Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Week 30 -2017

Afgelopen week was ik héérlijk aan de kust! Eerst een paar dagen in en rondom Schoorl en in het weekend ging ik naar Texel, naar het Beach Food Festival. Wat een toffe week was het!

Leestijd

Samen met mijn broer en mijn ouders ging ik maandag richting Schoorl! Vorig jaar gingen we weer eens met het hele gezin op vakantie en nu gaan we weer een paar dagen op pad. Willem moest gewoon werken – en ik eigenlijk ook, dus ik heb mijn laptop mee – dus het is als vanouds met het gezin.

Rond lunchtijd maandagmiddag komen we aan bij de kust en we gaan lunchen in Bergen Aan Zee bij Strandpaviljoen Noord. Wat een mooie, leuke strandtent is dit. We hebben hier erg lekker gegeten!

Chubby heeft het aan de kust ook altijd naar zijn zin, zo leuk om te zien.

We zitten in een parkje vlak aan de Schoorlse Duinen en daar wandelen we dan ook veel deze week. Wat een mooie omgeving is dit, met zoveel mooie natuur én leuke dorpjes en steden.

En zee natuurlijk! Op de eerste foto waait het zo hard dat ik kijk alsof ik iets smerigs ruik, haha.

‘Thuis’ maak ik een lekkere salade voor de lunch (voor mama en mij, de mannen moeten er niks van hebben) en ’s middags gaan we naar Alkmaar. Ik ben er nog nooit eerder geweest, wat een leuke stad! We zijn er maar heel kort omdat we daarna uit eten gaan (en we zijn er pas tegen het einde van de middag), maar ik wil er zeker nog eens heen om een reisgids te maken voor Cynthia.nl.

Ik loop naar binnen bij SPRDLX, een ontzettend leuke winkel met veel interieuraccessoires. En handgemaakte tassen! De eigenares Anita heeft achterin de zaak haar atelier waar ze heel veel mooie tassen maakt. Ik bestel bij haar een zwarte leren tas, heel basic, rechttoe rechtaan, net als zo’n stoffen tote bag die je vaak gratis krijgt. Die heb ik altijd bij me en nu heb ik er dus een besteld van heel mooi soepel en zacht leer. Ze gaat hem voor me maken en stuurt hem naar me op deze week, ik kan echt niet wachten!

Ook leuk: Étoile in Schoorl. Deze interieurzaak zit ook in Bergen en ik kreeg van een bezoeker de tip om hier even heen te gaan. Wat een mooie winkel met zoveel prachtige spulletjes voor in huis! Ik ging dan ook niet met lege handen weg.

Rondstruinen en eten in Egmond aan Zee.

Exploding Kittens!

Op de laatste dag gaan we even naar Schagen, waar we lunchen bij Leuk! Wat een gezellig restaurantje en ze hebben een prachtige tuin.

‘Even’ neuzen bij boekhandel Plukker in Schagen. Wat een fantastisch grote boekhandel, zoveel keus en ruimte!

Borrelen bij Woest op het strand van Callantsoog. Wat een mooi ingerichte strandtent is dit!

Ik rijd naar Den Helder, waar ik wacht op Willem die met de trein hiernaartoe komt. Op het terras bij Leuk! eet en drink ik wat en lees ik in mijn nieuwe boek, Papegaai vloog over de IJssel van Kader Abdolah.

Vrijdagavond laat komen we aan op Texel. Zaterdagochtend worden we wakker met dit uitzicht vanuit onze B&B. Wauw! Je kan gewoon de waddenzee zien, zo mooi.

Dit is een prima ochtendwandeling wat mij betreft!

We zijn uitgenodigd voor een lunch bij ‘T Pakhuus, een visrestaurant in de haven van Oudeschild. We krijgen veel uitleg over de verschillende schaal- en schelpdieren, zo heeft deze Gillardeau oester een ‘merkje’, zie je dat?

Met de TX10 gaan we garnalenvissen op de waddenzee. Wat leuk om eens mee te maken hoe dat in zijn werk gaat! En op zee zijn vind ik gewoon heel fijn, dus dit boottochtje was een schot in de roos.

Dan is het tijd voor het Beach Food Festival! We zijn door de organisatie uitgenodigd dit weekend, zó leuk! Lekker eten op een Waddeneiland, je kan me bijna niet blijer krijgen. Hieronder een groot deel van de heerlijke dingen die we gegeten hebben.

Op naar huis! Wat een ontzettend leuk weekend is dit zo, ik houd natuurlijk sowieso al van het Waddengebied en als dat dan in combinatie met zo’n leuk foodfestival is ben ik om. Al het eten was echt top, we hebben niks gegeten waarvan we dachten ‘mwah, beetje jammer’. Echt alles smaakte goed! Het viel me wel op dat er wat weinig keus een vega/vegan eten was, voor mij persoonlijk geen probleem maar ik denk wel dat meer mensen voor vega(n) kiezen als er meer keus in is. Bedankt Beach Food Festival Texel voor dit topweekend.

En als we thuis komen kan ik eindelijk onze nieuwe vloer aanschouwen die afgelopen week gelegd is! Ik ben er zó blij mee. Later meer hierover natuurlijk.

Ik heb echt genoten van deze week, zo heerlijk om bij de kust te zijn en allemaal leuke dingen te doen en verder lekker te lezen, te eten en met familie te zijn. Komende week werk ik de hele week thuis en heb ik weinig afspraken. Dat is fijn, want zo kan ik lekker bergen werk verzetten. Vrijdag ga ik álweer weg, ik ga namelijk voor het eerst ooit een cruise doen… In samenwerking met TUI ga ik op reis en ik kijk er enorm naar uit. Ik ben nog nooit op een cruise geweest maar ben al wel jaren nieuwsgierig naar hoe dat zou zijn – het is voor mij echt een bucketlist dingetje. En nu gaan we het doen! Willem gaat gezellig mee en ik ben de dagen aan het aftellen. Maar eerst nog even gewoon thuis aan ’t werk. Dat doe ik minstens zo graag 🙂

Bedankt voor het lezen weer en tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.