Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 14- 2018

Voor mijn gevoel is de zomer begonnen afgelopen week. Dat weer! Ik heb een fantastische week gehad met veel gezelligheid, activiteit én twee dagen Londen. Ik neem je weer even mee.

Leestijd

Maandag

Het is maandag tweede Paasdag! Ik heb mijn ouders en oom en tante uitgenodigd om te komen brunchen. Zo gezellig!

Kees krijgt van mijn oom en tante een botje en terwijl we aan het eten zijn zie ik vanuit mijn ooghoek dat ze in een bloempot aan het graven is! Heeft ze gewoon haar  botje begraven… Ik kon echt niks anders doen dan heel hard lachen.

Dinsdag

Dinsdag maak ik alleen een foto van ons eten: ik maak een hele makkelijke roerbak met groenten, kool en pinda’s.

Dinsdag werk ik de hele dag thuis en ben ik bezig met wat video’s en blogposts en ’s avonds ga ik sporten.

Woensdag & donderdag

Woensdag en donderdag ben ik in Londen voor een event van Lush! Superleuk. Deze dagen heb ik gevlogd, dus dat ga je allemaal nog zien. Ik hoop dat het allemaal goed is gegaan met de beelden, want op donderdag deed mijn camera en SD-kaart ineens mega raar… Ik kreeg allemaal errors en mijn camera liep ook helemaal vast. In een camerawinkel op Oxford street heb ik een nieuwe SD-kaart gekocht en ze hebben me ook geholpen met mijn camera – nu moet ik nog checken of alle beelden op mijn ‘oude’ SD-kaart het nog doen.

Door wat vertraging ben ik uiteindelijk pas rond één uur thuis. Het was ontzettend leuk!

Vrijdag

Vrijdagochtend wandel ik naar de stad, ik haal even brood bij Franck en bloemen voor mijn kapper bij de bloemenkraam. Daarna zit ik een heel groot deel van de dag bij Föhn om mijn kleur weer een opfrisser te geven. We maken het weer wat lichter.

’s Middags even heerlijk genieten van de zon in de tuin.

’s Avonds ga ik naar mijn ouders om Kees op te halen (zij hebben de laatste dagen op haar gepast toen ik weg was), en natuurlijk ook om even te knuffelen met CHUBBY!

Willem werkt natuurlijk gewoon overdag dus als ik hele dagen weg ben, kan Kees niet alleen thuis blijven. Gelukkig is ze gek op mijn ouders en andersom zit dat ook wel goed! Ik eet bij mijn ouders en ga ’s avonds nog even thuis sporten.

Zaterdag

Ik heb de hoezen van onze loungebank afgehaald, de zomer is begonnen! Ik krijg altijd veel vragen over deze bank. Hij is van Exotan en hij is waterproof, de kussens ook, dus je kan hem in weer en wind buiten laten staan. Ik heb er in de winter dus een hoes overheen gehad, omdat we hem toch niet gebruikten, maar in de zomer is dat in principe niet nodig. Hij zit ook echt heerlijk. In deze blogpost over onze tuin zie je hem ‘in vol ornaat’, hij staat er nu nog een beetje kaal.

Hoe heerlijk is dit? Lekker buiten zitten, kopje koffie, beetje werk doen… ’s Middags ga ik naar de verjaardag van mijn nichtje en daar zitten we ook lekker buiten te borrelen.

Zaterdagavond maak ik banh mi.

Dit zijn een soort Vietnamese broodjes met gemarineerde/ingelegde groenten. De vorige keer maakte ik ze met varkenshaas, nu deed ik het met kipstuckjes van de vegetarische slager en dat was heel lekker. Ik kreeg bij mijn vorige weekoverzicht al een opmerking van iemand met een Vietnamese achtergrond, dat ik ze veel te vol gooi, die broodjes, haha… Dus tja, echt Vietnamees kan je ze niet noemen, maar vet lekker zijn ze wel.

Ik besteed mijn zaterdagavond aan het terugkijken van Temptation Island. Ik heb dat nooit eerder gekeken en toen ik laatst aan het zappen was, kwam ik langs een aflevering. Ik besloot te blijven kijken, want ik was toch wel nieuwsgierig waar iedereen het steeds over heeft… En toen was ik verslaafd. Ik stapte in bij aflevering acht, dus dit weekend heb ik de eerste zeven afleveringen gekeken. Ik heb geen leven meer, alles draait om Temptation Island. Ik vind het echt fascinerend.

Zondag

Op zondag waren mijn excuusjes om te gaan fietsen echt helemaal op, dus ik stapte voor het eerst dit jaar weer op de racefiets! Ik heb deze winter binnen doorgesport, met AquaBike, EMS en thuis trainen en dat merk ik nu wel, het fietsen gaat me goed af, alleen moet ik weer erg wennen aan de houding, ik heb meteen overal pijn, hahah! Mijn nek, polsen, kruis… Ach, komt wel weer goed. Het was in ieder geval superlekker om weer een uurtje op de fiets te zitten.

Overal in de wijk zie ik langzaamaan de bloesem en magnolia bloeien, ik vind het zo prachtig en het ruikt zo heerlijk.

Einde middag komt Aukje een wijntje drinken.

En daarna spontaan een avondje barbecuen bij Harold en Harma!

Ik ben in tijden niet zó actief geweest als deze week! 107.000 stappen, woo! Komt ook echt door het lekkere weer, dan loop ik gewoon graag langer met Kees.

Ik word zó blij van dit weer. Mijn weekend was zo gezellig en ik ben bijna alleen maar buiten geweest. Wandelen, fietsen, in de zon zitten, borrelen, barbecuen, het geeft een onwijs vakantiegevoel. Dat vind ik altijd zo lekker aan de zomer, je hebt sneller zo’n vrij gevoel dan in de winter. Tenminste, dat heb ik. Ik neem ook sneller pauze, ga meer leuke dingen doen en ben ook veel socialer dan in de winter, haha. De zon nodigt gewoon uit tot barbecuen en in de tuin hangen.

Het was een heerlijke week, heb er echt van genoten. Komende week is ook al zo leuk! Vandaag (dinsdag) ben ik dagvoorzitter bij een personeelsbijeenkomst van Bevolkingsonderzoek Oost. Mega spannend, want ik heb dat nog nooit gedaan, maar ik heb er vet veel zin in en heb er het volste vertrouwen in. Ook ga ik vandaag een contract tekenen wat voor mij ‘aan de achterkant’ heel veel verandering betekent, volgende week vertel ik je wat het was.
Donderdag ga ik iets héél leuks doen: ik ben uitgenodigd voor de opening van het aspergeseizoen! We gaan ontbijten bij de Librije en daarna met een oldtimer op pad: op bezoek bij de telers. Ik kijk er echt naar uit, asperges vind ik zo lekker. Verder heb ik weer wijncursus en ben ik verder natuurlijk ook ‘gewoon’ thuis aan het werk.

Zin in deze week. Ik hoop jij ook, fijne week! Bedankt voor het lezen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.