Week 40 – 2018: Terschelling

Wij waren weer een weekje op ons favoriete eiland Terschelling! We waren er een paar dagen met familie, we genoten volop van het strand en de rust en ik werkte en studeerde ook nog wat. Het was héérlijk.

Leestijd

Omdat wij nou niet bepaald een spannende week beleefden op het eiland, categoriseer ik de foto’s even. Gezien het vooral plaatjes zijn van het strand, Kees en lekker eten. Heel veel meer zien we ook niet daar, moet ik zeggen. 😉

Strand & natuur

Dit is natuurlijk waarvoor we naar Terschelling gaan: het prachtige strand en de uitgestrekte natuur. Lekker wandelen door de duinen en over het strand. Ik had deze week wel erg veel last van mijn rug, dat was wel jammer omdat ik natuurlijk altijd zo graag urenlang over het eiland banjer.

Kees

Wij vinden het hier te gek, maar Kees vind het volgens mij nog veel leuker. Zij is zo blij op het strand, en in de duinen ziet en ruikt ze zoveel. Echt zo tof om te zien, daar genieten wij dan ook weer meer van. Op het strand laat ik haar altijd los (ik doe dat thuis ook op plekken waar het kan, bij losloopveldjes in het park en stukken natuur), en dat gaat altijd goed, maar op donderdag besloot ze er gewoon vandoor te gaan… Ze rende gewoon een heel eind van me weg de strandovergang over! Ik was echt doodsbenauwd, er rijden daar toch wel veel auto’s en ook vrachtwagens die de strandtent bevoorraden. Ik belde meteen Willem en die was er al heel snel, dus die kon haar zo opvangen. Pfff, wat een stress. Gelukkig goedgekomen en ik wil niet dat de angst het ‘overneemt’ dus die middag heb ik haar gewoon weer losgelaten en toen was er weer niks aan de hand… Gek wijf.

Eten

Doen we graag.

We gingen natuurlijk ook een avondje naar Loods, waar onze vriend Sander in de keuken staat en waar hij fantastische dingen maakt.

Ook ging ik een ochtend met Sander koken en wildplukken.

Overig

En de rest van de foto’s, die niet in te delen waren. 😉

Vrijdagavond waren we weer thuis.

Dit weekend besteedde ik aan knuffelen met Kees, studeren en zondag ging ik naar wijnles.

Dat was ‘m weer! Wat een fijne week was dit zeg, we hebben er samen volop van genoten. Komende week is weer even normaal. Ik werk thuis, heb een fotoshoot voor wat nieuwe plannen, heb woensdag een draaidag voor een video voor Funda, ga eten, ontbijten en lunchen met vriendinnen, studeren, naar wijnles en ik pas komende week op twee honden: Chubby (van mijn ouders) en Lea (van Willem zijn ouders). Volle week, veel te doen, ik heb er zin in. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

26 reacties
 1. Daniëlle

  Wat heerlijk zeg! Ik krijg door jou altijd zin om naar Terschelling te gaan, alleen ben ik er nog steeds niet geweest.

 2. Door

  Wat een heerlijke foto’s! Genieten! Ps wat zit er voor klodder op je MacBook???

 3. Xenia Feldman

  Maniac is echt een hele toffe serie ! Ik dacht in het begin wat is dit ??? Maar na de derde aflevering zat ik erin en begon ik echt raakvlakken te zien. Beste serie voor mij persoonlijk van 2018 !

 4. Suuz

  Wat een genietfoto’s. Heerlijk. Over anderhalve week gaan wij die kant op. Kan niet wachten om weer op de mooie stranden te lopen en de leuke dorpjes onveilig te maken. Je maakt m’n voorpret compleet met deze mooie foto’s!

 5. Sanne

  Ik heb ook een percolator, maar mijn koffie smaakt vaak heel bitter. Hoe voorkom je dit? Ik gebruik nu bijna alleen mn clever stopper in gebruik

 6. Chantal

  Hoi Cynthia, wat een fijne week weer 👍. Tav Kees, haar vachtje moet hoognodig geplukt worden. Haar haar groeit na het plukken dan weer mooi terug. En plukken doet geen zeer. Zoek een goede trimsalon (een gediplomeerde trimster) in je buurt. Ik woon te ver weg maar had je graag verder geadviseerd. Succes!

  • Suuz

   Enerzijds denk ik: aardig dat je meedenkt.

   Anderzijds: weeeer ongevraagd advies. Kunnen mensen nooit eens gewoon kijken, lezen en loslaten. Doe je dat nou ook met mensen op straat?

  • Chantal

   Jeetje Suuz…. het is goed bedoeld hoor. Het is Cynthia haar eerste hond. En je reactie op mijn advies komt nogal overspannen over. Niet leuk!

  • Suuz

   Als Cynthia iets doet, zegt, eet of wat dan ook, dan is er altijd ‘advies’. Ze heeft zelfs meermaals gepubliceerd dat ze de wijn bij een proeverij uitspuugt omdat er kennelijk kritiek kwam van drinken-en-autorijden.

   Dus zei ik ook: enerzijds lief, anderzijds: Cynthia is altijd goed geïnformeerd en redt zich echt wel. Ze hoeft niet altijd door anderen gewezen te worden op wat xe zou moeten doen.

   Allerminst overspannen, ik denk eerder: waar bemoei je je mee, heb je niks beters te doen.

  • Chantal

   Hallo Suuz, de toon die je aanslaat komt bijzonder onvriendelijk over. Het berichtje was gericht aan Cynthia. Dat jij hier ongevraagd je ongezouten mening over geeft en hier een bepaalde stemming mee creëert vind ik behoorlijk ongepast. Het schijnt je nogal te storen dat ik me zoals je schrijft “ergens mee bemoei”. Maar je doet zelf niet anders en kennelijk heb je zelf niets te doen. Alles wat je op mij projecteert kun je terugkoppelen aan jezelf. Ik zal je reactie niet meer lezen…. ik vind je een kortzichtig onsympathiek persoon die via een blog van iemand anders haar narrige mening ventileert.

  • Vera

   Eens met Suuz, waarom moet iedereen altijd zijn ‘advies’ geven? En Chantal je moet het niet persoonlijk maken. Je kan het altijd bij jezelf houden, maar jammer dat je Suuz haar persoonlijkheid erbij trekt. Je kent haar niet dus ook niet oordelen op 1 post. Want in jouw logica zou ik precies dezelfde woorden tegen jou kunnen zeggen.

   Enfin, het ziet er uit als een heeeerlijke week!

  • Cynthia Schultz

   Ik vond het advies van Chantal juist wel fijn hoor, want ik wist niet dat Kees haar vacht geplukt ‘hoort’ te worden. Kees heeft weleens jeuk en ik las net online dat dat kan komen doordat we haar niet laten plukken… Maar ik snap Suuz haar visie ook wel.

  • Annemiek

   Soms zijn mensen erg bot of respectloos of beledigend in hun reacties en dat vind ik vreselijk maar jouw reactie is respectvol en aardig! 😊Je zegt het ook op een vriendelijke manier en zo ervaart Cynthia het ook. Je had ook kunnen zeggen “je hond ziet er niet uit” of ” wat zorg jij slecht voor je hond” Dan was ik ook boos geworden 😉 Dit is een goed voorbeeld van Hoe het hoort. 👍🏻

 7. JokeV

  Onze hond loopt ook heel graag los op het strand. Als hij weg loopt, dan is het bij ons vaak omdat er een sterke wind staat (echt zo een waarvan zijn oren flapperen) en wij achter hem, uit de wind, lopen. Hij hoort ons dan volgens mij gewoon niet, ons stemgeluid wordt weg gewaaid en zijn oren zitten al vol met wind bovendien 😀

 8. Ier

  Vraagje, heb jij tips voor hotels of huisjes op Terschelling? Ik kom bij mijn zoektocht eigenlijk niet zo veel leuks tegen. Maar als ik jouw foto’s zie wil er er toch heel graag naar toe (ik wil ook gelijk een hond, maar dat terzijde :p)

 9. Jessica J.

  “Gek wijf.” Arme Kees, haha. Ik kan me voorstellen dat je bang was dat haar iets zou overkomen. Goed dat Willem haar snel kon opvangen en je er geen angst aan overgehouden hebt.

 10. Tessa

  Wil spontaan een tripje naar Terschelling boeken als ik dit zo zie! Wat een fijne week hebben jullie zo gehad samen.

 11. Kirsty

  Wat heb je een fijne week gehad! Ik zou trouwens ook echt zijn geschrokken toen Kees ineens wegrende. Gelukkig is het goed afgelopen.

 12. rachel

  hahaa vretuhhh cynth :D, heerlijk!! en de fotos van het strand…och kan ik alleen van dromen al 😀

 13. Judith

  Ik wil zo graag weer naar Terschelling, heerlijk die natuur en leuke restaurantjes! Fijne week heb je gehad 🙂

 14. Suzan

  Wat heerlijk om te zien dat je weer naar Terschelling bent geweest. Ik zou ook graag een keertje willen allene heb je nog tips voor overnachtingen? Ik zie door de bomen het bos namelijk niet meer!

 15. Sandrine

  Wat een heerlijke foto’s.

 16. Marije

  Wat heerlijk om in het najaar naar Terschelling te gaan. Ik hou van de zee en het strand in de herfst omdat het zo anders is qua kleuren en geluid.