Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 13 – 2017

Wat was het een fantastische zonnige week! Wat een geluk dat ik nog twee dagen vakantie had en verder vooral thuiswerkte en dus m’n eigen tijd kon indelen.

Leestijd

Maandag

Ik zou eigenlijk tot en met vandaag op Terschelling zijn, maar zondag ging ik samen met Willem al terug. Ik ben dus nog een dagje vrij, heb ik besloten! Ik ga ’s ochtends lekker een stuk wandelen met Lucky, de hond van de buren. Als ik terugkom ligt hun kat Harrie lekker in de tuin te chillen.

Daarna ga ik boodschappen doen voor de hele week en als ik terugkom maak ik deze mega lekkere salade.

’s Avonds eten we stamppot rauwe andijvie. Dat eten we normaal altijd met spekjes en worst, nu besloot ik weer eens wat te proberen van de Vegetarische Slager. Ik kocht de speckjes en de ‘little willies’ en die waren allebei zó verrassend lekker! De speckjes zijn bijna niet van echte spekjes te onderscheiden en de worstjes smaken ook waanzinnig goed. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dinsdag

Ik geniet van de zon en van de planten in huis. Waar je al niet gelukkig van kan worden 🙂

Lekker weer = fietsweer! Ik ga met Edith samen naar Kampen, daar drinken we koffie en dan fietsen we weer terug. Zo’n 40 kilometer. Het is weer even wennen omdat ik in de winter bijna niet buiten heb gefietst (daar had ik gewoon geen zin in, dus deed ik andere sporten), maar ik vind het meteen weer lekker.

Ik maak risotto met koolrabi, ik gebruik dit recept van de Allerhande. Dit heb ik al eens eerder gemaakt toen we koolrabi in het groenteabonnement hadden en het viel goed in de smaak.

Na het eten doen we nog even een blokje om, maar nu in de stad! En Willem gaat mee, meestal wandel ik alleen. Zo leuk!

Woensdag

Het gewone werken begint weer vandaag, al zie je dat niet echt aan de foto’s, want ik heb geen werk-actie-foto’s gemaakt. Dat is meestal toch gewoon een foto van mijn laptop, of van een camera. ’s Ochtends tijdens mijn wandeling zie ik dit. Omdenken!

Ik heb zin in een salade voor lunch en gooi van alles bij elkaar wat ik in huis heb. Rucola, tomaten, mango, geitenkaas, wat overgebleven falafel, bosui en wat olijfolie, peper en zout. Smaakt goed!

Rond half vijf komt Marije langs met Fiene. We kletsen, knuffelen en wandelen.

Kliekjes! Ik bak er nog wat extra paddenstoelen bij en klaar is Kees.

Deze blije foto post ik op Instagram met de tekst: Blij! – Vorige week plaatste ik op Instagram een oproepje. Naar aanleiding van mijn incident mbt seksuele intimidatie wil ik graag actie ondernemen. Ik merkte hoe weerloos ik eigenlijk ben, hoe weinig ik op school hierover heb geleerd, op één lacherig lesje zelfverdediging na. Ik krijg nu zelf binnenkort lessen krav maga, maar was hier zo graag eerder bewust van geweest en had er graag eerder meer over geleerd.

Ik dacht dus: moet hier in het onderwijs, zowel op de basisschool als op het voortgezet onderwijs, niet meer mee gedaan worden? Voorlichting, info, lessen in weerbaarheid en zelfverdediging?
Maar waar te beginnen?

Zo tof is het dat ik nu een afspraak heb bij GGD IJsselland. De GGD werkt vanuit de Algemene- en Jeugdgezondheidszorg samen met bijna alle basis- en middelbare scholen in de regio. Door middel van acties, lespakketten en interventies wordt er aandacht gevraagd voor meerdere thema’s, waaronder weerbaarheid, seksuele intimidatie en sexting.
We gaan om tafel, vooral omdat ik meer hierover wil weten, en omdat we samen denken dat er nog wel een (grote) slag te maken valt. Ik ben blij met deze mooie eerste stap! Als we op deze manier iedereen bewuster, beter geïnformeerd en sterker maken op wat voor manier dan ook, dan denk ik dat echt helpt. Het had mij in ieder geval geholpen – ik heb het écht gemist in mijn schooltijd, realiseer ik me nu.

Natuurlijk zit het probleem aan de andere kant: het moet überhaupt niet gebeuren dat je je onveilig moet voelen voor een (seksuele) dreiging in het openbaar, maar helaas is dat iets waar ik niks aan kan veranderen. Dan maar vanaf deze kant proberen verschil te maken.

Iedereen bedankt voor de steun! Morgenavond zit ik bij Overijssel Vandaag bij RTV Oost om hierover verder te praten.

Donderdag

Wat zit ik te genieten van het voorjaar! Ik vind dat zonnetje, de blaadjes aan de bomen en de steeds groener wordende wereld echt zó ontzettend fijn.

Kijk dan! Hoe kan je hier nou niet bij stilstaan?

Idem.

Ik werk en lunch thuis en ga daarna naar Veneta waar ik een afspraak heb voor een samenwerking.

Ik rijd door naar Hengelo, want vanavond ben ik dus te gast bij Overijssel Vandaag op TV Oost. Eerst even in de make-up, al doe ik dat zelf altijd thuis al. De visagiste werkt het dan alleen eventjes bij.

Ook te gast is Nienke van het YouTube kanaal NiceNienke. Haar filmpjes gingen helemaal viral in Brazilië en ze is daar echt een beroemdheid. Volgende week gaat ze voor een event naar Brazilië toe om haar fans te ontmoeten. Zó tof, en wat is ze een onwijs leuke chick.

Als ik dan toch in Hengelo ben, ga ik meteen sushi eten met Emmy!

Ik was nog niet in Studio Mint geweest, de beautysalon van Emmy, dus daar gaan we meteen even kijken. Het is zó mooi geworden! Ik ben zo trots op haar dat ze deze stap heeft gemaakt. Volgende week ga ik weer naar Hengelo voor een behandeling bij Emmy.

Vrijdag

Ik vergeet vandaag overdag helemaal foto’s te maken! Ik ga tegen het einde van de ochtend richting Utrecht voor een afspraak bij Blossom Books. Rond een uur of vier ben ik thuis.

Om half vijf ga ik 50km fietsen met Marijn en Nienke! Dit wordt vaste prik op vrijdag.

Ik kom hongerig thuis en val aan op deze Indonesische rijsttafel. ZO LEKKER! Voor Zwollenaren: bestel eens bij Masakan Indonesia. Een rijsttafel voor 1 persoon is genoeg voor twee en alles smaakt fantastisch. ’s Avonds werk ik door om mijn interview met Mayra Louise uit te werken.

Zaterdag

Zaterdagochtend werk ik en na de lunch ga ik naar de stad. Ik ga even langs het nieuwe Franck om koffie te halen, kijk hoeveel lekkers ze hebben! Ze hebben hier ook veel erg lekkere kant-en-klaar maaltijden.

Op het bloggersevent van We Fly Cheap doe ik een Q&A met de bloggers. Ik ga zelf al iets eerder om ook bij  de SEO training te zijn waar ik veel van opsteek.

’s Avonds is het me, myself & I. Ik heb echt zin om lekker op de bank te hangen en een boek te lezen, en dat doe ik dan ook.

Zondag

Ik vertelde eerder al dat ik de laatste tijd telkens zo vroeg wakker ben. Nu ben ik de afgelopen week weer ‘gewoon’ om half zeven – zeven uur wakker, dus dat scheelt. Vandaag slaap ik voor het eerst in 823 jaar weer eens uit! Ik word wel wakker om half zeven, maar blijf gewoon eens lekker liggen. En dat is zó chill! Rond half tien ga ik eruit en dat voelt echt fantastisch.

Na uitgebreid ontbijten en lekker in de tuin zitten ga ik even boodschappen doen. Zondag is echt onze boodschappendag geworden! Sinds kort zijn alle supermarkten in Zwolle op zondag open (wat ook wel tijd werd), ik vind het echt ideaal. Ook ga ik ’s middags even naar de streekmarkt in Doepark Nooterhof, maar ik vind het zó druk dat ik snel weer weg ben. Ik scoor wel kaas, lekker brood en deze speciaalbiertjes.

Dit is ons eerste voorjaar in het nieuwe huis, en een tuin hebben voelt zó ongelooflijk luxe! In de stad hadden we geen tuin of balkon en elk jaar als het langzaam mooier weer werd, voelde ik me zo opgesloten. Als ik buiten wilde zitten moest ik het terras op, naar het park of naar mijn ouders. Nu gooi ik de openslaande deuren open en kan ik in mijn eigen tuin koffie drinken (of wat dan ook doen). Ik vind het zó te gek. Omdat ik dat zes jaar lang niet heb gekund voelt dat nu echt als een enorme bevrijding.

Ik ben de tuin nog een beetje aan het aankleden, er moet ook nog wat meer groen in, voor nu ben ik vooral blij dat ik überhaupt naar buiten kan. Ik kreeg van Karwei dat leuke tafeltje en de gieter cadeau afgelopen week, heel cool! Het bankje is trouwens van Wehkamp, de kussens en de lantaarn zijn van IKEA.

’s Avonds maak ik een salade. Dit is een van mijn favorieten die ik vaak als lunch maak. Het is rucola met tomaten, een halve bol buffelmozzarella, groene pesto, geroosterde pitjes en zaadjes en wat geraspte parmezaanse kaas.

Komende week is heel erg leuk! Maandag werk ik de hele dag thuis én sta ik ’s avonds te spreken op de gemeenteraadsvergadering in Zwolle. Naar aanleiding van mijn verhaal over seksuele intimidatie en victimshaming hebben GroenLinks Zwolle en Swollwacht een motie ingediend mbt deze onderwerpen.  Ik spreek ‘als burger’ in bij de gemeenteraadsvergadering over wat mij overkomen is, om de motie kracht bij te zetten. Zit je ineens met je verhaal in de politiek en binnenkort bij de GGD – ik ben daar écht heel blij mee. Ik zal binnenkort bloggen over the bigger picture met alles wat er gebeurd is en ook wat de motie precies inhoudt.

Dinsdag fotografeer ik een binnenkijker in Utrecht! Woensdag heb ik een afspraak met de sitebouwers en daarna ga ik naar Amsterdam met Aukje, waar ik eindelijk eens ga eten bij happyhappyjoyjoy en ’s avonds hebben we een pyjamaparty van Magnum in het Conservatorium hotel! Woo, zin in. Donderdag heb ik verder geen plannen en vrijdag staat in het teken van fietsen: ik heb een afspraak met Liv en ik ga ’s middags weer fietsen. Misschien eerder deze week ook al, afhankelijk van het weer en mijn agenda.

Ik heb zin in deze week en afgelopen week was echt top. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.