Week 3 – 2019

In week 3 zette de pech met elektrische apparaten voort: begaf in week 2 onze wasmachine het, deze week had ik problemen met de auto en mijn laptop. Verder genoot ik na al die regen van de vrieskou en de zon, ging ik naar Den Haag, Bussum en Utrecht, lag de Structuurjunkie Deskplanner eindelijk in de winkels en was ik thuis heel productief.

Leestijd

Maandag

Van maandag heb ik alleen deze foto: stoofpeersalade! Ik werk deze dag ‘gewoon’ thuis.

Dinsdag

Dinsdag ga ik naar Den Haag! En dat begint nogal anders dan ik had gedacht: ik sta op de heenweg met pech langs de weg. Dat heb ik nog nooit gehad! Terwijl ik op de snelweg rijd, maakt mijn auto ineens uit het niets een hels kabaal. Schrok me wild. Ik ben zo snel mogelijk naar een parkeerplaats gegaan, en alles geprobeerd wat logisch leek: contact uit, telefoon ontkoppelen, radio aan en uit… Het lawaai kwam namelijk uit de speakers. Niks hielp. ANWB bellen dan maar, en net terwijl de ANWB aan komt rijden, STOPT HET. Dus ik denk: ik ga er wel een keer mee naar de garage volgende week, want de ANWB-meneer kon er ook niks mee doen omdat het dus al was opgehouden. Super raar. Als je me op Instagram volgt en mijn stories hebt gezien, dan weet je wat voor bizar oorverdovend geluid het was.

Maar goed, tien minuten later dan gepland (want ik ga altijd zo ruim op tijd weg waardoor ik dus zelfs met een halfuur vertraging nog bijna op tijd ben) kom ik aan in Den Haag, waar ik een afspraak heb met mijn agency Adfactor. We hebben een brainstorm en gaan samen lunchen.

Lunchen bij SLA.

Rond een uur of drie rijd ik naar Mariët om thee te drinken, even een korte strandwandeling te maken en om met Aiden te knuffelen. Wat een ventje. Ik houd zo van knuffelen met baby’s.

Thuis eten we deze kikkererwtencurry.

Woensdag

Woensdag werk ik weer de hele dag thuis en ik lunch met een topbroodje: toast met avocado, komkommer, tomaatjes, geitenkaas en een beetje parmezaan. Deze kaars kreeg ik trouwens op persreis in Letland, van het merk Munio, en hij ruikt heerlijk naar kaneel.

Verder maak ik woensdag geen foto’s.

Donderdag

Vandaag krijg ik de Structuurjunkie Deskplanner binnen, woohooo! Ik ben er zo blij mee. Ik schreef er meteen een blog over, je kan hem hier lezen. De hele lijn vind ik er ook zo mooi uit zien, ik ben er echt trots op. En dan komt er komend jaar nog veel meer moois en handigs aan!

Na het gedoe met de auto dinsdag heeft vandaag mijn laptop kuren. Vorige week de wasmachine, het gaat lekker! Heel gek: eerst blijft de ‘]’ ‘haken’, daarna mijn spatiebalk, maar het is niet fysiek: ze zitten niet echt op mijn toetsenbord vast, het lijkt een software-ding. Vooral omdat het het ene moment wel en het andere moment niet zo is. Ik raak een tikkie in de stress, want ik geef maandag een lezing in Sneek waarvoor ik echt mijn laptop nodig heb en ehhh ik heb SOWIESO MIJN LAPTOP NODIG. En ik heb geen backup laptop (wel backups van de binnenkant in mijn Time Machine, maar geen laptop om op te werken), en die heb ik wel echt nodig. Maar goed, na alles geprobeerd te hebben ga ik naar de Xando (Apple reseller hier in Zwolle), klap ik mijn laptop open, IS HET PROBLEEM ER NIET MEER. Exact hetzelfde als wat ik had met de auto. Het probleem is tot nu toe weggebleven maar ik heb wel besloten dat het verstandig is een back-up laptop te hebben, voor het geval dit soort dingen gebeuren (en als het vervolgens niet meteen te fixen is, of zomaar zichzelf oplost). Ik ben natuurlijk voor mijn werk nogal afhankelijk van mijn laptop…

Maar goed, na een vrij nutteloze en licht stressige ochtend kan ik weer aan de slag. Even opruimen tussendoor, kleine moeite, groot resultaat. Enne, wie maakt ook stapeltjes met boeken en papieren op een stoel die je vervolgens aanschuift? (Zie de stoel helemaal rechts)

Awwwww. Ik ben bezig in Lord of the Rings nu dus, heeerlijk vind ik.

Een vriend van Willem komt eten en we halen Eethuys, oooooo zooooo lekker!

Vrijdag

Mogge.

Die Calvé pindakaasrepen zijn LEKKER! Ik ben sowieso gek op pindakaas, en dit is gewoon ultiem. Het is bijna een soort mueslireep maar dan met pinda’s en pindakaas. Oohhh. En ja Kees is weer schattig.

Woooow artsy foto! Haha. We eten vrijdagavond sushi bij Silk.

Zaterdag

Ik houd zo van dit weer: koud met ijs en een zonnetje. Gezond weer, zou mijn moeder zeggen.

Op naar Bussum!

Vanavond is de eerste avond van onze eetclub! Met vrienden komen we een keer in de 8 tot 10 weken samen en koken we binnen een thema: een land. We starten met Wit-Rusland omdat onze vriendin Luda daarvandaan komt, en dat is echt fantastisch. Ik zal er binnenkort meer over vertellen. Op de wereldbol hebben we het thema voor de volgende avond geprikt: Qatar. Dat wordt een uitdaging!

Zondag

Zondagochtendwandeling. Alles zit onder een laagje rijp en het is dan net alsof alle geluiden wat meer gedempt worden. IJskoud, maar heerlijk.

’s Middags ga ik naar Utrecht voor de docentendag van de Wijnstudio. We proeven samen twee wijnen om goed op één lijn te zitten en we krijgen een masterclass van Dr Matthias Schmidt van de University of Geisenheim. Hij vertelt ons alles over wijn en klimaatverandering en dat is heel interessant en leuk om naar te luisteren.

Op de weg terug heb ik weer pech: ik heb hetzelfde lawaaiprobleem als dinsdag. Ik bel weer de ANWB, en het momént dat ik iemand aan de lijn heb, stopt het lawaai. Je gelooft het niet. Nu ga ik dus maar met de auto naar de garage, want dit is wel erg bizar en natuurlijk gewoon niet te doen: je kan echt niet rijden met zoveel herrie en daarnaast gaat het lawaai dus door als het contact uit is.

Het was al met al een hele goede week, heel productief, nuttige en leuke afspraken gehad, maar wel wat pech met apparaten, hopelijk heb ik nu mijn portie gehad voor de rest van het jaar 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

26 reacties
 1. Jaco

  Mijn hemel wat een gedoe. Super fijn, de techniek; maar als het niet werkt… aaargh, zo balen voor je! Gelukkig ook nog leuke dingen in je blog. Beetje medelijden met je 😬

 2. Audrey

  Aaah, ik krijg ZO’N honger van dit blogje! Ondanks de pechdingetjes klinkt het als een fijne week!

 3. Vera

  Hmmm die stoofpeersalade ziet er verrukkelijk uit! Heb je het recept hiervan?

 4. AK

  Hah, zo herkenbaar dat technische problemen zich ineens niet meer voordoen zodra je hulp wilt schakelen om ze op te lossen… en frustrerend. Hoop dat het snel lukt om de oorzaak van laptop/autoproblemen op te sporen en te fixen.

 5. Jo-Anne

  Wat een mooie bordjes heb je…En wat een leuk idee;die eetclub.
  Mijn toetsenbord doet ook een beetje raar momenteel,het uitroepteken doet het niet..

 6. Marjoleine

  Wat eng van je auto! Ben benieuwd wat er dan uiteindelijk aan de hand was dat je opeens zo’n hard geluid hoorde. Leuk om je foto’s weer te zien X

 7. Tineke

  Die pindakaas reep heb ik nog nooit eerder gezien, lijkt me wel erg lekker. Mooie foto van jou en Aiden, erg lief! Baby`s knuffelen is ook heel erg leuk, maar met je eigen knuffelen is het allerfijnste 😉

 8. Lisa

  Hi Cynthia, ik had je er ook al een DM over gestuurd, maar wellicht is dat verloren gegaan in het geweld van Instagram. Anyhow, het probleem van het toetsenbord is wel een hardware probleem en bekende bij Apple. Ze hebben er zelfs een programma voor lopen om de toetsenborden te vervangen. Dit hoeft geen weken te duren, er zit nog een andere Apple Service Provider in Zwolle die dat voor je kan doen binnen een paar dagen. Ik durf de naam hier niet te noemen, bang om reclame te maken, maar als je “Apple Service Provider Zwolle” google’d is het de eerste hit.

  • Cynthia Schultz

   Oh! Dankjewel, het zal inderdaad onder het DM-geweld bedolven zijn, sorry… Maar super bedankt voor je input, ik ga er ook even naar Googelen.

 9. VWillemse

  Oeh ik had ongeveer hetzelfde probleem, heel de dag 17 graden binnen en geen warm water, bel je uiteindelijk de monteur, gaat de ketel weer draaien alsof er niks aan de hand is (geweest)
  Dan sta je er zo gefrustreerd blij bij hahaha

 10. Anna

  Wat vervelend van je laptop en je auto! Hopelijk kunnen de problemen snel worden opgelost. Heerlijk he die kou en het zonnetje? Ik vond het zondag ook heerlijk stil, ondanks dat ik in een stad woon. Het voelt toch gelijk heel anders aan als het vriest!

 11. Lenneke

  Krijg gewoon plaatsvervangende paniek door al die kapotte spullen. Brrrr.

 12. rachel

  oh wat een gedoe met die apparatuur! hier hebben wij gelukkig overal een backup ding van dus idd misschien verstandig om nog een lap aan te schaffen ;)en wat leuk dat je weer even in den haag was 😀

 13. Sara

  Ai, Murphy slaat toe! Zulke dingen komen altijd samen. Ik dacht trouwens dat je nog niet zo heel lang geleden een artikel had gepost waarin je aangaf dat je deze roze laptop zou gebruiken om mee te nemen en dan een andere (Pro?) voor thuis? Misschien kan je die een nieuw leven inblazen als reserve 🙂 ? Lijkt me zo zonde om € 3000 voor 2 laptops neer te tellen waarvan eentje ligt te wachten tot de andere het begeeft.
  Hopelijk fixen ze alles snel!

  • Cynthia Schultz

   Ja, dat was ooit het idee toen ik deze laptop kocht, ook alweer drie jaar geleden trouwens. Omdat ik mijn andere (was een gewone Macbook, geen Pro) toen uiteindelijk met geen vinger meer aanraakte (omdat ik deze roze gewoon altijd gebruike) en dat zonde vond, heb ik die ‘oude’ Macbook toen verkocht… Ja, niet zo handig, haha.

 14. Leonoor

  Hoop dat ze het probleem in je auto snel kunnen oplossen. Niet fijn als er zoiets aan de hand is en je weet niet wat het is. Waar is je prachtige zonnebril van? Die is me een partijtje gaaf namelijk!

  • Cynthia Schultz

   Die is van Garret Leight, maar het is een ‘gewone’ bril op sterkte met een clip-on erop!

 15. Emma

  Aah vervelend van je auto en laptoo.
  Bij ons thuis hebben we in december 3 auto’s kapot gehad. Eerst die van mij, daarna die van mijn man en daarna kregen we een ongeluk met de leen auto van mijn schoonzus. Hopelijk gaat het in 2019 beter met ons :p

 16. Rixt van der Zee

  Momenteel lees ik de The Lord of the Rings in het Engels, zoveel beter dan de Nederlandse versie! Ook echt een aanrader voor jou!

  • Cynthia Schultz

   Ja ik lees boeken meestal ook in het Engels als dat de oorspronkelijke taal is, maar gezien Willem de Nederlandse had liggen, heb ik gewoon besloten die te gaan lezen 🙂

 17. Marije

  Wat raar zeg met je auto. Ik zou daar dus echt nerveus van worden. Hopelijk is het niets ernstihs

 18. Regina

  Wat vervelend! Gelukkig heeft het gedoe met alle elektronica jouw arbeidsvreugde (heerlijk woord!) niet in de weggestaan.

 19. Saskia

  Wat een pech zeg!

 20. Anne

  Giiiirl! Ik ben obsessed me je zonnebril. Waar heb je die gekocht?

  • Cynthia Schultz

   Het is een bril op sterkte van Garret Leight, met een zonnebril clip-on erop!