Week 15 – 2018

Week 15 was na de weken met reisjes weer een vrij normale werkweek. Of nou ja, vrij normaal: ik mocht donderdag naar de opening van het aspergeseizoen bij de Librije. Iemand moet het doen, nietwaar?

Leestijd

Maandag

Maandag werk ik de hele dag thuis, en wandel ik natuurlijk geregeld met Kees.

Tegen het einde van de avond ga ik naar Theater de Spiegel, waar ik onderdeel ben van de ‘Made in Zwolle’ avond. Er staan meerdere creatieve zelfstandig ondernemers, zoals mijn vriendin Viona van Bandhu en Wilma van Huize Smit. Ik geef een lezing over Structuurjunkie en verkoop natuurlijk ook mijn boek!

Dinsdag

Dinsdagochtend zit ik om 7.15u in de auto naar Enschede, want ik ben vanochtend dagvoorzitter bij de peroneelsbijeenkomst van Bevolkingsonderzoek Oost. Een hele uitdaging, want dit is de eerste keer dat ik zoiets doe (ik geef natuurlijk wel vaker lezingen en workshops, maar dagvoorzitter ben ik nog nooit geweest). Ik praat de ochtend aan elkaar en dat vind ik onwijs leuk om te doen. Ik word ook nog getekend bij het ‘wandverslag’ van die dag, hoe cool!

’s Middags heb ik thuis een afspraak om een contract te tekenen! Ik ben er blij mee, zoals je ziet. De rest van de middag werk ik thuis.

Willem maakt deze lauwwarme salade met knolselderij en gekaramelliseerde witlof, en die smaakt goed!

Woensdag

Werken, wandelen, sleep, repeat.

We eten spitskoolschotel. Lekker he, om weer buiten te kunnen eten.

Ik wandel naar de stad en kom deze prachtige bloesem tegen. Wat fantastisch dat alles nu zo mooi in bloei staat! Ik geniet er echt van. Met Willem drink ik een kopje koffie in de stad en daarna ga ik naar mijn wijncursus. Deze chardonnay uit Chili is mijn favoriete witte wijn van deze les. We proeven drie chardonnays en vier pinot noirs vandaag.

Donderdag

Ook goedemorgen, Kees.

Vandaag is een speciale dag: ik ga naar de opening van het aspergeseizoen 2018! In de Librije is een asperge-ontbijt georganiseerd en daarna gaan we naar de teler. Wat een eer om hierbij te mogen zijn. Er komt deze week een uitgebreid verslag van deze dag online met mooie foto’s, maar natuurlijk laat ik al even wat dingetjes zien.

Wat een ontzettend leuke dag is dit, ik ben echt gek op asperges dus onwijs tof om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Vrijdag

Vrijdagochtend ga ik koffie drinken met Marijn en Merel in de stad. Ik loop met Kees met een lekkere omweg naar Brasserie Jansen en in het park komen we Joep tegen. Spelen!

De rest van de dag werk ik thuis.

Ik maak mijn eerste aspergemaaltijd van dit seizoen! Ik ga voor deze salade. Zó lekker.

Zaterdag

Ik heb je weleens verteld over de app ‘Moment’, die me helpt mijn telefoon minder te gebruiken. Ik doe weer een soort uitdaging van zeven dagen waarbij ik mijn telefoongebruik onder de loep neem. Vandaag was de ‘opdracht’ om geen foto’s te nemen. Zaterdag is zo’n typische zaterdag voor mij: ’s ochtends ga ik sporten en lekker wandelen met Kees, daarna ga ik naar de Assendorperstraat om wat boodschappen te doen en cadeautjes te halen. ’s Middags werk ik wat en ’s avonds heb ik een feestje bij Harold en Harma, want Harold en Razi vieren hun verjaardagen. Daar heb ik wel een foto van, gemaakt na twaalven, haha.

Zondag

Ik ga vandaag naar een wijnproeverij! De wijnwinkel hier vlakbij, Mondovino, organiseert elk halfjaar een proeverij bij de Groote Sociëteit in de stad. Deze is elke keer een maand vooraf al uitverkocht, maar ik zette mezelf op de reservelijst en kreeg afgelopen week bericht dat ik met twee personen kon komen. Yes!

Het was een ontzettend leuke week! Komende week wordt fantastisch qua weer, dus daar ga ik volop van genieten. Vrijdag en zaterdag ga ik weer op een mini reisje met Marketing Oost, de vorige keer ging ik 36 uur naar Deventer, deze keer ga ik naar de ‘Hanzestedendriehoek’ Zwolle, Hasselt en Kampen. Ik heb er echt zin in, het is weer een totale verrassing wat we gaan doen. En ik ga samen met Daniëlle van Travel Rumors deze keer, zo leuk!

Fijne week en enjoy het weer!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

23 reacties
 1. Marjoleine

  Wow, heel tof dat je naar de Librije mocht! Ik hou ook zó van asperges, volgende maand is er een aspergemenu bij het restaurant hier in het dorp en daar kijk ik nu al naar uit <3

 2. anna

  Wat een heerlijke week! Geweldig die wijncursus! En ik ben wel benieuwd naar meer recepten met asperges, ik weet nooit zo goed wat ik ermee moet, haha.

 3. marije

  Wat een leuke week heb je gehad! Plezier spat er van af.

  Misschien moet ik ook weer eens mijn telefoon gebruik onder de loep nemen want het loopt weer een beetje de spuigaten uit.

 4. aboutsbstyle

  wat een heerlijke week zeg, en wat een gezellige week volgens mij. geniet van komende week. liefs soraya

 5. Stella

  Ik zou toch ook echt eens moeten overwegen om zo’n ‘wijn cursus’ te doen, zo leuk!

 6. Quinty

  Het ziet eruit als een hele leuke week! En wat is Kees toch een schatje.

 7. Lilian

  Leuke week heb je gehad! Moest even drie keer bij mezelf nagaan dat het toch écht maandag is vandaag haha!

 8. Marloes

  Wat een leuk weekje heb je weer achter de rug! Lekker hoor die wijnproeverij!

 9. Linda

  Die baby/ kinderschoentjes… zo tof ! Zet je altijd overal merk/shop/ontwerper bij, uitgerekend nu niet 🙂 Weet je nog waar ze vandaan komen ?

  • Linda

   Oh wacht… eerst kijken, dan zeiken hahahaah… huize smit.. check !

  • Wilma

   Beste Linda, ik ben de maker van de schoentjes. Cynthia heeft me wel genoemd, namelijk Huize Smit. Ik snap dat het niet de meest logische naam hiervoor is 😉

 10. Loes

  Oh heerlijk he, die asperges. Wij aten ze afgelopen week ook weer (voor ’t eerst dit seizoen) en dat blijft verwennerij. Lekker wit wijntje erbij, dat past zo bij de lente! Lijkt me superleuk om eens bij zo’n teler te kijken.

 11. Marloes

  Leuke week weer! Ziet er allemaal weer heerlijk uit.
  Ik vraag me trouwens af; waar komen jouw leuke jasjes/blazers (voornamelijk) vandaan? Word er altijd vrolijk van als ik ze voorbij zie komen op Instagram of op je site 🙂

  • Cynthia Schultz

   Die met bloemen is van de Zara!! Leuk is die he, ben er ook blij mee en draag hem vaak.

 12. Jose

  Wat een heerlijke week. Inspirerend!

 13. Hilde

  Wat zie je er goed uit zeg en helemaal in je element!! Heerlijk die asperges…ga ik van de week eens bereiden!

 14. rachel

  wauw ikke jaloers op deze week met je asperges in de librije!! en die bloesem sjees die is gewoon mooi mooi 😀

 15. Mariëlle

  Klinkt weer als een heerlijke week. Die asperges zijn zo lekker, wat fijn dat we ze weer vers kunnen eten. En van bloesem kan ik ook behoorlijk wegdromen hoor. Het is dat het zo’n rommel geeft, anders zou ik er zo eentje in mijn eigen tuin hebben gezet 😉

 16. femketje

  ja zo mooi is de bloesem deze tijd van het jaar he 😀

 17. Vera

  Wat heerlijk dat het asperge seizoen er weer is. Wij hebben ze ook weer voor het eerst op en dat was zeker niet de laatste keer haha. Op een aantal foto’s zie ik het jasje met bloemenprint voorbij komen, staat je echt heel leuk in combinatie met je rode haren! Echt heel leuk 🙂

 18. Malou | Blonde Blossom

  Zo leuk zeg, de opening van het aspergeseizoen. En dan ook nog eens bij De Librije, dat moet echt heerlijk zijn geweest! Wat gaaf dat je dagvoorzitter mocht zijn, ik zou dat best wel eng vinden eerlijk gezegd, om de ochtend zo aan elkaar te praten. Fijne week! Malou x