Week 12 – 2020

De eerste week ‘in isolatie’: alle afspraken afgezegd, geen sociale contacten, geen werkmeetings, de hele week samen met Willem en Kees thuis. Hoe wij deze week invulden? Ik neem je mee.

Leestijd

Persoonlijk voor mij was het niet een heel rare week. Natuurlijk is al het nieuws telkens verschrikkelijk, en ik maak me zorgen om wat er in de wereld en in ons land gebeurt. Maar ik ben zelf altijd al veel thuis. Ik heb veel afspraken afgezegd en heb dat voor april ook al gedaan, dus dat is wel anders, en Willem is de hele week ook thuis aan het werk. En het ‘idee’ is natuurlijk anders. Als we nu uit eten willen, of met vrienden willen afspraken, of naar de bios willen, kán het echt niet. Gelukkig vermaken wij ons samen thuis best heel goed.

In mijn werk merk ik natuurlijk wel verschil. Mensen houden hun hand op de knip. Ik verdien met mijn blog nu bijna niks, terwijl dat eerder toch altijd wel een steady basis was. Maar ik doe wat ik kan, raak niet in paniek en werk zoveel mogelijk ‘gewoon’ door.

Werk

Deze week was qua werk voor mij aardig normaal. Afspraken werden afgezegd of verplaatst, maar mijn planning stond alsnog gewoon vol met werkdingen. Gelukkig maar, en ik vind het ook leuk en fijn.

Eten & drinken

Privé/overig

Wij kwamen samen goed deze week door. We proberen er zoveel mogelijk het positieve van in te zien en er samen thuis iets van te maken. Met lekker eten, samen films en series kijken, boeken lezen en verder natuurlijk ook ‘gewoon’ werken. Ik heb inmiddels voor heel april bijna al mijn afspraken afgezegd, ik kijk nog twee dingen aan (twee events die ik zelf organiseer voor mijn klanten), maar ik denk dat ik die komende week ook beter kan gaan verplaatsen. (edit: na de persconferentie van gisteravond is het duidelijk dat ik alles wat tot en met mei gepland staat, ga afzeggen of verplaatsen). Het is een hele gekke en onzekere tijd. Blijf binnen, blijf veilig en gezond, let op elkaar  en sterkte.

Ik wil trouwens niet doen alsof dit allemaal maar leuk is, of zo. Het is natuurlijk dramatisch, een crisis. Dat realiseer ik me enorm goed. Maar je leest overal al zoveel drama. Ik probeer het hier wat luchtig te houden, ook voor mezelf.

Liefs, bedankt voor het lezen,

Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

19 reacties
 1. Jessica J.

  Oeh, aan I Am Not Okay With This ben ik ook begonnen! Heel erg benieuwd waar de serie precies naartoe gaat.

 2. Erica

  Fijn dat je het luchtig houd. Ik wil af en toe even geen corona in mn hoofd, het beheerst de hele dag al.
  Lief stel zijn jullie 🙂

 3. Suzanne

  Heel erg leuk om je week te zien. Ik merk dat ik nu wel veel meer meters kan maken met projecten, omdat je vrijwel niet gestoord wordt door anderen.

 4. Anna

  Wat een fijne foto’s, ondanks de situatie! En wat heerlijk dat jullie zulke prachtige plekken in de buurt hebben om te wandelen.

 5. Angélica

  Leuke foto’s weer. Ik vind je dagboeken altijd zo zen. Heerlijk om te zien en inspirerend.

 6. Lucinda

  Het thuiswerken is voor mij heel wat nieuws en zorgt er ook voor dat ik veel zelf discipline moet ontwikkelen, want ik ben echt afgeleid door alles lijkt het. Mijn man moet nog wel gewoon naar zijn werk, maar daar zijn ze gelukkig met weinig. Blijven bewegen is een groot ding voor mij, dus leuk om te zien dat jij het er ook nog steeds naast doet. En je hoeft zeker niet goed te praten dat je er werkelijk het beste van maakt, bedoel… wat moeten we anders?

 7. Eline

  Leuk om te lezen! Juist fijn om ook de positieve dingen te kunnen zien bij anderen. Probeer ik voor mezelf ook. Ik ga deze periode aan proberen te denken je blog extra vaak te bekijken, alle kleine beetjes helpen hopelijk! Jij ook veel succes en sterkte met alles. Bedankt voor je positiviteit, juist nu! 🙂

 8. SUuz

  Willem kan wel in de catering na deze crisis, jeetje wat een lekkere dingen allemaal. Geniet met z’n tweetjes, er is al ellende genoeg. Heel leuk om te lezen zo.

 9. rachel

  nou toch nog een chill weekje zo ondanks alles 😀 en ja het is allemaal drama en crisis maar om daar nu de hele dag mee bezig te zijn… uhm nee, dan maak je jezelf aleen maar knetter gek 😉

 10. Colette

  Heerlijk om te lezen Cynthia 😊
  Lekker relaxed en normaal!
  Dank 🦋
  Juist even fijn in deze tijden die ik helaas nog niet in NL doorbreng… maar in Nieuw Zeeland in afwachting van een vlucht. 🙋🏼‍♀️ Colet

 11. Femke

  Ha Cynthia & anderen,

  Hoe zorgen jullie ervoor dat je TOCH een actieve week hebt, ondanks de corona/quarantaine tijden? Ik ben redelijk lui aangelegd en haal normaliter voldoening uit de wandelingetjes van/naar/op werk, maar in deze tijden vergroei ik helemaal met m’n houten woonkamervloer (help)…

  • Emmy

   Hi, ik ben precies hetzelfde. Al rij ik naar mijn werk (nog geen 5 minuten) en wandel ik alleen met de lunch, mits het lekker weer is. ik doe nu YouTube oefeningen van Lucy Wyndham read. Ze heeft meer dan 900 filmpjes en ze beginnen al vanaf 7 minuten. Ik doe vaak de 30 minuten walk at home work out. Je moet wat 🙂

 12. Gaby

  Hi Cynthia, wat goed dat jullie er zo samen het beste van proberen te maken! En ik vind het juist heel fijn dat je het luchtig houdt. Ik heb het ook nodig om soms even mentaal te kunnen ontsnappen aan het nieuws. Maar je kunt ook online dan bijna nergens meer heen, dus ik was blij met je week overzichtje. Misschien een idee voor een blogpost om een ouderwets lijstje te maken met welke blogs leuk zijn om te volgen? (Nationaal/internationaal). Ik lees liever dan YouTube maar ik ken bijna geen blogs meer. Sterkte en liefs!

  • Lenneke

   Hier een blogger die er ook enorm het beste van probeert te maken! 🙂

  • Eline

   Leuk idee!

  • Eline

   Ik kende je blog nog niet Lenneke, net een kijkje genomen en ik ga je zeker volgen. Leuk! 🙂

 13. Lisa

  Fijn het weekoverzicht, mooie foto’s. Heel herkenbaar. Blijven doen hoor! Ik las net dat Massimo Bottura op z’n instagram recepten deelt. Sterkte met alles.

 14. Tineke

  Ah die lunch is wel erg lief! Ben jij niet bang als deze lockdown heel lang duurt, je dan geen inspiratie meer hebt om te bloggen? Ik blog ook, wel een hobbyblog en heb nog wel wat ideeën, maar dat houd straks ook even op.