Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 49 2018: Sinterklaas & Terschelling

We zijn net terug van Curacao en het is weer tijd om productief te zijn, te studeren en weer te beginnen met het normale leven. Woensdag vertrekken we naar Terschelling waar ik grotendeels aan het werk ben, maar waar we natuurlijk ook volop genieten van het momenteel erg gure eiland.

Leestijd

Nog twee foto’s van vorige week zondag! Ik heb mijn laatste wijnles van mijn WSET3 opleiding en daarna doen we met de hele groep nog even een borrel. Thuis zijn we weer helemaal compleet met lieve Keessie <3

Maandag

Weer gewoon aan het werk na Curacao,  van de jetlag heb ik deze keer bijna geen last! Zo fijn. Terwijl ik daar wel elke keer om vijf uur wakker was… Misschien dat het daarom nu een beetje langs me heen gaat. Wat is het gezellig om weer samen met Kees te zijn, ik heb haar wel erg gemist!

Dinsdag

IJsbeelden festival!

Dinsdag heb ik opnames bij het IJsbeelden Festival, dit jaar ben ik hun ‘reporter’ en presenteer ik een aantal video’s die we maken voor hun social media kanalen. Erg leuk om te zien en zo indrukwekkend om een kijkje achter de schermen te krijgen!

We vieren ’s avonds Sinterklaas met mijn familie. Willem en ik koken vooraf, we maken pompoen nacho’s (die blijven gewoon zo lekker) en daarna gaan we aan de slag met de cadeaus en gedichten.

Woensdag t/m zondag

Ja hoor, Cynthia en Willem gaan weer naar Terschelling. Ik heb een paar zakelijke afspraken op het eiland en Willem gaat mee. We zijn allebei aan het werk, maar genieten natuurlijk ook van het strand en alle dingen die we zo fijn vinden aan het eiland.

Daar gaan we!

Kees en ik gaan ’s middags al naar het eiland, Willem komt vanavond pas omdat hij gewoon nog moet werken overdag. Ik kan alvast boodschappen doen en bedden opmaken en zo.

Het weer is enorm guur, het regent heel veel en het waait keihard, maar dat vind ik juist altijd wel lekker knus. Natregenen en daarna binnen opwarmen. We spelen 7 Wonders Duel, wandelen over het strand en door het bos, knuffelen met Kees, eten lekker, en we werken en ik studeer. Zaterdag heb ik mijn wijnexamen dus ik zit nog heel wat uurtjes met mijn neus in de boeken.

Zaterdagavond gaan we weer eens eten bij Paal 8 en dat is echt zo goed! Vooraf tartaar, als hoofdgerecht hert en na creme brulee. Alles is echt perfect, dat truffelkroketje bij het hoofdgerecht is echt liefde op de eerste hap.

Genieten!

En dat is deze week weer! Ik besteedde het meeste van mijn tijd aan studeren en werken, en dat was ook wel weer heel fijn na een weekje (bijna) niks doen op dat gebied. Ik heb vertrouwen in het examen zondag, ik vind het wel erg spannend maar ik denk wel dat ik de stof aardig goed onder de knie heb. De zenuwen heb ik ook aardig onder controle, maar zodra zaterdag dichterbij komt zal ik het wel meer gaan voelen.

Komende week staat dus in het teken van studeren, studeren en nog wat meer studeren, werken en woensdag geef ik een Bubbels proeverij. Ik organiseer een avond waarin ik 20 mensen uitleg ga geven over de verschillende soorten mousserende wijnen, van prosecco tot cava, crémant, champagne en andere soorten bubbels. Natuurlijk gaan we ook lekker veel proeven. Heb er erg zin in, ook voor mij nog een goede laatste oefening voor het examen!

Bedankt voor het lezen. Tot volgende week, dan hoor je ook hoe mijn examen ging… Helaas duurt het dan nog 11-12 weken voor ik de uitslag krijg.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.