Week 25 – 2018

Er is alweer een week voorbij, en wel eentje vol werk én leuke dingen. Ik ging een paar dagen naar Oerol en ik begon met studeren voor mijn volgende wijncursus.

Leestijd

Maandag

Ligt dat lekker, Kees?

Maandag werk ik de hele dag thuis en krijg ik lekker veel gedaan.

Lekker met mijn ogen knijpen, lekker zo’n foto vol in de zon, haha! Ik kreeg mijn studiemateriaal voor mijn volgende wijncursus binnen vandaag, ik begin in september met WSET Level 3 en ik begin meteen met studeren. Het schijnt een pittige opleiding te zijn met zo’n 100 uur studiebelasting, wat neerkomt op 9 uur per week. Ik ga dus alvast beginnen, dan scheelt dat straks weer. En ik vind het gewoon zo interessant dat ik het liefst meteen het hele boek verslind.

Dinsdag

Kleurtjes kiezen!

Dinsdag heb ik een draaidag hier thuis: ik heb een samenwerking met Flexa en vandaag komt Rachel van de Huismuts onze slaapkamer een make-over geven. Ontzettend leuk en het resultaat is fantastisch. Ik mag nog niks laten zien, want het duurt nog even voor de video online komt. Zodra ik iets mag laten zien, dan merk je het vanzelf!

De hele dag is een cameraploeg aan het filmen en zelf speel ik natuurlijk ook een rol in de video. Verder werk ik tussendoor op mijn laptop en zorg ik voor eten en drinken voor iedereen.

We eten weer aspergesalade.

Woensdag

Daaag liefjes! Woensdag is het vroeg dag, want om 6:30 haalt Judith me op. We gaan naar Oerol! Ik ben door Oerol uitgenodigd voor deze dagen en dat vind ik natuurlijk hartstikke tof.

Jeeeej!

We zijn al om 9:15 op het eiland en beginnen natuurlijk met koffie bij de Walvis, een van mijn favoriete plekken.

Daarna halen we onze fietsen op en beginnen we met het verkennen van het festival! Er zijn een aantal festivalterreinen, talloze plekken waar voorstellingen zijn, maar er zijn ook ‘expedities’. Dit zijn kunstinstallaties op allerlei toffe locaties.

Hier zitten we op het strand bij Paal 8, waar allerlei speakers staan waar geluiden uitkomen. Dit zijn geluiden opgenomen op het strand, vervolgens digitaal vervormd en nu ‘uitgezonden’ op de plek waar ze opgenomen zijn. Het is bijna muziek en geeft een hele bijzondere sfeer.

We lunchen in Midsland bij Pura Vida, te midden van allemaal muziek en theater. Ik ga voor een zeewierburger en die is heerlijk. Daarna checken we in in ons hostel, H2O hostel in Hoorn. Hier heb je privékamers met een eigen badkamer, maar wel een gemeenschappelijke ruimte waar je kan koken als je dat wilt. Heel gezellig!

Een taartje en koffie op het Westerkeyn festivalterrein.

Gezelligheid op het terras bij het Swaantje.

’s Avonds gaan we naar een Bostheaterconcert van Tim Knol. In het bos bij Formerum speelt elke dag een andere artiest. Wat een bijzondere plek, ik vind het waanzinnig.

Samen lekker eten bij de Koffiepot in Midsland en daarna nog even kijken bij de David Bowie tribute band in de Wyb.

Donderdag

Judith moet helaas donderdagochtend met de eerste boot terug naar het vasteland, want zij heeft ’s middags een klus. Ik blijf nog even! Rond negenen fiets ik naar West en ga ik ontbijten bij de Bras. Genieten.

In de ochtend ga ik naar een voorstelling van het Noord Nederlands Orkest op het Groene Strand. De voorstelling heet ‘Solo’. Drie muzikanten van het orkest vertellen hun persoonlijke verhaal en spelen stukken die daarbij passen. Heel bijzonder is het, gezien deze mensen normaal gesproken onderdeel van een groot orkest zijn, en nu ineens heel kwetsbaar alleen op een podium staan.

Ik hang een beetje rond op West en fiets daarna naar Paal 8. Ik wil een lekkere strandwandeling maken, maar er staat windkracht zeven en ik word compleet gezandstraald als ik de strandovergang over wandel. Ik snuif wel even de zeewind op, maar ga daarna even binnen lunchen bij Hotel Paal 8.

Lekker fietsen.

Donderdagavond om 22:00u ga ik nog naar een voorstelling, de Aardappelvreters. Dit vind ik helemaal waanzinnig, ik ben enorm onder de indruk van dit stuk. Het is een ‘oeropera’ gecombineerd met slagwerk en toneel. Het gaat over het harde boerenleven en het vindt dan ook plaats op het erf bij een boer in Lies. Elke omschrijving zou het verhaal tekort doen, maar ik werd totaal weggeblazen. Niet alleen door de voorstelling, ook door de regen: we kregen een stuk of vijf hoosbuien over ons heen.

Vrijdag

Vrijdag ga ik weer naar huis en ik doe verder niet zoveel. Behalve knuffelen met Kees.

Weekend

Zaterdagmiddag gaan we naar Proef & Beleef Assendorp.

Pasta!

Zondagavond maak ik pasta, maar dan met penne gemaakt van linzen. Had Willem gekocht en het smaakt niet heel anders dan volkoren- of pennepasta. En wat gezonder dan gewone pasta, dus zeker voor herhaling vatbaar!

Het was alweer een leuke week. Komende week ben ik wat meer thuis aan het werk, ben ik maandag (gisteren dus) in Amsterdam voor wat afspraken, ga ik woensdag naar de kapper en natuurlijk lekker van het weer genieten en barbecuen! Komend weekend ga ik met Willem het Vechtdal (de omgeving hier) ontdekken, we gaan onder andere eten en slapen bij Mooirivier. Meer daarover volgende week. En: ik ga weer eens vloggen! Dus volgende week kan je een weekvlog verwachten.

Tot volgende week!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

13 reacties
 1. anna

  Wat een heerlijke week! Die pasta ziet er trouwens heerlijk uit. En zo fijn he, die gezonde alternatieven voor gewone pasta!

 2. Marjoleine

  Oerol lijkt me zó leuk! Z0u er volgend jaar best heen willen. Komt er nog een aparte blogpost over online? X

 3. Anne

  Hey Cynthia, als ik via mijn iPad (via Bloglovin) een reactie achterlaat dan lijkt dat niet te werken, kan dat kloppen? Wat ik wilde zeggen: ‘Ik ga dus alvast beginnen, dan scheelt dat straks weer.’ Wat een heerlijk mindset is dat, bij mij is het meestal ‘Wat een werk, ik begin morgen wel’. Tijd om je boek te kopen 😉

 4. Linde

  Leuk dat je even langs Oerol bent geweest! Ik ben er dol op, haha. De sfeer, voorstellingen, maar bovenal genieten. Elk jaar ontdek ik weer wat nieuws, dit jaar toevallig voor het eerst in wyb geweest! Echt top.

 5. rachel

  wat een heerlijke week weer meis!! en ook toevallig, heb ook verf voor de slaapkamer gekocht waar ik deze week aan gaat beginnen 😀 ben ook benieuwd hoe het er bij jullie uit gaat zien 😀

 6. Anne

  ‘Ik ga dus vast beginnen, dat scheelt straks weer’, wat een goede mindset! Ik zou automatisch denken ‘100 uur, wat een hoop, ik begin morgen wel’.

  Tijd om je boek aan te schaffen 😂

  • Cynthia Schultz

   Hahaha! Stukje mindset. Elk hoofdstuk dat ik alvast geleerd heb, is er weer eentje…

 7. Liset – Beautydagboek

  Wat heb je een heerlijke week! Ik ben enorm benieuwd hoe jullie slaapkamer is geworden. Ik vind de stijl van Rachel namelijk zo mooi en inspirerend. Wanneer komt de video ongeveer? Eerder een paar weken of maanden?

 8. femketje

  oeh ik ben benieuwd naar de uitkomst van de samenwerking met flexa 😀

 9. Marije

  Oerol klonk altijd al interessant maar als ik jouw foto’s nu ook nog eens zie, is het zeker een aanrader.

  Leuk overzicht weer!

 10. Nikki

  Dan zie ik je aankomend weekend, want na jouw artikel over Mooi Rivier, heb ik daar dit weekend een romantische get-away geboekt voor mijn man en ik 😀
  Alvast veel plezier!

 11. Tineke

  Oerol klinkt altijd wel erg leuk. Ik ben er nog nooit geweest, maar zou het wel eens mee willen maken.
  Liefs