Week 11 – 2017

Wat had ik een gekke week! Allemaal plannen werden veranderd en er gebeurde iets heel vervelends tijdens een wandeling.

Leestijd

Maandag

Op maandag ga ik in Hoonhorst een héél tof huis fotograferen voor een binnenkijker. Je ziet het resultaat hier! Verder werk ik thuis en maak ik natuurlijk ook nog een fijne wandeling.

Ik laat niet zo heel vaak meer foto’s zien van wat ik thuis eet, dat komt doordat we in huis zo slecht licht hebben ’s avonds. Maar nu het ’s avonds lichter wordt kan ik wat vaker foto’s maken van wat ik kook. Dit is een hele simpele pasta met lekker veel groenten.

Dinsdag

Het is binnenkijkweek, want ik ga vandaag naar nog een heel leuk huis in Berkum om foto’s te maken. Ik zou vandaag naar Amsterdam gaan om parfumeur Geza Schön te interviewen, maar helaas kan hij door een staking in Berlijn niet naar Nederland komen. Dat gaat dus niet door, dus vandaag heb ik tijd voor andere dingen.

’s Middags ga ik weer even sporten bij de Healthy Body Lounge en de rest van de dag werk ik weer thuis.

Woensdag

Heel belangrijk: stemmen! Het is het eerste wat ik doe vandaag.

Ik loop even langs de bloemenzaak bij mij om de hoek, want ik wil een nieuw plantje voor op de slaapkamer. Ik wil deze week een kastje opknappen, en daar moet natuurlijk een leuke plant op staan.

Deze wordt het!

Met Viona ga ik taart eten bij de Gillende Keukenmeiden. Dit is een pindakaas cheesecake… Zo lekker!

Dit is het resultaat van het kastje! Ik kocht hem op Marktplaats en knapte hem zelf een beetje op. Ik maakte er een filmpje van, die komt donderdag online.

Donderdag

Het is prachtig weer als ik opsta donderdag en ik besluit weer eens naar de Wijthmenerplas te gaan om te wandelen. Ik wandel vaak gewoon in de buurt bij mijn huis, nu dacht ik, ik pak weer eens de auto om eens een écht lekkere wandeling te maken. Kijk hoe mooi!

Ik maak deze foto omdat ik deze plek zo mooi vind, maar als ik mijn telefoon wegstop gebeurt er om de hoek iets vervelend. Dit plaatste ik op Instagram erover:

Ik houd er erg van om alleen te zijn. Alleen wandelen, fietsen. Het liefst in de natuur. Vanochtend ging ik naar de wijthmenerplas om in alle rust de dag te beginnen. Daar werd ik op een hele nare manier seksueel geïntimideerd. Ik zeg expres ‘op een hele nare manier’: het is altijd bizar en onacceptabel, maar in de stad of op een drukke plek is het minder angstaanjagend omdat je weet dat het alleen woorden zijn en er minder snel over gegaan kan worden tot daden.
Ik dacht nog: heerlijk, er is nog helemaal niemand. In een stukje bos kwam een man naar me toe lopen. Hij versperde me de weg en zei: ‘Wil je een lekkere dikke pik zien?’ Hij trok zijn broek al naar beneden toen ik ‘Nee’ zei en stevig doorliep. Ik dacht nog: niet rennen, niet meteen m’n telefoon pakken, gewoon met een rechte rug stevig doorlopen, anders triggert mijn gedrag misschien iets bij hem. Hij zei nog ‘Oh. Jammer’. Ik durfde niet om te kijken dus ik liep met bonzend hart en angstzweet onder m’n oksels zo snel mogelijk weg. Zodra ik durfde om te kijken belde ik 112.
De politie was er snel en ze vonden de man ook vlot, maar konden behalve een waarschuwing en notitie niks doen. De politie Zwolle handelde echt snel en hielden me goed op de hoogte. Dat vond ik fijn.
Ik ben zo boos. Dat je dus bang moet zijn om alleen een stuk te gaan wandelen of fietsen. Dat ik zó bang was dat ik na mijn vluchtreactie alleen maar kon trillen en huilen. Dat deze man zijn slag misschien wél had geslagen bij een jonger, onzekerder meisje. Dat die misschien wel verkracht zou zijn geweest. Dat de politie niks kan.
Morgen ga ik verdomme weer in het bos wandelen. Ik laat me mijn vrijheid niet afnemen.

 

Het is een hele beangstigende situatie en ik ben er wel even van de leg door. Gelukkig krijg ik heel veel lieve, steunende reacties. Ik doe trouwens ook aangifte. Al snel krijg ik veel media-aandacht en daar ben ik blij mee, ik vind het goed om dit bespreekbaar te maken, ook de lompe reacties die ik krijg op social media. Ik hoor veel dat het mijn eigen schuld is, dat ik daar maar niet alleen had moeten lopen, dat ik er als blogger aandacht voor mezelf mee probeer te vragen. Dit is niet oké, ik kan er niks aan doen dat dit gebeurd is.

Wauw! Onderweg naar de stad zie ik dit.

Ik heb bij Barista Café ’s middags een afspraak met de meiden van We Fly Cheap, binnenkort spreek ik op hun bloggersevent dus we nemen alles even door.

Ik struin wat door de stad, winkel een beetje voor accessoires voor in huis en ga ’s avonds sushi eten met Willem. Even leuke dingen doen.

Vrijdag

Met Viona en Hugo ga ik ’s ochtends vroeg wandelen bij de Wijthmenerplas.

Ik neem vrij vandaag. Het hele gebeuren van gisteren en de stortvloed aan (wisselende) reacties hakt er best in. Komend weekend werk ik ook beide dagen, dus ik doe even helemaal niks. Ik kruip in bed met een kop koffie en een boek en probeer een beetje te relaxen.

En ik ga nog even sporten.

De Stentor ligt bij de Healthy Body Lounge en daar staat ook een stuk in over wat er donderdag gebeurd is.

’s Avonds gaan Willem en ik samen eten bij het Weeshuys. Je merkt het wel, als ik me niet OK voel, helpt lekker eten.  😉

Zaterdag & zondag

Zaterdag en zondag is I Love Beauty! Ik maak zelf maar weinig foto’s omdat ik vooral op het podium en in de huiskamer sta voor meet & greets. Ik vind het mega leuk om bezoekers te ontmoeten en te zien hoeveel plezier iedereen heeft.

Wat een gekke week was het. Zondagavond heb ik nog een telefonisch interview met 3FM en voor komende week staan ook nog wat interviews gepland. Ik ben blij met de aandacht voor seksuele intimidatie en ‘victim shaming’, niet voor mezelf, maar voor alle andere vrouwen die hier mee te maken krijgen. Ik ga er zelf ook nog aandacht aan besteden in een blogpost, maar ik wil het eerst wat laten bezinken – ik wil ook graag iets actiefs dóen met wat er gebeurd is, ik heb wel concrete ideeën, maar weet nog niet goed hoe ik het ga aanpakken, dus daar wil ik eerst goed over nadenken voor ik een artikel online plemp met dingen die ik toch allemaal al gezegd heb.

Het was een heftige week met ups en downs (lekker cliché), ik was blij dat I Love Beauty dit weekend was, dat gaf de nodige afleiding en het was gewoon heel erg leuk.

Op dit moment zit ik op de boot naar Terschelling voor een weekje vakantie. Het had niet op een beter moment kunnen komen! Heel erg bedankt voor het lezen en tot snel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

69 reacties
 1. Marjan

  Wat een nare ervaring zeg. Ik had het de vorige keer verkeerd gelezen en begrepen dat dit in het verleden gebeurd was. Maar het is dus heel recent gebeurd. Ik zou er ook erg van schrikken en erdoor van slag zijn. Ik woon vlakbij een natuurgebied en ga ook heel regelmatig alleen wandelen. Ik ben altijd al op mijn hoede als ik mannen tegenkom onderweg. Vervelend ook van die nare reactie op social media. Voor de rest ziet je week er wel weer leuk uit gelukkig.

 2. Christel

  Hoi Cynthia, zelfs hier stond er een stukje over in de Eindhovens Dagblad, maar ik kom er nu vandaag pas toe om even jouw eigen verhaal te lezen. Ik snap helemaal dat dit er enorm inhakt. Het is toch te zot voor woorden dat je niet meer in je eentje ergens zou kunnen wandelen of fietsen terwijl je daar zo enorm van geniet. Ik vind het knap dat je de volgende dag weer ‘gewoon’ gaat wandelen daar. Sterk hoor!
  Maar ik merk wel dat zulke dingen mij ongewild toch wat voorzichtiger maken. Ik wandel ook graag alleen, maar voel me toch niet helemaal fijn op afgelegen plekken. En als mijn oudste dochter van 15 alleen naar huis wil fietsen als het al donker is voel ik me daar ook niet gerust bij. Ik laat het haar wel doen omdat ik haar niet angstig wil maken, maar toch.
  Goed dat hier nu weer even aandacht voor is. En vooral onthouden: jij hebt niks verkeerd gedaan! Je hebt het volste recht om te wandelen waar je wilt en wanneer je wilt.

 3. aboutsbstyle

  erg leuke week, met veel leuke dingen. Gelukkig heb ik je kunnen ontmoeten op ILB, ik hoop dat snel nog een keertje te kunnen doen. En wat jammer dat mensen toch vervelende opmerkingen maken, terwijl dit iedereen had kunnen gebeuren. houd je sterk. liefs soraya

 4. Daniëlle

  Ik hoop dat je de situatie inmiddels een plekje kan geven. Hoewel ik zelf ook weet dat daar vaak veel meer tijd voor nodig is en dat het op sommige momenten ineens weer heel heftig binnen komt.

  Die cheesecake ziet er fantastisch uit en het kastje heb je mooi opgeknapt! Door jouw gele muur en nu ook dit gele kastje ben ik ook aan het kijken voor wat meer kleur in huis. Leuk!

 5. Nathalie

  Lieve Cynthia, wat een ontzettende heftige ervaring zeg! Kan me indenken dat je je erg onveilig hebt gevoeld. Diep respect voor hoe je hebt gehandeld. Wat vreselijk dat er mensen zijn die hier een nare reactie op hebben gegeven. Je moet gewoon overal kunnen gaan en staan wanneer en waar jij dat wilt. Kom lekker bij op jouw geliefde Terschelling. Liefs, Nathalie

 6. Mara

  Wat een rotervaring. Ik ben benieuwd naar het vervolgverhaal dat je gaat schrijven. Zo zou ik graag willen weten wat de beste reactie is bij dit soort situaties, volgens een deskundige. Ik vind dat je heel krachtig hebt gehandeld en zou zo’n situatie graag geanalyseerd zien: wat moet je doen en vooral: wat juist niet? Ik wandel en reis ook veel alleen en zou me zekerder voelen in een benarde situatie met wat handvaten.

  Sterkte!

  • Lou

   Daar kan een deskundige niet per se veel over zeggen. Potloodventers (want meer kun je hem denk ik niet noemen als ik de omschrijving zie) zijn er veel. En iedereen reageert er anders op. Ik heb eigenlijk nooit meegemaakt dat mensen er echt langdurig van slag van zijn. Eerder dat ze het treurig en een beetje zielig vinden. Maar goed, dat is dus persoonlijk dus daar kun je vooraf niets over zeggen.

 7. Jessica

  Hoi Cynthia,

  Wat een pech heb je gehad! Ik snap dat je je heel onveilig hebt gevoeld! Stoer dat je volgende dag bent teruggegaan! En vooral de nare reacties zijn niet oké! Ik zou ook zo graag alleen in de natuur willen lopen, doe het soms ook wel met hardlopen. Ik durf het nooit zo goed, juist hierom. Ik vind het altijd heerlijk dat je je eigen gang gaat en gewoon wel op veilige tijden gast wandelen! En vooral ook door blijft gaan hiermee! Superstoer! Heerlijk uitwaaien deze week en iedereen die er wat van vind lekker laten wegwaaien! Misschien vind ik de negatieve reacties erop wel het ergste. Lieve groetjes, Jessica

 8. Bianca

  Wat een idioot die vent, heel goed dat hij door de politie is aangesproken. Hopelijk doet hij zoiets nooit meer!

 9. Fleur

  Ik ken het, een aantal jaar geleden stond er tijdens een wandeling ineens een man met een mes voor mijn neus. Ik was alleen en werd ZO bang dat ik een heel stuk gerend heb (met hem nog een x aantal meters achter mij aan gerend) en ben toen door een openstaand raam van een huis geklommen. Ik heb er nu nog last van.

  • Susan

   Jemig wat heftig!! Vreselijk eng zeg. Logisch dar je hier nog last van hebt. Heb je hier hulp bij gekregen?

  • evelien

   Wow jeetje. Dat is echt heftig!

 10. Iris

  Hey Cynthia, wat heftig wat je is overkomen in het bos zeg… En nare reacties erop waarin mensen jou de schuld geven is écht not done.

  Zelf ben ik eens op een nare wijze beroofd toen ik van het uitgaan alleen terug naar huis fietste in de nacht en heb daar soortgelijke reacties op gekregen.

  Misschien vind je het interessant om te weten dat mensen aan dit blaming the victim/victim shaming te doen zodat zij zelf het beeld van een “rechtvaardige wereld” kunnen behouden. Wanneer je de schuld bij iemand anders legt, geeft dat mensen het gevoel dat zij zelf niet het slachtoffer zullen worden van dit soort delicten, dat ze controle hebben op hun eigen lot.

  Natuurlijk wil ik, zelf ook slachtoffer geweest, dat gedrag totaal niet goedpraten, maar ik dacht dat een achtergrond van victim shaming misschien wel interessant was! Ik heb dit overigens geleerd bij mijn studie criminologie.

  Verder heb je weer prachtige foto’s! En ik wil je sterkte wensen met het verwerken van de nare gebeurtenis..

  Liefs Iris

 11. Yvonne

  Wat onbegrijpelijk dat je zulke negatieve reacties hebt gehad.
  Probeer het je niet aan te trekken.
  Je hebt juist ontzettend goed gehandeld.
  Respect voor jou.
  Geniet op Terschelling!!!!!

 12. Roos

  Ik ben een trouwe volger en reageer zelden, maar nu kan ik niet anders. Wat een sterk verhaal, en wat heb ik een bewondering voor het feit dat je je rug recht houdt ondanks alle negatieve reacties. Zeker bij iets wat zo persoonlijk is en zo dichtbij komt. Je bent een voorbeeld door het op deze manier te delen en het voortouw te willen nemen want inderdaad, het gebeurt veel vaker en seksuele intimidatie is nooit oké. Chapeau Cynthia, je bent een kanjer!

 13. Wivineke

  He wat vervelend!!
  Geniet van je welverdiende weekje weg!

 14. Caro

  Bizar dat mensen reageren dat het je eigen schuld is. Hij had zijn broek aan moeten houden! Naar. Wat goed dat je aangifte doet (net als journaliste Rosa Timmer vorig jaar). Zo geef je vind ik een goed voorbeeld. Veel vrouwen en mannen ook trouwens, zijn te bang om aamgufte te doen. Ik vond het zelf destijds te confronterend (was heel jong, geen steun van ouders). Was ook bang voor de reacties. Zou je ons van de aangifte op de hoogte willen houden?

 15. Natasja Koole

  Reageren doe ik vrijwel nooit op blogs, maar wat jou is overkomen, zowel door die man als op social media, daar kunnen niet genoeg mensen zich tegen uitspreken! Respect voor je openheid, gedecideerd handelen en terug opeisen van je vrijheid!

 16. Sara

  Jeetje Cynthia wat naar om mee te maken! En bizar dat mensen er zo op kunnen reageren.. alsof jij er iets aan kan doen, alsof je dit zou willen meemaken voor aandacht? Bizar dat mensen zo denken.
  Fijn dat Willem je kon ophalen en je de volgende dag weer ging. En een weekje Terschelling op zon moment klinkt perfect. Geniet ervan!!

 17. Priscilla

  Cynthia, ik reageer niet zo heel vaak maar op dit artikel wil ik graag toch even reageren om je een hart onder de riem te steken. Seksuele intimidatie is NOOIT oké. Ik ben, net als jij, enorm geschrokken van alle reacties die jij hebt gehad op het delen van je ervaring. Niemand heeft het recht om jouw uit te maken voor aandachtzoeker. Jij hebt de situatie absoluut niet groter gemaakt dat hij is. Jij hebt jouw ervaring beschreven zoals jij hem hebt ervaren. Jij hebt jouw mening gedeeld en daar kan niks fout aan zijn. Nogmaals, seksuele intimidatie is NOOIT, maar dan ook nooit acceptabel. Jij hebt een hele nare ervaring gehad en ik voel me (als vrouw) trots dat jij opkomt voor alle andere vrouwen in Nederland die te maken hebben, of ooit nog te maken krijgen, met seksuele intimidatie. Neem alle tijd die jij nodig hebt om deze situatie te verwerken. Als mensen negatief reageren en oordelen over jou of de voorgevallen situatie dan zegt dat meer over die mensen dan over jou. Houdt dat alsjeblieft in gedachten. Sterkte en ik wens je een fijne vakantie.

  • Roos

   Amen Priscilla, ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

 18. Jeanne

  Ik lees nu pas het hele verhaal over het voorval in het park. Maar ik vind het bizar dat er zoveel mensen zijn die hier negatief op reageren, zeggen dat je je aanstelt of zelfs beweren dat je dan maar niet alleen moet gaan wandelen. Ik zou me ontzettend onveilig voelen, zeker als het in een serene omgeving gebeurd die voor jou vertrouwd voelt …

 19. Mieke | mieksmind

  Hopelijk heb je het naar je zin gehad op het i love beauty event! ik was er dit jaar niet bij. Lekkere food foto’s ook van Gillende Keukenmeiden en de sushi yum

 20. Judith

  Sterkte,niet leuk om mee te maken.ik zou ook bang zijn!!
  Ik begrijp het stukje in de krant miet helemaal.geen strafbaar feit?
  Intimidatie bijvoorbeeld?! Een potloodventer is toch ook strafbaar bezig?!ongemakkelijk is een understatement.
  Hoezo eigen schuld?we moeten het niet met zijn allen omdraaien,zeg.gelukkig gebeurt het in de winter,anders komen er nog opmerkingen over wat je aan zou hebben… goed dat je 112 hebt gebeld en dat je aangifte hebt gedaan!?

 21. Amelie

  Jammer dat je ook rare reacties hebt gekregen terwijl jij hier natuurlijk niks aan kon doen. Persoonlijk zou het zelf niet in mij op komen om 112 te bellen in jouw geval want zoals jij de situatie beschrijft, klinkt het meer als een potloodventer (is mij ook wel eens overkomen 20 jaar geleden, zulke mensen zijn er gewoon) en niet zo zeer als een verkrachter. Maar goed fout/vervelend is het wel en jammer dat je daardoor toch iets minder onbevangen alleen dingen zou doen. Hopelijk kan je het snel achter je laten en weer genieten van het alleen wandelen/op stap gaan!

 22. hopper

  Ook ik zag de reacties op internet. Het is net alsof dit geen echte baan is en je het er dan maar aan jezelf te danken hebt. Soms denk ik als het een collega van hunzelf was geweest in de vrije tijd zaten ze al lang achter slot en grendel. Begrijp me niet verkeerd hoor, handen af van onze hulpverleners. Maar het had idd ook een kind kunnen zijn geweest of iemand die niet assertief reageert. Zulke mensen hebben medische hulp nodig, want bij iemand met gezond verstand bedenkt dit soort capriolen niet.

  Gelukkig laat je je niet op de kop zitten en ga je er gewoon meteen weer naartoe! En heb je het je verdere week niet laten verprutsen. Ik ben trots op je dat je het bespreekbaar maakt. Er gebeuren te vaak gekke dingen die niet kunnen. De reacties eronder zijn soms nog misselijk makender dan de actie zelf. Ga vooral door met je ding doen, maar ik snap wel dat dit je niet in de koude kleren gaat zitten.

  Je bent een topper met een hele leuke site.

 23. Kirsten

  Geniet van je weekje Terschelling. Even alles laten bezinken. Mooi dat je er zoveel aandacht voor vraagt, dit kan en mag niet normaal zijn. Sterkte!

 24. Eveline

  Schandalig dat dit nog altijd zomaar kan gebeuren.
  Schandalig dat je als vrouw alleen continue schrik moet hebben.
  Schandalig dat anderen dan nog beweren dat het je eigen schuld zou zijn.

  Ik denk dat dit soort voorvallen enorm vaak gebeuren. Vele mannen denken dan ook nog dat ze niks misdoen omdat er geen fysiek contact is.
  Goed dat je naar de politie stapt ermee. Want veel te weinig slachtoffers doen dit.
  Vrouwen hoeven dit soort gedrag niet te aanvaarden!

 25. Manon

  Het ziet er idd uit als een tof huis

 26. Tam

  Wat een heftige ervaring! Mocht je de komende tijd aan jezelf merken dat je er toch wat onzeker door bent geraakt, dan kan ik je krav maga aanraden. Hier kan je leren jezelf juist als vrouw fysiek te verdedigen op een simpele en effectieve manier. Ik vind eigenlijk dat iedere vrouw dat zou moeten leren! En het brengt je mentaal heel veel als je weet wat te doen als je zou worden aangevallen. Google het maar eens!

 27. sanne

  het is mij ook een keer over komen maar dan in een winkelstraat (kan je nagaan)
  stond te wachten tot de winkel open ging, kwam er zo een viezerik met ze hand in ze broek roepen naar me ´meisje,he meisje kom eens mee´ toen ik me telefoon tevoorschijn haalde wist ie niet hou snel hij weg moest komen. smeerlap!
  dus dat ze jou de schuld geven zegt toch meer over die genen!

  • sanne

   en toen zetten je hem gewoon dubbel… sorry

 28. sanne

  het is mij ook een keer over komen maar dan in een winkelstraat (kan je nagaan)
  stond te wachten tot de winkel open ging, kwam er zo een viezerik met ze hand in ze broek roepen naar me ´meisje,he meisje kom eens mee´ toen ik me telefoon tevoor schijn haalde wist ie niet hou gouw hij west moest komen. smeerlap!
  dus dat ze jou de schuld geven zegt toch meer over die genen!

 29. Yvonne

  Walgelijk hoe mensen met dit soort gebeurtenissen toch elke keer weer de schuld bij het slachtoffer leggen! Nee, HIJ had daar niet mogen lopen! HIJ en alleen HIJ is fout, héél fout! Hetzelfde geldt met het dragen van een kort rokje; alsof je er dan om vraagt verkracht te worden? Zo gezopen vind ik dat! Je hebt gewoon met je tengels van anderen af te blijven; al loop je in je blote kont. Intimidatie hoort nergens thuis, dus ook niet in het bos waar je gewoon het recht hebt er te lopen! Ik word er zo kwaad om. Zegt meer over zulke mensen dan over jou. Juist goed dat je hier aandacht aan besteedt. Dit soort idiote acties hoeven we niet te accepteren! Sterkte.

 30. Charlotte

  Heftig wat er gebeurd is. Ik kan me goed voorstellen dat je daar van geschrokken bent. Toch wordt er zo inderdaad ook weer bewustzijn gecreëerd voor zo’n onderwerp.
  Ik hoop dat je lekker van je vakantie kan genieten en veel leuke dingen doet! 🙂

 31. Nena

  Hoe belachelijk, alsof het jouw fout kan zijn dat die man zoiets uithaalt? Mensen moeten toch echt even nadenken voor ze zulke dingen zeggen… Hopelijk lig je er niet teveel wakker van en gelukkig is er niets fysiek ergs gebeurd. Je hebt het goed aangepakt Cynthia!

 32. Inge

  He Cynthia, ziet eruit als een lekker weekje op donderdag en naschokken na.. knap hoe je ermee omgaat! Ik vond het gezellig dat je er was dinsdag! En het tafeltje is echt tof geworden! Wat vond Willem er zo van? 😉 geniet van Terschelling!

 33. Annika

  Ik heb vorige week met volle verbazing Twitter gevolgd. Sinds wanneer wonen wij in een land waarin je niet een wandeling kan maken in je eentje, als vrouwzijnde? En dat je bepaald gedrag bij mannen uitlokt? Want dat zijn zwakke, minderwaardige wezens die zelf niet kunnen nadenken? Rare wereld…

  Fijn dat de rest van de week wel leuk was.

  Veel plezier op vakantie!

 34. Lara Warnar

  Toen ik in Engeland studeerde is er op 500 m van mijn huis een vrouw op brute wijze vermoord en de moordenaar liep nog vrij rond, zonder politiebegeleiding de straat op was geen optie. Dat ging mij ook zeker niet in de koude kleren zitten. De politie deelde daarom mini-alarmpjes uit, waardoor je de aanvaller kan afschrikken en tijd hebt om te vluchten en anderen te alarmeren. Wellicht is zoiets ook voor jou een optie, wellicht eens informeren wat de politie hier daarin kan betekenen.

 35. Savitri

  Ik vind het echt misselijkmakend dat er (een kleine groep weliswaar, maar toch!) mensen zijn die zo lelijk reageren. Alsof zoiets ooit je eigen schuld kan zijn, gadverdamme! Dat sommigen het niet serieus nemen en denken dat je zoiets voor de aandacht zegt of dat je overdreven reageert, daar kan ik gewoon écht niet bij. Beetje inlevingsvermogen kan ook geen kwaad zeg, jemig.
  Ik vind het wel heel knap hoe je ermee omgaat; dat het je lukt om het niet persoonlijk op te vatten, maar het meer ziet als een groter probleem zeg maar. Wat goed en knap van je dat je er iets mee wilt gaan doen, want ik kan me ook heel goed voorstellen dat je er liever nooit meer aan zou willen denken.

 36. Amber

  Goed gehandeld Cynthia! Dapper. Gelukkig heb je je week niet laten verpesten!

 37. Jolien

  Cynthia, ik ben blij dat je zo sterk gereageerd hebt! Ik denk dat ik zelf te onzeker zou zijn om de politie te bellen. Dat had nooit mogen gebeuren, maar met die actie ben je een voorbeeld voor anderen en zal die man wel twee keer nadenken! Goed dat je jezelf een dag rust gegund hebt en weer snel ging wandelen 🙂

  Verder zag dat er weer een heel leuke week uit! Mag ik vragen van waar de jurkjes komen die je op I Love Beauty aanhad? Ik ben fan! 😀

 38. Charlene

  Vind dat je super goed gehandeld hebt. Niet laten zien dat je bang bent etc. Kan me voorstellen dat zoiets impact heeft op je.
  Goed dat je dit verteld. Zulke mannen moeten aangepakt worden, bah. Je kan niet eens even naar buiten.

  Sterkte.

 39. nicoleswereld

  Heel erg vervelend allemaal wat er donderdag en erna is gebeurd! Al die rare reacties! Gelukkig heb je een leuk weekend gehad

 40. Allissa

  Najaaaazeg. Ik snap die negatieve reacties echt niet. Het is precies zoals je zegt: als het een veel jonger, onzeker meisje was geweest had die man wellicht hele andere dingen gedaan. Juist je bekendheid inzetten om er dames op te attenderen dat je toch echt wel OVERDAG een rondje zou moeten kunnen wandelen in je eentje.

 41. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik vind het echt zo achterlijk hoe er gereageerd werd op jouw verhaal op social media. Hoezo vraag je er om??? Via Instagram stories zag ik wat reacties voorbij komen en ik werd er echt zoooo verschrikkelijk boos om! Laten we even beginnen met het feit dat het hele voorval niks met je blog te maken heeft: had er iemand anders op dat moment gelopen, was diegene slachtoffer geweest. En dat je niet alleen op pad zou moeten gaan snap ik ook niet. Hallo zeg, kijk eens lekker naar jezelf in plaats van andere mensen lastig te vallen! Ik vind het overigens ook heel erg dat de politie niets kan doen tegen zo iemand. Het komt zo dicht bij, en misschien wilde deze meneer niets anders doen dan z’n broek naar beneden trekken, maar het tast je als slachtoffer zo aan in je vertrouwen! Je weet niet wat de bedoelingen van zo iemand zijn, en dan nog, hij hoeft JOU daar niet mee lastig te vallen..! Goed dat je hier aandacht aan besteed en het bespreekbaar maakt.
  Ik hoop dat je lekker even uit kunt waaien op Terschelling, geniet er van de komende week! <3

 42. Kaat

  Hay lieve Cynthia,
  Moest je iets concreet willen doen rond wat er juist gebeurd is, wil ik je altijd graag helpen. Ik ben seksuologe (met een eigen praktijk, maar ook de vaste seksuologe van Galileo en Sex College, en vaak te gast in Spuiten & Slikken en RTLLN) en werk uiteraard (en helaas) vaak rond dit thema. Mail me gerust als ik hierin iets voor je zou kunnen betekenen!
  Kus
  Kaat

 43. Martine

  Ik heb een en ander online gelezen over de gebeurtenis tijdens jouw wandeling.
  Ik heb met open mond bepaalde (hatelijke) reacties gelezen…..vreselijk!
  Het enige wat ik wil zeggen is dat je groot gelijk hebt er zoveel aandacht aan te geven.
  Het mag niet kunnen dat zoiets weerzinwekkends je tijdens een wandeling overkomt!
  Geniet van je weekje Terschelling!

 44. Kelly

  Oh bah, wat een naar verhaal. Snap dat je je rot schrikt als zoiets gebeurd, maar je hebt gelukkig goed gehandeld. Verder zag het er uit als een hele leuke week 🙂

 45. Annemiek

  Lieve Cynthia,

  Hopelijk laat je je niet op je kop zitten door alle mensen die beweren dat jij op enige manier schuld zou hebben aan wat jou overkomen is. Victim shaming is belachelijk. Ik woon aan de rand van een klein dorp. Als ik niet meer alleen door het bos kan wandelen omdat ik een vrouw ben en ik daardoor gevaarlijk gedrag van mannen zelf uitlok, dan zou mijn leefwereld beperkt worden tot een straal van nog geen 500 meter vanaf mijn huis.
  Blijf sterk! En je hebt echt heel goed gehandeld door naar de politie te gaan. Ook al is het gedrag van die man niet te bewijzen, door die stap te zetten heb je een duidelijk signaal gegeven aan die man. En de politie heeft nu inderdaad zijn gegevens. Dus dat is een stap vooruit. Geniet van je vakantie en probeer weer een beetje op te laden.
  Liefs, Annemiek

 46. Britt

  Jeetje, wat een verhaal zeg. En dan nog die reacties dat het je ‘eigen schuld zou zijn’, belachelijk! Hoe kun je hier zelf voor zorgen? Ik vind het ronduit verschrikkelijk dat zulke dingen gebeuren, dat je nu de hele dag rond moet kijken, de angst moet hebben mocht er wat gebeuren, jeetje! Ik hoop dat je snel weer een beetje alles vergeten bent, en je echt de tijd voor jezelf neemt op Terschelling. Probeer er lekker van te genieten!

 47. Julie Tina

  Wat een nare ervaring zeg.. En vooral niet te geloven dat er nog mensen (vrouwen!!) zijn die de schuld bij het slachtoffer leggen, op die manier geven ze gewoon vrij spel aan bepaalde mannen om ongewenst gedrag (en erger) te blijven uitoefenen. Want ja, als vrouw moet je maar niet alleen in natuurgebied gaan lopen, net zoals je geen te kort jurkje moet dragen want dan lok je het ook zelf uit. (Terwijl ELKE vrouw ongewenst gedrag kan meemaken, zelfs met je dikke trui aan op een overvolle tram). Gevaarlijke denkwijzen, terwijl het natuurlijk gewoon omgekeerd is en het probleem bij die mannen ligt en hún gedrag en visie tegenover vrouwen zou moeten veranderen. Bij dit soort verhalen merk ik steeds dat er nog ’n lange weg te gaan is, maar goed dat er vrouwen zoals jij hier gewoon openlijk over vertellen :)) Geniet van je weekje Terschelling!

 48. Lindsey Beljaars

  Heel erg heftig.. ik heb het gevolgd op instagramstories, belachelijk hoe mensen hebben gereageerd! Ik vind het heel erg goed hoe jij er mee om bent gegaan x

 49. Merel

  Wat heb je dat kastje super leuk opgeknapt. Ik wil ook meer opknappen van de kringl0op. Eerst maar bedenken wat haha. En wat naar dat je dat is overkomen met die man. Het is zeker niet jouw schuld. En vind het knap dat je er er voor wilt inzetten. Heel veel plezier op vakantie!

 50. Anniek

  Wat een prachtige foto’s weer! En wat naar wat er gebeurd is! Het is niet jouw schuld, dat soort opmerkingen begrijp ik echt niet en kunnen me echt kwaad maken. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt en dat je het van je af kunt zetten. Heel knap dat je het om wil zetten in actie en ook echt wat wil doen! Bewonder ik! 🙂 Sterkte en veel plezier op Terschelling!

 51. Amber

  Wat een ontzettend leuk kastje! Echt tof opgeknapt. Ik vind de stijl van het kastje helemaal te gek, ik had hem ook zo kunnen kopen. Zou alleen niet aan geel hebben gedacht bij de verf maar het is gewoon een hele vette combinatie geworden! Ga ik onthouden …

 52. Brenda Andriese

  Geniet van je weekje!

 53. Merel

  Och lieve, lieve, mooie Cynthia, ik lees je stuk en ben helemaal van slag. Ik zit hier met tranen in mijn ogen. Meisje toch. Ik wens je heel erg veel sterkte. Wat erg dat dit maar blijft gebeuren, bij meisjes, jonge vrouwen, oudere vrouwen. Goed de je zo hebt gehandeld. Ik zit niet op social media dus weet niet naar wat voor reacties je verwijst, maar ik kan me er iets bij voorstellen. Ik ga vandaag een kaarsje voor je branden. Blijf lekker wandelen en blijf jezelf en neem de tijd om de angst weer uit je lichaam en geest te laten trekken zodat het langzaam weer wordt vervangen door vertrouwen en rust. Je bent zo’n prachtig mens.

 54. Laura

  Wat een gezeur over jou zeg! Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, spreek dit soort dingen alsjeblieft uit. Ik hoop dat iedereen achter je staat.

 55. Syl

  Wat verschrikkelijk wat je is overkomen en dan de nare reacties. Beetje belachelijk dat je niet eens meer ergens alleen kan lopen als vrouw zonder dit soort intimidatie

 56. rachel

  een leuke week op die ene dag na dan mop 🙁 ik ben er echt van geschrokken want stel je voor dat die gek door zou slaan en ja uh je weet wel…… de reacties op het net ….ach ach ach … die mensen die dat gegilt hebben die zijn kansloos in het leven werkelijk waar en hopelijk probeer je daar boven te staan en nee dat lijkt me ook niet makkelijk en zeker niet voor een moppie als jij met een sterk gevoel. ga lekker bijtanken mop want dat heb je wel even verdiend 😉 dikke kuss <3

 57. Yvonne

  Alles over die nare ervaring is al gezegd (behalve wat je zelf nog kan toevoegen)…Maar ik wil toch nog zeggen: je bent een topwijf en laat je niets anders vertellen!

 58. Yo

  Het is goed dat je dit zo bespreekbaar maakt, ik hoor ook veel van hardloopsters dat ze als ze alleen rennen in hun billen worden geknepen (serieus !!!) of op andere manieren worden geïntimideerd. Ik probeer in deze nog donkere tijden het hele gebied rond slecht verlichte duinen en dunnevolkt tuinbouw gebied te mijden als ik in mijn eentje ga rennen. Dat vond ik min of meer ‘normaal’ maar door jouw verhaal is het me maar weer eens duidelijk hoe belachelijk het eigenlijk is dat het nodig is. Mijn vriend loopt daar wel gewoon alleen zijn trainingsrondje !!!

  Ik ben verbaasd over de ‘eigen schuld’ reacties, zeker als die ook nog van vrouwen komen. Bizar !!

  Tank lekker bij op jouw eiland en sterkte ermee !

  • Yo

   DunBEVOLKT 😉

 59. Lija

  Heel heftig wat je hebt meegemaakt, godzijdank ben je er zonder fysieke kleerscheuren van af gekomen. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen zo negatief op jouw bericht reageren. Hoezo zelf uitlokken??? Ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die de schuld bij het slachtoffer leggen ipv de dader, ongehoord!

 60. Sylvia

  Wat een leuk kastje /tafeltje is het geworden?. Volgend jaar hoop ik ook bij het event te kunnen zijn. Beetje plannen aangezien ik in het buitenland verblijf. Zo vervelend wat er is gebeurd tijdens het wandelen. Snap nog steeds niet hoe naar sommige mensen reageren. Ik heb zelf ook een stukje met veiligheid tips voor vrouwen geschreven. Misschien heb je er wat aan. Fijne week in Terschelling en laat je niet gek maken!!

 61. Nathalie

  Wat goed dat je zo’n gebeurtenis deelt en er aangifte van doet! De sombere waarheid is dat bijna elke vrouw ooit met dit soort gedrag te maken krijgt. Het stomme eraan is dat het heel verleidelijk is om jezelf vervolgens te schamen, zo’n man zorgt er toch voor dat jij in de situatie super kwetsbaar bent. In dit soort seksuele intimidatie gaat het niet alleen om de seksuele kant, maar juist ook om het machtsspelletje wat erachter zit! En dat kunnen we alleen maar doorbreken door het bespreekbaar te maken, te merken dat we hier echt niet alleen in staan en aangifte te doen.
  Belachelijk dat je reacties hebt gekregen waarin mensen doen alsof jij als slachtoffer ook maar enige schuld hebt (victim blaming!). Maar wie weet worden mensen getriggerd om hun denkbeelden bij te stellen en hier eens echt over na te denken doordat jij dit bespreekbaar maakt.
  Ontzettend dapper en zó waardevol en inspirerend dat je dit gedaan hebt.
  Ik hoop dat je het hele voorval snel een plekje kan geven.
  Heel veel liefs.

 62. Sharon – Choose to Shine

  Wat een bizarre week. Ik heb me verbaasd over de reacties die je op social media gekregen hebt. Het is voor sommige mensen zo gemakkelijk om een belachelijke reactie naar je te sturen totdat ze het zelf meemaken……..

 63. Emma

  Wat vervelend dat je zoiets moet meemaken!
  Ikzelf heb ook ooit zoiets meegemaakt.
  Mijn moeder zus en ik waren uiteten geweest. Toen we terug liepen naar de auto begon het heel hard te regenen.
  Eenmaal aangekomen in de auto droogden wij onszelf dus eerst af.
  Ik zat als enige achterin de auto.
  Toen er op mijn raam werd geklopt keek ik in een reflex, daar stond een man met zijn broek naar beneden.
  Nog voordat ik iets kon doen of zeggen liep hij al weg.
  Echt vervelend om zoiets mee te maken, je voelt je toch een beetje een soort van aangerand.
  Ik heb in ieder geval geleerd dat ik ALTIJD de deuren van mijn auto op slot doe.
  Die man had zomaar het portier open kunnen maken ofzoiets!

  Ik vind het jammer dat de politie hier niet zoveel aan kan doen.

  Heel veel sterkte in ieder geval met deze nare ervaring