Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor ‚ā¨5

Week 12 – 2019

Week 12 zat vol met afspraken die stuk voor stuk werden afgezegd (niet erg), met een incompany Structuurjunkie Masterclass en met iets heel verdrietigs: de hond van mijn schoonouders, Lea, werd ingeslapen.

Leestijd

Maandag

Goedemorgen! Heerlijk de dag beginnen met Kees, wandelen, een luisterboek en de zon. Och wat fijn dat het langzaamaan beter weer is en dat we richting het voorjaar gaan. Sowieso vind ik dit elke dag weer een fijn ritueel.

Overdag werk ik thuis en ’s avonds ga ik samen met Robert en Menno van het Weeshuys gerechten en wijnen proeven voor tijdens onze wijnspijsavond! Zo leuk om te doen en het wordt allemaal heerlijk. 8 april is al helemaal vol, daarom hebben we een nieuwe avond gepland op 9 april. Je vindt hier alle info en tickets!

Dinsdag

Dinsdag geef ik mijn eerste incompany Structuurjunkie Masterclass en wel bij Engie in Zwolle! Ik organiseer normaal gesproken de masterclasses zelf en daar verkoop ik tickets voor (je kan voor de Structuurjunkie Masterclasses op 6 april in Amsterdam en op 13 april in Maastricht nog kaartjes kopen). Nu doe ik het eens intern bij een bedrijf en wat is dat leuk! De groep is kritisch maar staat open voor verandering en feedback en dat is ontzettend leuk en leerzaam. Dit wil ik echt vaker doen!

AVG’tje! Of nou ja, een aardappels – vegabraadworst – groente, dan. De braadworst lijkt wel erg donker op de foto, was ‘ie in het echt niet hoor ūüėČ

Woensdag

Kees is er nog niet klaar voor.

Maar we gaan toch! Lekker wandelen bij het Engelse Werk. Rond negenen zet ik Willem af bij zijn werk en thuis ga ik ook gewoon aan de slag.

Ik lunch met een cracker met kaas en een salade van avocado, komkommer, tomaatjes en bosui met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en wat citroensap. En natuurlijk ga ik stemmen!

Zoals ik in de intro al vertelde heb ik deze week een aantal afspraken die toevallig allemaal worden verzet. Dus ineens heb ik veel meer ruimte in mijn agenda! Ik vind het nooit zo erg, behalve als dingen heel dringend zijn natuurlijk.

In de middag krijgen we vandaag slecht nieuws. Lea, de hond van mijn schoonouders, wordt morgen ingeslapen. We gaan er ’s avonds meteen heen.

Lieve, lieve Lea

We koken bij mijn schoonouders en we nemen afscheid van Lea. Ze is 13,5 en het ging al een tijdje wat slechter. Ik vind het moedig dat ze de knoop op tijd doorgehakt hebben, ze heeft veel pijn, medicijnen en klachten en kan niet goed meer lopen. Ze valt vaak, kan niet goed overeind komen en is heel onzeker. We zijn er allemaal heel verdrietig om natuurlijk, Lea is zo lief. Ik heb goede herinneringen aan de talloze wandelingen met haar in Zwolle, Groningen en op Terschelling. Ik zal haar neus tegen mijn benen missen als we met familie aan het eten zijn. Dag lieve Lea.

Donderdag

Wat is de wereld mooi zo, met die mist en dat zonnetje. Vandaag kan ik eerder dan gepland terecht bij de endodontoloog  (specialist in wortelkanaalbehandelingen) voor mijn kies. Er was een afspraak uitgevallen, dus ik heb geluk. We hebben nu een plannetje gemaakt en ik weet precies wat er gaat gebeuren qua wortelkanaalbehandeling. Wel kan ik pas eind mei terecht, maar ik sta op de wachtlijst voor als er iemand uitvalt. Ik kreeg ook veel reacties over dat ik naar de kaakchirurg kan (lief dat jullie meedenken), maar dat is bij mijn geval niet mogelijk vertelde de endodontoloog mij vandaag. Heel technisch verhaal, ik snapte het zelf ook niet 100%, maar dat maakt niet uit Рik moet gewoon naar de endo eind mei voor mijn wortelkanaalbehandeling. Ik kijk er oprecht naar uit! Ik heb nu geen pijn meer gelukkig, maar ik hoop dat het tot die tijd rustig blijft.

Vandaag is een losse-eindjes-dag. Tijdens mijn Structuurjunkie Masterclass geef ik altijd de braindump als opdracht en ik doe hem dan zelf ook altijd. Daar komen toch altijd veel dingen uit die nog ‘even’ moeten gebeuren, dus ik ga hiermee aan de slag.

We kregen gisteren taart mee bij mijn schoonouders. Heerlijk.

Dit weer! Oh, wat lekker. In de voortuin hebben we volop zon, dus ik ga lekker op een krukje zitten werken. Kees gedraagt zich echt als een waakhond zo, vet irritant, ze blaft naar alles wat voorbij komt. Wij hebben aan de voorkant natuurlijk wel ramen, maar daar zitten altijd plisségordijnen voor, dus ze ziet nooit mensen voorbij lopen of fietsen. Nu ziet ze dat wel. Ze is echt het fort aan het bewaken. Na een tijdje laat ik haar dus maar naar binnen zodat ik nog even rustig kan doorwerken. Ja, lekker in joggingbroek. Gewone kleren heb ik opgegeven vandaag.

Enne, ja, ik moet nooooodig onkruid wieden. Het lijkt nu een soort zandbak, maar middenin staat een olijfboom, maar die zie je niet op de foto.

Vrijdag

Outfit! Jeans zijn van Levi’s, shirt Primark, kimono Vero Moda en slippers Birkenstock. In de ochtend verruilde ik de slippers nog wel even voor sneakers.

Vrijdag rond ik vanalles af voor de vakantie. Ik draai wassen, pak mijn koffer, ruim op, rond een campagne af die komende week online gaat en beantwoord de laatste restjes mail. Ook maak ik natuurlijk dit weekoverzicht! Wij gaan namelijk morgen (zaterdag) voor een weekje naar Jerez. Vorig jaar won ik een sherrywedstrijd voor bloggers (met dit recept) en Willem en ik gaan de prijs innen! Echt zo waanzinnig. We gaan naar Jerez de la Frontera en we bezoeken de komende week een aantal sherrybodega’s. Ook gaan we natuurlijk lekker uit eten en de omgeving verkennen. Het weer is fantastisch, elke dag zo’n 25 graden met zon en ik heb al talloze tapasbarretjes en restaurants in Google Maps gezet (ook naar aanleiding van tips van jullie!). We hebben er enorm veel zin in! Vandaar dus dat dit weekoverzicht niet helemaal ‘af’ is, maar als ik terug ben van Jerez krijg je daar natuurlijk lekker veel foto’s van te zien! Als je nog tips hebt, zijn die van harte welkom.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot volgende week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.