Week 36 – 2018: thuis aan het werk

Even wat anti-clickbait: week 36 was een doodnormale week. Ik werkte gewoon heel veel thuis (en was daardoor heel productief). Als je dat leuk vindt om te zien, lees dan vooral even verder 😉

Leestijd

Ik kreeg afgelopen week een aantal opmerkingen van mensen die het niet leuk vinden om over wijn te lezen op mijn blog. Ik publiceer niet vaker dan een keer in de week een artikel over wijn, omdat ik dit weet, en niet wil dat Cynthia.nl een wijnblog wordt. Ik wil juist ook over alle andere dingen schrijven die ik leuk vind! Vanaf dit najaar zal ik minder losse artikelen over wijn publiceren, hoe en waarom lees je later. Dus dat is goed nieuws voor deze mensen, maar nog even geduld.

Alleen: wijn is nu een vrij groot onderdeel van mijn leven. Ik volg sinds zondag weer een cursus, ik geef zelf proeverijen, ga zelf naar veel proeverijen en ben er gewoon een groot deel van mijn tijd mee bezig (omdat ik het zó leuk vind). Dit komt dus ook naar voren in de weekoverzichten. Ik snap dat er mensen zijn die dit niks aan vinden, maar: dit is mijn leven. Net als dat Willem en Kees, lekker eten, wandelen en thuis werken in mijn weekoverzichten zitten, zitten mijn wijnactiviteiten er ook in. Ik ga ze er niet uithalen, dat zou gek zijn, dan kloppen mijn weekoverzichten gewoon niet. Dus: sorry voor de mensen die de wijn de neusgaten uitkomt, maar dit is mijn leven nu. Gezien mijn blog zo persoonlijk is, zie je dit ook terug op Cynthia.nl. Ik zal in de weekoverzichten geen uitgebreide proefnotities of wijnrecensies schrijven of zo, dat bewaar ik wel voor de echte wijnartikelen, maar als ik een proeverij of les heb of geef, dan laat ik dat wel zien. Dank voor je begrip 🙂

Maandag

De enige foto die ik maandag maak ik van het avondeten. Ik ben overdag gewoon lekker aan het werk.

We eten pompoen nacho’s!

Je vindt het recept hier! We eten dit regelmatig, het is zo lekker.

Dinsdag

Goedemorgen.

Wat ik zo leuk vind aan dat we weer naar het najaar gaan, is dit. Dat mistige vind ik zo mooi.

Hai!

Komt ‘ie hoor, het eerste stukkie over wijn, je kan doorscrollen 😉 Ik ga dinsdagavond naar een winemaker’s diner bij Het Wijnhuis. Alex Dale, wijnmaker van wijnhuis Radford Dale, is hier om van alles over zijn wijn te vertellen. Hierbij krijgen we vier gangen eten. Het is zó leuk, deze man vertelt zo vol passie over zijn werk en weet er zoveel van. Leerzaam, leuk en heel erg lekker.

Woensdag

Woensdag is weer zo’n dag dat ik alleen foto’s van het eten maak. Tja, als ik thuis werk valt er ook niet heel veel te fotograferen, behalve mijn laptop, mijn planner en Kees.

Ik maak deze curry.

Klik hier voor het recept. Het is een heel simpel, makkelijk receptje van Allerhande. Ik vond het wel lekker, maar niet lekker genoeg om nog een keer te maken.

Woensdagavond geef ik weer een wijnproeverij! Je kan er hier meer over lezen. Het is een ontzettend leuke avond en ik leer er zelf superveel van.

Donderdag

Donderdagavond maak ik deze lasagne met geitenkaasricotta. Ik word niet gesponsord hoor door Albert Heijn, ik maak gewoon altijd vaak hun recepten. Deze viel enorm in de smaak en is voor herhaling vatbaar.

Vrijdag

Goedemorgen! Vrijdag zit ik al rond kwart over zeven achter de computer, want ik ga rond een uur of tien richting Elburg voor een tripje met Hanzesteden Marketing. Vooraf wil ik nog even wat afmaken, en dat lukt.

Met Ellen van Made by Ellen ga ik op foodverrassingstrip! We hebben geen idee wat we deze twee dagen gaan doen. Hier ga ik je binnenkort alles van laten zien: we hebben zooooveel lekkere dingen gezien en gegeten.

Zaterdag

Zaterdag zijn we in Harderwijk en Elburg. In Harderwijk gaan we naar het Marius van Dokkem museum. Vind ik echt tof, want ik vind zijn werk te gek. Daarna gaan we in Elburg even kijken bij de Botterdagen. Later dus meer hierover!

Ik krijg deze prachtige bos bloemen, daar kan ik dus helemaal blij van worden. Zaterdagavond besteed ik aan het spel Two Point Hospital. Ken je Theme Hospital nog, van ‘vroeger’? Dat spel is nu helemaal opnieuw uitgebracht. Het is eigenlijk helemaal hetzelfde, maar het is moderner gemaakt en er zijn andere ziektes en zo. Het is heel grappig en zó leuk om te doen!

Slaap lekker.

Zondag

Les!

Op zondag begint mijn WSET3 wijnopleiding. Hier heb ik zo lang naar uitgekeken en ik ben heel blij dat het nu eindelijk begonnen is. De eerste les is al enorm leerzaam en we vormen meteen een proefgroepje om samen beter te leren proeven.

 

Dit was een lekker rustige week, waarin ik weer veel werk heb kunnen verzetten. Ik heb de laatste tijd sowieso hele productieve, creatieve weken en dat vind ik heel fijn. Komende week is iets voller. Gisteren (maandag) was ik de hele dag bij food evenement Chef’s Revolution. Vandaag (dinsdag) werk ik thuis. Woensdag heb ik ’s avonds een proefavond met mijn nieuwe proefgroep, donderdag ben ik de hele dag in Amsterdam voor afspraken en vrijdag ga ik naar Utrecht voor afspraken, waaronder met mijn uitgever. Vrijdagavond ga ik voor de Stentor uit eten. Ik ga met Janske mee, zij doet de restaurantrecensies en ik help haar daarbij door mijn mening te geven. Komend weekend heb ik weer wijnles, dus dat wordt deze week studeren en natuurlijk óók gewoon thuis aan de slag voor Cynthia.nl. Op de 22e is er weer een Structuurjunkie Masterclass, dus ook daar ga ik mee bezig.

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

34 reacties
 1. Ans

  Ah, ik heb dus wijselijk mijn mond gehouden over de wijn artikelen. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die zich eraan stoort. Leuk om af en toe iets te lezen, maar er wordt nu een hele filosofie van gemaakt die nietszeggend is voor de meeste mensen die jouw blog bezoeken.

 2. milou

  Ik vind je wijn artikelen juist ook erg leuk hoor. En je foodfotos zijn ook lekker smakkelijk haha! hmm

 3. Yasmin

  Door jouw wijnartikelen ga ik nu juist eens andere wijnen proberen dan de €3 supermarktwijnen!!! Ik heb al een lijstje in mijn telefoon staan met wijnen die ik wil proberen 😉

  • Cynthia Schultz

   Wat leuk om te horen Yasmin! Geniet ervan.

 4. Mariska

  Ik moest lachen om je zin: Dus: sorry voor de mensen die de wijn de neusgaten uitkomt.
  Dat heb ik dus een keer gehad. Stond ik de kroeg en had de beter vast tussen mijn tanden en wilde m’n haar vast maken en zo hup, wijn in mijn neus. Heel dom was dat en zo smerig, haha!

  • Cynthia Schultz

   Haha ik heb ook weleens mijn neus in mijn wijn gestopt 😉

 5. Annemiek

  O ja, de foto’s en recepten van je eten vind ik ook leuk. 👍🏻

 6. Annemiek

  Uiteraard geen enkel probleem dat wijn voor komt in je weekoverzicht. Vind ze altijd leuk om te zien en te lezen. Verder vind ik dat het wel wat veel over wijn gaat. Verschillende onderwerpen maken het juist leuk maar het moet wel een goede mix zijn. Ik mis bijvoorbeeld de items over styling en interieur en mode en beauty vind ik ook erg leuk. Maar ook artikelen over hoogevoeligheid spreken mij aan. Artikelen over wijn sla ik gewoon over, geen probleem.

 7. Inge

  Hehe, ik wil ook liever helemaal niks lezen over wijn… Maar dat komt omdat ik zwanger ben, en door je posts veel te graag óók ’n wijntje wil drinken. En al die lekkere gerechtjes wil eten. En nu echt al ’n mega wishlist heb voor na de bevalling aan wat ik allemaal wil proeven. [Met andere woorden: Keep ‘m updates coming, ben benieuwd naar de ontwikkelingen op wijngebied :-)]

 8. Fleur

  Ik vroeg me af of je nog eens een beauty beurs gaat organiseren. Ben nu twee keer geweest naar i love beauty beurs en zou best graag nog eens gaan. Kan je daar al iets over zeggen?

 9. Lisa

  Fijn weekoverzicht, mooie foto’s, geniet ik altijd van. En alhoewel ik geen alcohol drinken, vind ik het niet erg dat je over wijn schrijft. Leuk dat je linkjes naar recepten erbij zet. Altijd leuk om uit te proberen en soms zit er een blijvertje bij. De lasagna ga ik proberen.

 10. Suus

  Ik merk als mede hsp dat jij je die kritiek van die wijn “haters”enorm aantrekt omdat je iedereen wil pleasen.

  Laat iedereen lekker zeuren, het is jouw blog en wie het niets vind gaat lekker iets anders lezen. En pas je niet aan, blijf jezelf en doe wat goed voelt voor jou!

 11. Evi

  Ik hou dan weer van de wijn updates, heerlijk om te lezen! Voldoende variatie en iedereen vindt zijn ding wel op je webstek

 12. M

  Wat fijn dat je in het eerste stukje even aangeeft hoe en wat over je wijnartikelen, dan voelen deze lezers die dit aangaven zich wel gehoord;)

 13. Claudia

  Ik snap best dat niet iedereen zo veel over wijn wil lezen, maar jouw weekoverzichten gaan toch over wat jij doet?
  Lekker doorscrollen en niet zeuren lijkt mij.. en ik denk ook dat je er juist veel lezers bij krijgt die juist wel wat over wijn willen leren!😘
  Ik volg je echt al jaaaaren. En vind het juist zo mooi om te zien hoe je interesses veranderen. Het is logisch dat je niet meer datzelfde meisje bent dat jaren terug een obsessie had met lipgloss.

 14. Aboutsbstyle

  Heerlijke weekoverzicht. Al snap ik wel dat wijn niet iedereen interesseert, ik drink helemaal geen alcohol en wijn is dan ook wel het laatste wat ik zou proberen. Dit omdat ik het niet lekker vind ook. Maar in een weekoverzicht moet het toch wel kunnen? Het maakt wel jou jou! Liefs soraya

 15. Jessica J.

  Ik had je enthousiasme over Two Point Hospital al gezien op Instagram. Ik hou van dat soort spelletjes, haha! “Écht” gamen hoeft niet voor mij. Geef mij maar zoiets! :’)
  Cynthia.nl is en blijft jouw persoonlijke blog. Ik vind het niet meer dan normaal dat wijn hier de revue passeert. Je bent er nu eenmaal gepassioneerd mee bezig. Jouw lezers moeten dat maar begrijpen en inderdaad, de wijngerelateerde artikels overslaan als het hen niet interesseert.

 16. Chant

  Ha Cynthia, door je interesse in wijn dacht ik, ik attendeer je op iets 😃. Ik ben onlangs in Biarritz en Saint Jean de Luz geweest. Ik heb daar een bijzondere wijn ontdekt die ik onder je aandacht wil brengen. Het heet Egiatekia. Op hun website lees je alles over hoe ze deze wijn in de oceaan op 15 meter diepte tot “rijping laten komen. Ik vind het bijzonder, nooit eerder van geweten en de witte is ook lekker. De rode staan in de kast 😉. http://Www.egiategia.fr

  Fijne week!

 17. Esra

  Ik begrijp dat er behoefte bestaat voor de heersende vraag (consumeren, make-up, de gros volgen) echter is het juist zo mooi dat je jezelf ontwikkelt. Het verbaasd mij enorm hoe groot je focus is en je doorzettingsvermogen om te luisteren naar je gevoel dus voor wijn te gaan. Wellicht kun je meer segmenteren, de één leest over pietje en de ander over jantje. Heel slim en handig om dan in de weekverslagen zo min mogelijk inhoudelijk er op in te gaan. Eigenlijk ben je doorgegroeid naar een blogger voor seasons of buitenleven voorheen dus een andere kant van de cirkel. Veel geluk.

 18. Anne

  Ik heb meteen two point hospital aangeschaft haha!

 19. Freya

  Ik moet zeggen dat ik soms een beetje baal als er weer een blog over wijn voorbij komt, maar ik vind het dan weer wel heel goed en leuk dat cynthia.nl blijft vernieuwen. Om de zoveel maanden kan je merken dat je ergens weer wat heviger geïnteresseerd in bent, zoals als je aan het inrichten bent dat er veel interieur blogs online staan, of dat er dan ineens veel planningstips voorbij komen. Ik vind dat wel leuk. Interieur is nu mijn favoriete categorie omdat ik zelfs aan het schuiven ben, maar gelukkig staat er heel veel mooie binnenkijkers die ik terug kan kijken voor inspiratie.

  Keesje is toch wel een van de liefste hondjes om te zien, echt zo’n schattig kopje! Mag ze in bed slapen?

 20. Elke

  Ik snap hun wel een beetje, maar langs de andere kant cynthia is jouw meer persoonlijk blog, dus jouw wijn blogs passen hier perfect bij. Ik vind die artikel net interessant aangezien je daarover echt met passie schrijft en dat vind ik geweldig!

 21. Marrit

  Ik vind je posts over wijn juist super interessant! Vooral blijven doen zou ik zeggen 😉

 22. Kirsty

  Wat jammer dat je zoveel klachten hebt gehad over de stukken over wijn. Zelf vind ik het wel leuk om er over te lezen, maar al was dat niet zo, dan kun je het inderdaad overslaan. Dat doe ik ook als iets mij niet interesseert. Ik heb ook het idee dat je publiek toch wel met je meegroeit tot op zeker hoogte en natuurlijk haken er wel eens mensen af, maar dat krijg je als je niet stil blijft staan. Ik vind dat je je juist als een van de weinigen ontwikkelt op een manier die mij ook aanspreekt en met name de posts over boeken vind ik erg leuk!

 23. rachel

  weer een lekker weekje!! en die curry sla ik even op 😀 en ja ik heb ook verder niks met wijn, drink niet, maar vind het wel leuk om te lezen

 24. Shirley

  Leuke week weer! Ik heb helemaal níks met wijn, maar vind het wel leuk om het terug te zien komen op de blog. Niet een heel artikel (die skip ik dus gewoon), maar zo in je diary vind ik het leuk 🙂

 25. Joyce

  Lekker weekje heb je gehad. Ik ben geen wijn liefhebber, maar ik vind het wel leuk om jou er zo van te zien genieten. Dat motiveert mij juist weer om te gaan ontdekken waar ik enthusiasts van wordt. Komen er toevallig weer binnenkijkers aan? Dat blijf ik het leukste content vinden. Fijne week!

 26. Mars

  Ik skip de wijnstukken ook altijd ^^;. Wat ik al helemaal niet begrijp is waarom er zo een science van wordt gemaakt, er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan dat bewezen heeft dat beste fijnproevers in een double-blind studie nog niet super goedkope van dure wijn konden onderscheiden, zo ook witte wijn van rode wijn (waar rode kleurstof in was gedaan). Ik begrijp niet zo goed waarom er juist over wijn zo overdreven wordt gedaan… Niet dat dit betekent dat het niet je hobby mag zijn hoor, vooral ervan blijven genieten. Voor mij persoonlijk voelt het alleen weer als een trend à la avocado toast.

  • Marit

   Ik denk dat het meer te maken heeft met hoe enthousiast mensen zijn over hun drankje. Ik zie hetzelfde bij mensen die into de Whiskey/Whsiky of bier zijn. Voor een buitenstander lijkt het nogal.. overdreven.
   Maarja, zolang je er maar plezier mee hebt!

  • Annika

   Ik denk inderdaad dat het als buitenstaander soms lastig te begrijpen is, maar wijn is zeker geen hype. Er zijn genoeg mensen die er voor hebben gestudeerd en er een baan in hebben. En dat deze mensen kunnen proeven is 1 ding wat zeker is 😉

 27. Anoniem

  Jammer dat mensen zich zo storen aan de aandacht die je aan wijn besteed. Ik vind ook niet alle onderwerpen op een blog altijd even leuk, maar dan sla ik die over.
  Persoonlijk heb ik niets met wijn, maar ik merk dat ik door jou enthousiastme wel steeds meer geinteresseerd raak om het ook te gaan leren drinken. Ik kom niet verder dan een zoete witte wijn, maar er is zoveel variatie! Even wachten nog tot mijn kindje geboren is en dan ga ik zeker wat van de wijnen die jij aanraad proeven.

  Voor wat betreft je weekoverzichten: persoonlijk vind ik het alleen maar leuk als er veel foto’s in zitten. En als dat veel foto’s van wijn/wijnactiviteiten zijn omdat dat is wat nu in je leven speelt, dan is dat zo. Vind ik heel leuk om te zien, maar dat is ook de reden waarom ik je volg: vanwege je persoonlijke artikelen en om een kijkje te nemen in de dingen waar jij je mee bezig houdt en die jou interesseren 🙂

 28. Kelly

  Ik vind je weekoverzichten (eigenlijk je blog) steeds interessanter worden. Je wordt ouder (ik ook) loopt gewoon beter en past nu ook beter bij mijn leven. Ik ben ouder dan jij, maar bedoel..we lopen gelijk op. 🙂 Als je Marius van Dokkem goed vind, raad ik je ook het werk van Jopie Huisman aan. Het museum zit in Workum. Ook al een bezoek waard opzichzelf. De AH recepten zijn inderdaad bijna altijd een succes. Ik vind deze: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R559646/spinaziecurry-met-kaas-en-naanbrood heerlijk. Extra rode peper en flink wat knoflooktenen erdoor!! 😛 Ik ga de ricotta lasagne proberen. Fijne nieuwe week Cynthia!

  • Danique

   Ha! Die curry heb ik meteen ff opgeslagen. Dankjewel voor het delen 😉