Week 10 – 2018

Week tien liep even compléét anders dan gedacht: ik kreeg een fikse ontsteking in een kies, een dikke wang en vooral heel veel pijn. Niet zo’n spannend weekoverzicht dus (of juist wel), maar ik laat wel even zien hoe mijn week eruit zag.

Leestijd

Luister, er komt nu een heel verhaal over mijn kaak. Kan me goed voorstellen dat dat je niks interesseert, dus dan kan je gewoon dit stukje tekst overslaan!

Ik heb niet zo heel veel foto’s van deze week, omdat ik niet zo bijzonder veel meemaakte. Ik belde maandag mijn tandarts omdat ik al een paar dagen wat last had van mijn kaak. Nu heb ik dat wel vaker, ik klem ’s nachts soms, en omdat ik vorige week een paar dagen verschrikkelijk veel stress had, dacht ik: dan heb ik gewoon wat meer geklemd. Maar: toch maar even naar laten kijken. Foto laten maken, tandarts zag wel wat bij een kies waar ik al eerder een wortelkanaalbehandeling heb gehad, maar ze twijfelde of het niet toch mijn kaakspieren waren. Even aankijken dus, het zou vast beter worden en ik contactte vast een kaakfysiotherapeut voor een afspraak. Niet veel mensen weten dit, maar ik heb wat kaakgewrichtsklachten. Mijn linker kaakgewricht gaat soms uit de kom als ik mijn mond ver open doe (bij gapen bijvoorbeeld) en ‘knapt’ vaak bij het kauwen. Ook kauw en bijt ik op mijn tong en lippen (ik probeer ermee te stoppen…) waardoor die kaakspieren dus nog meer belast worden.

Anyway, ik naar huis. Komt er de dag erna toch een bult op mijn kaak… Echt een ei was het. En het deed zóveel pijn. Ik dus weer bellen. Het was dus toch wel die ontsteking die ik voelde. Ik werd er echt gek van, ik kon niet slapen van de pijn  en kon verder eigenlijk bijna niks. Wat een rotgevoel. Ik kreeg antibiotica en zwaardere pijnstilling. Inmiddels is het maandag wanneer ik dit typ en het gaat wel beter, de zwelling is bijna weg en de pijn is ook veel minder. Ik functioneer weer wat beter, al ben ik wel misselijk en wat duizelig en wollig van de antibiotica, maar ik heb veel minder pijn. Ben een beetje moe, dus ik doe rustig aan. Ik kan 4 april terecht bij de endodontoloog (dat is een specialist in wortelkanaalbehandelingen) voor een consult. Ik hoop dus dat ik tot die tijd een beetje pijnvrij blijf…

De timing is natuurlijk altijd rot met zulke dingen. Mijn productiviteitscursus op Instagram was afgelopen week en gelukkig kon die wel gewoon met succes geven. Verder heb ik zoveel mogelijk dingen verzet, ook mijn Structuurjunkie Masterclass van aanstaande zaterdag. Die is verzet naar 6 april! Het is in Amsterdam, en er zijn nog tickets, dus klik even hier als je meer info wilt. Ik vond het wel lastig om die knoop door te hakken, maar ik ben toch wel blij dat ik het gedaan heb. Toen een vriendin zei ‘Je kan beter NU die knoop doorhakken dan wachten tot een paar dagen voor het event, dan heb je er ook nog stress van waardoor je minder goed herstelt en het is voor deelnemers ook niet fijn om zo last minute pas te weten waar ze aan toe zijn.’ Toen dacht ik: ja, is ook zo. Gelukkig reageerde iedereen heel goed en het grootste deel van de deelnemers kan ook gewoon op 6 april.

Werd wel heel blij van mijn nieuwe sneakers! Dit zijn de Adidas Falcons. Gewoon zelf gekocht.

Meeting bij Adfactor

Vrijdag ging ik wel naar een belangrijke afspraak die ik in Den Haag had. Ik durfde het zelf niet aan om te rijden omdat ik wat duizelig was en de trein vond ik ook even geen optie omdat ik me gewoon echt niet goed voelde. Maar deze ene afspraak wilde ik wel echt graag door laten gaan en mijn vader wilde me wel naar Den Haag rijden. Echt, hoe lief. Ik lach wel een beetje als een boer met kiespijn op deze foto, maar het klopt dan ook wel, haha.

Wat een stormachtig weer is het, he? Ik houd wel echt van dit seizoen, hoor. Ik heb wel altijd wat winterse musthaves die ik in huis of bij me heb om de kou en daarbij komende ongemakken een beetje te bestrijden. Otrivin heb ik altijd in huis: bij een neusverkoudheid is niks zo vervelend als een verstopte neus en een goede neusspray helpt om
meteen vrijer te ademen. Het assortiment Otrivin bij neusverkoudheid bestaat uit geneesmiddelen (xylometazoline) en medische hulpmiddelen. Lees voor aankoop de aanwijzingen op de verpakking. #AdOtrivin

Kees week niet van mijn zijde, zo lief, ze kroop echt de hele week dicht tegen me aan als ik op de bank lag. Op zaterdag gaan Willem en ik even samen met haar wandelen bij de Wijthmenerplas.

Fooood. Willem maakte zaterdag de hashbrowns van Gordon Ramsay en man, dat is zo heerlijk. Zondag maak ik guacamole en die eet ik op crackers met een eitje en tomaatjes.

Lezen

Zondagmiddag selecteer ik samen met chef Robert de wijnen voor onze wijnspijs avond bij zijn restaurant Het Weeshuys. Het Weeshuys is een van mijn favoriete restaurants in Zwolle en op 8 april organiseren we samen een wijnspijs avond. Je kan er op mijn wijninstagram alles over lezen en hier kan je de tickets kopen. Het gaat wel heel hard, dus wees snel als je er graag bij wilt zijn.

Ik vond dit wel een goede jas-tas-schoensituatie.

Nou, dat was ‘m. Pffff, wat een week, zeg. Ik ben zó blij dat de ergste pijn weg is nu, en ik hoop zo dat het zo blijft tot ik de wortelkanaalbehandeling krijg… In de tussentijd gaan Willem en ik nog een weekje naar Spanje, duimen dus. Komende week is dus ook aardig rustig omdat ik veel heb verzet. Woensdag zouden we naar de Librije gaan, dat kreeg ik deels voor mijn verjaardag vorig jaar, maar ook dat heb ik verplaatst. Dus komende week focus ik me wat meer op content maken en bloggen en iets minder op afspraken en dingen buiten de deur, en nog even de antibioticakuur afmaken…

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

24 reacties
 1. Marjoleine

  Zo vervelend van je kaak! Hopelijk blijft de pijn nu een beetje weg totdat je je wortelkanaalbehandeling hebt. En zo lief dat Kees ook niet van je zijde week, huisdieren voelen het feilloos aan als je ze wat meer nodig hebt <3

 2. Mariska

  Dat knakken met gapen heb ik de laatste tijd weleens, maar mijn zusje heeft dus altijd dat je haar kaak hoort knakken bij het eten. Tandarts zegt dat dit geen kwaad kan en het doet ook geen pijn bij haar. Wel echt verrot dat jij er zo’n last van hebt, zo’n ontsteking kan zoveel zeer doen.

 3. Marloes

  Wat balen van je tanden/kaak. Zo vervelend! Ik ben stiekem ook dol op dit herfstachtige storm weer. Fijn zolang je niet de deur uit hoeft!

 4. Susan

  Ik hoop zo voor je dat je kunt genieten van je weekje naar Jerez! Wat supernaar zeg, pijn in je mond is echt vreselijk, hopen dat het tot de afspraak te doen blijft en daarna snel over is.

 5. Anne

  Auwww ik heb in december bij mijn verstandkies ook zo een last gehad en dat was maar een paar dagen. Er was prut onder tandvlees gaan zitten ook antibiotica gehad en schoon gemaakt gelukkig mocht hij blijven zitten (ben als de dood voor dingen in mijn mond die moeten gebeuren 😂)Dat met je kaak herken ik als je gaapt auww hoop dat je er snel vanaf bent want pijn in je mond vind ik persoonlijk 1 van de irritantste soort. Veel sterkte.

 6. Niek

  Bij een sportwinkel kan je een bitje kopen (gebitsbescherming voor tijdens het sporten), deze kan je in heet water leggen en daarna in je mond doen, dan is het meteen op maat.
  Goedkope oplossing tegen het knarsen en klemmen ’s nachts. Ik vond deze zelfs lekkerder zitten dan de op maat gemaakte van de tandarts.

 7. Lisa

  Wat een goede jas-schoensituatie. 🙂

  En wat ellendig van je kaak! Ik klemde en knarste, waardoor mijn kaakgewrichten pijn deden en er stukjes tand afbroken. Heb nu een half jaar een door de tandarts op maat gemaakt hard knarsbitje (knarsplaat) voor ‘s nachts. Geen enkel stuk meer van mijn tanden gebroken en ik klem ook niet meer in mijn slaap. Fijne bijkomstigheid

 8. Eline

  Wat vervelend dat je zo’n last gehad hebt. Vraag je tandarts om een extra antibioticakuur voor de zekerheid als je op reis bent. Door de druk van het vliegen en het hoogteverschil kan een ontsteking spontaan weer opspelen en het zou zonde zijn als je hierdoor geen prettige vakantie hebt 😉

 9. Veerle

  Aaawh ik weet precies waar je doorheen gaat, ik heb in 2015 3 maanden lang met een ontsteking gezeten, 3 wortelkanaalbehandelingen verder was het nog steeds niet opgelost! Maar dat is gelukkig ook allemaal goed gekomen!

  Het mooie is, je ziet het helemaal niet aan je dat je zoveel pijn had. Al komt dat wellicht dat ik helemaal fan ben van je haar, wat is het een ontzettend mooie kleur!

 10. Saskia

  Ahh wat vervelend voor je! Hopelijk blijf je nu verder redelijk pijn vrij..

 11. Simone

  Wat naar! Hopelijk blijft de pijn weg of op de achtergrond tot de afspraak!

 12. Floortje

  Ik herken je kaakgewrichtsklachten direct en had dit ook. Vorig jaar de grote stap gemaakt en mij laten opereren bij de kaakchirurg. Zowel de onder als bovenkaak zijn gebroken en opnieuw gezet waardoor mijn kaken anders op mijn gewricht zijn komen te staan. Operatie en pijn valt alles mee, herstel ook. De 6 weken vloeibaar eten vliegen ook zo voorbij. Nu zijn we een jaar verder en het is alsof het nooit gebeurt is, alleen het grote verschil: helemaal pijn en gedoe vrij!!! Geen enkele klacht meer, geen gedoe meer, hij schiet niet meer uit de kom. Ik kan gewoon weer broodjes hamburger eten, gapen, zonder dat hij eruit schiet. De botten hebben zich opnieuw in het gewricht gevormd en het past prachtig op elkaar! 🙂

  • Cynthia Schultz

   Wauw dat klinkt wel heel fijn… Ik weet niet of dit voor mij al een optie is, maar het is wel fijn om zo’n positief verhaal te horen Floortje!

 13. Elske

  Heel veel beterschap en sterke met je kaak/kies! P.S. Ik vind je nieuwe sneakers ge-wel-dig!

 14. Anna

  Wat ontzettend rot van je kies, hoop dat je snel volledig herstelt!

 15. rachel

  oooh die foto van kees zo heerlijk!! en je kaak verhaal herken ik alleen ik heb dat bij de kaakchirurg laten doen omdat het snel snel snel moest 😉 maar prettig is het niet maar daarna is wel gelijk klaar 😉 su6 ermee meis xx

 16. Leonoor

  Brrr die pijn klinkt zo ontzettend naar. Hoop dat je tot je behandeling pijnvrij blijft!
  Zelf klem ik ook heel erg met mijn kaken. Met hoofd- en tandpijn tot gevolg. Heb je daar misschien nog tips voor?

  • Cynthia Schultz

   Nee vooralsnog niet… Maar als ik naar de kaakfysio ga heb ik die misschien wel 🙂

 17. Martine

  Wat naar dat verhaal over je kies!
  Voor mij is er weinig ergers dan problemen in je mond.
  Wel vervelend dat je zo lang moet wachten voordat je bij de endodontoloog terecht kunt.
  Ik ben er ook een keer geweest en wat mij vooral opviel is dat de hele behandeling echt super goed verliep, je merkt echt dat je te maken hebt met een specialist.
  Sterkte nog de komende tijd!

 18. Tea

  Pijn aan je gebit is zo naar, logisch dat je even alles afgezegd hebt! Heb die neusspray recentelijk ook ontdekt, en werkt bizar goed. Misschien alleen handig om te vermelden dat je hem echt maximaal 7 dagen mag gebruiken naast het stukje over de gebruiksaanwijzingen!

 19. Anne

  Dat klinkt echt supernaar, heel veel beterschap!

 20. Mariska

  Ik hoop dat de pijn snel weg is!
  Ik klemde voorheen ‘s nachts ook en kon geen grote stukken afhappen (appels etc), na een tijdje kreeg ik een nachtbeugel en na een tijd ben ik het afgeleerd (afgekickt), heb je daar al eens naar gekeken?

  • Cynthia Schultz

   Nee nog niet, maar daar ga ik zeker naar kijken samen met mijn kaakfysio. Dank je voor je input!