Week 38: naar de huisarts & Structuurjunkie Masterclass

Week 38 was nog steeds geen normale week, haha. Het wordt tijd dat die weer aanbreken. Voor mijn doen deed ik veel deze week, ik was veel op pad, gaf een Structuurjunkie Masterclass, was veel aan de studie en was thuis ook erg productief.

Leestijd

Maandag

Wandelen met Kees. Ze vindt koeien héél interessant. En kijk die mooie lucht!

Werken! Ondanks de vermoeidheid en rugpijn krijg ik nog veel af deze week. Vandaag ben ik vooral bezig met de Structuurjunkie Masterclass van zaterdag.

Pip!

In de avond ga ik op kraambezoek bij Lotte en Jan-Willem. Pip is echt een dotje! Ik vind het zo leuk om haar te zien en natuurlijk ook om gewoon weer even bij te kletsen.

Dinsdag

Lekkere lunch! Dinsdag is ineens weer een hele warme dag. Heel gek, in mijn hoofd is het echt al herfst. Als het nu lekker weer wordt, moet ik helemaal omschakelen, haha. Al vind ik het ook nog wel heel fijn! Ik maak deze salade trouwens met rucola, tomaat, komkommer, Vegetarische Slager ‘kip’, geitenkaas, olijfolie, balsamico en peper en zout.

De outfit van vandaag (de broek is van Miss Etam) en knuffelen met Kees. Ze is heel knuffelig de laatste tijd, vind ik zo gezellig.

Smelt

Pavlova!

’s Avonds ga ik naar Annemieke, want we komen weer samen met onze proefgroep! Morgen is ze jarig en Renske maakte kleine pavlova’s. Zo lekker en zomers!

Hoe leuk zijn deze lampjes trouwens? Het is een kurk met een snoer LED-lampjes er aan die je in een lege wijn- of drankfles kan doen. Ziet er zo tof uit. Ik kocht ze bij de Hanos, maar je kan ze in webwinkels ook wel vinden.

Woensdag

Lekker wandelen met Kees en naar de huisarts. Ik heb al zolang ik me kan herinneren wat rugklachten, ben er ook weleens mee naar een manueel therapeut geweest, maar altijd ging het weer weg. Het was ook nooit zó erg dat ik er niet mee kon leven. De laatste maanden heb ik er wel zoveel last van dat het mijn leven erg beïnvloed. Veel dingen ‘kan’ ik niet (lang staan, bijvoorbeeld) of laat ik vanwege mijn rug. Elke ochtend heb ik zoveel rugpijn dat ik gewoon weer even moet gaan liggen omdat ik het niet trek. Het werd dus tijd om er mee aan de slag te gaan. Bij de huisarts hoor ik dat ik scoliose heb. Nu ga ik woensdag röntgenfoto’s laten maken om te kijken hoe het allemaal zit daar in mijn rug, en daarna ga ik met mijn huisarts een plan maken. Opereren raad zij niet aan, maar er zijn wel manieren om met minder pijn of zelfs pijnvrij door het leven te gaan. Deze weken slik ik pijnstillers, maar hopelijk kan ik snel echt aan de slag ermee. Niet zulk best nieuws dus op deze woensdag, maar ik ben ook wel blij dat ik nu een ‘diagnose’ heb.

In de middag ga ik naar Den Haag! Vanavond ga ik naar een vegetarische wijnspijsavond van de Wijnstudio bij restaurant De Hagedis. Het is enorm leuk, ik leer veel over het combineren van (vegetarisch en veganistisch) eten met wijn en daarnaast eten we gewoon veel lekkere dingen. Het is ook echt een aanrader een keer bij de Hagedis te gaan eten, alles is zó lekker.

Donderdag

Ontbijten BijClarence

Omdat ik de energie/zin niet heb om ’s avonds laat nog weer helemaal terug naar Zwolle te gaan, heb ik een B&B geboekt. Heel relaxed. Ik ga ontbijten BijClarence, een paar deurtjes verderop. Wat een heerlijke plek, met een hele rustige huiskamersfeer, en de lekkerste koffie en wentelteefjes ooit. Ik zit hier volop van te genieten.

Post van Jo Malone! Deze nieuwe geur heet Honeysuckle & Davana en hij ruikt heel bloemig en kruidig. Zo lekker!

We eten pasta met lekker veel groente en ik knuffel met Kees.

Vrijdag

Goedemorgen. Soms heb ik ineens zoveel zin in pindakaas met jam!

Op vrijdag werk ik weer gewoon de hele dag thuis. Ik werk aan Cynthia.nl, zet de puntjes op de i voor de Structuurjunkie Masterclass van morgen en ik studeer. ’s Avonds gaan we naar mijn ouders, want mijn vader is vandaag jarig! We blijven daar eten.

’s Avonds met een glas wijn, een boek en Kees op de bank. Perfect.

Zaterdag

Zaterdag geef ik weer een Structuurjunkie Masterclass! In mijn focus vergeet ik totaal foto’s te maken ‘in actie’, ik heb alleen deze foto van een nog lege zaal, haha… Het was weer enorm leuk om te doen en er kwam erg veel input vanuit de groep, dat is altijd het meest leerzaam. Bites We Love en Belvoir, bedankt voor jullie bijdrage aan de goodiebag! Voor Bites We Love heb ik voor jullie ook nog een kortingscode: als je de code bitescynthia gebruikt betaal je geen verzending op biteswelove.nl.

Ik geef dit najaar nog twee keer een Structuurjunkie Masterclass. Een op 10 november in Groningen (klik hier voor de tickets, meer info volgt snel) en een op 22 november op Curacao (klik hier voor tickets).

Van de rest van de dag heb ik geen foto’s. Rond een uur of acht zijn we thuis vanaf Eindhoven, we halen Kees op bij mijn ouders, we eten thuis even wat en daarna gaan we naar onze buren. Elk jaar met burendag organiseert hij iets, dus we gaan gezellig een borrel drinken bij hem. Het is heel leuk, we hebben zulke leuke buren.

Zondag

Wijnles!

Zondag heb ik weer WSET3 les! Bourgogne en Loire is het thema van deze week.

Zondagavond gaan we met de hele familie uit eten. Ik vind altijd dat we elkaar niet genoeg zien dus ik stelde laatst voor om weer eens met elkaar een hapje te gaan eten. Dat is zo gezellig en dan spreken we elkaar weer wat beter. We gaan naar ’t Asje in Dalfsen.

Het was heerlijk en enorm gezellig bij het Asje.

Dat was ‘m! Het was me het weekje wel. Ik ben de laatste tijd net wat meer bezet doordat er veel tijd in de wijnstudie gaat zitten en ik wat meer afspraken heb, dat merk ik ook wel aan mijn energielevel. Dat is niet erg verder, ik heb genoeg tijd om op te laden 🙂 Komende week blijft nog even zo. Vandaag (dinsdag) ga ik naar de kapper, woensdag naar het ziekenhuis, naar Deventer voor de lancering van het Cheesecakeboek van Sabine van Oh My Foodness  en in de avond zit ik samen met mijn proefgroep. Donderdag ga ik naar Den Haag voor een kaas-wijn workshop. Verder ga ik natuurlijk ‘gewoon’ met werk aan de slag en mag ik mijn koffer inpakken want we gaan vrijdag voor een weekje naar Terschelling. Voor mij niet helemaal voor vakantie, want ik ‘moet’ wel een beetje doorwerken en studeren daar, maar dat is geen probleem. Ik kijk er zó naar uit! We hebben dit ook heel last minute geboekt toen bleek dat het nog een weekje kon. Willem zijn familie is er dan ook deels, dus dan zien we hen ook weer. Fijn.

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

30 reacties
 1. aboutsbstyle

  wat een mooi jaar heb je tot nu toe zeg, succes met de wijn cursus verder. en je hond kees is echt een lieverd om te zien.
  erg veel sterkte met je rug! liefs soraya

 2. Laura

  Een huisarts mag toch nooit de diagnose scoliose geven? Hij/zij mag een vermoeden uitspreken maar voor de daadwerkelijke diagnose moet je naar een specialist en op z’n minst een MRI-scan laten maken.

  In ieder geval sterkte met je rug!

  • Cynthia Schultz

   Daar weet ik niks van eigenlijk. Ik heb in ieder geval vandaag een röntgenfoto laten maken.

  • Annemiek

   Een foto lijkt mij wel nodig…Maar de dokter zal het ook wel kunnen merken/zien. Net als bij een hernia. Daar is een MRI voor nodig. Zoals bij mij. Ik had een fixe hernia en ben vanwege uitval in mijn been geopereerd. Inmiddels alweer een paar jaar geleden maar heb nog dagelijks pijn omdat mijn rug zwak is. Lang staan gaat niet en moet oppassen met voorover buigen en ik schiet in de stress bij houten stoelen e.d. Ik moet ook veel rust nemen. Ontspannen en een warm bad helpen wel. En bijna elke dag oefeningen doen. Ik ben niet zo voor manuele therapie en de artsen en fysiotherapeuten e.d. in het ziekenhuis zijn er ook niet zo enthousiast over…Veel sterkte!

  • An

   Hoi
   Als de huisarts je onderzoekt en ziet dat je rug helemaal scheef staat waarom zou hij-zij dan niet de diagnose mogen stellen?

 3. mariemarie

  Bedankt dat ik mee mocht kijken naar jou week! Ik heb ook scoliose en het volgende helpt bij mij: ik probeer zo weinig mogelijk zittend te werken, als ik het wel doe dan met ergonomische bureaustoel en tafel op juiste hoogste. Als ik te lang plat lig (in het weekend eens uitslapen) dan gaat het ook minder goed. Ik heb ons oud bed buiten gegooid en geïnvesteerd in een betere versie. Vermijd stress en neem af en toe een warm bad om je spieren te ontspannen 😉 veel beterschap!! En als je tips hebt voor de rug, laat maar weten!!

 4. Marjon

  Dag Cynthia, jullie Kees is een schattig hondje. Snap hoeveel je om hem geeft en dat ie overal in huis op/in mag. Net zoals onze hond. Een vraagje: heb jij tips om je huis daarbij zo schoon (harenvrij) mogelijk te houden?

  • Judith

   Ja! Hier ook één en al haar overal!

 5. Iris

  Heerlijk verslag weer! Balen om te lezen over je rug, ik heb zelf zo’n 10 kaar geleden de diagnose scoliose gehad. Mij werd een operatie aangeraden omdat de bocht groter was dan 42 graden, maar door Schroth therapie bij de scoliosis clinic in Zwolle ga ik nu pijnvrij door het leven. Iedere week yoga helpt mij ook enorm. Hoop dat je iets kunt met mijn tips.

  Veel plezier op terschelling!
  Groetjes, Iris

 6. loes

  Dt-fout in de eerste zin.
  Beetje sneu.

  • Cynthia Schultz

   Heel sneu inderdaad, schande dat er nog mensen zijn die fouten maken.

  • Felicia

   Pas maar op hoor, anders komt de spelling politie gelijk achter je aan.

  • Annemiek

   Echt vreselijk Cynthia! 🤣😉 Kan gebeuren toch? Jeetje… Je mag het gerust opmerken maar blijf respectvol!!

  • loes

   De twee die nog volgden in de tekst waren ook sneu.
   Fouten maken is inderdaad prima; maar als je jezelf wil presenteren als een hoogstaande blog zou ik er toch wat beter op letten. Hoeveel tijd en werk je ook in je site steekt, dt-fouten representeren een zeker niveau van amateurisme.

   Naar mijn believen was dit respectvol; me dunkt dat ik op een heel andere manier had kunnen reageren.

   Ik kan niet op de reactie van Cynthia reageren, vandaar reactie op mezelf.

  • Cynthia Schultz

   Ik presenteer mezelf niet als hoogstaande blog. Ik presenteer mezelf gewoon, als blog. Jij zet me hier op een voetstuk, waarvoor dank trouwens 😉 Daarnaast maakt ook élke wel hoogstaande blogger, profvoetballer, musicus, schrijver, wat dan ook, fouten. Ik doe mijn best en waardeer het als je me wijst op fouten, want daar leer ik van en die kan ik verbeteren, maar het is de toon die de muziek maakt. Hoe je dit deed vind ik niet respectvol, maar goed. Respectvol is: ‘hey, ik zie daar een dt fout, misschien kan je die aanpassen’. En niet ‘dt fout, beetje sneu.’

  • Lousaa

   Wat mij betreft een tautologie.

 7. Ingrid

  Wat naar van je rug zeg! Wel soort van fijn dat je een diagnose hebt. Bij mij is als kind al een scoliose vastgesteld, ik zat op de grens van een corset, maar mocht gelukkig verder met alleen cesartherapie. Daardoor is hij uiteindelijk een stuk kleiner geworden. Zolang ik op mijn houding let en mijn (buik)spieren sterk houd, heb ik nergens last van. Hoop dat jij ook de juiste oefeningen krijgt!

 8. Kirsty

  Wat naar dat je scoliose blijkt te hebben! Het is nooit fijn om zoiets te horen, maar hopelijk kan er nu wel actief worden gezocht naar manieren om de pijn te verminderen/verhelpen.
  Wel fijn dat je in ieder geval weer een leuk tripje op de planning hebt staan deze week. Veel plezier alvast op Terschelling!

 9. Marije

  Hoi Cynthia,

  Wat vervelend dat je zo’n last van je rug hebt en dat er een scoliose is vastgesteld. Ik zou je adviseren een keer langs te gaan bij Fysius Rugexperts. Bij Fysius werken fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met wervelkolom gerelateerde klachten.

  Ik werk zelf bij Fysius in Den Haag, maar we hebben ook een vestiging in Zwolle! We hebben al heel veel mensen met succes behandeld, ook mensen met een scoliose. Je hoeft namelijk geen pijn te hebben, ook al heb je een scoliose.

  Kijk maar eens op de website http://www.fysius.nl

  Je kunt ook een keer langskomen voor een gratis Rugadvies. Tijdens dit Rugadvies kijkt een van mijn collega’s dan of wij inderdaad iets voor jou zouden kunnen betekenen.

  Heel veel succes en ik hoop dat je snel minder klachten zult hebben!

  Groeten Marije

 10. Lotte

  Leuk, dan zien we elkaar komend weekend misschien nog wel op het strand van Terschelling, met de honden!

 11. Sharon

  Hoi Cynthia!

  Met een scoliose valt prima te leven hoor! Ik heb al zolang als ik me kan heugen een scoliose. Natuurlijk is dat heel erg vervelend en kun je er veel hinder van ondervinden maar met de juiste fysiotherapie valt er prima mee te leven.
  Opereren moet je echt zien als laatste redmiddel idd…..het werd mij ook verteld dat het mogelijk is maar dat dan alles vastgezet wordt en je behoorlijk beperkt wordt in je bewegingsvrijheid……Als het niet hoeft dan niet! Ik heb 2 jonge kinderen dus dat zag ik ook niet zitten.
  Kijk eens naar een manueel therapeut of mensendieck therapie. Daar kun je erg bij gebaat zijn!! Heel veel succes alvast….komt vast allemaal goed🙂

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel voor je geruststellende woorden, fijn om te horen!

  • Sofie

   Idd, scoliose is een veelvoorkomend ‘mankementje’, het kan echt wel pijn doen, maar gelukkig is het ook goed te behandelen. Zelf laat ik me minstens 4 keer per jaar behandelen door een manueel therapeut. En bij de kinesist kreeg ik ook nog een oefening waarmee ik veel verbetering merk tijdens een pijnlijke periode. Kan je altijd eens proberen: ga op je rug liggen met je benen gebogen en je armen langs je zij. Kantel nu je bekken, dus druk je rug tegen de grond. De kromming in de rug trekt dan recht waardoor je rug rekt. Bij mij doet dit echt deugd. En je rug- en buikspieren in optimale conditie houden. Ook heel belangrijk.

 12. L.

  Hoi Cynthia,
  Ik weet ook sinds kort dat ik scoliose heb, in een lichte/matige vorm. Ik had er erg last van. Wat bij mij super helpt is, naast oefeningen van de mensendieck, sporten en de spieren van mijn rug/schouders trainen. Ik doe dat met 1x bodypump en 1x poweryoga in de week, en dan heb ik er helemaal geen last meer van. Misschien een goede tip!

 13. Jenny

  Misschien bieden ze bij een sportschool in de buurt rugscholing aan? Dat werkt echt wel goed! Spreek uit ervaring 😊

 14. Suuz

  Lekker weekje, ondanks je vervelende diagnose. Hopelijk kunnen ze het leefbaar maken voor je. De food-foto’s zijn weer zo hemels. En dan ook nog: “Tony Chocolonely witte chocolade framboos knettersuiker cheesecake…” HOE DAN!

  Ik ga nu dus op m’n groente knabbelen en proberen dat te vergeten, want ik moet nog wat zwangerkilo’s kwijt 😀

  Terschelling, top! Lekker genieten. Wij gaan in de herfstvakantie een weekje, ik tel nu al af.

 15. rachel

  balen van je rug meis 🙁
  de rest ziet er wel heerlijk uit en zwaaien weer in den haag 😀 fijne week meis x

 16. Vera

  Wat een fijne foto’s om weer te zien en vooral lekker veel Kees foto’s! Onze Golden retriever is ook lekker knuffelig misschien toch omdat het weer wat kouder wordt en ze ook wat meer cosyness nodig hebben haha! Wat super naar van de Scoliose. Ik hoop echt dat er iets voor je gedaan kan worden want leven met continu rugpijn is geen pretje. Ik ga heel hard voor je duimen!