Week 35 – 2017

Ik laat je weer zien wat ik afgelopen week allemaal deed, en dat was een héleboel leuks!

Leestijd

Deze week werkte ik halve dagen! Ik besloot even een stapje terug te doen. Ik zit gewoon niet lekker in mijn vel en dat komt door allemaal verschillende dingen. De komende maand heb ik wat afspraken verzet zodat ik wat meer tijd heb om ‘gewoon’ thuis te werken en zodat er wat minder druk op de ketel is. Het is ook nog steeds zomer én lekker weer, dus dan kan ik daar ook gewoon van genieten. Ik heb een lijstje gemaakt met allemaal dingen die ik leuk vind om te doen, waar ik energie van krijg en blij van word, en elke dag kies ik daar iets van uit. Of meerdere dingen. En verder heb ik een lijstje met dingen die ik écht elke dag moet doen qua werk en filter ik nu even uit wat echt belangrijk is en wat wel kan wachten. Zo maak ik elke dag sowieso een blogpost en doe ik verder dingen die ook nodig zijn. De rest komt later wel. Gelukkig is mijn boek trouwens echt nét af! Goede timing 🙂

Na een week voel ik me echt al een stuk beter! Het ging niet elke dag helemaal zoals ik het had gewild, maar ik merk dat ik me al positiever voel, wat meer energie heb en gewoon blijer ben. De laatste weken was ik zo neerslachtig en had ik vooral zóveel stress, dat was de afgelopen week echt een heel stuk minder. En ik heb gewoon kunnen doen wat ik wilde voor werk. Ik merk dat ik in die halve dagen toch veel gedaan krijg én het scheelt dat ik geen verdere afspraken heb, die normaal veel tijd opslokken.

Ik blijf dit de komende weken nog even doen, ik merk dat het me heel erg goed doet! En nu denk ik ook: ik kan mijn eigen tijd indelen, en als het zo werkt, dan werkt het! Dat voelt goed en is echt fijn.

Maandag

Maandagochtend begin ik vroeg met werken (om zeven uur) en om twaalf uur ga ik even bij Edith kijken hoe de verbouwing er aan toe gaat. Gestaag, zoals je ziet! De vloer ligt er gewoon uit… Ieh! Daarna gaan we even lunchen Bij Hartje Zwolle, dat is zo’n leuke plek. Je kan hier mijn recensie erover lezen.

Voordat ik ga koken lekker in de tuin een boek lezen.

Dinsdag

Ik zou vandaag de hele dag een draaidag in Amsterdam hebben, maar dat werd gistermiddag verplaatst. Dus vandaag ligt ineens helemaal open! Het wordt ook nog eens bloedheet vandaag, dus ik ga ’s ochtends vroeg fietsen voordat het heel warm wordt.

Lekker geen make-up 🙂

Ik doe de was…

’s Middags ga ik boodschappen doen voor de barbecue! We hebben net een nieuwe dus die testen we vandaag. En dat gaat top!

Woensdag

Woensdagochtend heb ik een afspraak bij de partij die de techniek van mijn site doet. Zij lossen wat problemen op en daarna wandel ik naar Judith.

Ik werk een paar uurtjes bij haar op kantoor. Gezellig, ik werk natuurlijk meestal gewoon alleen achter mijn laptop. Daarna gaan we samen even lunchen bij, jawel, Bij Hartje Zwolle. ’s Avonds komt Harold gezellig bij ons in de tuin eten.

Donderdag

Chubby is hier een paar dagen omdat mijn ouders op vakantie zijn. Het liefst ligt hij gewoon lekker te chillen. Ik ga in de ochtend naar mijn nieuwe tandarts! Helaas heb ik een gaatje, die wordt over twee weken gevuld.

Vandaag is hij eens niet alleen, want ik pas ook op Hunter, de hond van vrienden. Zo gezellig!

Kijk ze dan!

Geen foto van, maar ’s avonds ga ik nog even met Aukje koffie drinken bij het Parkpaviljoen.

Vrijdag

Goedemorgen! Ook vandaag werk ik weer de hele ochtend en ’s middags ga ik gewoon even niksen. Geen plannen, nergens heen, gewoon bankhangen.

Om vijf uur haal ik Willem van zijn werk, we gaan naar Bennekom! We wandelen daar door het bos naar het Koetshuis.

Ik kreeg voor mijn verjaardag een tegoedbon voor een etentje bij Het Koetshuis in Bennekom inclusief overnachting in een B&B. En vanavond wordt die bon verzilverd! Zo leuk. En check wat voor brievenbus ik tegenkom in het bos. Schattig!

Proost! We hebben hier echt een heerlijke avond en genieten er énorm van! Wat een goed restaurant. Als je hier een artikel over wilt lezen, laat het me weten.

Zaterdag

Ons weekend begint met een fantastisch ontbijt in de B&B waar we verblijven. Deze heet Maupertuus en is dus in Bennekom, op loopafstand van Het Koetshuis. Wat een mooie plek is het en wat een ontzettend hartelijke mensen. Echt een aanrader! Daarna gaan we naar de Ginkelse Heide voor een lekkere wandeling. Wat is dat toch mooi, die heide zo in bloei!

We rijden even door naar Arnhem. Ik wil al een tijdje een nieuwe bank (onze huidige is echt wat te groot voor in ons huis) en ik had online bij Sofacompany een mooie gezien. We gingen dus even naar de showroom om te testen! Ik vind deze echt supermooi, maar we moeten nog even goed kijken naar de stof. Ik wilde graag deze stof, maar die is exact dezelfde kleur als onze gordijnen en dat vind ik niet zo mooi. Misschien gaan we wel voor groen… We moeten nog even stofstalen opvragen, dan kunnen we een knoop doorhakken. Zo lastig (maar ook leuk)!

Ik draag praktisch elke dag witte sneakers (Adidas Stan Smith) en nu ging ik eens voor andere: de Reebok Club C 85. Ik vind ze zo tof! Deze heb ik gekregen van Omoda.

Zaterdagavond gaan we een hapje eten bij het Parkpaviljoen. Daar heb ik al vaak koffie gedronken en een keer geluncht, maar ik wilde het diner nog eens proberen. En dat was echt enorm lekker! Het is jammer dat er in de bediening nog veel foutjes gemaakt worden (vieze glazen, halve bestellingen), maar het eten is echt heel goed en het personeel mega aardig en welwillend 🙂

Zondag

Vandaag hebben we familiedag! In Zeewolde ontmoeten we een heel groot deel van de familie van mijn moeders kant die we niet zo vaak zien. Echt heel leuk om ze weer eens te spreken en bij te praten. We gaan lekker eten en wandelen door het bos.

Dat was hem weer! Ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt hebt deze week 🙂 Ik zet het nog even door! De komende week is wel iets voller met afspraken, maar alles is dichtbij én leuk. Maandag heb ik een afspraak met De Stentor voor een leuk project waar zij mee bezig zijn. Dinsdag komt hier een fotograaf voor Psychologie Magazine. Afgelopen week had ik een interview met een redacteur van het magazine en dinsdag worden er foto’s bij het artikel gemaakt. Ook ga ik dinsdagavond naar yogales! Ik heb wel vaker yoga gedaan, maar dan met YouTube video’s thuis. Nu ga ik voor het eerst in Zwolle naar een les en ik ben erg benieuwd. Woensdagavond ga ik naar Emmy om met haar te eten en vrijdag ga ik wel iets heel leuks doen: ik ga twee bloggers die naar Zwolle komen rondleiden en mijn favoriete plekjes laten zien! Daar heb ik echt zin in. En als klap op de vuurpijl gaan Willem en ik zaterdagochtend vroeg richting Berlijn, want we zijn uitgenodigd voor het Lollapalooza festival. Ik ben al in tijden niet naar een festival geweest, dus ik heb er méga veel zin in! Verder ga ik dus weer halve dagen werken en genieten van het mooie weer.

Bedankt voor het lezen, tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

32 reacties
 1. Marijke

  Dat jasje wat jij hebt van de zara, is die van de nieuwe collectie ? Ik wil hem namelijk ook heel graag, kan het jasje alleen niet vinden op de website.

  • Kim

   Ik wil het jasje ook kopen! Kan hem ook niet in de webshop vinden 🙁

 2. Marlous

  Hi! Kijk ook een naar een design on stock bank. Helemaal naar eigen smaak te bestellen en hij zit Heerlijk!

 3. Natasja

  Wat fijn dat je even wat rustig aan doet. Vooral voor jezelf maar ook voor je productiviteit rondom je werkzaamheden. Je wordt veel creatiever als je niet gestresst bent. Geniet van je rust!

 4. Annick

  Oeeee waar is dat bloemen colbert van op de foto’s van vrijdag??

 5. Mira

  Mooi dat je wat rustiger aan doet. Ik denk echt dat je met rust nemen uiteindelijk productiever bent omdat je anders de helft van de tijd bezig bent met moe zijn en stressen. Ik heb dat zelf in ieder geval heel erg, dan plan ik mijn dag vol en de helft van de tijd bedenk ik me wat ik allemaal nog moet doen, niet echt goed voor mijn stress level.

 6. Hilde

  Hoi Cynthia,

  Wat fijn dat je voor jezelf even gas terug kan nemen als dat nodig is én dat dit je ook nog blijkt te helpen.

  Weet je wat me interessant lijkt? Een artikel over hoe je dit soort dingen kunt aanvliegen als je voor een baas werkt. Ik herken mezelf namelijk enorm hierin, maar moet het totaal anders aanpakken omdat ik de vrijheid niet heb om mijn agenda vrij te plannen en het even rustig aan te doen. Ik heb al vanalles geprobeerd om wat meer lucht te krijgen zonder dat dat echt goed resultaat heeft opgeleverd.

  Ik kan me voorstellen dat dit bij meerdere lezers speelt. Ik kan me ook voorstellen dat je hier zelf niet zo veel ervaring mee hebt omdat je in een andere situatie zit, maar wellicht kan je met input van anderen hier wat mee.

  Liefs, Hilde

  • Cynthia Schultz

   Hey Hilde! Die vraag kreeg ik op instagram ook. Goeie inderdaad. Als ik voor een baas had gewerkt, had ik me vorige week in ieder geval ziek gemeld. En dan was ik met mijn baas in gesprek gegaan om structureel de werkdruk te veranderen. Soms moet je dan in gesprek met een bedrijfsarts oid. Dat verschilt per bedrijf. In het boek ‘Eat that frog’ staan ook goede tips, bijvoorbeeld door met je baas te praten over drie hoofdtaken die jij hebt en hoe je daarop kan focussen. Daar kan je afspraken over maken, op die manier doe je je werk ook beter en daar heeft je baas ook wat aan 🙂 heb je hier wat aan? Ik zou in ieder geval het gesprek aangaan met je baas/HR-manager als je voelt dat je de werkdruk niet aankan of als je niet goed in je vel zit. Maar ik heb hier natuurlijk zelf geen ervaring mee, als je zelf in een soortgelijke situatie zit kan een gesprek met je huisarts ook een goed begin zijn misschien? Met je privéleven kan je natuurljk gewoon zelf aan de slag, al wil ik daar ook wel tips voor geven hoor!

  • Lou

   Ik heb gemerkt dat je als professional gewoon heel duidelijk moet zijn over wat je wilt en kunt en wat niet. En dat je nee moet zeggen tegen taakjes die geen prioriteit hebben.

   Ik vind het wel heel ver gaan om je ziek te melden voordat je zelf verantwoordelijkheid hebt genomen. Een beetje onverantwoord ook. Dan ben je volgens mij of te laat (en overspannen) of je misbruikt ziektedagen (met als gevolg dat collega’s jouw werk moeten opknappen).

   Een lijst maken van je werkzaamheden, met bovenaan de taken die je niet zou willen missen en onderaan de zaken die je liever vandaag dan morgen kwijt bent omdat ze niet veel met je primaire taak/ je core business / je talent / je leerdoelen te maken hebben. Daarmee naar je baas gaan/ in een contracteringsgesprek in overleg gaan. Bespreken wat je zelf kunt doen en aangeven waar je hulp nodig hebt.

  • Hilde

   Bedankt voor de praktische tips! Dit biedt weer nieuwe handvatten. En het boek ga ik meteen opzoeken Cynthia, thanks!

 7. Annemieke

  Héle mooie bank, maar inderdaad beetje jammer als die exact dezelfde kleur heeft als de gordijnen haha. Groen lijkt me ook wel mooi!

  En VET JALOERS dat je naar Lollapalooza gaat, ga aub naar de Foo Fighters, 100% waard die live te zien

  • Cynthia Schultz

   Ga ik zeker doen! Heb ze jaren geleden ook op lowlands gezien, was echt tof.

 8. Emily

  Leuk om te lezen Cynthia. De schoenen vind ik heel gaaf.

  De hei is echt prachtig nu! Zo mooi als hij bloeit. Ik woon vlakbij de Ginkelse Hei en ben de afgelopen weken extra vaak gaan wandelen om er van te genieten ?

 9. Britt

  Je lichaam vertelt je wat je nodig hebt, dus als je even een stapje achteruit wilt, gewoon doen! Ik ben tevens wel heel benieuwd naar een recensie over het Koetshuis, lekker dichtbij voor mij!

 10. Ingrid

  Ik ben wel in voor een artikel over Het Koetshuis 🙂

 11. Silkeblogs

  Superleuke foto’s! Hunter en Chubby zien er samen éxtra schattig uit!

 12. Eline

  Jaaaa heel graag een artikel over het Koetshuis! Ben groot fan van je artikelen over eten/restaurants 😀 en wat een prachtige bank!

 13. Matanja

  Fijn dat je zo,n heerlijke week heb gehad!
  Dat je je wat beter voelt is al een teken dat je het nodig had om wat gas terug te nemen.
  Ga goed zo door zou ik zeggen, en goed luisteren naar je eigen lichaam!

 14. Marije

  Goed dat je zo bewust een stap terug genomen hebt. Beter voorkomen dan genezen.

  Leuke week weer!

 15. Susan

  Oooh vind je schoenen heel tof! Een keer wat anders dan die van adidas. Ben benieuwd naar je rondleiding in Zwolle haha, dat lijkt mij ook erg leuk!

 16. rachel

  heerlijke week toch zo meis en goed van je dat je gewoon een stap terug neemt, even de boel de boel laat for so far en even zen modus on :D, kan een mens alleen maar van opknappen. lekker even opladen en dooorrrrrr 😀 xxx

 17. Annika

  Wat leuk dat jullie bij het Koetshuis waren! Mijn oude werkgever! Ik woon zelf in Arnhem en wij hebben ook een bank van Sofacompany, zo blij mee!

  Als je nog eens in de buurt bent raad ik je aan om bij The Hunting Lodge in rozendaal te eten. Daar werk ik nu en is vergelijkbaar met het Koetshuis, alleen is ons terras nog mooier 😉

  Fijne week!

 18. Simone

  Wat heerlijk, even er tussenuit met een heerlijke etentje en overnachting. Dat moet ik ook snel weer eens doen. Ik vind de bank er heel mooi uitzien, maar hij ziet er eerlijk gezegd niet uit alsof hij is om heerlijk in te ploffen haha!

 19. Amy

  Wat goed dat je dat stapje teruggenomen hebt toen je voelde dat dat nodig was. Zo belangrijk om daarin je gevoel te volgen en eraan toe te geven! Alleen daardoor kun je weer even opladen. Geniet van je verblijf in Berlijn, veel plezier!

 20. Loes | Gewoon iets met Loes

  Fijn dat het goed voelt, hoe je het hebt gedaan. Ik kan me helemaal voorstellen dat je een stapje terug doet. En gewoon goed dat je er aan toe geeft. Het moet ook wel, want je weet anders niet hoe het afloopt (zonder al te dramatisch te willen doen). Maar fijne foto’s weer, zo te zien was het inderdaad een heerlijke week.

 21. Josianne

  Ik geef je groot gelijk dat je wat rustiger aandoet, je moet goed aan jezelf denken! En hoe cool dat je naar Berlijn gaat, heel tof. Veel plezier alvast!

 22. Denise

  Wat goed dat je even een stapje terug hebt gedaan en dat je je daar weer beter bij voelt. ik had nog bij je vorige bericht willen reageren maar ik denk dat het niet meer nodig is. Toch geef ik je het nog even mee; Toen ik Orgametril slikte zat ik na een tijdje ook niet lekker in mijn vel, ik werd er erg negatief van. Dus misschie even in de gaten houden als het negatieve blijft…

 23. Lenneke

  Ahhh, ik vind het zo fijn om te lezen dat je in ieder geval heel blij bent met de keuzes die je hebt gemaakt en dat je in ieder geval minder stress hebt. Lief zijn voor jezelf is zo belangrijk. 🙂
  Verder wil ik ALLES weten over Het Koetshuis ennnn kan ik niet wachten tot je boek er is. Dan een praktische vraag: ik vind je schoenen heel erg leuk. Hoe valt de maat?