat deze variant een beetje bleek is. Later kochten we bolussen die nóg lekkerder waren en inderdaad goed bruin.

Wie weet hier een oplossing voor? Als ik in bed een gewoon boek wil lezen als Willem nog (of al) slaapt, gebruik ik zo’n lampje dat ik op mijn boek kan klikken. Alleen zijn deze dingen zo verschrikkelijk fel dat de hele kamer verlicht is. Zijn er ook soorten met een dimbaar lampje? Ik kon het zelf nog niet vinden.

Ontbijt op bed <3

Prima.

Ik maak pitabroodjes met shoarma van de Vegetarische Slager (en wat rauwe groente die ik met een dip eet).

We gaan een dag naar Middelburg!

Ook al zo’n prachtige stad.

We gaan eerst lekker lunchen bij De Drukkerij, dit restaurant zit in de boekhandel. En het is lékker! Willem heeft brood met biet, feta, avocado, amandelen en appel en ik neem aubergine uit de oven met crunch van pecorino en hazelnoot. En daaronder zit nog een salade van quinoa en witlof. Het smaakt echt fantastisch.

We struinen de hele middag lekker door Middelburg.

Kijk deze vette plantenwinkel! Het heet Plantaardig.

Dit is wel even een ding. Heel veel mensen hebben Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe al! Officieel is hij natuurlijk pas vanaf 5 januari te koop (dan is ook de lancering), maar er is iets fout gegaan bij het uitleveren van de boeken, waardoor heel veel mensen die een pre-order hebben geplaatst, het boek al hebben! Lekker ironisch, zo’n fout met een boek over planning en productiviteit… Het is helemaal niet de bedoeling, maar we lachen er maar om en omarmen het. Want het is echt ONTZETTEND tof om alle reacties en foto’s binnen te krijgen. Ik word er zó blij van! Je kan het boek nu gewoon bij Bol bestellen of in de boekhandel kopen. De meeste boekhandels hebben hem nu denk ik wel liggen.

Zondag is het ontzettend guur, maar ik wil nu toch echt naar het strand. Door het slechte weer hebben we dat nog niet echt gedaan. Maar als we bij de strandopgang aankomen, zie ik het ook niet meer zo zitten… Het regent bijna horizontaal. Je ziet Willem denken: ‘Had je dit niet eerder kunnen beslissen?’

Werken aan de Structuurjunkie Masterclass! Ik heb er echt zoveel zin in (en vind het ook wel een beetje spannend).

O Mijn Goederen!

Voor Sinterklaas gaf ik Willem het spel O Mijn Goederen en dat gaan we vandaag eens even uitvogelen. Het is in het begin een beetje ingewikkeld, maar als we het eenmaal doorhebben is het een heel duidelijk spel. En zó leuk! Het is een heel tactisch spel met een beetje geluk.

Onze jaarwisseling!

Voor het eerst vieren Willem en ik de jaarwisseling samen op de bank met hapjes en drankjes. We gaan altijd wel naar vrienden of familie, dit jaar besloten we het zo te doen. En dat was echt heerlijk!

Deze week loopt iets anders dan gedacht, want ik loop als ik op zulke plekken ben altijd de hele week op het strand, daar kom ik ook echt voor, ik ben zo gek op de Nederlandse zee en voel me daar zo goed. Door het mega slechte weer is dat nu niet zo, maar nu zitten we gewoon iets meer binnen met een boek en Netflix. Dat is ook wel weer heel erg lekker en daar geniet ik dan ook erg van. In Nederland weet je het qua weer toch nooit. Gelukkig is het deze week (de eerste week van januari) heel iets beter, dus mijn strandbehoefte wordt nog wel vervuld 😉

Komende donderdag gaan we weer naar huis, en we gaan nog een dagje op pad naar wat leuke dorpjes of stadjes. Nog even zien waar we heen gaan! En verder is het lezen, Netflixen, uitslapen, snacken en wijn drinken. Heerlijk 😉 Tot volgende week en bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.