Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 32 – 2018

Week 32 was een week vol wijn! Op dinsdag mocht ik Harold Hamersma interviewen en woensdagavond was mijn eigen eerste wijnproeverij. Verder werkte ik thuis, genoot ik van de regen en pakte ik mijn koffer voor een week Curacao.

Leestijd

Maandag

Maandag werk ik de hele dag thuis.

Maar voor ik aan het werk ga, ga ik een stukje fietsen. Ik fiets heen en weer naar Kampen (bijna 40km) en ga om 7 uur al weg, omdat het anders echt te warm wordt. Of nou ja, ik vind het dan te warm om nog een echte inspanning te leveren. En daarna: knuffelen met Kees! En wandelen natuurlijk.

Dinsdag

Ik wandel normaal meestal alleen met Kees ’s ochtends, maar nu gaat Willem een keer mee. Gezellig en Kees vindt dat echt leuk, ze doet dan veel blijer dan wanneer ze met een van ons is.

Daarna rijd ik naar Amsterdam! Op deze heetste dag van de week heb ik een afspraak met Harold Hamersma, dé Nederlandse wijnschrijver. Ik interview hem voor mijn rubriek ‘Wijn met’ en we proeven samen zes wijnen.

Ik ben zo onder de indruk van Harold. Dat was ik al, ik bedoel, wat een kennis en kunde zit er in hem, en wat kan hij waanzinnig over wijn schrijven en vertellen. Daarnaast is het ook nog eens een ontzéttend aardige, vriendelijke, rustige man. Hij neemt echt de tijd voor me, wil me alles uitleggen en vindt het leuk me wat dingen te leren. Ik ga helemaal vol energie weer naar huis.

Voor alle duidelijkheid: als ik een proeverij heb waar ik met de auto heen ga, spuug ik natuurlijk alles wat ik proef uit. 

’s Avonds ga ik naar Jolien om bij te kletsen en daar komen we deze foto tegen. Leuk kapsel had ik in 2006!

Woensdag

Onze buurman staat op zijn balkon en Kees wil graag even wat aandacht.

Eten! Deze salade.

Vandaag werk ik thuis en bereid ik de wijnproeverij voor! Ik organiseerde laatst op Instagram vrij spontaan een wijnproeverij en dit zat binnen twaalf uur vol. Vanavond is het dus zover: mijn eerste door mij georganiseerde wijnproeverij. Best spannend.

Tijdens de avond proefden we acht wijnen, en ik vertelde daaromheen wat basis wijninformatie. Wat is wijn, waar en hoe wordt het gemaakt, wijnmaaktechnieken, wijnspijs… En bij elke wijn gaf ik wat informatie over hoe en waar het gemaakt is, en natuurlijk hoe je nu het beste goed kan proeven en een proefnotitie kan maken. Wat was dit léuk. Iedereen was zo enthousiast en leergierig, dat maakte mij ook alleen maar enthousiaster. Ik houd er zo van deze passie en kennis te delen en op deze manier samen een superleuke, leerzame, gezellige en lekkere avond te hebben. Op 5 september is er nog een proeverij maar die is al volgeboekt. Er komen dit najaar zeker meer wijnactiviteiten van mijn hand aan, houd mijn wijn instagram in de gaten voor meer daarover.

Dat was hem voor deze week: donderdag ben ik de hele dag bezig met mijn koffer inpakken, werken afmaken, dingen afronden en me voorbereiden voor een week Curacao! Morgen (dat is voor mij nu vrijdag) vlieg ik voor een week naar een all inclusive resort op het eiland om in mijn eentje zeven dagen te gaan genieten. Ik heb er zóveel zin in!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week, tot een Curacao weekoverzicht!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.