Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 27: om 4.30 opstaan + 15.000 planners verkocht

Week 27 was intens en raar: ik stond elke dag (vrijwillig) om 4.30 op om om 5.00u aan het werk te gaan. Verder was het feest, want we hebben meer dan 15.000 Structuurjunkie boeken & planners verkocht én ik gaf deze week drie webinars. Oh ja en ik was ook nog eens razend productief.

Leestijd

Maandag

Als je me volgt op mijn Structuurjunkie instagram, heb je afgelopen week kunnen volgen dat ik elke dag om vijf uur begon met werken. Dat deed ik omdat ik gewoon eens wilde kijken wat het met me zou doen: ik ben echt een ochtendmens en ik krijg altijd mijn meeste en beste werk gedaan voor de lunch. Wat zou er gebeuren als ik nou nog veel vroeger zou beginnen? Later deze week verschijnt er een uitgebreide blogpost over online met mijn bevindingen, antwoorden op veel vragen (‘Hoe laat ga je dan naar bed? Hoe doe ik dit als ik voor een baas werk en niet mijn eigen tijden kan indelen? Hoeveel uur werk je dan per dag?’ bijvoorbeeld) en tips.

Dag 1 van de #5uavontuur week! En meteen een goede, want ik krijg superveel gedaan.

’s Middags heb ik een afspraak met Brenda, mijn assistent! Of nou ja, sinds deze week dus mijn assistent. Ik ben langzaam aan het kijken hoe ik taken kan gaan uitbesteden en dat doe ik al veel (Emmy die elke week een blog schrijft, administratie, huis schoonmaken, website bouw, design & onderhoud, sales voor Cynthia.nl, management), maar ik ga met Brenda nu ontdekken of dit een goede match is. Brenda is VA, wat zoveel inhoudt als een Virtual Assistent die werkt als een persoonlijke assistent maar dan op afstand vanachter haar eigen computer. Ik heb geen foto gemaakt van onze afspraak, maar ik zal volgende week zeker even een foto van ons samen delen. Spannende en leuke stappen zijn dit!

’s Avonds komen Myrthe en Lotte van mijn uitgever Blossom Books naar Zwolle samen met Ankie van onze drukkerij, om samen te eten en natuurlijk te overleggen over de nieuwe druk Structuurjunkie Light Planners. We gaan Thais eten bij BaiYok, ohhh, zo lekker.

En er zijn bloemen want ER ZIJN MEER DAN 15.000 STRUCTUURJUNKIE BOEKEN EN PLANNERS VERKOCHT! Waaahooo! Zo ontzettend vet. Ik wist natuurlijk dat het eraan zat te komen wat ik tel zelf een beetje mee, maar ik wist nog niet zeker of het daadwerkelijke moment al aangebroken was. En ja hoor! Ik ben er zo blij om, dat ik zoveel mensen kan helpen met hun planning en structuur op zo’n laagdrempelige manier.

Dinsdag

Zit ze weer!

Tijdens de werkdagen maak ik natuurlijk lekker tijd om met Kees te wandelen. ’s Middags ben ik vrij en ’s avonds heb ik een vergadering en bootbarbecue met mijn Broodfonds! Inmiddels bestaat ons Broodfonds alweer meer dan drie jaar en inmiddels leren we elkaar ook wel echt kennen. Dat gaat natuurlijk heel geleidelijk, maar naast het vangnet dat het fonds is, vind ik het ook wel heel waardevol dat ik er een vriendin aan over heb gehouden én dat ik nu met vormgeefster Marije ga werken – zij gaat wat dingen vormgeven voor Structuurjunkie (nog zoiets wat ik ga uitbesteden dus). Omdat ik veel vragen krijg over het Broodfonds, check even deze blogpost die ik een tijdje geleden heb geschreven.

Woensdag

Woensdag werkte ik in de ochtend en ’s middags was ik vrij en ging ik met Aukje lekker koffie drinken bij het Parkpaviljoen. Ik ga ook nog naar de kapper, maar daar maak ik geen foto’s van.

Willem is deze hele week weg. Hij is de eerste helft van de week naar Italië. Zijn vader doet een pelgrimstocht van Maastricht naar Rome en Willem is hem nog even aanmoedigen de laatste dagen. Daarna gaat hij nog een weekendje weg met vrienden. Ik ben deze hele week dus alleen thuis. Dat vind ik niet zo erg hoor, ik vind het ergens wel lekker om helemaal te doen waar ik zin in heb (lees: 4.30u opstaan, haha, al doe ik dat straks ook als hij er weer is), maar ik ben wel blij als hij er zondag weer is, natuurlijk.

Donderdag

Een heel mooi voordeel van van 5 tot 13 werken is dat de middagen zo’n lekker vakantiegevoel hebben. Oh ja, je ziet hier ook het resultaat van de kapper! En dat boek op de foto, The power of When, is helemaal top. Het gaat helemaal over onze bioritmes en over wat voor ‘chronotype’ je bent. Een aanrader als je wilt leren hoe je het beste met jouw bioritme om kan gaan.

’s Avonds komt Brenda hier, want ik geef vanavond mijn eerste webinar! Brenda zit naast me om de chat en alles te moderaten. Het is súperleuk om te doen.

Vrijdag

Ontbijten met frambozen uit eigen tuin en om 10 uur weer een webinar geven! Ik geef deze week ook nog twee webinars. Ik ga vertellen over de grootste fouten die ik maakte als ondernemer op gebied van planning en productiviteit. Best een kwetsbaar verhaal, want ik spaar mezelf echt niet 😉 Ik zou het leuk vinden als je komt. Het is gratis en duurt ongeveer 1,5 uur en je mag dan ook je vragen stellen. Je kan je hier inschrijven.

Ik zei toch dat Kees graag in het zand ligt? Einde middag heb ik een afspraak met Marije (uit mijn Broodfonds en ook nog wijkgenoot) omdat zij wat dingen gaat designen voor Structuurjunkie. Heel leuk en we maken er een vrijdagmiddagborrel van. ’s Avonds komen mijn boodschappen weer binnen. De laatste tijd bestel ik ze via Crisp en dat bevalt goed. Ik krijg hier niet voor betaald en ik betaal de boodschappen gewoon zelf, maar ik ben er erg enthousiast over. Mooi assortiment, niet erg duur en de bezorging is goed en goedkoop. En je kan vandaag bestellen voor levering morgenavond.

Zaterdag & zondag

Online lezing nummer drie deze week, en deze keer voor de Internet Marketing Summit! Zaterdagmiddag vertel ik daar over mijn hele ‘ondernemersreis’ van een tiener die begon met een beautyblog tot nu, met Cynthia.nl en Structuurjunkie. Dit was zó tof om te doen en ik had zo’n leuke groep deelnemers die allemaal hele goede vragen stelden. Ik heb er van genoten. Je kan er nog steeds tickets voor kopen trouwens want je kan alle sessies van meer dan 20 sprekers rustig terugkijken. Dus ook die van mij. Tickets zijn €175 (voor meer dan 40u aan materiaal!) en met de code CYNTHIA krijg je €25 korting van mij. Echt een aanrader.

yesss, mijn champagneboek is er! Hier zit ik dus dit weekend heel wat uren in te lezen.

Het weekend ziet er verder zo uit. Chillen met Kees en chillen met Harold & Harma die zondag komen borrelen. Verder lees ik dus uren in mijn boek over champagne en in het nieuwe boek van Lisette Jonkman (Verknocht, echt een aanrader).

Wat een gekke week was het. Met veel ‘eerste keren’, nieuwe dingen en veel energie en productiviteit. Ik heb zóveel kunnen doen! En ook nog eens veel gezelligheid en fijne momenten. Wauw! Dat komt natuurlijk niet allemaal doordat ik om 5 uur begon met werken maar het heeft er wel mee te maken. Er komt later deze week nog een blogpost online met al mijn bevindingen, antwoord op veelgestelde vragen en een toffe challenge.

Komende week is eigenlijk net zo gek als afgelopen week. Ik wilde ‘hectisch’ typen, daar dat associeer ik toch meer met chaotisch of zo, en dat was het juist helemaal niet. Het was wel vol en ik deed veel, maar dan wel heel gestructureerd, haha. Komende week geef ik een Structuurjunkie sessie bij Kennispoort Zwolle voor een groepje ondernemers (maandag), heb ik een afspraak bij een uitgever (niet Blossom Books) voor een nieuw boek (vertel ik later meer over), heb ik wat telefoongesprekken staan met mensen die meer willen weten over mijn Structuurjunkie Online Programma, ik geef dus weer twee webinars, vrijdagavond ga ik met Emmy eten in Hengelo, zaterdag gaat mijn wijnblog live en spreek ik af met Jorien en zondag ga ik met Willem, mijn schoonzus en zwager eten in Amsterdam. Veel dingen, maar echt álles is superleuk en ik heb heel veel zin in deze week. Veel te doen, dus let’s go!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.