Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 49 – 2017

Ja hoor, het is nu echt winter: de eerste sneeuw is gevallen! Oké, officieel is het nog niet zover, maar ik ben zo vrolijk met dit soort weer dat ik het allang winter vind. Afgelopen week had ik hier en daar wat afspraken, vierde ik Sinterklaas met mijn familie en genoot ik van de sneeuw!

Leestijd

Maandag heb ik ’s ochtends een afspraak bij de IJsselhallen. Op dit moment wordt daar het IJsbeeldenfestival opgebouwd en daar wilde ik natuurlijk wel even een kijkje nemen. Niet dat er al zoveel te zien is: de ijsblokken worden op dit moment opgestapeld. Ook een vak apart, trouwens…

Ik vind het leuk om vegetarische dingen te proberen en ik kocht vandaag de vegetarische vissticks van de Jumbo (met Woezel en Pip verpakking). Die zijn zo lekker! Het is natuurlijk niet één op één vissticks, maar ik vind ze erg goed smaken. Ik doe ze trouwens op een geroosterd broodje met tzatziki.

Willem en ik gaan maandag na het werk meteen naar Hoorn en we zitten dus tijdens etenstijd in de auto. Ik maak voor onderweg wraps met tzatziki (ja, dat had ik toch in huis, haha), falafel, spinazie, mais, avocado en tomaat.

We gaan namelijk kennismaken met Mambo. Door Houndation is hij gered uit een asiel in Bulgarije waar hij 5 – 6 jaar gezeten heeft.

We willen al een poos een hond (Chubby is niet van ons, maar van mijn ouders), en toen we Mambo voorbij zagen komen op Facebook wilde ik graag even kijken. Zijn leeftijd is niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk is hij tussen de zes en de acht. Het is een hele lieve, rustige hond. Hij is erg angstig en alles is nieuw voor hem, hij is nooit buiten het asiel geweest. Dat maakt de keus ook best moeilijk (kunnen we hem nog genoeg ‘leren’ en zal hij nog een vrolijke, blije hond worden?) en we hebben de knoop nog niet doorgehakt. Dat gaan we wel deze week doen.

Van de abonnementsdienst Pandoras Bottle krijg ik een leuk pakketje met twee wijnen om te proberen. Beide vallen ze in de smaak, de rode is een hele donkere en intense rode wijn met smaken als chocola, drop, zwarte kersen, bramen, vanille en honing. De witte wijn heeft bijzondere smaken als hazelnoot, vanille en amandel zonder dat ‘ie houtlagering heeft gehad. Echt lekker!

Chubby kreeg ook cadeautjes: speciaal kerstvoer van Edgard Cooper. Dat gaan we bewaren tot de kerstdagen! Zo leuk.

Woensdag ga ik weer sporten: in de AquaBike bij de Healthy Body Lounge.

Donderdag werk ik (net als de andere dagen) weer thuis en ’s avonds ga ik met Francis bij Het Weeshuys eten.

Mood.

Ik ben nog bezig met mijn Harry Potter marathon en ik kom soms de mooiste woorden tegen. Zoals hier. Woebegone. Het betekent iets als verdrietig of droevig.

Met Judith ga ik vrijdagmiddag lunchen bij Giel. Dat is een vrij nieuw restaurant in het oude Librije-gebouw. We eten allebei een verrukkelijke salade, met eend en met gamba’s.

Judith!

Ik ga nog even de stad in voor wat cadeautjes, vanavond vieren we Sinterklaas!

We gaan eerst met z’n zessen eten bij De Fabriek in Dalfsen. Mama is vandaag ook nog jarig, dus dat vieren we tegelijk een beetje. Ik was vanochtend ook al even bij mijn ouders om gezellig samen met Chubby te lopen en koffie te drinken.

Zo gezellig! We trekken lootjes met de familie maar uiteindelijk koopt iedereen altijd nog extra cadeautjes…

Zo leuk om dit te zien! Op 2017wrapped.com kan je zo’n overzicht laten maken.

Zaterdag gaan we even langs een lijstenmakerij om wat lijsten te laten maken. Ze hebben daar ook mooie oude landkaarten en zo en ik zie weer deze Zwolle kaart. Het is een hele oude, ergens uit de 17e eeuw. Ik wil er al heel lang een, maar ze zijn vrij kostbaar (deze is €750, omdat ze zo zeldzaam zijn). We denken er nog maar even over na…

Vrijdagavond komt Martin eten en als voorgerecht maak ik de stoofpeer-geitenkaas salade. Altijd goed!

We doen een klein wijnproeverijtje en we spelen spelletjes! Vanavond Machiavelli en Exploding Kittens.

Zondag zetten we de kerstboom op! We hebben dit jaar voor het eerst een echte.  Ik heb er een met kluit gekocht zodat ik hem straks na de feestdagen in de tuin kan zetten. Misschien kunnen we hem dan volgend jaar gewoon weer als kerstboom gebruiken!

Sneeeeeuw! Ik houd er zo van – het is zo gezellig! Oke, het is niet zo praktisch, maar zo vaak hebben we toch geen sneeuw in Nederland.

Dat was mijn week! Het was vrij rustig, maar ik heb lekker thuis kunnen werken.Het was echt een gezellige week, en dat wordt naarmate de feestdagen naderen alleen nog maar meer. Heerlijk!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.