Week 2 – 2019

Ik besloot afgelopen week dat ik weer helemaal beter was, maar je raadt het al: dat was helemaal niet zo. Toch kon ik nog aardig wat (leuk!) werk verzetten, zo had ik een nuttige en leuke afspraak bij mijn uitgever en ging ik volop aan de slag met de nieuwe planners en het Wijnnotities boek.

Leestijd

Maandag

Goedemorgen! Kees doet dit echt nooit, zo ‘klaarzitten’ voor de deur, dus extra schattig als ze het wel doet.

Vandaag ga ik naar mijn uitgever! We bespreken een heleboel dingen vandaag, want er komen nogal wat nieuwe Structuurjunkie items aan de komende maanden. Een groot deel van de dag zijn we ermee bezig: kleuren kiezen, inhoud bepalen van de nieuwe planners, wat moet er precies in het Wijnnotities boek et cetera.

Ik besloot vanochtend dat ik me weer helemaal top voelde, maar terwijl ik bij Blossom Books zit zak ik zowat onder de tafel, ik voel me zo ellendig. Rond half vijf ben ik thuis en dan ga ik snel weer de bank op.

We eten enchiladas naar dit recept.

Dinsdag

Thuiswerkdagje en ik kan zo genieten van dit soort dingen.

Lelies met craspedia’s (ja die naam moest ik ook opzoeken, ik heb even gegoogelt op ‘bloemen gele bollen’ hahah)

De nieuwe Blossom Books catalogus: kijk de Structuurjunkie pagina! Het ziet er als ‘lijn’ ook zo mooi uit.

Dag wasmachine.

Onze wasmachine begeeft het vandaag. Ze had al een paar keer kuren en nu doet ze echt niks meer. Ik heb hem ook al tien jaar en we besluiten een nieuwe te bestellen. Als we hem willen laten maken kost dat al snel €150 als het niet meer is, en voor zo’n oudje vind ik het dat niet meer waard. Ik vind het eerst maar een stomme uitgave, nu we eenmaal een nieuwe hebben ben ik er eigenlijk heel erg blij mee. Er kan zo lekker veel in (9 kilo!), hij is zuinig en stil en hij ziet er mooi uit… Haha.

Ik maak ravioli met blauwe kaas en paddenstoelen. Dit is zoooo lekker.

Ik doe deze dagen maar weer een beetje rustig aan, erg irritant, want ik had allang besloten dat ik beter was! Op dit soort dagen is het zo fijn dat ik mijn eigen agenda kan indelen en rustig thuis kan werken.

Woensdag

Salade voor lunch en werken aan Structuurjunkie Wijnnotities! Dit is dus een notitieboek voor proefnotities van wijn, maar er komt voorin natuurlijk ook een stukje theorie. Daar ben ik vandaag de hele middag mee bezig. Zó leuk om aan te werken, ik kan niet wachten tot ik hem in mei in mijn handen heb.

Hutspot!

Zo lekker vind ik dat, hutspot. We proberen vandaag de Roockworst van de Vegetarische Slager. Ik vind hem erg lekker, lekkerder dan die van Unox. De textuur is beter en er zit een echte rooksmaak aan. Ook kan ik de ‘knak’ van de worst wel waarderen, er zit echt een soort ‘huidje’ omheen. Ja gatver, dat klinkt vies, maar je snapt wel wat ik bedoel, toch?

Vrijdag

Ja, donderdag sla ik blijkbaar over, want ik heb geen foto’s gemaakt.

Ja goedemorgen.

Lekker schrijven vandaag én lezen. Lezen doe ik elke dag, maar ik zit nu in zo’n ongelooflijke leesflow! Ik kies alleen maar boeken waar ik totaal door word meegesleept en geniet er enorm van. Op de foto lees ik Laura H., het verhaal over het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Meer daarover in mijn boekenoverzicht van januari, maar hoooooly shit, wat een bizar verhaal is dat. Ik ben er nog steeds een beetje ondersteboven van.

Op pad, want ik heb met Jorien bij de Gillende Keukenmeiden afgesproken.

TAARTDATE. Oh my. Ik had de citroenmeringue en ik kan nergens anders meer aan denken. Kees is gezellig mee (voor de honden-in-horeca-politie: ja ik heb het gevraagd, ik vraag dit altijd vooraf, ik houd Kees dichtbij me zodat niemand last van haar heeft en ze is altijd heel rustig).

’s Avonds ga ik met Janske voor de Stentor restaurantrecensie eten bij de Dolle Griet in Harderwijk. Daar worden we blij verrast door heerlijke gerechtjes en een knusse setting. Binnenkort in de krant!

Thuis nog even knuffelen met Willem en Kees.

Zaterdag

In de regen wandelen bij het Engelse Werk

Dit weekend doe ik, behalve met Kees wandelen, echt he-le-maal niks. Ik zit urenlang op de bank te lezen omdat ik totaal gevangen ben in het boek Laura H. en verder doe ik vrij weinig. Ik ben moe dus ik doe wat dutjes, Willem en ik kijken samen Mad Men en eigenlijk is dit wel even heel erg lekker.

Good Will Hunting

We kijken Good Will Hunting, wat een prachtige film. En je ziet daar op het krukje Lord of the Rings liggen. Als twaalfjarig meisje kreeg ik die eens voor Sinterklaas (of Kerst?) maar toen kwam ik er niet doorheen, ik was een beetje te jong denk ik. Nu wil ik hem eindelijk wel eens lezen. Op dit moment (ik schrijf dit maandag) ben ik op pagina 160 en tot nu toe vind ik het heerlijk, ik houd er wel van om meegenomen te worden in een fantasiewereld.

Zondag

Zondag kijk ik twee afleveringen van Tidying Up With Marie Kondo en ik besluit meteen maar even de twee lades in de televisiekast aan te pakken. ’s Avonds eten we een classic AVG’tje en zoals je wel hebt gemerkt kan ik de Hollandse pot erg waarderen.

Awww

Al met al was het een hele fijne, productieve week. Het was niet chill dat ik nog niet helemaal 100 ben en me niet helemaal lekker voel, maar ergens is het ook wel lekker om gewoon een beetje rustig aan te doen.

Terwijl ik dit schrijf zit ik nog steeds te kwakkelen en heb ik een afspraak van vandaag verzet (helaas), verder hoop ik dat vandaag nog even rustig aan doen helpt voor de rest van de week. Morgen (dinsdag) heb ik twee afspraken in Den Haag en verder werk ik de hele week thuis. Dat is prima, want ik heb genoeg te doen! Zo wil ik de puntjes op de i zetten voor de eerste opzet voor het Wijnnotities boek, ik ga aan de slag met een van de nieuwe planners en ik heb veel ideeën voor blogs. Ook wil ik als het even kan een of twee video’s opnemen, daar heb ik gewoon zin in. Dit weekend gaan we eten bij vrienden en zondag ga ik naar de docentendag van de Wijnstudio.

Ik wil trouwens via deze weg even mijn dankbaarheid uitspreken voor alle ontzettend lieve reacties op mijn blog over bloggen. Zo fijn.

Heb je trouwens ook gezien dat er weer twee nieuwe Structuurjunkie Masterclasses staan gepland? Op 16 februari in Rotterdam en op 16 maart in Amterdam. Check hier alle info!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

15 reacties
 1. Lyn

  “want ik had allang besloten dat ik beter was”. Huh???

 2. Marielle

  Hi! Superieur dat er ook een wijn notitie boek komt! Ik gebruik nu de boekjes “ my wine record” helaas zijn ze vol. Het leuke aan dat boekje is dat er soort stickers bijzitten waarmee je het etiket van de fles kan afhalen en in het boekje erbij kan plakken. Komt zoiets ook bij jou boek? Hopelijk, dan koop ik het zeker!!

 3. Marleen

  Dat kwakkelen herken ik wel, ik ben er ook zo klaar mee. Ik ben heel benieuwd naar het wijnnotitie-boekje! Je leesflow heeft me heel erg geïnspireerd; afgelopen jaar heb ik amper gelezen maar ik wil dat echt weer oppakken. Ik heb dus uit al je boekenblogs van 2018 (thanks voor het overzicht in je ‘2018 in boeken’ blog!) boeken genoteerd die me wel iets lijken, en sommige meteen gereserveerd of al geleend!
  Fijne nieuwe week 😉

 4. Yvonne

  10 jaar voor een wasmachine is helemaal niet oud. Dan heb je echt pech gehad. Mijn wasmachine is al meer dan 20 jaar oud, volgens mij 22 jaar.

  Ben wel benieuwd naar M. Kondo maar ben sowieso altijd aan het opruimen en ik hoorde dat je je spullen moet gaan bedanken…Nou nee, echt niet haha!

  • Andrea

   Hahaha ja joh. Koekoek

 5. Anne

  Ik heb ook naar Marie Kondo op Netflix gekeken, vol verwachting klopte mijn hart… maar ik vond het helemaal niet zo leuk als gehoopt! Dat rustige Japanse wat ze (ook in haar boeken) uitstraalt, werd helemaal weggevaagd door een dramatisch Amerikaanse laag eroverheen. Ach ja, ik heb alsnog wat tips mee weten te pikken!

  Of verandert dit nog later in de serie naar jullie idee?

 6. Anna

  Wat fijn dat je het wat rustiger aan kon doen deze week, omdat je het nodig had! Het boek over Laura H. wil ik ook heel erg graag lezen, zou je er misschien een review over willen schrijven? Ik ben er zo ontzettend benieuwd naar! Ik wens je een hele fijne week, hopelijk voel je je weer wat beter!

 7. Shirley

  Leuk! Heb je een recept voor de ravioli met blauwe kaas en paddenstoelen? Of gooi je gewoon alles door elkaar haha? Ben benieuwd, ziet er onwijs lekker uit.

 8. rachel

  ondanks dat je niet lekker was toch nog een lekker weekje, vond het weer leuk om te lezen x

 9. Mariska

  Marie Kondo zie ik ineens overal weer verschijnen. Heb er nog nooit iets over gelezen, maar ben nu wel erg benieuwd. Vervelend dat je nog steeds niet lekker bent, het lijkt ook wel te heersen. Beterschap!

 10. Marije

  Balen zeg dat je zo aan het kwakkelen bent. Hopelijk voel je je snel weer helemaal top.

  Ik ben ook meteen gaan opruimen na het zien van Marie Kondo. Moest er zelf nog het hardst om lachen aangezien ik altijd riep dat ik het een rare methode vond. Ik neem mijn woorden dus terug.

 11. Tineke

  Die serie met Marie kondo wil ik ook nog gaan kijken. Wasmachine’s zijn wel duur maar je kan er niet zonder, 9 kilo is wel veel!

 12. Saskia

  Ahh hopelijk voel je je gauw weer beter, beterschap!

 13. M

  Was Kees ziek? Mijn hond wacht ook wel eens zo voor de deur maar dat is dan meestal omdat hij zich niet lekker voelt