Week 39 – 2017

Het is dinsdag, en dat betekent: tijd voor mijn weekoverzicht!

Leestijd

Dinsdag ben ik de hele dag in Arnhem voor een draaidag voor VIVA400 en Renault! De laatste draaidag is met chef Estée Strooker van Restaurant ’t Amusement en je kent haar waarschijnlijk van 24Kitchen. Het was echt een toffe draaidag, wat is Estée ontzettend leuk!

En als ik thuiskom… een AGV’tje! Bloemkool met een Valess Saté Schnitzel (die is zoooo lekker).

Dinsdag hang ik de hele dag een beetje op de bank en ’s avonds ga ik naar Rabobank Hardenberg om daar een lezing te geven tijdens Pizza Night! Deze avond is speciaal voor starters op de woningmarkt en ik kom vertellen over mijn ‘proces’ van het kopen van een huis.

Deze Nikes zitten zó top! Het zijn de Nike CK Racers.

Pompoensoep voor de lunch! Met geroosterde pitjes en parmezaanse kaas.

Vrijdagmiddag maak ik een binnenkijker bij een naamgenootje en dat is heel gezellig! Hij komt deze week online, denk ik.

LUSH stuurde me Scrubee op, een scrubbend bijtje voor onder de douche. Wat een heerlijk product! Méga verzorgend en hij verwijdert dus dode huidcellen.

Zaterdag ga ik met Willem lunchen Bij Hartje Zwolle. Wat houd ik van die plek!

Daarna gaan we naar het Speciaalbierfestival in de Grote Kerk. Er staan zo’n vijftien verschillende brouwerijen waar je biertjes kan proeven. Voor mij de eerste keer en ik vind het zo leuk! Ik ben de laatste jaren wel echt van speciaalbier gaan houden, terwijl ik vroeger echt geen bier lustte.

Mijn favoriet was de Hoptimized #2 New England Indian Pale Ale van de Moersleutel.

Zondagmiddag is het zover: de eerste dag van mijn wijncursus! Deze boekte ik begin deze zomer en ik wilde dit al zólang doen. Ik doe de WSET Level 1, echt een beginnerscursus. Dit duurt vier zondagmiddagen en is inclusief een examen en certificaat. Over de eerste les ben ik al ontzettend enthousiast: ik heb al zoveel geleerd! Het leek mij zo leuk om een wijn goed te kunnen ‘omschrijven’ en beoordelen en dat leren we vandaag al. Met een bak aan informatie ga ik naar huis en ik kijk erg uit naar de volgende les, over twee weken.

Bedankt voor het lezen! Tot volgende week.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

30 reacties
 1. Anne-Marie

  Ben heel benieuwd naar de wijncursus, zou zoiets zelf ook wel willen doen. Hopelijk ga je er nog over schrijven.

 2. Anke

  Fijn toch? Neem aan dat je hier leest omdat je met cynthia meeleeft en haar het beste gunt! Daarbij zit er véél tussen een burn-out en je helemaal topfit voelen en is een oordeel over hoe Cynthia hiermee omgaat irrelevant, ze kan alleen zelf ervaren hoe ze weer uit een dip komt. Daarbij: als ik het me goed herinner hebben alle zure reacties haar juist een duwtje gegeven naar de ‘dip’ kant, waarom zou je daar in godsnaam aan willen bijdragen?

  @Cynthia; ik vind je top, eerlijk en daarmee inspirerend. Groei heerlijk met je mee in deze levensfase en wens je veel fijne momenten!

 3. Marit

  Leuke foto’s!! Nu krijg ik ook zin om heerlijk buiten de deur te lunchen :). Ik lees je blog al meer dan 9 jaar, maar ik reageer eigenlijk nooit. Zal ik eens vaker moeten doen!

 4. Marlies

  Als je zulke reacties durft te plaatsen, volgende keer misschien je informatie iets beter zoeken? Heeft Cynthia ergens beschreven dat ze een burn out heeft? Volgens mij niet. En daarbij, wie ben jij om te oordelen wat zij wel of niet mag doen? Uit ervaring kan ik zeggen dat juist leuke dingen doen de lichtpuntjes van de dag kunnen zijn. En jij weet niet wat ze de rest van de dag doet, misschien kan ze alleen maar op de bank liggen of slapen om bij te komen?
  Hou zulke dingen de volgende keer even voor je alsjeblieft.

  • Marlies

   Deze reactie was overigens gericht naar Jen.

 5. Britt

  Wat leuk dat je die cursus gaat doen! Ik ben heel benieuwd hoe je het gaan vinden!

 6. Ilse

  Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met de wijncursus. Zou het leuk vinden als je er naderhand een artikel over wilt schrijven! Ben ook benieuwd naar de nieuwe binnenkijker ? Fijne week!

 7. jen

  Hoi, zo te zien gaat het je goed af met de burn-out.

  • Sophie

   Jeetje, wat een k*t reactie zeg…. iedereen weet toch wel waar hij/zij zich goed bij voelt als je wat minder in je vel zit. Als Cynthia zich beter voelt door juist dit soort dingen te ondernemen, wie ben jij dan om daar zo’n oordeel over te hebben? Bij jou helpt het blijkbaar om nare reacties te plaatsen onder blogpost van mensen 😉

  • Mariska

   Als jij eens overspannen raakt of een burn-out krijgt, Jen, dan weet je misschien wel hoe het echt voelt. Dat je niet altijd elke dag in bed ligt met de dekens over je hoofd en ligt te janken. Er wordt aangeraden door de arts (en iedereen) om toch leuke dingen te doen en afleiding te zoeken. Dus zo’n steek onder water slaat nergens op. En als Cynthia in bed zou liggen huilen gaat ze daar toch geen foto van plaatsen? Denk eens na voor je zo’n slappe reactie plaatst.

  • Danielle

   Wat een belachelijke reactie Jen. Plaats voortaan dan liever geen reactie.

  • Marie

   Bah Jen. Ik hoop dat je geblokkeerd wordt. Jouw negativiteit is zo misplaatst hier, richting een persoon die juist veel kracht laat zien door zich kwetsbaar op te stellen en open te zijn over wat ze meemaakt. En inderdaad wat iedereen hier boven zegt, positieve dingen doen en fijne mensen opzoeken is juist goed in het herstelproces bij een burn-out of overspannenheid. Vind het juist bewonderingswaardig dat je dit allemaal doet Cynthia ! <3

  • Cynthia Schultz

   Bedankt iedereen voor de superlieve reacties, dat doet me goed! En Jen, wees maar gerust hoor, ik heb geen burn-out en dat heb ik ook nergens gezegd.

 8. Kristientje

  Zo’n wijncursus lijkt me heel erg leuk! Ben benieuwd hoe de volgende lesdagen gaan bevallen.

 9. Matanja

  Je heb weer een leuk weekje achter de rug!
  Wat een lekker lunch plankje zeg met dat lekkere garnalen gerechtje en die broodjes, heerlijk…….

 10. Sija

  Ik ben nu al benieuwd naar de binnenkijker, van wat ik op de foto kan zien ziet het er super mooi uit! Leuk zo’n speciaalbier festival. Door mijn vriend ben ik ook meer van speciaalbiertjes gaan houden. Zo’n wijncursus lijkt me trouwens ook super interessant! 🙂

 11. Marije

  Wat tof dat je een wijncursus gaat doen.

  Ik vind Estee zo’n leuke vrouw. Haar programma in Parijs is zo’n tof format

 12. Marjoleine

  Wat tof, een wijncursus! Ben heel benieuwd naar je uiteindelijke ervaringen, daar komt vast wel een blogje over online toch? 🙂

 13. Jessica J.

  Wat een prachtige locatie voor een speciaalbierfestival! Wij zijn zaterdag toevallig ook naar Modeste Bier Festival geweest. 🙂 Vraagje: gebruik je misschien Untappd? Geweldige app om nieuwe biertjes te leren kennen!

 14. rachel

  wat een heerlijke week weer meis 😀 en het hartje die tent lijkt mij heerlijk. die wijncursus lijkt mij ook super leuk om te doen!

 15. Marijke

  Prachtige foto van jullie samen. Wat heb je weer heerlijk gegeten, pompoensoep stond vorige week bij ons ook op het menu. Veel te lekker, deze week maak ik hem weer.

 16. Kim

  Wat een heerlijke week heb je weer gehad 😀 Heb helaas zelf de biermarkt moeten missen! Maar op 14 oktober is er 1 in Deventer ook prima en dat kan op de fiets haha! Ik heb zelf nooit echt van speciaal bier gehouden en sinds een jaar of 3 wil ik niet anders meer een favoriet en aanrader is zeker de Barbar blond en mijn stamkroeg de Heks in deventer 😀 Fijne week verder

 17. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een heerlijke foto’s! Die lunch ziet er heerlijk uit en dat speciaalbier-festival lijkt me super! Leuk om op zo’n manier kennis te maken met allerlei andere biertjes dan normaal. Fijne week (hopelijk zonder al te veel gezeur <3).

 18. Jeanelle

  Wat een gezellige week heb je gehad! En de foto’s Van de lunch…ziet er heerlijk uit

 19. Ingrid

  Wat een lekker weekje weer! Ik moet het komende tijd ook rustiger aan gaan doen. Ben mezelf nogal voorbij gegaan 🙁

 20. Susan

  Wat een lieve foto met Willem! Leuk dat je zo’n wijncursus doet, ben benieuwd hoe dat bevalt 🙂

 21. Mar

  Die lunch ziet er heerlijk uit en die foto met Willem is ook erg leuk!
  Normaal vertel je wel iets over je plannen voor komende week, maar die mis ik nu.. dus vraag ik het je gewoon of je nog leuke plannen hebt deze week? Fijne week!

 22. Michelle

  Wat leuk, die wijncursus! Krijgen we daar, als het is afgelopen, nog een blogpost over? Lijkt me interessant om te lezen hoe het in zijn werk gaat en wat je onder andere hebt geleerd!

 23. Johanna

  Wat een leuke inspirerende en gezellige week! Topweekje lijkt mij zo 🙂