Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Week 10 – 2018

Week tien liep even compléét anders dan gedacht: ik kreeg een fikse ontsteking in een kies, een dikke wang en vooral heel veel pijn. Niet zo’n spannend weekoverzicht dus (of juist wel), maar ik laat wel even zien hoe mijn week eruit zag.

Leestijd

Luister, er komt nu een heel verhaal over mijn kaak. Kan me goed voorstellen dat dat je niks interesseert, dus dan kan je gewoon dit stukje tekst overslaan!

Ik heb niet zo heel veel foto’s van deze week, omdat ik niet zo bijzonder veel meemaakte. Ik belde maandag mijn tandarts omdat ik al een paar dagen wat last had van mijn kaak. Nu heb ik dat wel vaker, ik klem ’s nachts soms, en omdat ik vorige week een paar dagen verschrikkelijk veel stress had, dacht ik: dan heb ik gewoon wat meer geklemd. Maar: toch maar even naar laten kijken. Foto laten maken, tandarts zag wel wat bij een kies waar ik al eerder een wortelkanaalbehandeling heb gehad, maar ze twijfelde of het niet toch mijn kaakspieren waren. Even aankijken dus, het zou vast beter worden en ik contactte vast een kaakfysiotherapeut voor een afspraak. Niet veel mensen weten dit, maar ik heb wat kaakgewrichtsklachten. Mijn linker kaakgewricht gaat soms uit de kom als ik mijn mond ver open doe (bij gapen bijvoorbeeld) en ‘knapt’ vaak bij het kauwen. Ook kauw en bijt ik op mijn tong en lippen (ik probeer ermee te stoppen…) waardoor die kaakspieren dus nog meer belast worden.

Anyway, ik naar huis. Komt er de dag erna toch een bult op mijn kaak… Echt een ei was het. En het deed zóveel pijn. Ik dus weer bellen. Het was dus toch wel die ontsteking die ik voelde. Ik werd er echt gek van, ik kon niet slapen van de pijn  en kon verder eigenlijk bijna niks. Wat een rotgevoel. Ik kreeg antibiotica en zwaardere pijnstilling. Inmiddels is het maandag wanneer ik dit typ en het gaat wel beter, de zwelling is bijna weg en de pijn is ook veel minder. Ik functioneer weer wat beter, al ben ik wel misselijk en wat duizelig en wollig van de antibiotica, maar ik heb veel minder pijn. Ben een beetje moe, dus ik doe rustig aan. Ik kan 4 april terecht bij de endodontoloog (dat is een specialist in wortelkanaalbehandelingen) voor een consult. Ik hoop dus dat ik tot die tijd een beetje pijnvrij blijf…

De timing is natuurlijk altijd rot met zulke dingen. Mijn productiviteitscursus op Instagram was afgelopen week en gelukkig kon die wel gewoon met succes geven. Verder heb ik zoveel mogelijk dingen verzet, ook mijn Structuurjunkie Masterclass van aanstaande zaterdag. Die is verzet naar 6 april! Het is in Amsterdam, en er zijn nog tickets, dus klik even hier als je meer info wilt. Ik vond het wel lastig om die knoop door te hakken, maar ik ben toch wel blij dat ik het gedaan heb. Toen een vriendin zei ‘Je kan beter NU die knoop doorhakken dan wachten tot een paar dagen voor het event, dan heb je er ook nog stress van waardoor je minder goed herstelt en het is voor deelnemers ook niet fijn om zo last minute pas te weten waar ze aan toe zijn.’ Toen dacht ik: ja, is ook zo. Gelukkig reageerde iedereen heel goed en het grootste deel van de deelnemers kan ook gewoon op 6 april.

Werd wel heel blij van mijn nieuwe sneakers! Dit zijn de Adidas Falcons. Gewoon zelf gekocht.

Meeting bij Adfactor

Vrijdag ging ik wel naar een belangrijke afspraak die ik in Den Haag had. Ik durfde het zelf niet aan om te rijden omdat ik wat duizelig was en de trein vond ik ook even geen optie omdat ik me gewoon echt niet goed voelde. Maar deze ene afspraak wilde ik wel echt graag door laten gaan en mijn vader wilde me wel naar Den Haag rijden. Echt, hoe lief. Ik lach wel een beetje als een boer met kiespijn op deze foto, maar het klopt dan ook wel, haha.

Wat een stormachtig weer is het, he? Ik houd wel echt van dit seizoen, hoor. Ik heb wel altijd wat winterse musthaves die ik in huis of bij me heb om de kou en daarbij komende ongemakken een beetje te bestrijden. Otrivin heb ik altijd in huis: bij een neusverkoudheid is niks zo vervelend als een verstopte neus en een goede neusspray helpt om
meteen vrijer te ademen. Het assortiment Otrivin bij neusverkoudheid bestaat uit geneesmiddelen (xylometazoline) en medische hulpmiddelen. Lees voor aankoop de aanwijzingen op de verpakking. #AdOtrivin

Kees week niet van mijn zijde, zo lief, ze kroop echt de hele week dicht tegen me aan als ik op de bank lag. Op zaterdag gaan Willem en ik even samen met haar wandelen bij de Wijthmenerplas.

Fooood. Willem maakte zaterdag de hashbrowns van Gordon Ramsay en man, dat is zo heerlijk. Zondag maak ik guacamole en die eet ik op crackers met een eitje en tomaatjes.

Lezen

Zondagmiddag selecteer ik samen met chef Robert de wijnen voor onze wijnspijs avond bij zijn restaurant Het Weeshuys. Het Weeshuys is een van mijn favoriete restaurants in Zwolle en op 8 april organiseren we samen een wijnspijs avond. Je kan er op mijn wijninstagram alles over lezen en hier kan je de tickets kopen. Het gaat wel heel hard, dus wees snel als je er graag bij wilt zijn.

Ik vond dit wel een goede jas-tas-schoensituatie.

Nou, dat was ‘m. Pffff, wat een week, zeg. Ik ben zó blij dat de ergste pijn weg is nu, en ik hoop zo dat het zo blijft tot ik de wortelkanaalbehandeling krijg… In de tussentijd gaan Willem en ik nog een weekje naar Spanje, duimen dus. Komende week is dus ook aardig rustig omdat ik veel heb verzet. Woensdag zouden we naar de Librije gaan, dat kreeg ik deels voor mijn verjaardag vorig jaar, maar ook dat heb ik verplaatst. Dus komende week focus ik me wat meer op content maken en bloggen en iets minder op afspraken en dingen buiten de deur, en nog even de antibioticakuur afmaken…

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.