Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 24 – 2018

Week 24 was me er een: ik ging voor een interview en wijnproeverij naar Therese van De Librije, ik was twee dagen naar Texel voor een culinair perstripje, ik had een proefavond met mijn wijnproefgroep, ik deed mijn WSET level 2 wijnexamen én ik gaf een Structuurjunkie Masterclass in Den Haag.

Leestijd

Maandag

Maandag: de eerste dag na de vakantie. Ik werk de hele dag thuis, studeer voor mijn wijnexamen van zaterdag en doe wat opruimwerkzaamheden (wassen draaien, koffer uitpakken…)

Met Harold ga ik even naar de Hanos. Love it.

We eten lekker makkelijk: zoete aardappelfrietjes uit de oven, geroosterde broccoli en een ‘bratwurst’ van de Vegetarische Slager.

Maandagavond komt onze proefgroep weer bij elkaar om wijn te proeven! We doen dit elke zes weken en deze avond is het thema rosé. Iedereen neemt een fles wijn mee en zo proeven we allerlei wijnen na(ast) elkaar. Ik vind dit zó leuk en leerzaam (en gezellig, natuurlijk)! De volgende keer is eind juli en dan is het thema Chardonnay, ik heb er nu al zin in.

Dinsdag

Goedemorgen. Koffie uit mijn nieuwe kopje die ik bij de Hanos kocht (het merk Cosy & Trendy heeft zulk mooi servies! Je ziet het op deze foto niet zo goed, maar hij is zo mooi). Enne, ik ben gek op pindakaas met jam…

Het lijkt wel of ik 24/7 aan de wijn zit (dat is niet zo, maar ik ben er wel erg veel mee bezig, haha): ik ga dinsdag naar De Librije! Ik mag Therese interviewen en samen doen we een proeverij. Het resultaat zie je binnenkort hier op mijn blog.

Ik krijg trouwens weleens vragen over mijn wijnconsumptie, dat het lijkt of ik erg veel drink. Wat veel is voor de een, is natuurlijk niet veel voor de ander, maar in principe drink ik thuis doordeweeks niet. Als ik een proeverij overdag heb, drink ik niet (ik spuug alles uit), maar met een proefavond met de proefgroep drink ik wel, al spuug ik ook een deel uit. Ik houd er persoonlijk totaal niet van om aangeschoten of dronken te worden, ik vind de smaak gewoon zo lekker. In het weekend gaat er thuis zeker een flesje of twee open (samen met Willem) en met ‘gelegenheden’ zoals een etentje of reisje drink ik ook heus wel een glaasje. Het ligt maar net aan de week en het moment, als ik een week thuis werk zonder teveel gekkigheid drink ik dus alleen een paar glazen in het weekend. Wel bewust dus, maar ik beleef zoveel plezier aan wijn, dat ik het mezelf niet altijd verbied.

Dus: drink ik erg veel? Nee. Drink ik matig en met regelmaat? Ja, dat wel.

Woensdag & donderdag

Op woensdag ga ik naar Texel, voor een culinair tripje ter ere van het Beach Food Festival! Hierover komt een apart verslag met veel foto’s, dus nu is het aanbod wat beperkt.

Met deze boot, de Bruuzer, gaan we naar Texel! Echt te gek, dit ding gaat hárd… En we zien onderweg zeehonden!

Blie op de boerderie

Vrijdag

Op vrijdag verzet ik een hele bult werk en haal ik ’s middags mijn neefje op van school. Hij blijft logeren hier, zo gezellig! Hij is helemaal in de ban van de Nintendo Switch, dus hij vermaakt zich prima. ’s Avonds bak ik zijn lievelingseten: pannenkoeken. Vind ik dus ook zó lekker, met spek en stroop…

Wandelen met de hondjes. Chubby is hier weer een weekje, mijn ouders zijn op vakantie.

Zó leuk vind ik dit!

Sinds deze week heb ik een instagramaccount helemaal gewijd aan wijn! Je kan me hier volgen. Ik post hier alleen maar dingen die met wijn te maken hebben, van wijntips, wijnreviews, weetjes, wijnreizen, dat soort dingen. Ik wil namelijk veel meer delen over wijn, maar ik vind mijn blog en Cynthia.nl instagram niet altijd de juiste plek, dus vandaar dat account! Ik al ook zeker hier dingen blijven posten hoor, maar daar kan ik gewoon helemaal los. 😉

Zaterdag

Zaterdag reis ik af naar Rotterdam om mijn wijnexamen WSET level 2 te doen. Ik heb de hele week gebruikt om nog goed te leren. Volgens mij is het goed gegaan, ik weet zeker dat ik het gehaald heb, maar nu nog de vraag met hoeveel fouten. Onder de acht fouten slaag je met ‘dinstinction’ en daar ga ik natuurlijk wel voor, nu maar afwachten… Het kan een week of vijf duren voor de uitslagen binnen zijn. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor Level 3, ik begin in september. Deze opleiding duurt een half jaar en schijnt een stuk pittiger te zijn qua niveau en tijdsinspanning. Ik kan niet wachten.

Met de watertaxi naar Hotel New York

Samen met medecursisten Pascal en Djoser vieren we bij Hotel New York dat we ons examen gedaan hebben. Cheers!

Zondag

Zondag is nog zo’n intense dag: ik geef weer een Structuurjunkie Masterclass, in Den Haag.

Het was weer ontzéttend leuk om de masterclass te geven en ook deze groep was weer zo leergierig, enthousiast en ze gaven zoveel toffe input waar ik zelf ook weer heel veel van leer. Te gek! De volgende Structuurjunkie Masterclass staat nog niet gepland, in de zomer organiseer ik ze niet, maar in september ben ik van plan een editie in Eindhoven te plannen. Je hoort er nog meer over!

In Zwolle halen we Thais bij BaiYok en de rest van de avond doe ik niks meer.

Wat een week was het, als ik zo terugkijk. Ik ging een beetje mee in de flow, maar achteraf was het best een volle en intensieve week, en ik heb er volop van genoten. Komende week is een stuk rustiger. Maandag werk ik thuis, dinsdag heb ik een draaidag voor Flexa hier thuis en woensdag ga ik met een vriendin naar Oerol op Terschelling! Woohoo, zoveel zin in. Verder werk ik over een beetje omheen – wat deze week wat minder zal zijn dan de vorige en komende weken. Dat is niet erg, het kan ook qua planning.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.