Week 25 & 26 – 2017

Afgelopen twee weken was ik op vakantie! Ik laat je zien wat ik allemaal gedaan heb.

Leestijd

Voor ik Willem ophaal om naar Harlingen te rijden, ga ik even snel kijken bij de boeklancering van Lisette! Haar boek ‘Helemaal het einde’ lanceerde ze in Zwolle, dus ik moest natuurlijk even een krabbel halen en een knuffel geven.

We gaan! We gaan weer naar Terschelling voor zeventien dagen.

En we pakken voor het eerst een weekendje Oerol mee! Ik ben in al die jaren nog nooit naar Oerol geweest en Willem ook niet, terwijl hij al dertig jaar op het eiland komt. Ik heb een vlog gemaakt die snel online komt, dus in deze blogpost besteed ik er niet al teveel aandacht aan. Wel kan ik alvast vertellen dat ik het ontzettend leuk vond! Ik ben normaal niet zo’n festivaltype en ga niet heel vaak naar grote evenementen, maar dit vond ik echt tof. De drukte verdeelt goed over het eiland en overal is wel wat te doen, van theatervoorstellingen tot bandjes in de dorpen en op de terrassen, muziek, op de festivalterreinen is altijd wel iets te zien of te doen – écht leuk. We werden uitgenodigd door Friesland & Oerol voor dit weekend!

We zagen in die twee weken heel wat mooie zonsondergangen én zonsopkomsten…

Het blijft toch altijd magisch – ik krijg er echt geen genoeg van.

Chubby leeft zich uit in de duinen – voor hem is het ook altijd zo leuk op het strand. Wat een geluk hebben we ook gehad met het weer! We hebben zóveel mooie dagen gehad waarop we de hele dag buiten konden zijn. We hadden ook wat dagen regen, maar stiekem vind ik die afwisseling heerlijk. Dat gure hoort ook wel bij Nederland en al helemaal bij Terschelling, met die harde wind is het ook wel meteen héél guur.

Ook in de regen vind ik het heerlijk om te wandelen. Thuis wacht ik dan wel even tot het droog is, maar hier maakt me dat niks uit. Ik kan daarna toch lekker douchen!

Ontbijten en kijken naar De Nieuwe Garde, wat is dat een ontzettend leuke NPO-serie. Het gaat over een aantal jonge chefs en hun ambities en struggles. Vooral Syrco bij Pure C sprak me erg aan, wat een ambitieuze en talentvolle gast. Nu heb ik meteen wat restaurants op mijn eet-bucketlist gezet…

Pfff, moet je dat koppie zien!

Met onze haren in de wind!

We gaan graag uit eten op Terschelling, maar gewoon zelf koken doen we ook graag. Dit vind ik zoooo lekker: een AGV’tje. Wel met ‘Little Willies’ van de Vegetarische Slager.

Verder hebben we natuurlijk nog veel meer lekkers gegeten:

Bij De Zee, een van onze favoriete restaurants op het eiland. Het is daar altijd zó lekker en gezellig!

Ons tweede weekend kwamen Harold en Harma met Hunter eventjes langs.

Afgelopen donderdag ging ik vanaf Terschelling heen en weer naar Amsterdam om een lezing te geven op het NIMA Influencer Marketing Event. Leuk om Thomas te ontmoeten!

Omdat ons ‘eigen’ huisje bezet was afgelopen weekend, zaten we de laatste nachten in Hotel Paal 8. Uiteindelijk bleek dat ons huisje tóch niet bezet was en de andere huurder pas maandag kwam (lees: veel geld voor niks uitgegeven aan dat hotel), maar we hebben er gewoon lekker van genoten. In een hotel vakantie is toch wel heel anders dan in een huisje! Lees: geen boodschappen, niet opruimen en schoonmaken, lekker aanschuiven bij het ontbijt… En Paal 8 zit echt heerlijk aan het strand dus we hebben er volop van lopen genieten.

Leuk om met z’n tweeën te doen: het Kolonisten kaartspel.

En voor ons nieuw: Machiavelli! Daar zijn we ook meteen aan verslingerd, wat een tof spelletje. Compact en toch best veel diepgang, leuk om mee te nemen.

Samen op het Seinpaalduin.

Lunchen met Sander en Marleen bij de Walvis. Chubby gaat liever met Sander mee dan met ons – maar dat snap ik wel, want we gaan naar huis…

Zondag rond zessen zijn we thuis, en we worden verrast door rijpe frambozen in de tuin! Ik pluk ze meteen en ze zijn mega zoet en vol smaak. Zo heerlijk! Echt leuk om dat zelf in de tuin te hebben.

De vakantie zit erop! Het was echt fantástisch. We hebben er enorm van genoten en vooral gedaan waar we zin in hadden (zoals dat hoort op vakantie). Geen wekkers, lekker lezen, eten, slapen, wandelen, series kijken, hangen… Doordat we op drie verschillende plekken zaten (Landal, ons ‘eigen’ huisje en Paal 8) voelt het alsof we er veel langer zijn geweest dan twee weken! Echt leuk. Als je nog Terschelling tips zoekt, check dan even mijn reisgids.

Komende week is een beetje druk, maar wel leuk! Gisteren (maandag) gaf ik een lezing in Lelystad bij Liv, vandaag (dinsdag) ga ik naar Krav Maga en fotografeer ik een binnenkijker in Zwolle. Woensdagavond ga ik samen met Emmy naar de Librije! Aaaaah. Maanden geleden reserveerde ik dat als verrassing, ze vertelde me een tijd terug dat dat nog op haar bucketlist stond: eten bij een een chic restaurant met Michelinsterren. Als bedankje gaan we dus samen een avondje enorm verwend worden daar! Ik heb er ontzettend veel zin in. Vrijdag heb ik drie afspraken, waaronder een netwerkborrel en komend weekend is Stone Rock, het festival dat mijn broer organiseert. Om al deze afspraken heen ga ik aan de slag om nieuwe content voor Cynthia.nl te maken en werk ik natuurlijk weer verder aan mijn boek!

Bedankt voor het lezen, tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

39 reacties
 1. Lisa

  Na al jouw foto’s en verhalen van Terschelling verlang ik zo hard om er eens naar toe te gaan! Lijkt me echt overheerlijk! Rusten, wandelen, boekje lezen, serie of filmpje kijken… En die zonsondergangen 😮 Ik hou zo van de zee ook, ik moet er gewoon dringend naar toe! Helaas voor ons Belgen wel een eindje rijden 🙁 Nog een leuk spelletje voor 2 (of 3 of 4) personen: Oh mijn goederen!

 2. Bente

  Jeej leuke weken! En ik kan ook zo van zonsopgangen en -ondergangen genieten! 😀 Machiavelli is leeeeuk!

 3. N

  Ziet er leuk uit! Ik heb ook Machiavelli leren spelen op Terschelling, toevallig genoeg. Dat was wel 13 jaar geleden haha.

 4. Willemse

  Wat zie je er hier onwijs gelukkig uit zeg, fijn om te zien.
  Ik woon in Zeeland aan het strand, weet niet beter dan dat zulke mooie luchten erbij horen, lekker uit waaien wanneer je wilt.
  Als ik jouw plog lees besef je ineens dat het een enorme luxe is om daar elke dag van te kunnen genieten.

 5. Ellen

  Leuke plog! Lekker polaroid achtig! Ik ben wel benieuwd naar dat kitten spel.
  Wij vonden Machiavelli en kolonisten ook leuk, maar zijn nu helemaal hooked aan Dominion! Kun je met zijn 2en, maar ook met meer doen, Superleuk! Werkze weer deze week!!

 6. Minka

  Ik kan geen genoeg krijgen van je berichten over Terschelling. Ik kom er ook al jaren en het is voor mij echt thuiskomen. Deze maand ben ik er ook weer geweest een paar dagen en het is genieten. Iedere keer zitten we in een ander huisje op een andere plek en eigenlijk vind ik het overal heerlijk als er maar privacy is.
  Als kind in een hotel geweest, weet niet meer welke maar vond dat niet echt leuk. Vorig jaar een keer uit nood ook verbleven in een hotel in de Duinen (niet Paal8) maar dat was echt vreselijk en we zijn niet eens blijven slapen.
  Persoonlijk zou ik nooit meer voor een hotel kiezen. Paal8 hoor ik verschillende verhalen over eerlijk gezegd, vrienden van mij vonden het personeel vriendelijk maar er schijnen best veel onervaren mensen te werken (jong). Ik ben er niet geweest maar ben wel benieuwd naar jouw ervaring.
  Mocht je er de volgende keer zin in hebben, wil je dan alsjeblieft weer Vloggen op Terschelling? Dat zou ik super tof vinden.
  De Zee & Caracol zijn onze favorieten qua restaurants. Afgelopen keer hebben we bij Loods gegeten en ik vond vooral het hoofdgerecht (zalm) en disgenoot lam, erg tegenvallen. Voorgerecht (tartaar) was goed maaaaarrrrr bij Caracol echt beter qua smaak.
  Ik vind het erg fijn dat je een goede vakantie hebt gehad, fijne week nog!

 7. Kirsten

  Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad! Mooie foto’s. En leuk om de herkenningspunten te zien van Terschelling. Een paar maanden terug ben ik er voor het eerst geweest en ben toen bij veel plekken geweest nav jouw blog. Ontzettend leuk. Heb toen onder andere met mijn moeder bij Zee gegeten. Wat een lieve mensen en een heerlijk eten. Toen we als laatste weg gingen nog even met de eigenaar gekletst dat ik door jouw blog daar kwam. Vonden ze leuk om te horen :).

 8. Ellen

  Wát een prachtige foto’s van de zonsopkomst op Terschelling!
  Zo te zien heb je een heerlijke vakantie gehad, ik neem donderdag t/m zondag het stokje van je over! Dan mag ik weer heerlijk geniet van Terschelling, haha.
  Succes de komende week, you can do it!

 9. Eva

  Wat ziet dat er gezellig uit! Ik denk dat jullie het kaart spel Munckin ook heel leuk zouden vinden! De spelregels uitvogelen is even moeilijk maar daarna ben je verslaafd!

 10. Jadwiga – The Bag Hoarder

  Heb je ook al de uitbreiding van Exploding Kittens? Dat is Imploding Kittens en maakt het spel nóg leuker! Voordeel is ook dat je het met nog 1 persoon meer kunt spelen. Ik ben trouwens ook verslingers aan de Exploding Kittens app. De geluidjes zijn fantastisch! Dan kan je tegen vrienden en vreemden spelen. Yup, hier ook een Exploding Kitten fan 🙂

 11. Jessica J.

  Wat vet dat je broer een festival organiseert! Ik vind je regenfoto om de een of andere reden ontzettend mooi. De groepsfoto in de duinen is zo tof!

 12. Ingrid

  Haha, ik moet even reageren.
  Bij de openingsfoto leek het even alsof je een grote nieuwe tattoo op je bovenarm hebt. Denk wat heeft ze nu gedaan, maar na beter kijken, zag ik dat het de plant was 🙂 hihi.

  • Veerle

   Dat dacht ik dus ook.

 13. Debby

  Hey Cynthia, wat leuk om te zien dat jullie zo genieten van ouderwetse bord/kaartspellen! Is dat wellicht niet iets leuks voor een rubriek zoals met de koffie? Kaartspellen of bordspellen voor 2? Ben erg benieuwd naar Machiavelli!

  • Dorien

   Dat lijkt mij ook een leuk idee!

  • Cynthia Schultz

   Ja, leuk! Moet ik alleen wel iets meer spelletjes voor 2 gaan verzamelen, maar leuk om er eens aandacht aan te besteden inderdaad.

 14. rachel

  meid het ziet er weer helemaal super en lekker uit allemaal 😀

 15. Fleur

  Vraag mij toch elke meer af welke boeken je leest. Ik kan het wel zien ol Goodreads, maar vind een review erbij altijd leuk. Of maak je bewust geen boeken posts meer?

 16. Ingrid

  Dit blijven leuke artikelen 🙂 Zo vond ik de Monthly Me van Emmy ook altijd erg leuk, maar volgens mij is deze al een tijdje niet verschenen? Of heb ik die gemist 😉

  • Cynthia Schultz

   Die had Emmy van mei wel geschreven, maar waren we gewoon vergeten in te plannen… Zo stom! Dus die komt binnenkort in combinatie met haar overzicht van juni online. Leuk om te horen dat het je aanspreekt Ingrid!

 17. Liset

  Wauw, dat is nog eens een weekje! Lekker ontspannen, genieten, eten en gezelligheid. Je hebt er goed van genoten! Lief dat je Emmy mee uit eten gaat nemen. Gaat vast leuk worden!

 18. Franka

  Als je nog een leuk spel voor 2 zoekt… Schotten totten. Echt super leuk hebben we vorig jaar op aanraden in de wirwar Groningen gekocht. Dat is een winketmet alleen maar spelletjes

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel voor de goede tip, ik ga er eens naar kijken! Love spelletjeswinkels sowieso.

 19. Fleur

  Wat een heerlijke vakantie! En wat veel lekker eten 🙂 Ben benieuwd naar de vlog!

 20. Willemijn

  ? Bij de foto van Bij De Zee dacht ik even dat je een tattoo had! Ik schrok al… ?

  • Lysanne

   Dat dacht ik ook Haha!

   En Machiavelli is echt suuuuuper leuk indd!

 21. Nicoo

  Zoals Chubby naar Hunter kijkt kunnen alleen Caveliers kijken. Wat een karakters zijn dat ook, heerlijk <3

 22. Kimberly

  Wat een heerlijke vakantie zo zeg! Ik wil ook nog graag eens naar Terschelling, het lijkt me zo heerlijk en fijn. Ik krijg trouwens helemaal honger van deze post maar als die heerlijke food foto’s haha. Fijne week!

 23. Kirsty

  Wat heerlijk dat jullie op vakantie zijn geweest! Ik moet zeggen dat ik er zo langzamerhand ook wel aan toe ben haha, maar het schooljaar is bijna voorbij ook gelukkig.

 24. Margot

  Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg! Leuk om te zien.

 25. Susan

  Ohh wat een heerlijke week! Echt een prachtige foto’s ook.

 26. msevairene

  Wauw, zalige week op Terschelling ! Ik wil er ook graag eens naartoe met mijn kleintje. Helaas vanuit België wel een flinke rit.

 27. Aletta

  Dankzij jou zijn we ook net terug van een weekje Terschelling. We vonden het heerlijk. Zo mooi, rustig en we hadden heerlijk weer. Veel gefietst, te weinig (naar mijn zin) gewandeld. We hebben genoten. Vooral die pizza Schlyge van De Zee… We gaan zeker vaker

 28. Margo

  Ah, wat een heerlijke foto’s! Krijg spontaan zin om de Waddeneilanden weer eens te bezoeken. Ik dacht even dat je een nieuwe tattoo had, op de foto bij De Zee, maar het is een blad van een kamerplant dat net optisch over je arm valt. Zou wel tof staan. 😛

 29. Marije

  Wat een heerlijk overzicht! En wat ziet het eten er allemaal lekker uit. Leuk zo’n vakantie!

 30. Josianne

  Ik moet toch echt een keer naar Terschelling, al is het alleen voor al het lekkere eten haha.

 31. Romy

  Wat heerlijk dat je zo hebt genoten de afgelopen twee weken. Door jou ben ik nu ook helemaal enthousiast over Terschelling. Succes met deze drukke week en veel plezier met bloggen en schrijven 🙂

 32. Hilde

  Prachtige foto’s op Terschelling en wat een mooie foto op het Seinpaalduin van jullie 2tjes!! Ik mag augustus weer voor 12 dagen en ik weet al waar we gaan eten haha.