Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 50 – 2018

Het einde van het jaar komt in zicht, wat gaat het hard! Deze tijd vind ik altijd zo gezellig. Afgelopen week deed ik eindelijk mijn WSET3 wijnexamen, dus ik besteedde heel wat uren aan de laatste dingen leren en alles nóg een keer herhalen. Verder werkte ik thuis en voor het IJsbeeldenfestival, lunchte ik bij de Librije (!) en verrasten we onze moeder met een fotoshoot en high tea voor haar verjaardag.

Leestijd

Nagels laten doen!

Dinsdag laat ik mijn nagels bijwerken, dat was wel nodig na vijf weken. Het zat er nog wel helemaal mooi op, ben onder de indruk. Deze keer ga ik voor wat hysterischer…

KERSTNAGELS! Haha, ik vind het helemaal mooi. Ik laat dit dus doen bij Queen Nails in Zwolle (betaal gewoon zelf).

Lunchen Bij Hartje Zwolle!

Met mama ga ik lunchen Bij Hartje Zwolle. Ze was zaterdag jarig en toen was ik er niet, dus we vieren het nu nog even samen zo.

Knuffelen met Kees en studeren. Ik kan niet veel dingen tegelijk, maar dat wel 😉

En de boom staat! EINDELIJK! Normaal ben ik altijd veel vroeger.

Woensdagavond geef ik een Bubbelproeverij bij het Wijnhuis! Met een groepje van 20 ga ik twaalf mousserende wijnen proeven en daarbij het een en ander uitleggen over het maakproces. Want was is nou het verschil tussen prosecco, cava, crémant, champagne en wat is brut of demi-sec? Ik leg het vanavond allemaal uit en daar proeven we lekker veel verschillende wijnen bij. Judith van het Wijnhuis opent voor ons nog een mooi fles Movia Pura, dat is een mousserende wijn waar de gisten nog inzitten. Deze moet je er zelf uithalen en die lange periode op de gisten geeft hele complexe en mooie smaken aan de wijn. Heel bijzonder!

Donderdag filmen we weer voor het Nederlands IJsbeelden Festival, deze keer in de stad, omdat daar ook allemaal winterse activiteiten zijn deze maanden. De filmpjes die we maken vindt je op de Facebook van het IJsbeelden festival. Ik vind het zo leuk om te doen!

BAIYOK!

Het is echt een week vol heerlijk eten. Donderdagavond gaan we met Marijn en Frank bij BaiYok eten, de Thai hier in Zwolle die fantastisch is. Heen gaan!

Vrijdag doe ik wel heel iets bijzonders: ik word uitgenodigd om samen met Jan van Lissum te gaan lunchen bij de Librije. En niet zomaar: we doen dit in combinatie met een selectie van de nieuwe Jumbo wijnen en die wijnen gaan we samen combineren met de Librije gerechten. Jan van Lissum is wat mij betreft een van de wijn- en gastronomiegrootheden van Nederland dus dat we hier samen zitten is voor mij een ongekend grote eer. We gaan door alle gerechtjes heen en proeven hierbij verschillende wijnen tot we het samen eens zijn over een keus. Dat gaat hartstikke goed en is erg lekker kan ik je vertellen. Onze favorieten qua wijn waren de Three Thieves Pinot Noir uit California en de Kavel Estate Semillon Chardonnay uit Barossa Valley Australie.

Op dit soort dagen knijp ik mezelf even hoor: dat ik dit soort dingen mag doen maakt me een enorm blij ei. Ik vind dit gewoon zó leuk. Meer over deze middag binnenkort!

’s Middags heb ik nog een zakelijke afspraak in de stad en ’s avonds ga ik mee naar het kerstdiner van Willem zijn werk. Wat een dag!

Op naar de stad! Ik wandel naar het centrum, vanaf daar rijd ik met Judith mee naar Rotterdam. Ik sta vroeg op zodat ik de laatste uurtjes nog kan benutten en onderweg naar de stad haal ik een koffie bij Everyday Bread en daar krijg ik een lief tekstje op mijn beker. Kan zo blij worden om die dingen!

Ik maak in Rotterdam helemaal geen foto’s, maar ik denk dat het wel goed ging. Het examen bestaat uit een deel proeven, 50 meerkeuzevragen en vier open vragen die onderverdeeld zijn in elk weer 4 subvragen. Het proeven en de meerkeuze ging geloof ik goed, de open vragen waren wel echt pittig. Het is zo specifiek soms, zo gedetailleerd, en als je dan net dát stukje van dát land niet kent… Ik denk dat ik het gehaald heb, maar durf het niet heel hard te roepen. Nu is het zo’n acht weken wachten tot de uitslag.

Dus ja, in de tussentijd zit er niks anders op dan Champagne drinken 😉 Haha, geintje natuurlijk. Deze Champagne, een Piper-Heidsieck uit 2008, had ik laatst met een mooie aanbieding gekocht en hij lag te wachten op een goed moment. Dit vond ik wel een goed moment! We hebben er samen super van genoten, zo heerlijk dit. En heel fijn ook wel dat het examen er op zit, even niet meer leren!

Ken je Cynthia? Topfotograaf is dat, joh.

Jaaaahaaa, sneeeeuw! Ik word hier altijd zo gelukkig van. Met Kees wandelen we zondagochtend een stuk bij de Wijthmenerplas en ik denk dat het de eerste keer is dat zij sneeuw ziet. Zij vindt het in ieder geval ook helemaal top, ze rent als een gek rondjes.

Daarna rijd ik naar de IJsselhallen, want ik ben vandaag weer een paar uur aan het werk voor het IJsbeelden Festival. Dan door naar Dalfsen, want vandaag hebben we een verrassing voor mama: we hebben een fotoshoot geregeld met het hele gezin en daarna een high tea met de hele familie. Ze wil al een poos foto’s van ons allemaal samen, dus dat hebben we nu eindelijk geregeld.

Hehehe. Ik maak soms een foto van mijn outfit voordat we de deur uit gaan en Kees staat altijd zo begriploos naar me te kijken. Begriploos, dat is trouwens volgens mij geen officieel Nederlands woord, maar begripvol is dat wel. Hoezo begriploos dan niet?

Fikkie stoken en pizza in de houtkachel doen (er zit een ‘oventje’ bovenin) op zondagavond. Heerlijk.

Als ik nu alles teruglees en terugzie denk ik wel jéeee wat een week. Gekte! Maar het was wel hele leuke en fijne gekte. En tussen de gekte door ook genoeg rust en relaxte momenten gehad. Wat heb ik intens genoten van deze week! Van het examen (ik vond het echt heel leuk om hem te maken), van de bizarre middag bij de Librije, van de fotoshoot met mijn familie en de gezellige en lekkere high tea, de avond bij BaiYok met Marijn en Frank, pfff, ik mag in mijn handjes knijpen.

En nu: week 51. De een-na-laatste week van het jaar. Die is wat minder gek. Ik werk veel thuis, ik neem een dagje vrij om lekker naar de kapper te gaan en even de stad in te lopen om éindelijk naar wat leuke (nieuwe) winkeltjes te gaan waar ik al weken heen wil, en misschien strijk ik nog wel ergens neer om even een kop koffie te drinken. Ik ga weer een avond eten met Janske, zij is restaurantrecensent en elke maand ga ik een keer met haar mee om ook mijn mening te geven over het eten en de wijn. Verder ga ik ‘kersteten’ met Emmy, heb ik een avond met een vriendin afgesproken en in het weekend met vrienden en de auto moet nog naar de garage (ja, even wat glamour tussendoor). Mijn vriendin Jorien loopt deze week 180 kilometer voor 3FM en ik loop zondag waarschijnlijk een stuk met haar mee, daar heb ik ook superveel zin in! Ik zamel ook geld in voor die dag, superfijn als je hier wat wilt doneren!

Tot volgende week. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.