Week 44 – 2018: verkouden & examentraining

Week 44 was me er eentje. Was ik weer lekker thuis om fijn productief te werken, had een virus me te pakken. De plannen veranderden dus een beetje, maar ik had wel een vol weekend waarin ik onder andere een introductie-avond voor de Wijnstudio gaf en zelf examentraining volgde. Oh ja, ook veel Kees-spam in dit weekoverzicht.

Leestijd

Mijn week zag er grotendeels zo uit. Vorige week was ik op wijnreis in Frankrijk en daar waren meerdere mensen ziek/verkouden. Ik denk dat dat virus mij ook te pakken heeft. Maar hoe het ook zij, ik ben de hele week snotterig geweest en had vooral last van mijn holtes. Niks ernstigs, maar gewoon niet lekker. Ik had alleen woensdag een volle dag met afspraken in Amsterdam, die ik gelukkig alledrie goed kon verzetten. Op dat soort momenten vind ik de flexibiliteit van mijn werk wel heel erg fijn. Er zijn natuurlijk ook dingen die gewoon niet verzet of afgezegd kunnen worden, daar krijg ik later deze week mee te maken, dus ik ben doordeweeks vooral thuis aan het werk en aan het studeren.

Het is echt al een beetje winters aan het worden en dan krijg ik meteen trek in Hollandse pot. En het is natuurlijk gewoon lekker makkelijk, ik heb niet zoveel zin om lang in de keuken te staan met 929 ingrediënten. Hutspot werd het dus. En dit vind ik zó lekker. Ik probeerde er de nieuwe vegetarische Unox worst bij. Die is lekker, hij smaakt hetzelfde als de gewone Unox rookworst, maar de textuur is toch een beetje gek… Hij zou de blindproeftest niet doorstaan, denk ik. Maar wat mij betreft toch een goede vervanger.

Klein rondje met Kees bij de Wijthmenerplas, kijk die lucht!

Kees zat te rillen van de kou, dus ik pakte haar in in een dekentje en toen zat ze er even zo bij. Ik heb hier echt zo hard om gelachen. Ik heb haar na deze foto wel snel bevrijd, maar ze vond het wel lekker om in dat dekentje gewikkeld te zijn. ET phone home!

Awwww ze is gewoon zo SCHATTIG.

Vrijdag ga ik tegen het einde van de middag naar Amsterdam, want ik geef vanavond daar de introductieavond van de Wijnstudio. Laatst gaf ik er een in Zwolle, vanavond dus in onze hoofdstad.

Oh, wat vind ik dit leuk om te doen. Mensen enthousiast maken over wijn, ze een leuke avond bezorgen en samen mooie dingen proeven. Volgens mij was het een succes en gaat iedereen blij naar huis.

Rond elf uur ben ik klaar, ruim ik alles op en rijd ik door naar Rotterdam. Morgen moet ik in Rotterdam zijn voor mijn examentraining van mijn wijnopleiding, en ik vond het wat praktischer om dan alvast maar daar te zijn. Anders zou ik rond een uur of één ’s nachts thuis zijn vanuit Amsterdam en zou ik op zaterdag alweer rond half tien in de auto naar Rotterdam zitten. Dus boekte ik een hotel zodat het allemaal net wat relaxter is. Ik boekte eerst een kamer bij Room Mate Bruno en zij belden vrijdagochtend dat er een probleem was met mijn kamer. Of ik als oplossing op de SS Rotterdam wilde slapen? Superleuk! Ik wilde dit altijd al een keer doen. De SS Rotterdam is een cruiseschip uit de jaren ’50 met een rijke historie en is nu een hotel in de stad.

Ik vind het een hele toffe ervaring en het ontbijt is ook fantastisch. Ik slaap als een blok en blijf zo lang als ik kan liggen, ik voel me nogal belabberd dus elk uurtje slaap helpt, denk ik dan maar. Rond elven loop ik naar de plek waar ik de examentraining heb. Die training is vooral zodat wij als cursisten begrijpen waar we op worden getoetst. Het examen op 15 december bestaat uit drie delen: proeven, meerkeuzevragen en open vragen. Het proeven en de open vragen worden vandaag behandeld.

We proeven een witte en rode wijn en ik moet nog een beetje oefenen zoals je ziet. Qua aroma’s zit ik helemaal goed, maar wat smaakaspecten gaan nog niet helemaal top. Wel mooi: als dit officieel het examen zou zijn, was ik wel geslaagd! Bij de open vragen is dit hetzelfde, dus dat stelt gerust. Ik heb nog wel een weg te gaan voor het examen, ik moet nog veel blokken en ook nog echt oefenen met proefnotities schrijven. Maar dat komt goed, de komende periode kom ik nog een paar keer samen met mijn proefgroepen en we hebben nog vier lessen. Ik ben héél blij dat ik naar de training gegaan ben, het geeft een wat helderder beeld over waar ik nu sta én het heeft heel veel helderheid gegeven over wat je nu precies wel en niet moet opschrijven, vooral bij de open vragen.

Rond vijven loop ik weer terug naar de auto en ik zie heel wat mooie dingen. Ik ga Rotterdam steeds meer waarderen.

Zaterdag ben ik laat thuis. Zondag gaan we in de ochtend naar de verjaardag van mijn nicht en de rest van de dag doe ik helemaal niks. Ik trek een fles wijn open die ik in Chablis kocht en die is heerlijk. Mijn eerste glas wijn van de week (na al dat gestudeer, gesnuffel en geproef ben ik er nu wel aan toe, haha) en ik geniet er intens van.

Komende week is deels heel relaxed (maandag, dinsdag en woensdagochtend werk ik thuis en ga ik naar de kapper), deels heel hectisch. Ik ga woensdag einde middag naar Zuid-Tirol voor een korte perstrip. Superveel zin in. Vrijdagavond kom ik terug en zaterdag geef ik de Structuurjunkie Masterclass in Groningen! Er zijn nog een paar tickets, check hier alle info. ’s Avonds ga ik met drie dames van de wijnreis vorige week uit eten. Ik logeer bij mijn schoonouders en ga zondag vroeg terug naar Zwolle, want ik heb om twaalf uur weer wijnles. Een leuk onderwerp: mousserend en versterkt! Ik heb echt zin in komende week. Hopelijk gaat het qua verkoudheid bergopwaarts, gelukkig kan ik maandag en dinsdag lekker rustig aan doen en gewoon thuiswerken. Ik denk dat het goedkomt, ik heb het nu al een week, nu mag het weer weggaan.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

15 reacties
 1. Annemiek

  Het heerst…Ik ben 3 (!) weken ziek thuis geweest. Werken ging helaas echt niet. 🤒 Ik had totaal geen energie en had verhoging en moest enorm hoesten en was benauwd. Echt bleeh.. Werk nu gedeeltelijk weer gelukkig maar voel me na zelfs een antibioticakuur voor mijn luchtwegen nog steeds niet top. Hopelijk voelen we ons allemaal snel weer goed. 💪

  Wat een mooie foto’s weer!! En die van Kees is zooo grappig en schattig. 😍

 2. Charlotte

  Jij ook dus! Ik vond de smaak van de Unox vega rookworst ook goed gelukt, lijkt perfect op het origineel, (of ik het lekker vind daar gelaten, ik ben niet zo’n rookworstliefhebber maar vriendlief wel) maar de textuur vind ik ZO. NAAR. Huuuu.

  • Cynthia Schultz

   Ik vind het niet zoooo verschrikkelijk maar wel opmerkelijk, zeg maar. Haha. Het is net wat te zacht/korrelig of zo… Het mist denk ik de stevigheid die normale rookworst wel heeft. Maar het is wel iets wat ik vaker zou kopen, en ik wil die van de Vegetarische Slager ook een keer proberen.

 3. Jessica J.

  Die foto van Keesje, haha! Ik moest gelijk aan E.T. denken. 😛 Ik heb het virus ook te pakken, trouwens. Ons kantoor lijkt hier wel een ziekenboeg.

 4. Aad van Hoven

  Ha Cythia, zou je mij willen bellen als je tijd hebt? Groet, Aad van Hoven 06 53651586

 5. Danielle Deighton

  De rookworst van de Vegetarische Slager is een aanrader! 🙂

 6. Vera

  Mijn hart smelt bij de foto van Kees in gepakt! Te schattig gewoon. Ook hier vorige week gevloerd door de griep en zelfs nu aan een antibiotica kuur door een bacteriële infectie. Gelukkig voel ik me net als jou weer aan de betere hand. Heerlijk die Winterse gerechten die weer kunnen zoals hutspot en stoofvlees.

 7. Susan

  Ik vond het super leuk en leerzaam afgelopen vrijdag! Ben meteen gaan kijken naar opties om de WSET-1 te gaan doen later dit jaar. Superfijn van je oefen-examen, dat motiveert en geeft vast rust.

  • Cynthia Schultz

   Wat leuk om te horen Susan, dankjewel! Supertof, WSET1 is echt zo leuk en leerzaam.

 8. rachel

  hoe gaaf slapen op de ss 😀 en welkom in de herfst waar we weer de ene snotkop na de ander gaan krijgen 😉 leuke week weer!!x

 9. Marije

  Wat gaaf dat je op de SS Rotterdam hebt geslapen! Ik begin Rotterdam ook steeds meer te waarderen en dat als Amsterdammer 😉

 10. Kirsty

  Wat balen dat je verkouden bent geworden! Dan is het inderdaad wel een luxe om veel afspraken te kunnen verzetten. Ik denk wel dat het heerst; heb het zelf pas ook gehad, alleen zit ik nu nog met keelontsteking. Maar zolang het enigszins gaat ga ik het liefst gewoon naar werk omdat ik er dan in ieder geval iets minder aan denk haha. Hopelijk ben je snel van je verkoudheid af!
  Wat goed trouwens dat je nu al een voldoende zou hebben gehaald voor je wijnexamen! Dat is toch wel een soort van geruststelling dat je op de goede weg zit.

  • Cynthia Schultz

   Ja je kan eigenlijk beter wat afleiding hebben, dan merk je het niet zo 🙂

 11. Tineke

  Ach gossie, die foto van een ingewikkelde Kees is wel erg schattig!
  Liefs