Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 11 – 2017

Wat had ik een gekke week! Allemaal plannen werden veranderd en er gebeurde iets heel vervelends tijdens een wandeling.

Leestijd

Maandag

Op maandag ga ik in Hoonhorst een héél tof huis fotograferen voor een binnenkijker. Je ziet het resultaat hier! Verder werk ik thuis en maak ik natuurlijk ook nog een fijne wandeling.

Ik laat niet zo heel vaak meer foto’s zien van wat ik thuis eet, dat komt doordat we in huis zo slecht licht hebben ’s avonds. Maar nu het ’s avonds lichter wordt kan ik wat vaker foto’s maken van wat ik kook. Dit is een hele simpele pasta met lekker veel groenten.

Dinsdag

Het is binnenkijkweek, want ik ga vandaag naar nog een heel leuk huis in Berkum om foto’s te maken. Ik zou vandaag naar Amsterdam gaan om parfumeur Geza Schön te interviewen, maar helaas kan hij door een staking in Berlijn niet naar Nederland komen. Dat gaat dus niet door, dus vandaag heb ik tijd voor andere dingen.

’s Middags ga ik weer even sporten bij de Healthy Body Lounge en de rest van de dag werk ik weer thuis.

Woensdag

Heel belangrijk: stemmen! Het is het eerste wat ik doe vandaag.

Ik loop even langs de bloemenzaak bij mij om de hoek, want ik wil een nieuw plantje voor op de slaapkamer. Ik wil deze week een kastje opknappen, en daar moet natuurlijk een leuke plant op staan.

Deze wordt het!

Met Viona ga ik taart eten bij de Gillende Keukenmeiden. Dit is een pindakaas cheesecake… Zo lekker!

Dit is het resultaat van het kastje! Ik kocht hem op Marktplaats en knapte hem zelf een beetje op. Ik maakte er een filmpje van, die komt donderdag online.

Donderdag

Het is prachtig weer als ik opsta donderdag en ik besluit weer eens naar de Wijthmenerplas te gaan om te wandelen. Ik wandel vaak gewoon in de buurt bij mijn huis, nu dacht ik, ik pak weer eens de auto om eens een écht lekkere wandeling te maken. Kijk hoe mooi!

Ik maak deze foto omdat ik deze plek zo mooi vind, maar als ik mijn telefoon wegstop gebeurt er om de hoek iets vervelend. Dit plaatste ik op Instagram erover:

Ik houd er erg van om alleen te zijn. Alleen wandelen, fietsen. Het liefst in de natuur. Vanochtend ging ik naar de wijthmenerplas om in alle rust de dag te beginnen. Daar werd ik op een hele nare manier seksueel geïntimideerd. Ik zeg expres ‘op een hele nare manier’: het is altijd bizar en onacceptabel, maar in de stad of op een drukke plek is het minder angstaanjagend omdat je weet dat het alleen woorden zijn en er minder snel over gegaan kan worden tot daden.
Ik dacht nog: heerlijk, er is nog helemaal niemand. In een stukje bos kwam een man naar me toe lopen. Hij versperde me de weg en zei: ‘Wil je een lekkere dikke pik zien?’ Hij trok zijn broek al naar beneden toen ik ‘Nee’ zei en stevig doorliep. Ik dacht nog: niet rennen, niet meteen m’n telefoon pakken, gewoon met een rechte rug stevig doorlopen, anders triggert mijn gedrag misschien iets bij hem. Hij zei nog ‘Oh. Jammer’. Ik durfde niet om te kijken dus ik liep met bonzend hart en angstzweet onder m’n oksels zo snel mogelijk weg. Zodra ik durfde om te kijken belde ik 112.
De politie was er snel en ze vonden de man ook vlot, maar konden behalve een waarschuwing en notitie niks doen. De politie Zwolle handelde echt snel en hielden me goed op de hoogte. Dat vond ik fijn.
Ik ben zo boos. Dat je dus bang moet zijn om alleen een stuk te gaan wandelen of fietsen. Dat ik zó bang was dat ik na mijn vluchtreactie alleen maar kon trillen en huilen. Dat deze man zijn slag misschien wél had geslagen bij een jonger, onzekerder meisje. Dat die misschien wel verkracht zou zijn geweest. Dat de politie niks kan.
Morgen ga ik verdomme weer in het bos wandelen. Ik laat me mijn vrijheid niet afnemen.

 

Het is een hele beangstigende situatie en ik ben er wel even van de leg door. Gelukkig krijg ik heel veel lieve, steunende reacties. Ik doe trouwens ook aangifte. Al snel krijg ik veel media-aandacht en daar ben ik blij mee, ik vind het goed om dit bespreekbaar te maken, ook de lompe reacties die ik krijg op social media. Ik hoor veel dat het mijn eigen schuld is, dat ik daar maar niet alleen had moeten lopen, dat ik er als blogger aandacht voor mezelf mee probeer te vragen. Dit is niet oké, ik kan er niks aan doen dat dit gebeurd is.

Wauw! Onderweg naar de stad zie ik dit.

Ik heb bij Barista Café ’s middags een afspraak met de meiden van We Fly Cheap, binnenkort spreek ik op hun bloggersevent dus we nemen alles even door.

Ik struin wat door de stad, winkel een beetje voor accessoires voor in huis en ga ’s avonds sushi eten met Willem. Even leuke dingen doen.

Vrijdag

Met Viona en Hugo ga ik ’s ochtends vroeg wandelen bij de Wijthmenerplas.

Ik neem vrij vandaag. Het hele gebeuren van gisteren en de stortvloed aan (wisselende) reacties hakt er best in. Komend weekend werk ik ook beide dagen, dus ik doe even helemaal niks. Ik kruip in bed met een kop koffie en een boek en probeer een beetje te relaxen.

En ik ga nog even sporten.

De Stentor ligt bij de Healthy Body Lounge en daar staat ook een stuk in over wat er donderdag gebeurd is.

’s Avonds gaan Willem en ik samen eten bij het Weeshuys. Je merkt het wel, als ik me niet OK voel, helpt lekker eten.  😉

Zaterdag & zondag

Zaterdag en zondag is I Love Beauty! Ik maak zelf maar weinig foto’s omdat ik vooral op het podium en in de huiskamer sta voor meet & greets. Ik vind het mega leuk om bezoekers te ontmoeten en te zien hoeveel plezier iedereen heeft.

Wat een gekke week was het. Zondagavond heb ik nog een telefonisch interview met 3FM en voor komende week staan ook nog wat interviews gepland. Ik ben blij met de aandacht voor seksuele intimidatie en ‘victim shaming’, niet voor mezelf, maar voor alle andere vrouwen die hier mee te maken krijgen. Ik ga er zelf ook nog aandacht aan besteden in een blogpost, maar ik wil het eerst wat laten bezinken – ik wil ook graag iets actiefs dóen met wat er gebeurd is, ik heb wel concrete ideeën, maar weet nog niet goed hoe ik het ga aanpakken, dus daar wil ik eerst goed over nadenken voor ik een artikel online plemp met dingen die ik toch allemaal al gezegd heb.

Het was een heftige week met ups en downs (lekker cliché), ik was blij dat I Love Beauty dit weekend was, dat gaf de nodige afleiding en het was gewoon heel erg leuk.

Op dit moment zit ik op de boot naar Terschelling voor een weekje vakantie. Het had niet op een beter moment kunnen komen! Heel erg bedankt voor het lezen en tot snel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.