Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 36 – 2018: thuis aan het werk

Even wat anti-clickbait: week 36 was een doodnormale week. Ik werkte gewoon heel veel thuis (en was daardoor heel productief). Als je dat leuk vindt om te zien, lees dan vooral even verder 😉

Leestijd

Ik kreeg afgelopen week een aantal opmerkingen van mensen die het niet leuk vinden om over wijn te lezen op mijn blog. Ik publiceer niet vaker dan een keer in de week een artikel over wijn, omdat ik dit weet, en niet wil dat Cynthia.nl een wijnblog wordt. Ik wil juist ook over alle andere dingen schrijven die ik leuk vind! Vanaf dit najaar zal ik minder losse artikelen over wijn publiceren, hoe en waarom lees je later. Dus dat is goed nieuws voor deze mensen, maar nog even geduld.

Alleen: wijn is nu een vrij groot onderdeel van mijn leven. Ik volg sinds zondag weer een cursus, ik geef zelf proeverijen, ga zelf naar veel proeverijen en ben er gewoon een groot deel van mijn tijd mee bezig (omdat ik het zó leuk vind). Dit komt dus ook naar voren in de weekoverzichten. Ik snap dat er mensen zijn die dit niks aan vinden, maar: dit is mijn leven. Net als dat Willem en Kees, lekker eten, wandelen en thuis werken in mijn weekoverzichten zitten, zitten mijn wijnactiviteiten er ook in. Ik ga ze er niet uithalen, dat zou gek zijn, dan kloppen mijn weekoverzichten gewoon niet. Dus: sorry voor de mensen die de wijn de neusgaten uitkomt, maar dit is mijn leven nu. Gezien mijn blog zo persoonlijk is, zie je dit ook terug op Cynthia.nl. Ik zal in de weekoverzichten geen uitgebreide proefnotities of wijnrecensies schrijven of zo, dat bewaar ik wel voor de echte wijnartikelen, maar als ik een proeverij of les heb of geef, dan laat ik dat wel zien. Dank voor je begrip 🙂

Maandag

De enige foto die ik maandag maak ik van het avondeten. Ik ben overdag gewoon lekker aan het werk.

We eten pompoen nacho’s!

Je vindt het recept hier! We eten dit regelmatig, het is zo lekker.

Dinsdag

Goedemorgen.

Wat ik zo leuk vind aan dat we weer naar het najaar gaan, is dit. Dat mistige vind ik zo mooi.

Hai!

Komt ‘ie hoor, het eerste stukkie over wijn, je kan doorscrollen 😉 Ik ga dinsdagavond naar een winemaker’s diner bij Het Wijnhuis. Alex Dale, wijnmaker van wijnhuis Radford Dale, is hier om van alles over zijn wijn te vertellen. Hierbij krijgen we vier gangen eten. Het is zó leuk, deze man vertelt zo vol passie over zijn werk en weet er zoveel van. Leerzaam, leuk en heel erg lekker.

Woensdag

Woensdag is weer zo’n dag dat ik alleen foto’s van het eten maak. Tja, als ik thuis werk valt er ook niet heel veel te fotograferen, behalve mijn laptop, mijn planner en Kees.

Ik maak deze curry.

Klik hier voor het recept. Het is een heel simpel, makkelijk receptje van Allerhande. Ik vond het wel lekker, maar niet lekker genoeg om nog een keer te maken.

Woensdagavond geef ik weer een wijnproeverij! Je kan er hier meer over lezen. Het is een ontzettend leuke avond en ik leer er zelf superveel van.

Donderdag

Donderdagavond maak ik deze lasagne met geitenkaasricotta. Ik word niet gesponsord hoor door Albert Heijn, ik maak gewoon altijd vaak hun recepten. Deze viel enorm in de smaak en is voor herhaling vatbaar.

Vrijdag

Goedemorgen! Vrijdag zit ik al rond kwart over zeven achter de computer, want ik ga rond een uur of tien richting Elburg voor een tripje met Hanzesteden Marketing. Vooraf wil ik nog even wat afmaken, en dat lukt.

Met Ellen van Made by Ellen ga ik op foodverrassingstrip! We hebben geen idee wat we deze twee dagen gaan doen. Hier ga ik je binnenkort alles van laten zien: we hebben zooooveel lekkere dingen gezien en gegeten.

Zaterdag

Zaterdag zijn we in Harderwijk en Elburg. In Harderwijk gaan we naar het Marius van Dokkem museum. Vind ik echt tof, want ik vind zijn werk te gek. Daarna gaan we in Elburg even kijken bij de Botterdagen. Later dus meer hierover!

Ik krijg deze prachtige bos bloemen, daar kan ik dus helemaal blij van worden. Zaterdagavond besteed ik aan het spel Two Point Hospital. Ken je Theme Hospital nog, van ‘vroeger’? Dat spel is nu helemaal opnieuw uitgebracht. Het is eigenlijk helemaal hetzelfde, maar het is moderner gemaakt en er zijn andere ziektes en zo. Het is heel grappig en zó leuk om te doen!

Slaap lekker.

Zondag

Les!

Op zondag begint mijn WSET3 wijnopleiding. Hier heb ik zo lang naar uitgekeken en ik ben heel blij dat het nu eindelijk begonnen is. De eerste les is al enorm leerzaam en we vormen meteen een proefgroepje om samen beter te leren proeven.

 

Dit was een lekker rustige week, waarin ik weer veel werk heb kunnen verzetten. Ik heb de laatste tijd sowieso hele productieve, creatieve weken en dat vind ik heel fijn. Komende week is iets voller. Gisteren (maandag) was ik de hele dag bij food evenement Chef’s Revolution. Vandaag (dinsdag) werk ik thuis. Woensdag heb ik ’s avonds een proefavond met mijn nieuwe proefgroep, donderdag ben ik de hele dag in Amsterdam voor afspraken en vrijdag ga ik naar Utrecht voor afspraken, waaronder met mijn uitgever. Vrijdagavond ga ik voor de Stentor uit eten. Ik ga met Janske mee, zij doet de restaurantrecensies en ik help haar daarbij door mijn mening te geven. Komend weekend heb ik weer wijnles, dus dat wordt deze week studeren en natuurlijk óók gewoon thuis aan de slag voor Cynthia.nl. Op de 22e is er weer een Structuurjunkie Masterclass, dus ook daar ga ik mee bezig.

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.