Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 5 – 2019

Deze week was méga productief en gezellig. Ik maakte de helft van de content voor mijn online productiviteitscursus en ik werkte aan mijn blog. Dinsdag was ik de hele dag in Amsterdam en verder had ik leuke eetdates met fijne mensen. Minder leuk: op zondag kreeg ik de schrik van mijn leven toen Kees in het park een soort aanval kreeg.

Leestijd

Maandag

Goedemorgen!

Soms heb ik ineens zóveel zin in toast met pindakaas en jam… Heerlijk als ontbijt. Vandaag doe ik veel: ik film onder andere de hele eerste dag voor de Productiviteitscursus die op Instagram plaatsvindt van 4 – 8 maart. Je leest er hier alles over!

Sushi!

Maandagavond gaan Willem en ik met Sander en Eline naar Blue Sakura om sushi te eten. Wat is het daar toch altijd lekker.

Dinsdag

Dinsdag ga ik vroeg naar Amsterdam voor twee afspraken. Eerst ga ik naar mijn businesscoach, die ik ongeveer een keer in het halfjaar zie, om even bij te praten en plannen te maken. Ik weet aardig goed wat ik wil, maar het is soms toch heel prettig om met een ‘onpartijdig’ persoon te praten die alles net vanaf een andere hoek bekijkt. Ik ga weer vol ideeën en goede plannen de deur uit.

Daarna ga ik naar Carstens, een nieuwe brasserie in Amsterdam die op 6 februari opent. Het zit in het Victoria Hotel en ze brengen er ‘de boerderij naar je bord’. Chef Maik Kuijpers werkt veel met Hollandse ingrediënten en er staan veel klassieke gerechten op de kaart, allemaal net met een bijzonder randje. De wijnkaart staat vol met Nederlandse wijnen én wereldwijnen met een link met Nederland.

Wat is dit toch heerlijk, uitgebreid lunchen… Echt genieten, ik ga zeker nog eens terug naar Carstens. Qua locatie is het ook top, vlakbij het station, dus voor mij ook een handige uitvalsbasis als ’tussenstop’ tussen verschillende afspraken.

Woensdag

Ik begin mijn woensdag rond achten bij Engel Winkelcafé.

Vorige week werkte ik weer eens buiten de deur en dat beviel zo goed, dat ik voor mijn afspraak bij de kapper om tien uur twee uurtjes bij Engel Winkelcafé ben gaan zitten. Niet veel tentjes gaan zo vroeg open hier in Zwolle, dus dat Engel al wel open is vind ik te gek. En: heerlijke koffie. Ik kon ook meteen een cadeautje kopen voor mijn kapper die net jarig is geweest.

Als je haar maar goed zit. Het is precies hetzelfde gedaan als de vorige keer, ik was er toen zo blij mee. Weer lekker rood, dus, met een donkere aanzet.

Donderdag

Donderdagochtend werk ik thuis om dag twee van de productiviteitscursus te filmen. Daarna loop ik met Kees naar de stad, want ik heb een afspraak met Mayra Louise. Voor haar boek wil ze mij interviewen over zelfbeeld en aanverwante zaken, en dat vind ik natuurlijk heel leuk.

Ik ben te vroeg en heb in plaats van mijn laptop een boek meegenomen. Genieten dus, met een kop koffie en een pastel de nata.

Ik lunch met Mayra Louise en we zitten urenlang te praten voor het stuk in haar boek. Wat een leuke vrouw is het toch, ik volg haar al jaren en we hebben ook al een tijd regelmatig contact, extra leuk om elkaar nu eens in het echt te zien.

We eten stamppot spruitjes met de rookworst van de Vegetarische Slager. Hmm!

Vrijdag

Vrijdag overdag werk ik de hele dag thuis. ’s Avonds komen vrienden eten en ik maak allemaal lekkers. We beginnen met een tafel vol snacks, van kaas tot nootjes en daarna eten we als hoofdgerecht een plaattaart met bietjes, boerenkool en geitenkaas. Ik gebruikte dit recept van Allerhande (of eigenlijk hadden we deze week de Allerhande box, lekker makkelijk). Toetje: Eton mess. Ik maakte nergens foto’s van.

Daarna: speciaalbier, rode wijn en spelletjes.

Zaterdag

Schatje.

Zaterdag doe ik praktisch niks. Ik binge deze week Judas, de serie over Willem Holleeder en zijn zussen. Ik las de boeken en was erg benieuwd naar de serie. Ik was er meteen verslaafd aan, vind het erg goed neergezet en vind het enorm meeslepend. Nu is natuurlijk wel de vraag of dit verhaal ook écht is wat er is gebeurd.

’s Avonds ga ik voor de restaurantrecensie in de Stentor met Janske mee eten bij Eetcafé ’t Kraantje. Dat is góed! En als ik steak tartare op de kaart zie staan… Zucht. Heerlijk.

Zondag

Zondag maak ik geen foto’s. ’s Middags ga ik met mijn ouders, Chubby en Kees wandelen bij het Engelse Werk en daar schrik ik me wild. Kees krijgt een of andere toeval. Ze kruipt over de grond met haar staart tussen haar benen, zoekt dekking bij mij en haar ogen flitsen ongecontroleerd heen en weer. Het duurt al met al maar iets van een halve minuut, maar ik ben oprecht bang dat ze elk moment dood neer kon vallen. Het klinkt overdreven, maar ze doet zó eng, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Daarna is ze gewoon weer de oude en merk ik niks aan haar. We bellen het spoednummer van de dierenarts, en die zegt dat het iets van epilepsie kan zijn, of misschien een kleine hersenbloeding. Gisteren (maandag) zijn we meteen naar de dierenarts gegaan en na een kort onderzoek bleek dat ze misschien wel een blaasontsteking heeft en dat dat erge pijn veroorzaakt. Dat gaan we nu dus eerst testen en als dat het niet is, kijken naar wat er anders aan de hand is. Ik maak me wel zorgen, het was zo eng hoe ze deed.

Komende week zou ik een paar dagen naar de kust gaan om te schrijven en te wandelen met Kees, maar ik denk dat ik niet ga. Het is niet handig om met eventueel antibiotica en het feit dat ze zich niet lekker voelt daar te zijn, maar ook niet als het geen blaasontsteking blijkt en ik nog weer met haar naar de dierenarts moet voor andere onderzoeken. Komende week is dan leeg, maar dan ga ik thuis wel schrijven.

Bedankt voor het lezen!

Structuurjunkie

Als je producten shopt uit de shopping grid onderaan het artikel, krijg ik een kleine vergoeding.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.