Week 45 – 2020

Week 45 was een superleuke week. Ik deed qua werk allemaal leuke dingen en ik kreeg het nieuws dat mijn boek Wandellust toe is aan de tweede druk! Ook zijn de Structuurjunkie Planners voor 2021 alweer bijna op…  En de keuken is nu ECHT bijna af… Verder aten we heerlijk en waren er gezellige momenten.

Leestijd

Privé

Deze week is natuurlijk weer de persconferentie over alle coronamaatregelen. Wij besluiten dus ons weekend weg uit te stellen. Verder had ik qua werk en andere plannen sowieso alles voor de komende maanden al online gepland en niks meer fysiek, dus ik hoefde deze keer niks te verzetten of annuleren.

En voor onze reis naar Curacao die we eerder dit jaar boekten kregen we dus ineens goed nieuws: de negatieve reisadviezen gelden niet voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.

We hebben wel heel goed en lang nagedacht of we wilden gaan. Veel afgewogen, advies gevraagd aan vrienden die op Curacao wonen, alle adviezen van het RIVM gelezen, ons hotel Baoase gemaild, het Curacao Tourist Board gemaild… En na al deze adviezen en informatie hebben we besloten om te gaan.

Vooral omdat we vooraf een coronatest doen (je mag niet naar Curacao zonder negatieve test) en wij gaan ook na terugkomst een coronatest doen (dat is niet verplicht, maar vind ik wel prettig). Op Curacao is de situatie enorm goed.
En: wij gaan als het ware ‘in quarantaine’ op het eiland. We gaan naar een enorm fijn resort waar we 9 dagen gaan chillen. We huren niet eens een auto, we gaan gewoon nergens heen.
Baoase is zo ruim opgezet, we hebben zelfs een privé strand en zwembad en ze houden zich heel goed aan de coronaregels. Dat geeft ons dus het vertrouwen om te gaan, omdat we ons niet over het eiland gaan bewegen.

Over 2 weken gaan we al, en nu kunnen we dus echt gaan voorbereiden! Dat hadden we nog maar uitgesteld omdat we nog niet wisten of we konden/wilden gaan. De voorpret is nu écht begonnen. Zo gek om daar over 2 weken te zijn… We kijken er enorm naar uit om even echt weg te zijn.

Werk

Eten & drinken

Het was een hele fijne week. Ik geniet echt van het herfstweer, zeker met die zon erbij. Jammer dat we niet naar Zeeland konden, maar in plaats daarvan hebben we het maar gewoon thuis gezellig gemaakt.

Komende week is er niet zoveel bijzonders: ‘gewoon’ aan het werk. En daar heb ik zin in!

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

22 reacties
 1. Emma

  Of je naar Curaçao gaat maakt me nog niet zoveel uit, maar dat je Maastrichts zuurvlees zegt wel 😂. Ik als Heerlernaar moet er wel ff bij zeggen dat zoervleisj( dus niet zoervleis als ik toch aan het mieren neuken ben😛) niet uit Maastricht komt hoor. Mochten die Maastrichtenaren wel willen haha. Het is gewoon een limburgs gerecht. Nou dat was weer een lesje limburgse cultuur. Moest het even van mijn hart hebben hoor haha

  • Cynthia Schultz

   Ohhhhh hahha sorryyyyy! Ik zal het morgen aanpassen. Diepe excuses hiervoor haha

 2. Marije

  Ik ben het helemaal eens met alle reacties die hier al gegeven worden. Ik zag het vanmorgen op Instagram en ik snap hier dus echt helemaal niks van. We blijven allemaal thuis en hoewel Curaçao dan als ‘veilig’ wordt aangegeven, ga jij als influencer (want met zoveel volgers ben je dat echt) dus wél op vakantie.
  Je mag me gerust blokkeren of hier iets van vinden, maar dit geeft echt een heel slecht signaal naar mensen die je volgen. Volgens mij is strikt noodzakelijk het advies voor alle reizen. Dus ook voor die van jou.

 3. Eef

  Sorry maar ik vind het best vreemd om
  in deze tijd gezellig vakantie te gaan vieren op Curaçao. De eerste alinea op de website van de Rijksoverheid over het reizen naar het Caribisch gebied is ook meer dan duidelijk:

  Reizen naar het buitenland en naar Caribisch Nederland:

  Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen.

  • Cynthia Schultz

   Hey Eef, het is verwarrend dat er op meerdere plekken verschillende info wordt gegeven. Wij houden ons aan de adviezen van de laatste persconferentie (Rutte zei specifiek dat er geen negatief reisadvies is voor Caribisch Nederland) en aan deze richtlijnen:
   https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2020/11/04/reizen-en-vakanties-visual/201104_Reizen_03.pdf
   Lees ook dit artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/04/waarom-mag-een-vakantie-naar-het-caribisch-gebied-nog-wel-a4018780

  • Eef

   Eerlijk gezegd vind ik een krantenartikel niet het allersterkste argument om op vakantie te gaan. Helemaal wanneer er in het artikel ook wordt beschreven waarom het Caribisch gebied specifiek is benoemd. Daarnaast is er duidelijk tijdens de persconferentie(s) benoemd door Rutte om de randen van de regels niet op te zoeken. Toch naar Curaçao op vakantie gaan is duidelijk het opzoeken van zo’n rand. Zoals iemand anders ook al zei: wanneer je willens en wetens op reis gaat terwijl dit niet noodzakelijk is ben je egoïstisch bezig. En wat mij betreft mag er streng worden opgetreden dit soort keuzes. Ik zie sinds maart de heftige gevolgen van Corona op mijn werk, we hebben heel even kunnen ademhalen afgelopen zomer maar al heel snel merkten wij de gevolgen van alle vakanties die mensen hebben gevierd. Ik vrees dan ook oprecht januari en februari.

 4. Nanna

  Je had me bijna geïnspireerd met dat korte haar, het staat je zo leuk. Maar ik was alweer vergeten hoe irritant het is met sporten of schoonmaken haha, dank voor de reminder :).

  Ik ben het ook eens met wat hier verder gezegd wordt, jammer dat je toch besloten hebt op vakantie te gaan. Dat het Caribisch gebied is uitgezonderd, komt door een stevige lobby en uit financiële overwegingen van de NL overheid (toerisme is een belangrijk onderdeel van het steunpakket), niet omdat het daar magischerwijs veilig is. Je zegt dat je veel advies en informatie hebt ingewonnen, maar zoals hieronder blijkt, wist je niet over de onbetrouwbaarheid van het testen na terugkomst, dus nouja, zo goed was je onderzoek niet. Sorry, ik word gewoon echt verdrietig van dit soort acties van mensen, het voelt zo egoïstisch.

 5. Saskia

  Hi Cynthia!

  Allereerst nog gefeliciteerd met het behalen van een zakelijk doel dit jaar. Daarin mag je jezelf zéker belonen, prachtige schoenen!

  Toch wil ook ik nog even noemen dat ik het jammer vindt dat we áltijd maar het randje van de regels moeten opzoeken.. Delen van Caribisch Nederland worden inderdaad gezien als binnenland, dus hiervoor geldt hetzelfde advies als voor in Nederland: “blijf zoveel mogelijk thuis”. Maak binnen Nederland alleen noodzakelijke reizen.. Ik snap niet dat mensen dit toch goed weten te praten voor zichzelf?

  Ondanks dat, prettige vakantie 🙂

  • Leonie

   Ik sluit mij hier graag bij aan. Mede hierom reageerde ik ook hieronder met dat linkje. Ik volg Cynthia al jaren, en weet wel zeker dat er goed over nagedacht is. Maar stel je wordt ziek op Curacao, wat in feite een derde wereldland is. Moet je dan een ziekenhuisbed gaan willen bezetten? Anderzijds, toerisme betekent ook inkomen voor de bevolking. Het is een lastige afweging.

  • Cynthia Schultz

   Hey Leonie, thanks voor dat artikel, ik had hem laatst gelezen, echt een megagoed stuk wat ook heel verhelderend is en confronterend. Ik bedoelde in mijn stukje tekst natuurlijk dat het op Curacao goed gaat op het gebied van corona qua besmettingen. Daar gaat mijn stukje ook over. Niet over alle dingen die in dit artikel aan bod komen. Als dat niet duidelijk was, bij deze 🙂

 6. Yolanda

  Hi Cynthia

  Voor mijn werk moest ik onlangs uitzoeken hoe het met Corona testen zit in combinatie met reizen naar en van risicogebieden.
  Wij wilden collega’s die terugkeren graag preventief testen. Artsen hebben ons afgeraden te testen als iemand geen klachten hebt, zij gaven aan dat dit zinloos is en enkel schijnveiligheid biedt. Als je geen klachten hebt, test je negatief en denk je dat je veilig bent maar dat betekent dat niet dat je niet alsnog over enkele dagen klachten kunt krijgen (en dan wel positief test)

  Je moet/mag het natuurlijk helemaal zelf weten maar het is misschien zonde van tijd en geld om te testen zonder dat je klachten hebt…….

  Veel plezier op Curacao !!

  • Cynthia Schultz

   Oh, wat goed dat je dat even laat weten Yolanda. Ik had geen idee, het voelde juist als een hele goede keus om dit wel te doen. Thanks voor de tip, dan laten we geen test doen als we terugzijn, maar letten we gewoon goed op of we klachten krijgen (en zo ja, dan laten testen).

  • Claudia

   Dit klopt niet helemaal, er zijn wel uitzonderingen. Ik moest voor een zakelijke reis naar Italië een coronatest doen en testte tot mijn grote verbazing positief, terwijl ik echt helemaal geen klachten had. Ik heb me daarom nog een keer laten testen en ook die test was positief. Ik ben uiteraard meteen in isolatie gegaan, maar ik heb uiteindelijk ook nooit klachten gekregen.

 7. Linda

  Volgens mij is het advies nog steeds zoals vermeld op de site van de Rijksoverheid: ‘Blijf zo veel mogelijk thuis. Maak en boek alleen noodzakelijke reizen naar het buitenland en reis zo min mogelijk binnen Nederland. Vakantiereizen gelden niet als noodzakelijk.’
  Natuurlijk gun ik je een fijne vakantie maar in deze tijd en tegen alle adviezen in?

  • Cynthia Schultz

   Thanks Linda 🙂 Dit reisadvies geldt dus niet voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Zie kopje reizen op deze pagina. Ik vond het ook verwarrend, maar het is wat ook in de persconferentie vorige week werd gezegd.

  • Angelique

   Mag ik hier op inhaken? Ik denk dat het Linda niet zozeer gaat om de bestemming, maar meer om het op reis gaan an sich, welk advies er ook geldt voor de bestemming. Een beetje zoals de situatie met de koning een paar weken terug.

  • Ier

   Hi,

   Het advies “blijf zo veel mogelijk thuis” geldt voor alle reizen, lijkt me. Anders gaan mensen toch straks massaal naar caribisch gebied?
   Ook jij hebt een podium en bereikt veel mensen. Weliswaar niet zo veel als de koninklijke familie, maar ik vind het toch een vreemde beslissing om in deze periode op vakantie te gaan, of er nou een code geel, oranje of rood geldt…

 8. Peep

  Wat een leuke ideeën allemaal. Kiwibes, nog nooit gezien. Onze buren zitten nu op Curaçao en hebben het daar top. 31 graden, maar wel veel wolken. Veel plezier daar straks!

 9. Audrey

  Dat quizspel klinkt tof! Enne: gefeliciteerd met de 2e druk!

 10. Femke

  That’s you is zo leuk! Misschien is “Among Us” ook nog wel aanrader; hoewel ik die persoonlijk het leukste als ik met 8-10 mensen speel.

  Goed dat je jezelf beloont met schoenen na het behalen van een zakelijk doel. Elke keer lopen op wolkjes EN terugdenken aan je succes.

  Fijne week!

 11. Susan

  Je schoenen zijn echt prachtig! Goede aankoop zeg (: En, wat heerlijk dat jullie naar de zon gaan over twee weken!