Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 41 – 2017

Het is dinsdag en ik neem je weer even mee naar mijn afgelopen week! Ik was veel thuis, ging lekker uit eten, las weer veel boeken én… ik liet mijn wenkbrauwen tatoeëren!

Leestijd

De dag beginnen met een wandeling en dan… aan het werk!

Deze pompoen nachos zijn zó lekker! Morgen komt het recept hiervan online.

Deze boeken las ik deze week. De meisjes vond ik niet echt wat, eigenlijk. Een uitgebreide review verschijnt eind deze maand in mijn boekenoverzicht, maar ik vond het heel gekunsteld geschreven en de clou kwam niet echt tot me. Wel uitgelezen, maar niet met een tevreden gevoel. De verborgen impact heb ik gekregen van de uitgever en is echt een ontzettend goed boek over de verborgen impact die je hebt op het milieu. Wat heel duidelijk is, is bijvoorbeeld de liters water die door je doucheputje stromen, de benzine die je verbruikt, de apparaten die in het stopcontact zitten. Maar heb je weleens nagedacht over alles wat je níet ziet? De impact op het milieu van bijvoorbeeld het eten van vlees, het maken van een reis met het vliegtuig of wat voor energie het kost om je auto te maken (in plaats van alleen over het verbruik na te denken)? Heel verhelderend en voor mij erg leerzaam.

Woensdagmiddag komt Emmy hier: we maken twee video’s. Één samen, en een met alleen zij. Ik ben benieuwd hoe jullie dat vinden!

Daarna gaan we heerlijk sushi eten.

Donderdag is het zover: ik krijg permanente make-up bij mijn wenkbrauwen!

Na jaren twijfelen én de angst voor dikke vette sharpiebrows, ging ik op aanraden van Sietske en Claire van Wiemooiwilzijn.nl naar Manon Wolbink bij de Beauty Lounge in Haarlem. Manon heeft maar liefst 20 jaar ervaring met PMU en ik had het volste vertrouwen in haar. Ik schrijf nog een uitgebreide blogpost over deze ervaring én ik heb gefilmd, dus er komt ook een video op verzoek aan. Ik heb deze behandeling gekregen. Het resultaat direct na het zetten is vrij donker, het wordt dan nog 30 – 35% lichter. De vorm vind ik prachtig en ik ben er ontzettend blij mee. Over zes weken ga ik terug voor de tweede behandeling, om de kleur bij te werken en eventueel de vorm nog te perfectioneren. De dagen na de behandeling heb ik elke dag wel een foto gemaakt van het resultaat, dat zie je hieronder even, haha.

Moe maar heel blij met lieve Manon en Claire.

Genieten: lezen in bed met een glaasje rode wijn.

Een mini biebje hier in de buurt! Zo leuk.

Vrijdagavond gezellig met Aukje en Judith uit eten bij In Den Hoofdwacht en daarna nog even een wijntje bij Het Wijnhuis met Raoul!

Op zaterdag even goede foto’s maken van mijn wenkbrauwen, zowel zonder als met make-up. Dat deed ik woensdag ook voordat ik de PMU kreeg, dus dan kan je in de blogpost heel mooi het voor- en na resultaat zien. Wat een weer is het dit weekend, ik geniet daar lekker van in de zon met een boek. Het liefst was ik op de racefiets gestapt, maar zul je niet zien: met de PMU mag ik absoluut niet zweten in mijn gezicht, dat is heel slecht voor het pigment en de genezing van de ‘wond’. Dan maar wandelen en lezen! Alsof oma dat nog niet genoeg doet 😉

’s Middags met Willem naar het bos.

We maken de pompoen nacho’s gewoon nog een keer… Té lekker.

Yes yes, het is weer tijd voor mijn wijncursus!

Wat extra materiaal vandaag: Arjan van het wijnhuis laat ons Puro zien, een bijzondere mousserende wijn waar het sediment (gist) nog in zit.

Verder proeven we vandaag zes rode wijnen en leren we weer van alles over rode druivensoorten en wijnstreken. Nu weer drie weken wachten tot de volgende les, ik vond het weer ontzettend leuk en leerzaam. Lees hier wat meer over de wijncursus die ik doe.

Zondagavond maak ik een grote ovenschaal met groenten (pompoen, biet, pastinaak, wortel) en aardappel met runderworstjes. Simpel en lekker.

Verder is het zondagavond natuurlijk tijd voor Heel Holland Bakt! Oh, wat houd ik van dat programma. Zondagavond is echt de enige avond dat ik klaar zit voor de televisie.

Het was een goede week 🙂 Komende week is weer net zoiets: ik ben veel thuis, maar heb ook hier en daar een afspraak. Woensdag komt Merel (van De Groene Meisjes) naar Zwolle, zóveel zin in! Donderdag heb ik een interview met Vrouw magazine (van de Telegraaf) hier thuis en vrijdag mag ik weer naar de kapper. Zaterdagavond ga ik met Willem en mijn schoonouders eten bij de Vlindertuin in Zuidlaren, dat had ik al een tijd geleden als cadeautje voor mijn verjaardag gehad – ik kijk er echt naar uit. Verder nog een paar keer sporten en natuurlijk veel lezen en wandelen 😉 Bedankt voor het lezen. Liefs.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.