1,5 week op Terschelling
Ik doe het weer op een manier die me wel vaker bevalt als ik op vakantie ben geweest: ik deel de foto’s in naar thema. We hebben in de anderhalve week op Terschelling vooral heel erg weinig gedaan. Als in: nul plannen, lekker lezen, wandelen, van het strand en de natuur genieten, geen wekker, lekker eten en drinken. We deden nog minder dan normaal omdat Willem na een fietstocht nogal erge knieproblemen kreeg. De dagen zijn een soort blur ook, daardoor (wat ik niet als iets negatiefs ervaar, haha). Dus, eerst even langs al die foto’s.
Strand & natuur













Konijntje in de duinen vanuit de keuken gezien, zo leuk!


We hadden zoveel geluk met het weer, zoveel zon gehad en zoveel buiten geweest. Dat was totaal niet voorspeld en ik was uitgegaan van een herfstige vakantie (wat ik ook heerlijk vind), maar dit was wel echt een cadeau.


Lekker spelen met andere hondjes, kijk dat blije bekkie dan.

We hadden ook genoeg grijze momenten, maar die afwisseling vind ik juist leuk.






Eten & drinken

Koffie en broodjes op de boot heen.

Pizza & champagne avond! (en Jep pizza & champagne = een topcombinatie, sowieso altijd eten en drinken wat je lekker vindt!)

Proefnotities van wijn maken in mijn eigen notitieboekje. Blijft zo leuk.

Koffie en truffels bij paviljoen West aan Zee

Bordeaux bij Restaurant Op West in Hotel Schylge

Steak tartare bij Op West

Steak bij Op West

Ik zit weer bij West Aan Zee… Heerlijk om hier ’s ochtends een uurtje heen te wandelen en lekker een paar uurtjes te zitten. En dan weer terug lopen.

Zeewier wrap met tempeh

Lekkerste alcoholvrije biertje dat er is, de Playground IPA van Van de Streek.

Eten bij hotel NAP, weer steak tartare!

En zeewolf (of was het zeeduivel?)

Vlierbloesemdessert, hmmm.

Eten bij Pura Vida

Ontbijten met suikerbrood. Dit soort ochtenden vind ik misschien wel het fijnste aan zo’n vakantie. Geen wekker (en toch vroeg wakker worden), zien hoe het licht wordt, urenlang lezen, suikerbrood ;-), koffie…

Koffie bij de Walvis op onze laatste dag.

Jaaaa, kibbeling! Wil ik altijd een keer eten op Terschelling. Terwijl ik er thuis nooit aan denk, ik eet het verder nooit, suf he.

Laatste avond eten bij ons favoriete restaurant, De Zee.

Voorgerechtjes delen

We delen dit lamgerecht en een pizza

Lezen

Ik lees weer heel veel deze anderhalve week en ik begin met Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo. Op 8 oktober is deze te koop (ik kreeg een vooruitexemplaar van de uitgever) en ik vind hem fantastisch. Lekker nuchter en met praktische opdrachten en tips. Heerlijk.

Op de dag dat De Testamenten van Margaret Atwood te koop is, rijden we naar de boekenwinkel om hem op te halen. Hier heb ik echt naar uitgekeken.

De hele dag hier lezen.

EN hier lezen. Hier lees ik De waarheid over de zaak Harry Quebert, een van mijn favoriete boeken die ik jaren geleden las. Hier staat hij in de boekenkast en ik besloot hem te herlezen. Goede keus. Genieten.

Het eerste deel van de Milennium-trilogie staat hier ook in de kast en die wilde ik ook ooit nog eens lezen, dus nu is het moment. Ook fantastisch. Ik heb een waanzinnig goede leesmaand!
En verder...

…kocht ik nieuwe schoenen. Hoe GAAF zijn deze? Het zijn de Adidas Falcons, ik heb ze ook in een andere kleurstelling.

Ik geef in ieder geval licht in het donker.

Ik werk deze anderhalve week ook (zo gaan de coachingcalls voor mijn programma gaan gewoon door): ik bezichtig een waanzinnig huis om te checken of het wat is voor een Structuurjunkie ‘workation’ in 2020.

En het is best wel goedgekeurd. Supergaaf.

Moest gewoon.

Schatje.

M’n haar is gewoon bijna blond geworden van de zon.
Moet ik nog afsluiten met dat we heel erg genoten hebben van Terschelling? Nee, he. Volgens mij is dat wel duidelijk als je de foto’s hebt gezien. Ik heb voor in december alweer een nieuwe week daar gepland, dan ga ik aan mijn boek werken, dus dat is wel een heel fijn vooruitzicht. Dat ik ‘binnenkort’ weer ga.
Structuurjunkie Onlineprogramma liveweekend
Op vrijdag komen we terug van het eiland en op zaterdag is het zover: het liveweekend van mijn Structuurjunkie Onlineprogramma. Op dit moment is het programma in volle gang en begeleid ik 15 ondernemende vrouwen naar een leven waarin zij weer de touwtjes in handen hebben. Door middel van mijn online academie met daarin allemaal lessen en opdrachten, en door middel van online coachingcalls en de community, leer ik ze alles wat ik weet over planning, structuur en productiviteit. Dat is tot nu toe al te gek, ik krijg zulke mooie vooruitgangsverhalen van de deelnemers. Dit weekend is dus het liveweekend waarbij we met z’n allen samenkomen om het hele weekend aan onszelf te werken. Dit geef ik ze cadeau omdat ik weet dat je dit uit jezelf gewoon niet zo snel doet. En omdat ik weet dat je ‘in het echt’ zoveel meer connectie kan maken en zoveel meer van elkaar kan leren dan online.

Het uitzicht vanuit de ruimte waar we een groot deel van de dag zitten. Ramen open, zo fijn.

Heel serieus aan de slag met z’n allen 😉 Twee deelnemers van de vijftien konden er dit weekend niet bij zijn helaas.

Macarons bij de koffie, zooo lekker.

Buiten bij de Vecht lunchen


Wandelingetje maken en reigers spotten 😉

Ik had in het weekend voor alles ruim de tijd en er is dus ook genoeg mogelijkheid om dit soort dingen te doen. Hoe relaxed is dat? Ik ben er van overtuigd dat alles nog veel meer gaat ‘stromen’ en dat je nog betere ideeën krijgt als je de tijd hebt om te ontspannen en even naar buiten kan.

Van Anoeska, die vorige week een snoepwinkel in Deventer is geopend, krijg ik dit 90’s snoeppakketje. Zoooo leuk, mijn ouders hadden een snoepwinkel toen ik klein was dus voor mij is dit pure nostalgie. En lekker 😉 De winkel heet Zoete Geit trouwens, echt even kijken als je in de buurt bent!

Ingecheckt en wel! Iedereen blijft gezellig logeren dit weekend. Voor iedereen heb ik een kamer geboekt zodat we met z’n allen lekker ‘in de bubbel’ blijven. Dat vind ik zelf bij trainingen en seminars altijd zo fijn, dat je niet terug hoeft naar de dagelijkse ‘beslommeringen’ van thuis.


Even een wandelingetje voor we gaan eten en de zon gaat net onder als ik weer naar binnen loop.

Steak tartare is een thema deze week bij mij 😉

Met z’n allen aan grote ronde tafels eten. De combinatie van dat ik ze allemaal zo in de watten kan leggen met de inhoud en de connectie vind ik zó tof.

Het toetje. Hemels. Aardbeien met vanille-ijs en aardbeienbluf. En crunchy bovenop.

Dag 2! Fris en fruitig een ochtendwandeling maken.

Als je het hotel uitloopt, zie je dit. Het is. Zo. Mooi.

We hebben er alweer een ochtend opzitten en we lunchen weer buiten. Wat een heerlijkheid, dit weer.


Als afsluiter komt psycholoog Mischa Coster een sessie geven over gedrag, productiviteit en planning. En dan vanuit het oogpunt van een psycholoog. Dit is te gek, want het sluit zo perfect aan op het Structuurjunkie Programma. Mischa onderstreept veel technieken die we gebruiken en geeft nog extra tips en uitleg. Ook over hoe dingen nu precies werken in ons brein. Een te gekke aanvulling. Deze sessie hebben we gefilmd en hij komt als bonus ook in de academie te staan, dus voor mensen die bijvoorbeeld volgend jaar het programma gaan volgen, kunnen deze training dus ook volgen.
Dit weekend was echt waanzinnig. Ik ‘ken’ al deze vrouwen inmiddels door de persoonlijke gesprekken die we gehad hebben, door de coachingcalls en de community, maar hoe het met de groep in het echt zou zijn was natuurlijk even afwachten. Sowieso hoe het weekend zou gaan natuurlijk, want dit is de eerste keer dat ik dit organiseer. Maar het was nog veel leuker en waardevoller dan ik had bedacht. De groep klikte zó goed met elkaar, iedereen dacht zo goed met elkaar mee en ook (of juist) tijdens de ‘vrije’ momenten zoals tijdens de lunch of diner kwamen de beste ideeën op tafel en zaten we spontaan met elkaar te brainstormen. Volgens mij is iedereen met ‘gevallen kwartjes’ en duidelijke actieplannen naar huis gegaan. En ik hoop dat iedereen net als ik genoten heeft van de omgeving, de plek en het lekkere eten. Het was in ieder geval nog zoveel meer dan ik had gehoopt. Hashtag dankbaar 😉
Ik typ dit trouwens om half vier ’s ochtends na het liveweekend, ik werd net om twee uur wakker en ben klaarwakker, dat heb ik normaal nooit. Ik denk dat ik zo vol zit met alle prikkels en adrenaline van dit weekend dat ik even niet kan slapen. Dus ik dacht, dan ga ik het maar vast uitschrijven en de foto’s in het overzicht zetten. En dat voelt wel heel lekker eigenlijk. Behalve dat ik misschien straks helemaal niet meer kan slapen 😉
Komende week heb ik alles onder controle. Ik heb mijn planning bewust wat leger gehouden zodat ik veel tijd heb om ‘gewoon’ weer bij te werken na twee weken afwezigheid. Dat vind ik prettig, als ik niet in de hectiek weer terug kom. Maandag (gisteren dus, wanneer dit online komt) heb ik alleen een afspraak met vriendin Aukje staan en ik heb wel wat dingen die ik wil doen, maar geen strakke takenlijst of zo. Dinsdag ga ik de hele dag naar Utrecht voor een ‘sprintdag’ van het Bedrijfsgroeiprogramma dat ik volg bij Taco Oosterkamp (daarvoor ben ik uitgenodigd #disclaimer ;-), daar heb ik superveel zin in. Ik wilde het eerst afzeggen (zo vlak na de vakantie meteen weer een dag ‘eruit’), maar ik ga toch, want hoe vaak werk je nou een dag echt áán je bedrijf en omring je je met andere ondernemers? Nou ja, ik niet zo heel vaak, dus ik ga wel.
Verder heb ik wat afspraken staan, maar niks geen gekkigheid deze week.
Bedankt voor het lezen! Tot volgende week.