Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 19 – 2018

Het was weer zomer, afgelopen week. Daar heb ik wederom volop van genoten, met mijn laptop in de tuin en natuurlijk ook met een barbecue. Ik was voor de eerste keer met ‘mijn’ wijnproefgroep en ik ging met Willem voor een paar dagen naar Groningen.

Leestijd

Maandag

Maandag overdag maak ik helemaal geen foto’s! Ik ben een deel van de dag in Den Haag voor afspraken. Ik vertelde even geleden dat ik een contract had getekend, en dat is omdat ik ben overgestapt naar een andere advertising agency! Ik zit nu bij Adfactor in Den Haag. Dat is allemaal natuurlijk best spannend, maar het voelt heel erg goed en ik ben heel blij met deze stap. Vandaag heb ik een meeting met het hele salesteam en ik vertel wat over mijn blog, social media kanalen en manier van werken. Daarna zit ik samen met Valentine, die mijn agentschap op zich neemt.

Mousserende wijn van de Apostelhoeve uit Zuid-Limburg

Eenmaal thuis maak ik snel wat te eten en daarna ga ik naar Natasja, voor mijn eerste avond proefgroep! Sinds deze week ben ik onderdeel van een proefgroep: elke vijf tot zes weken proeven we samen verschillende wijnen binnen een thema. De meeste leden hebben WSET Level 3 afgerond of zijn deze aan het afronden. Het is een hele leuke manier om een aantal wijnen op een avond te proeven en hierover te praten met wat gelijkgestemden (lees: mensen die ook dat wijndraadje los hebben zitten 😉 ). Deze avond is het thema ‘mousserend’ en proeven we vijf verschillende wijnen met bubbels, van een wijn uit Limburg tot Champagne. Ik vind het helemaal leuk, ik heb in mijn omgeving niet veel mensen waarmee ik een half uur kan ouwehoeren over een wijn én wanneer proef je nou zoveel verschillende wijnen binnen een thema naast elkaar? De volgende wijndate is alweer gepland: begin juni gaan we een avond rosé proeven.

Dinsdag

Mijn favoriete ontbijtje op dit moment: yoghurt met aardbeien en muesli. Deze muesli is van Instock, en deze is gemaakt met bierbostel, het moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier. Dat is heel voedzaam en zonde om weg te gooien en dus gebruikt Instock het voor hun muesli. Verder zitten er ook haverlokken, zaden, pitten, amandel, kaneel en honing in en het is héérlijk.

 

Zo werk ik veel deze week: in de tuin, onder de parasol, Kees aan mijn voeten. Totaal niet ergonomisch verantwoord, maar wel heel relaxed inclusief instant vakantiegevoel.

Ook instant vakantiegevoel: barbecuen! Samen met Harold en Harma en natuurlijk Hunter en Kees.

Blijft te raar, zo’n faceswap.

Woensdag

Woensdag ga ik naar de kapper! Even de punten eraf, dat was echt weer nodig, en de kleur een beetje opfrissen.

Ach Kees.

Yes!

Dit vind ik dus te gek: ik mag op 3 juni een lezing geven op mijn favoriete eiland, en wel op The Big Spring Ladies Event. Je vindt er mode, beauty, muziek, lekker eten en drinken en dat op Terschelling! Ik ga wat vertellen over beauty en de beautytrends voor het komende seizoen. Je kan hier tickets kopen.

Research doen.

Woensdagavond gaan we naar Groningen, om een paar dagen op de hond en kat van Willem zijn ouders te passen. Zij gaan op vakantie, dus wij vertoeven een paar dagen in hun fijne huis! Omdat ik al tijden een reisgids van Groningen wil maken, ben ik ‘research’ aan het doen voor leuke plekjes in de stad. En ik krijg er zóveel van jullie op hier en op Instagram! Ik vind dat zo leuk, om jullie tips op te volgen – ik heb het idee dat jullie precies weten wat ik leuk vind qua eten, drinken en winkeltjes en zo kom ik op de leukste plekken.

Donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag

Deze dagen zijn we dus in Groningen en wel in Kropswolde om precies te zijn. Ik combineer ‘gewoon’ werken met bezoekjes aan de stad voor mijn reisgids! Ik kan natuurlijk niet zomaar een hele dag naar de stad omdat ik Lea (hond) om de drie uur uit moet laten. Zij is wat ouder, en dat is natuurlijk ook de reden dat ik in Groningen ben. Dus ik ga donderdagavond samen met Willem, vrijdagochtend zelf en zondagmiddag nog weer even samen met Willem. En verder: genieten van al het groen en het ontzettend lekkere weer.

Ik wist natuurlijk al wel dat Groningen een leuke stad is, maar ik ben nu overtuigd: Groningen staat zeker in mijn top vijf van leukste steden van Nederland. Wat zijn er onwijs veel leuke restaurantjes, goede koffiezaakjes, mooie winkeltjes… En de sfeer! Het is er gewoon zó gezellig en het bruist echt. Als ik denk aan een bruisende stad, dan past Groningen daar echt helemaal bij. Te leuk. Dus: de reisgids is in de maak, met heel veel van jullie tips!

Maandagmiddag haal ik de ouders van Willem op van Groningen airport en in de avond gaan wij weer naar huis. Komende week werk ik de hele week thuis. Woensdagavond heb ik weer wijncursus en vrijdag ben ik jarig! Ik vier het vrijdagavond voor vrienden en zondag voor familie, daar heb ik echt zin in. Hopelijk wordt het weer zo’n waanzinnige week qua weer.

Bedankt voor het lezen, en iedereen die Groningen tips gegeven heeft: bedankt! Liefs!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.