Week 13 – 2017

Wat was het een fantastische zonnige week! Wat een geluk dat ik nog twee dagen vakantie had en verder vooral thuiswerkte en dus m’n eigen tijd kon indelen.

Leestijd

Maandag

Ik zou eigenlijk tot en met vandaag op Terschelling zijn, maar zondag ging ik samen met Willem al terug. Ik ben dus nog een dagje vrij, heb ik besloten! Ik ga ’s ochtends lekker een stuk wandelen met Lucky, de hond van de buren. Als ik terugkom ligt hun kat Harrie lekker in de tuin te chillen.

Daarna ga ik boodschappen doen voor de hele week en als ik terugkom maak ik deze mega lekkere salade.

’s Avonds eten we stamppot rauwe andijvie. Dat eten we normaal altijd met spekjes en worst, nu besloot ik weer eens wat te proberen van de Vegetarische Slager. Ik kocht de speckjes en de ‘little willies’ en die waren allebei zó verrassend lekker! De speckjes zijn bijna niet van echte spekjes te onderscheiden en de worstjes smaken ook waanzinnig goed. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dinsdag

Ik geniet van de zon en van de planten in huis. Waar je al niet gelukkig van kan worden 🙂

Lekker weer = fietsweer! Ik ga met Edith samen naar Kampen, daar drinken we koffie en dan fietsen we weer terug. Zo’n 40 kilometer. Het is weer even wennen omdat ik in de winter bijna niet buiten heb gefietst (daar had ik gewoon geen zin in, dus deed ik andere sporten), maar ik vind het meteen weer lekker.

Ik maak risotto met koolrabi, ik gebruik dit recept van de Allerhande. Dit heb ik al eens eerder gemaakt toen we koolrabi in het groenteabonnement hadden en het viel goed in de smaak.

Na het eten doen we nog even een blokje om, maar nu in de stad! En Willem gaat mee, meestal wandel ik alleen. Zo leuk!

Woensdag

Het gewone werken begint weer vandaag, al zie je dat niet echt aan de foto’s, want ik heb geen werk-actie-foto’s gemaakt. Dat is meestal toch gewoon een foto van mijn laptop, of van een camera. ’s Ochtends tijdens mijn wandeling zie ik dit. Omdenken!

Ik heb zin in een salade voor lunch en gooi van alles bij elkaar wat ik in huis heb. Rucola, tomaten, mango, geitenkaas, wat overgebleven falafel, bosui en wat olijfolie, peper en zout. Smaakt goed!

Rond half vijf komt Marije langs met Fiene. We kletsen, knuffelen en wandelen.

Kliekjes! Ik bak er nog wat extra paddenstoelen bij en klaar is Kees.

Deze blije foto post ik op Instagram met de tekst: Blij! – Vorige week plaatste ik op Instagram een oproepje. Naar aanleiding van mijn incident mbt seksuele intimidatie wil ik graag actie ondernemen. Ik merkte hoe weerloos ik eigenlijk ben, hoe weinig ik op school hierover heb geleerd, op één lacherig lesje zelfverdediging na. Ik krijg nu zelf binnenkort lessen krav maga, maar was hier zo graag eerder bewust van geweest en had er graag eerder meer over geleerd.

Ik dacht dus: moet hier in het onderwijs, zowel op de basisschool als op het voortgezet onderwijs, niet meer mee gedaan worden? Voorlichting, info, lessen in weerbaarheid en zelfverdediging?
Maar waar te beginnen?

Zo tof is het dat ik nu een afspraak heb bij GGD IJsselland. De GGD werkt vanuit de Algemene- en Jeugdgezondheidszorg samen met bijna alle basis- en middelbare scholen in de regio. Door middel van acties, lespakketten en interventies wordt er aandacht gevraagd voor meerdere thema’s, waaronder weerbaarheid, seksuele intimidatie en sexting.
We gaan om tafel, vooral omdat ik meer hierover wil weten, en omdat we samen denken dat er nog wel een (grote) slag te maken valt. Ik ben blij met deze mooie eerste stap! Als we op deze manier iedereen bewuster, beter geïnformeerd en sterker maken op wat voor manier dan ook, dan denk ik dat echt helpt. Het had mij in ieder geval geholpen – ik heb het écht gemist in mijn schooltijd, realiseer ik me nu.

Natuurlijk zit het probleem aan de andere kant: het moet überhaupt niet gebeuren dat je je onveilig moet voelen voor een (seksuele) dreiging in het openbaar, maar helaas is dat iets waar ik niks aan kan veranderen. Dan maar vanaf deze kant proberen verschil te maken.

Iedereen bedankt voor de steun! Morgenavond zit ik bij Overijssel Vandaag bij RTV Oost om hierover verder te praten.

Donderdag

Wat zit ik te genieten van het voorjaar! Ik vind dat zonnetje, de blaadjes aan de bomen en de steeds groener wordende wereld echt zó ontzettend fijn.

Kijk dan! Hoe kan je hier nou niet bij stilstaan?

Idem.

Ik werk en lunch thuis en ga daarna naar Veneta waar ik een afspraak heb voor een samenwerking.

Ik rijd door naar Hengelo, want vanavond ben ik dus te gast bij Overijssel Vandaag op TV Oost. Eerst even in de make-up, al doe ik dat zelf altijd thuis al. De visagiste werkt het dan alleen eventjes bij.

Ook te gast is Nienke van het YouTube kanaal NiceNienke. Haar filmpjes gingen helemaal viral in Brazilië en ze is daar echt een beroemdheid. Volgende week gaat ze voor een event naar Brazilië toe om haar fans te ontmoeten. Zó tof, en wat is ze een onwijs leuke chick.

Als ik dan toch in Hengelo ben, ga ik meteen sushi eten met Emmy!

Ik was nog niet in Studio Mint geweest, de beautysalon van Emmy, dus daar gaan we meteen even kijken. Het is zó mooi geworden! Ik ben zo trots op haar dat ze deze stap heeft gemaakt. Volgende week ga ik weer naar Hengelo voor een behandeling bij Emmy.

Vrijdag

Ik vergeet vandaag overdag helemaal foto’s te maken! Ik ga tegen het einde van de ochtend richting Utrecht voor een afspraak bij Blossom Books. Rond een uur of vier ben ik thuis.

Om half vijf ga ik 50km fietsen met Marijn en Nienke! Dit wordt vaste prik op vrijdag.

Ik kom hongerig thuis en val aan op deze Indonesische rijsttafel. ZO LEKKER! Voor Zwollenaren: bestel eens bij Masakan Indonesia. Een rijsttafel voor 1 persoon is genoeg voor twee en alles smaakt fantastisch. ’s Avonds werk ik door om mijn interview met Mayra Louise uit te werken.

Zaterdag

Zaterdagochtend werk ik en na de lunch ga ik naar de stad. Ik ga even langs het nieuwe Franck om koffie te halen, kijk hoeveel lekkers ze hebben! Ze hebben hier ook veel erg lekkere kant-en-klaar maaltijden.

Op het bloggersevent van We Fly Cheap doe ik een Q&A met de bloggers. Ik ga zelf al iets eerder om ook bij  de SEO training te zijn waar ik veel van opsteek.

’s Avonds is het me, myself & I. Ik heb echt zin om lekker op de bank te hangen en een boek te lezen, en dat doe ik dan ook.

Zondag

Ik vertelde eerder al dat ik de laatste tijd telkens zo vroeg wakker ben. Nu ben ik de afgelopen week weer ‘gewoon’ om half zeven – zeven uur wakker, dus dat scheelt. Vandaag slaap ik voor het eerst in 823 jaar weer eens uit! Ik word wel wakker om half zeven, maar blijf gewoon eens lekker liggen. En dat is zó chill! Rond half tien ga ik eruit en dat voelt echt fantastisch.

Na uitgebreid ontbijten en lekker in de tuin zitten ga ik even boodschappen doen. Zondag is echt onze boodschappendag geworden! Sinds kort zijn alle supermarkten in Zwolle op zondag open (wat ook wel tijd werd), ik vind het echt ideaal. Ook ga ik ’s middags even naar de streekmarkt in Doepark Nooterhof, maar ik vind het zó druk dat ik snel weer weg ben. Ik scoor wel kaas, lekker brood en deze speciaalbiertjes.

Dit is ons eerste voorjaar in het nieuwe huis, en een tuin hebben voelt zó ongelooflijk luxe! In de stad hadden we geen tuin of balkon en elk jaar als het langzaam mooier weer werd, voelde ik me zo opgesloten. Als ik buiten wilde zitten moest ik het terras op, naar het park of naar mijn ouders. Nu gooi ik de openslaande deuren open en kan ik in mijn eigen tuin koffie drinken (of wat dan ook doen). Ik vind het zó te gek. Omdat ik dat zes jaar lang niet heb gekund voelt dat nu echt als een enorme bevrijding.

Ik ben de tuin nog een beetje aan het aankleden, er moet ook nog wat meer groen in, voor nu ben ik vooral blij dat ik überhaupt naar buiten kan. Ik kreeg van Karwei dat leuke tafeltje en de gieter cadeau afgelopen week, heel cool! Het bankje is trouwens van Wehkamp, de kussens en de lantaarn zijn van IKEA.

’s Avonds maak ik een salade. Dit is een van mijn favorieten die ik vaak als lunch maak. Het is rucola met tomaten, een halve bol buffelmozzarella, groene pesto, geroosterde pitjes en zaadjes en wat geraspte parmezaanse kaas.

Komende week is heel erg leuk! Maandag werk ik de hele dag thuis én sta ik ’s avonds te spreken op de gemeenteraadsvergadering in Zwolle. Naar aanleiding van mijn verhaal over seksuele intimidatie en victimshaming hebben GroenLinks Zwolle en Swollwacht een motie ingediend mbt deze onderwerpen.  Ik spreek ‘als burger’ in bij de gemeenteraadsvergadering over wat mij overkomen is, om de motie kracht bij te zetten. Zit je ineens met je verhaal in de politiek en binnenkort bij de GGD – ik ben daar écht heel blij mee. Ik zal binnenkort bloggen over the bigger picture met alles wat er gebeurd is en ook wat de motie precies inhoudt.

Dinsdag fotografeer ik een binnenkijker in Utrecht! Woensdag heb ik een afspraak met de sitebouwers en daarna ga ik naar Amsterdam met Aukje, waar ik eindelijk eens ga eten bij happyhappyjoyjoy en ’s avonds hebben we een pyjamaparty van Magnum in het Conservatorium hotel! Woo, zin in. Donderdag heb ik verder geen plannen en vrijdag staat in het teken van fietsen: ik heb een afspraak met Liv en ik ga ’s middags weer fietsen. Misschien eerder deze week ook al, afhankelijk van het weer en mijn agenda.

Ik heb zin in deze week en afgelopen week was echt top. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

34 reacties
 1. Liza

  Ik ben heel erg benieuwd naar wat je gaat doen op scholen!

 2. Jessica J.

  Wat een leuke, drukke week! Ik blijf je weekoverzichten zo tof vinden. En uhm, jij mag gerust mijn salades komen maken. Wat zien ze er lekker uit! Goed dat je zo geniet van je tuin én de producten van De Vegetarische Slager! De Beefreepjes zijn ook heel erg lekker, vooral met hun eigen recept voor Noodles Beef Teriyaki!

 3. Loes | gewoon iets met loes

  Wat een heerlijke foto’s, fijn hè, dat lekkere weer. Van mij mag het echt tot eind oktober zo blijven. Goed dat je zo geniet van jullie tuin, dat is toch ook echt rijkdom! En wat goed dat je er echt een project van maakt, die seksuele intimidatie. Ik blijf ke verbazen over de stomme reacties die komen. Tuurlijk heeft iedereen een eigen mening, maar kan het dan met een beetje respect? Anyway, fijne week!

 4. Elza

  Wat ik in ieder geval van grote meerwaarde vond vandaag, was dat Nienke een leuk kippetje is. Maakt mijn dag ook weer goed, dat je een aardige meid voor kip uitmaakt.

 5. Eveline Fleur

  Wat fijn he dat je gewoon in je eigen tuin kunt zitten. Wij hebben sinds december vorig jaar osn eigen huis en sinds een paar weken is onze tuin klaar. Het zat afgelopen zondag zo fijn in de tuin! Lekker in de zon met een goed boek. Heerlijk! <3 Ik kom daar echt van tot rust. Overigens erg mooi dat je een gesprek aan gaat met GGD IJsselland. Succes!

 6. Laura J

  Wat goed, die afspraak met het GGD! Ik ben het met je eens dat er nog wel wat te behalen valt op dit gebied!
  En inderdaad lekker he, de producten van de Vegetarische Slager? Als vegetarier vind ik het alleen wel jammer dat hun producten (vergeleken met veel vleesproducten) best prijzig zijn.

  • Cynthia Schultz

   Ja, ze zijn wel prijzig maar ik vind ze ook wel voorlopers op vleesvervangers. Veel dingen smaken zó goed ‘naar vlees’ en daar hebben ze natuurlijk heel erg veel onderzoek naar moeten doen. Ik denk dat het mede daardoor wat duurder is. Ik koop het met veel plezier als ik graag spekjes wil eten maar geen spekjes wil eten. Als je snapt wat ik bedoel, haha.

 7. Annika

  Dat ziet eruit als een heerlijke lenteweek. Het lijkt erop dat je veel plezier hebt gehad!

 8. Marle

  Ahhh wat een heerlijke LENTE week! Ik zit gewoon te genieten van alle zon in je foto’s!

 9. Kirsty

  Wat een lekkere salades komen er voorbij zeg! Ik krijg er spontaan honger van haha. Wat fijn ook dat je zoveel teweeg hebt gebracht naar aanleiding van een nare ervaring. Ik denk zeker dat er nog veel te doen is op het gebied van seksuele intimidatie en victim shaming.

 10. Ingrid

  Mooi weekverslag! Heel goed dat je het onderwerp seksuele intimidatie bespreekbaar hebt gemaakt! De cijfers zijn schokkend, en wat mensen vaak niet weten is dat het het meest voorkomt binnen familie en/of gezin. 1 op de 4 meisjes en 1 op de 6 jongens komen voor hun 18e met seksueel geweld, intimidatie of incest in aanraking. Vermoedelijk zijn deze cijfers hoger omdat er niet altijd aangifte wordt gedaan.

 11. Lauri

  Zoo herkenbaar dat gevoel van opgesloten zitten in je eigen huis zodra het mooi weer begint te worden. Ik heb als kind altijd buitenaf gewoond en wij waren altijd buiten. Op mijn 24e samen gaan wonen aan de rand van de stad met een balkon op het noorden, wat betekent dat je alleen zon hebt in de ochtend. We wonen er heerlijk maar na 5 jaar begint het niet naar buiten kunnen met mooi weer me nu toch echt steeds meer tegen te staan. En tuurlijk kun je wel het park in, het terras op of naar vrienden of familie maar je hebt geen zin om altijd maar op pad te moeten om maar een beetje van het mooie weer te kunnen genieten.
  Hopelijk vinden wij ook snel een fijn stulpje met een tuin zodat wij dat zelfde gevoel kunnen creëren.

  • Cynthia Schultz

   Heel herkenbaar is dat! Fijn om uit te kijken naar een moment waarop dat wel kan 🙂

 12. Liset – Beautydagboek

  Lekker al dat eten dat voorbij komt, ik krijg er nu al trek van! ;). En wat heerlijk dat je nu van je tuin kunt genieten. Het ziet er op de foto al heel gezellig uit. Het wordt vandaag een mooie dag, dus je kunt er weer lekker in zitten!

 13. Linda

  Ik blijf je dagboekjes leuk vinden om te lezen! Wat goed dat je een nare ervaring kunt omzetten in iets positiefs!

  Het lijkt me leuk om een keer te lezen over de fietsroutes die je neemt! Ik fiets zelf ook (ook vanuit Zwolle), maar ik merk dat ik een beetje bij dezelfde rondjes blijf hangen (Heino-Lemelerberg en Wythem – Dalfsen). Misschien heb je nog goede tips?

  • Cynthia Schultz

   Als je me op Strava volgt dan kan je mijn routes die ik fiets zien!

 14. Machteld

  Hej Cynthia, als je even tijd hebt moet je de brouwerij van Praght eens googlen. Alsook die van de Prael. Ze zorgen ervoor dat mensen met een kleinere kans op de arbeidsmarkt voorbereid worden om toch een job te vinden. Je hebt er dus goed aan gedaan deze biertjes te kopen!

  • Cynthia Schultz

   Oh, wat goed zeg! Dat wist ik helemaal niet. Ze smaken fantastisch dus ik ga ze zeker vaker kopen.

 15. Judith

  Oeh! Benieuwd wat je bij Blossom Books hebt gedaan! 🙂

 16. rachel

  wat een heerlijk gevulde week weer mop 😀 en die salades oh lord zo lekker 😀 die met tomaat en pesto he, als je wil moet je het eens proberen bij de jumbo heb je pesto dressing….die is heel lekker!! en over de risotto ga ik niet meer beginnen want nee nog steeds niet gemaakt de trut hahah xx

 17. Malou | Blonde Blossom

  Wat zien die salades er lekker uit! Vooral die laatste, die ga ik ook maken. Ik vind het trouwens zo tof dat je gewoon met de GGD gaat praten, heel knap dat je dat teweeg hebt gebracht! Wat was het heerlijk weer he, inderdaad om te gaan fietsen! Malou x

 18. Sylvia

  Wat een heerlijke week en wat goed dat je al zoveel (media) aandacht hebt weten te bereiken. Ik hoop inderdaad dat ze er wat mee gaan doen in de trant van better safe than sorry!!.

 19. petra

  Lekker weekje! Zag je op insta zitten bij de gemeenteraad, stoer!

 20. Margot

  Wat een prachtige takken zo met al die bloemen! En leuke meubels heb je in je tuin!

 21. Susan

  Wat een heerlijke week! Ik ben benieuwd welke behandeling je bij Emmy gaat doen.

 22. Daniëlle

  Leuke zomerse foto’s, het was dan ook echt fantastisch weer! Volgens mij heb je een heerlijke week gehad!

 23. Eline

  Je plekje in de tuin ziet er echt heerlijk uit! Daar kun je heerlijk gaan genieten als het mooi weer is en het zonnetje schijnt. Heel leuk om et die gele kussens, maakt alles nog vrolijker.

 24. marije

  Wat een heerlijke week heb je gehad en wat mooi dat je een vervelend incident kunt ombouwen naar iets positiefs en dat je al die initiatieven neemt om dat ook te doen. Echt super stoer!

 25. Sandra

  Wat een heerlijke zomerse foto’s! Die risotto ziet er erg lekker uit 🙂

 26. dionne

  Dat ziet er uit als een fijne week. Gaaf die SEO training. Zo belangrijk!

 27. Henrieke

  Wat een leuke, drukke week heb je gehad. En fijn dat het weer goed weer is om te fietsen. Een racefiets staat ook nog op mijn wishlist, ik vind het nu al heerlijk om op mijn gewone fiets lange stukken te fietsen en de wind in mijn gezicht te voelen. Maar eerst ‘even’ verhuizen, hihi. Fijne week!

 28. Patricia | TwijfelMoeder

  Wat komen er een hoop lekkere salades voorbij deze week; ga ik onthouden nu ik het brood ook weer wat vaker mag gaan laten staan. En wielrennen is natuurlijk altijd +1 al ben ik meer van de koers op tv.