Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 12 – 2017

Afgelopen week had ik vakantie! Ik ging weer even naar Terschelling en ik moest helemaal niks.

Leestijd

Maandag

Zoals je weet kom ik regelmatig op Terschelling en voor deze week ben ik uitgenodigd door de eigenaren van het prachtige huisje Florizand. Dit is een heel erg mooi modern huisje in Midsland-Noord. Ik vind het zó tof dat ik hier een week mocht verblijven! Ik heb van dit huis ook een binnenkijker gefotografeerd omdat het zo waanzinnig tof is ingericht en de indeling van het huis heel ingenieus.

Maandagochtend nemen Edith en ik de vroege boot van tien uur en komen rond lunchtijd aan op het eiland. We gaan meteen naar de Walvis om lekker te lunchen.

Daarna doen we boodschappen en maken we een wandeling door de stromende regen. Rond een uur of vijf komt de kaas en wijn op tafel en uiteindelijk wordt dit maar ons avondeten. We hebben ingrediënten voor een pasta in huis gehaald, maar zin om te koken hebben we niet. Dan nog maar een beetje kaas.

Dinsdag

Het ontbijt ziet er meteen heel vrolijk uit met die mooie kleuren en het toffe servies. Het bord en het glas zijn trouwens van Marimekko.

Wandelen! Ik waarschuw je vast: deze blogpost bestaat vooral uit foto’s van het strand, de duinen en eten.

We maken een flinke wandeling over het strand. Het is vandaag nog wat bewolkt, maar er is mega goed weer voorspeld.

Het is nét te fris om buiten te zitten, maar ik waag me er toch heel even aan. Met m’n charmante sloffen.

De rest van de dag chillen we in en om het huisje, het strand en de duinen. Rond zevenen gaan we naar West om te eten en we hebben nog nét geluk als we naar het Groene Strand rijden: we zien de zon ondergaan. Zo mooi!

Dit zagen we nog vanuit de auto. Wow!

We gaan eten bij Loods. Vooraf ga ik voor steak tartare (dat vind ik zó lekker) en Edith gaat voor canneloni met geitenkaas.

Onze heerlijke hoofdgerechten. Ik heb heilbot met gebakken bloemkool, wat een topcombinatie. Edith heeft de sukade en die proef ik natuurlijk ook even – te lekker met het uientaartje en de knapperige groenten.

Het kersendessert met chocolademousse, witte chocolade en kersenijs. Ik ben niet een mega grote fan van ‘dingen met kersensmaak’ (kersen zelf vind ik wel erg lekker), maar dit is echt een zo’n top gerecht! De combinatie van texturen is ook erg goed.

Woensdag

Ik word heel vroeg wakker, rond zessen, maar ik blijf nog even lekker liggen met een boek. Normaal ga ik er dan gewoon uit om de dag te beginnen, voor mij is het wel echt het ultieme vakantiegevoel om nog even te blijven liggen lezen.

Na het ontbijt: op naar het strand!

Het mooie weer is er gekomen!

Bij WestCord Schylge drinken we even een kop koffie met mooi uitzicht over de waddenzee en de haven van Terschelling.

Rond twaalven zwaai ik Edith uit, zij gaat weer naar huis! Het was zo leuk dat ze mee was. Ik banjer nog een beetje door West. Ik vind Fraai zo’n leuke winkel!

Ik lunch op een bankje in de haven met vers gebakken kibbeling en cola light. Ik zit precies uit de wind, heerlijk in de zon, met uitzicht op de waddenzee. Fantastisch.

Bij Florizand zit ik nog even lekker in de zon te lezen en zodra de zon ondergaat ga ik naar het strand.

Ik zie deze week zoveel mooie zonsondergangen en zonsopkomsten, het blijft zo tof om naar te kijken. Elke keer is het weer anders en hoe meer kleur, hoe mooier.

Normaal als ik in m’n eentje op het eiland ben ga ik wel uit eten, maar daar heb ik nu niet zoveel zin in. Ik maak een broodje falafel  met lekker veel groente en een dipje. Ik vermaak me met wat afleveringen van Keuringsdienst van Waarde die ik nog niet gezien heb, ik vind dat zo’n tof en interessant programma.

Donderdag

Om een of andere reden ben ik om zes uur weer klaarwakker. Ik trek een joggingbroek aan en ga snel naar buiten om de zonsopgang te zien in de duinen vlak achter het huisje. Dat is zo de moeite waard! Of nou ja, moeite kostte het niet deze keer, omdat ik toch al wakker was. Ik hoor de vogeltjes steeds harder fluiten en wandel wat door de lege duinen.

Tip als je naar Terschelling gaat: ga ook eens de duinen in. Je bent geneigd om alleen over strand of in bos te lopen, maar dit is zo mooi!

Eenmaal thuis spring ik onder de douche en ga ik ontbijten (beschuitjes!). Dat boek is trouwens erg spannend. Rond tienen rijd ik naar West en daar ga ik na een wandelingetje over het Groene Strand lekker bij de Walvis zitten met een kop koffie. Daar geniet ik zo van dat ik helemaal geen foto maak. Rond half één komen Marleen, Sander en John erbij zitten om te gaan lunchen.

Bij Sander en Marleen thuis knuffelen met Baloe.

We gaan even het Hoornse bos in en Marleen neemt haar camera mee.

Gezellig op een boomstronk.

Blije eieren.

We gaan nog even naar het strand bij Oosterend en snacken daar wat bij het Heartbreak Hotel. ’s Avonds haal ik een bak friet bij de snackbar en chill ik voor de televisie.

Vrijdag

Ik ga weer eens naar het strand. Het is al wat drukker op het eiland omdat het nu zulk lekker weer is, maar op zoveel plekken is het zo leeg. Heerlijk! Ik krijg trouwens best veel vragen over hoe het gaat na het hele gedoe van vorige week: eigenlijk heel goed! Het was wel even gek om helemaal alleen te zijn, en ik moest alles wel even bewust van me afzetten toen ik weer voor het eerst alleen het bos of de duinen inging. Maar toen dat eenmaal gelukt was, was er niet zoveel aan de hand. En ik denk steeds: ach, het is maar Terschelling. Maar goed, dat dacht ik bij Zwolle ook, waar ik me ook heel veilig voel. In ieder geval geniet ik echt wel volop van alleen lange wandelingen maken.

‘Thuis’ buiten in de zon lunchen.

’s Avonds haal ik Willem op! Hij komt het weekend ook gezellig vakantie vieren.

Zaterdag

Zaterdag doen we bijna niks. We slapen uit, ontbijten rustig, wandelen wat op het strand, drinken lunchen bij de Branding… Precies waar we zin in hebben, dus. En ’s avonds gaan we weer bij Loods eten.

Zondag

We zijn allebei weer heel vroeg wakker (en nu nog vroeger doordat de klok verzet is) en we gaan samen naar de zonsopkomst kijken. Willem krijg ik normaal nooit zo ver (hij is echt geen ochtendmens), maar omdat we nu toch wakker zijn gaat hij even mee. Vanaf het huisje zien we hem zoals op de eerste foto, maar we gaan natuurlijk ook even de duinen in. Tegen het einde van de ochtend gaan we naar het strand nadat we ’thuis’ hebben opgeruimd en ingepakt.

We gaan koffie drinken in de zon bij West aan Zee, een van mijn favoriete strandtenten sinds vorig jaar.

Daar heb je ze weer! We lunchen samen bij West. Ik ga voor een broodje makreel met creme fraiche en dille en die smaakt top.

Doeg!

Om half zes hebben we de boot naar huis. Wat was het een fijne week, zeg. Ik heb alleen gedaan waar ik zin in had en dat pakte erg goed uit. Ik heb alleen heel erg slecht geslapen, kon niet goed in slaap komen en was elke ochtend zó vroeg wakker! Gelukkig kon ik overdag nog wel een dutje doen, dus het maakte niet zoveel uit. En ik heb er twee hele mooie zonsopkomsten door kunnen zien!
Terschelling verveelt voor mij toch nooit, wat een fijne plek blijft het. Renate en Erik, bedankt dat ik in het waanzinnige Florizand mocht verblijven. Wat mij betreft is het huisje echt een aanrader waar ik zeker vaker heen zal gaan. De locatie is leuk, vlakbij Midsland en nog steeds vlakbij duinen, bos en strand, op een rustig parkje met veel groen. En het huisje is gewoon zó mooi en luxe!

Deze week is weer een vrij normale werkweek, al ben ik maandag en dinsdag nog lekker vrij. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.