Week 39: wijn, cheesecake & koffer pakken

Week 39 was een volle week waarin ik naar Amsterdam ging voor het Riesling & Co event en naar Deventer voor de lancering van het Cheesecake boek van Sabine (Oh My Foodness). Ook ging ik naar de kapper, werkte ik thuis en pakte ik mijn koffer.

Leestijd

Maandag

Maandagochtend werk ik thuis en in de middag ga ik samen met Annemieke naar de ArenA in Amsterdam voor Riesling & Co. Dit is een groot Duits wijnevenement waar heel veel Duitse wijnboeren en -importeurs staan. Zo kan je dus veel verschillende Duitse wijnen proeven en natuurlijk vragen stellen. In de ochtend waren er ook masterclasses, volgend jaar wil ik daar graag naartoe.

Die dag haal ik 5.000 volgers op mijn wijn instagramaccount, en dat moet gevierd worden! Ik ben hier heel erg trots op en natuurlijk ook erg blij mee. Ik vind het zo leuk om elke dag mijn hobby te delen met zoveel mensen die ook nog eens heel veel reacties achterlaten en ‘meedoen’.

Dinsdag

Smelt.

Naar de kapper!

Dinsdag zit ik bij de kapper! De (nogal dode) punten gaan eraf en er gaat weer een frisse kleur in. Helemaal klaar voor het najaar. De hele zomer was ik heel koper/oranje qua kleur, nu is het weer meer rood/paars. Blij mee.

Woensdag

Woensdag werk ik overdag gewoon thuis. Rond twaalven ga ik naar het ziekenhuis om een röntgenfoto te laten maken van mijn rug. Ik krijg daar nog niet meteen tekst en uitleg bij, dus ik ga binnenkort naar mijn huisarts om hier verder over te praten. Einde middag ga ik naar Deventer voor de lancering van Sabines CHEESECAKE boek! Je kan er hier mijn artikel over lezen.

In de avond ga ik naar Judith, want we hebben weer een proefgroepavond voor de WSET3 les.

Kleine disclaimer omdat ik hier toch vaak opmerkingen en vragen over krijg (dit is ook de laatste keer dat ik het er bij zet, haha): ik drink niet tijdens deze proeverijen. Ik spuug alles uit omdat ik zo’n proeverij doe om van te leren. Natuurlijk drink ik ook wel wijn (zoals maandagavond die champagne), maar dat beperk ik over het algemeen tot weekenden en gelegenheden en tijdens proeverijen gaat alles de spuugbak in.

Donderdag

Lekker wandelen!

Donderdag zou ik naar Den Haag voor een afspraak, maar vanwege mijn rugpijn zeg ik dit af. In plaats daarvan werk ik thuis, pak ik mijn koffer, wandel ik met Kees en doe ik een beetje rustig aan.

Ik pak mijn koffer, want we gaan morgen (vrijdag) voor een weekje naar Terschelling. Toen ik in mijn agenda zag dat ik deze week geen les heb checkte Willem meteen of hij nog vrij kon krijgen. Dat was het geval en dus gaan we nog even een weekje naar onze favoriete plek. Ik moet ook wel een beetje studeren en werken, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik kijk er zo naar uit om weer lekker op het strand te lopen…

Vandaar dus deze week een wat korter weekoverzicht, volgende week neem ik je mee naar Terschelling. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

18 reacties
 1. Ingrid

  Hier nog een ervaringsdeskundige: eens! Helaas 😣

  (Maar met wel 3 prachtige kids die er volgens de medici niet zouden kunnen zijn gezien de ernst vanmijn endometriose (wel met veel hulp ván hoor). Dus meteen een hart onder de riem steker voor ‘lotgenoten’. Liefs

 2. Annemiek

  Ik bedoelde in antwoord op reacties hierbij. Je had er laatst toch al wat over gezegd na een bezoek aan je huisarts? Uiteraard goed om er een specialist naar te laten kijken. Beterschap! 😗

 3. Annemiek

  Je haar is prachtig! En van je rug was toch al bekend wat het probleem is? Hopelijk helpen oefeningen e.d. je.

 4. Milou | Shimmer-Pie

  Leuk weer je weekoverzicht! Je haar is ook echt weer heel mooi geworden! En die cheesecake pop up ziet er ook echt leuk uit! Ik ga nog even het artikel lezen!

 5. Anne

  Maar Cynthia! Ik snap dat je de wijn uitspuugt, alleen… waarom is het zo leuk als je het niet eens op mag drinken? In mijn hoofd is dat hetzelfde als een pepernoot of Bugle in je mond stoppen, en er dan niet op mogen kauwen en doorslikken. Dan zou ik er helemaal niet zo van kunnen genieten!

  • Milou| Shimmer-Pie

   Haha ,aar dit is toch iets heel anders. Ze zegt toch ook dat ze wel drinkt om gewoon lekker een glaasje wijn te drinken. En de proeverij is om te leren!
   Plus als je een pepernoot proeverij zou doen, dan blij fje tot het einde vast wel van de pepernoten genieten en er wat van opsteken, als je al die wijn gaat opdrinken leer je van de latste wijn denk ik niets meer 😉

  • Cynthia Schultz

   Precies wat Marlou zegt! Zo’n proeverij gaat niet om lekker, maar om leren en oefenen. Smaken herkennen, wijnen ontleden, kwaliteit beoordelen en samen een wijn bespreken. Of het lekker is of niet doet er dan ook helemaal niet toe. Als ik samen met Willem of een vriendin op de bank of in een restaurant zit met een lekker glas wijn, dan gaat het wél om genieten en lekker 🙂 het zijn twee totaal verschillende dingen. En daar komt bij dat in wijn alcohol zit waardoor je niet scherp blijft. Bij pepernoten is dat ook weer anders Haha. Maar ik snap je vraag wel hoor!

  • Anne

   Aah, fijne uitleg, ik snap em!

 6. Simone

  Heel veel plezier op Terschelling! Wat heerlijk.

 7. Renske

  Wat vervelend van je rugpijn! Geniet van Terschelling!

 8. Liset – Beautydagboek

  Wat vervelend dat je zo’n last van je rug hebt! Misschien onbedoeld goed advies: jij hebt toch ook endometriose? Eén van de meest voorkomende klachten daarvan is rugpijn. Ik heb zelf ook (ernstige) endometriose en ik heb daarbij altijd rugpijn. Ook al gebruik ik er medicatie voor, mijn rug blijft mijn zwakke plek. Het kan zijn dat een hogere dosering van je medicatie je meer helpt om deze klachten te onderdrukken. Dus mocht je niks vinden, het kan een klacht van de endometriose zijn (soms uitstralend naar de onderrug en benen). Oké, einde goed advies ;).

  • Ingrid

   Hier nog een ervaringsdeskundige: eens! Helaas 😣

   (Maar met wel 3 prachtige kids die er volgens de medici niet zouden kunnen zijn gezien de ernst vanmijn endometriose (wel met veel hulp ván hoor). Dus meteen een hart onder de riem steker voor ‘lotgenoten’. Liefs

 9. rachel

  klote van je rug joh en hoop dat ze iets kunnen vinden waardoor ze je kunnen gaan behandelen ;). de rest ziet er weer heel gezellig en lekker uit 😀 veel plezier op Terschelling x

 10. Kirsty

  Wat balen van je rugpijn! Hopelijk heb je er nu minder last van en geniet je van Terschelling!

 11. Ik

  Leuke foto’s, maar wist je dat veel alcohol via (in) de mond al wordt opgenomen?

  • Cynthia Schultz

   Door je slijmvliezen neem je inderdaad wat alcohol op. Niet veel, hoor. 🙂

 12. Marije

  Wat vervelend van je rug pijn, hopelijk vinden ze een oorzaak. Ik vind je haarkleur erg mooi voor de herfst

 13. Johanna

  Wat gek eigelijk dat mensen dat niet automatisch beseffen van dat uitspuwen… anders kun je het net zo goed vermomde AA avonden noemen 🙂